Δομές για μια Πανίσχυρη Πραγματικότητα

Δομές για μια ισχυρή εσωτερική πραγματικότητα.

Το Παιχνίδι είναι είδος ακραίας κοινωνικής δυναμικής και σε αυτού του είδους την πραγματικότητα, ο πρώτος τρόπος για να παρατηρήσεις αν αισθάνεσαι αυτοπεποίθηση ή άγχος είναι να καθορίσεις αν οι σκέψεις σου και οι αντιλήψεις σου είναι συγκεντρωμένες μέσα ή έξω από το κεφάλι σου.

Ανασφάλεια Και Πραγματικότητα

πραγματικότητα

 

Α) Όταν αισθανόμαστε ανασφαλείς, η πραγματικότητα που προβάλουμε προς τα έξω στηρίζεται και αναδημιουργείται μέσω της συγκέντρωσης μας στο να διαχειριστούμε βεβιασμένα τις συναισθηματικές αντιδράσεις του εαυτού μας αλλά και των ανθρώπων γύρω μας.

Β) Όταν όμως αισθανόμαστε ότι το status μας δεν απειλείται, οι σκέψεις και κατ’ επέκταση τα συναισθήματα μας είναι εστιασμένα ‘’στην στιγμή’’. Όσο περισσότερο προσπαθείς να ελέγχεις κάτι που στην ουσία δεν ελέγχεται(τις αντιδράσεις μιας γυναίκας) τόσο περισσότερο χάνεις τον δικό σου έλεγχο.
Η ειρωνεία είναι πως όταν έχουμε την προδιάθεση να προσπαθήσουμε να ελέγξουμε τις αντιδράσεις μιας γυναίκας, επικοινωνούμε χαμηλότερη αξία.

Γ) Αυτό συμβαίνει διότι έχουμε ως εναρκτήριο λάκτισμα ότι η δική μας αξία είναι χαμηλότερη. Το να αισθάνεσαι ασφαλής με τον εαυτό σου και να έχεις αποδεχτεί τις προσωπικές δυνάμεις αλλά και αδυναμίες σε τοποθετεί σε μια θέση όπου δεν θα αντιδράς συνεχώς συναισθηματικά, για τον λόγο του ότι δεν θα έχεις την ανάγκη να αισθανθείς ότι είσαι αποδεκτός.

Δ) Η οπτική επαφή που θα έχεις θα είναι ισχυρή, η γλώσσα σώματος σου θα είναι χαλαρή και οι επικοινωνιακές σου βάσεις θα είναι αυθεντικές και ουσιαστικές.

Δομές Όταν η Εσωτερική Σου Πραγματικότητα Είναι Ισχυρή

πραγματικότητα

 • Άνεση με το να είσαι στην στιγμή και να μην σκέφτεσαι συνεχώς τι πρέπει να κάνεις στην συνέχεια.
 • Άνεση και μη ανάγκη αποδοχής από περιοριστικά στερεότυπα ανούσιων κοινωνικών δομών.
 • Άνεση με το να είσαι καίριο και οργανικό μέρος μιας απολαυστικής συζήτησης.
 • Άνεση με το να πειράζεις τις γυναίκες και να δημιουργείς φυσική έλξη μέσω μιας ισχυρής παρουσίας, ανεξάρτητη από ανασφαλείς σκέψεις.
 • Άνεση με το να εκφράζεις τον εαυτό σου χωρίς να σκέφτεσαι τις πιθανές κριτικές που θα δεχτείς γι‘ αυτό.
 • Άνεση με το να είσαι το επίκεντρο της προσοχής.
 • Άνεση με τα συναισθήματα σου και την δημιουργία διόδων ελεύθερης έκφρασης τους.
 • Συνειδητοποίηση ότι είσαι ελκυστικός λόγω της δικής σου ξεχωριστής προσωπικότητας.
 • Συνειδητοποίηση ότι δεν χρειάζεσαι την αποδοχή κανενός για να εκφράσεις τις προθέσεις σου.

Δομές Για Μια Πραγματικότητα Εξαιρετικά Περιορισμένη

περιορισμενος

 • Αίσθημα πως πρέπει να βλέπεις τον εαυτός σου μέσα από τα μάτια των άλλων.
 • Αίσθημα άγχους και μη υπομονής, και συνεχώς να σκέφτεσαι τι θα πεις αντί να δίνεις προσοχή στο τι λέει η γυναίκα.
 • Αίσθημα ότι πρέπει να εντυπωσιάσεις και να διασκεδάσεις τους άλλους.
 • Αίσθημα πως αν αυτή η συζήτηση δεν οδηγήσει εκεί που θέλεις δεν θα έχεις άλλη ευκαιρία.
 • Αίσθημα ότι μόνο οι εξωτερικοί παράγοντες δημιουργούν έλξη στις γυναίκες και συνεχής προσπάθεια να τους ελέγξεις ή να δείξεις πως τους ελέγχεις.
 • Φόβος ότι αυτό που θα πεις δεν θα έχει σχέση με την συζήτηση.
 • Φόβος πως θα πρέπει να κρατήσεις την άποψη σου για τον εαυτό σου.
 • Φόβος πως θα πρέπει να δείξεις μια αξία υψηλότερη από αυτή που ήδη έχεις.
 • Φόβος πως θα κριθείς αρνητικά αν προσεγγίσεις μια γυναίκα και εκφράσεις το ενδιαφέρον σου.
 • Φόβος απόρριψης ή αποτυχίας.

Εσωτερικές Και Εξωτερικές Στήλες Πραγματικότητας

Για να δημιουργήσουμε ένα κριτήριο για το πως πρέπει να αισθανόμαστε με τον εαυτό μας, δημιουργούμε ‘’παραπομπές’’. Οι παραπομπές αυτές είναι οι στήλες που δημιουργούν την πραγματικότητα μας και μας εξυπηρετούν ως επιλεγμένα κριτήρια που καθορίζουν πως θα αισθανόμαστε με τον εαυτό μας.

Αν η αίσθηση πραγματικότητας ενός ατόμου στηρίζεται σε μια στήλη για το πως οι άλλοι αντιδρούν σ’ αυτόν, τότε θα συγκρίνει συνεχώς τον εαυτό του με τους άλλους και θα είναι στο έλεος των αντιδράσεων τους. Η πραγματικότητα τους θα είναι και δική του πραγματικότητα. Αν μια γυναίκα τον απορρίψει θα θεωρήσει ότι είναι κυρίως δικό του φταίξιμο και θα βγάλει το συμπέρασμα πως ‘’δεν είμαι καλός με τις γυναίκες’’.

Δες το βίντεο. Μάθε για την αυτοπεποίθηση:

Τέλος, όταν οι στήλες πραγματικότητας δεν είναι σταθερά δομημένες, δημιουργούμε τυφλά σημεία απέναντι στην εξωτερική πραγματικότητα και προσπαθούμε να εξηγήσουμε με την λογική καταστάσεις και συμβάντα έτσι ώστε να ταιριάζουν στις ήδη υπάρχουσες παραπομπές που έχουμε. Αν κάποιος δεν αισθάνεται άνετα με την εξωτερική του εμφάνιση, οποιαδήποτε απόρριψη και αν δεχτεί από μια γυναίκα θα την αποδώσει στην εξωτερική του εμφάνιση.

Όταν όμως κάποιος στηρίζεται σε μια ισχυρή εσωτερική πραγματικότητα, δεν σημαίνει μόνο ότι γνωρίζει τα δυνατά του σημεία αλλά και ότι έχει αποδεχτεί τις αδυναμίες του. Δεν αισθάνεται να απειλείται αν δεν αρέσει στους άλλους γιατί γνωρίζει πως ακόμα και αν μια γυναίκα δεν καταφέρει να δει τα καλύτερα του χαρακτηριστικά, δεν σημαίνει πως αυτά τα χαρακτηριστικά δεν υπάρχουν.

Περιμένω τα σχόλια σου στο προσωπικό μου προφίλ ή στο chris@demo1.menofstyle.gr.

Ακόμα, μην ξεχάσεις να κάνεις εγγραφή στο Newsletter μας. Θα λάβεις αυτόματα ένα Δωρεάν E – Book.

Βρες το βιβλίο Άνδρας Αξίας εδώ.

Να είσαι καλά

Ο Χρήστος γρήγορα στην ενήλικη ζωή του συνειδητοποίησε πως η πραγματική ουσία της σωστής επικοινωνίας με τις γυναίκες, δεν βρίσκεται ούτε σε ατάκες ούτε σε συστήματα και ότι αυτά είναι μόνο η αρχή για το ξεκίνημα μιας νέας ζωής και κρίσιμων εσωτερικών αλλαγών και εξελίξεων σε οποιοδήποτε τομέα. Στρέφοντας το ενδιαφέρον του στις δομές διαχείρισης Σχέσεων, αποφάσισε να επεκτείνει τις γνώσεις του πάνω στην Ψυχολογία, ώστε να συνδέσει τις πλούσιες εμπειρικές γνώσεις που ήδη υπήρχαν με τεχνογνωσίες που θα του επέτρεπαν μια βαθύτερη κατανόηση της διαπροσωπικής επαφής μεταξύ των δύο φύλων. Ο Χρήστος είναι ιδρυτικό μέλος και υπεύθυνος του προγράμματος εκπαίδευσης του MenOfStyle.gr
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.