Δώσε αξία στις μνήμες σου – Πώς μια μακρινή εμπειρία μας φέρνει πιο κοντά!

Πρόσφατα, σε μια από τις βραδινές μας εξόδους με μαθητή στα πλαίσια ενός ακόμα bootcamp, βρέθηκα αντιμέτωπος με μια κατάσταση σχετικά πρωτόγνωρη. Και λέω σχετικά επειδή, δεν μου είχε ξανατύχει όσο είμαι instructor για το Men Of Style. Πριν διαβάσεις παρακάτω, αυτό που πρέπει να ξέρεις, είναι το εξής : Για τον μαθητή μου τη συγκεκριμένη νύχτα, η γνώμη των άλλων για αυτόν, είναι κάτι που τον απασχολεί πολύ και προσπαθεί να το φτιάξει.

άγχος

Το άγχος στο κατακόρυφο και η γνώμη των άλλων!

Ενώ παίζαμε street σε κεντρικό δρόμο της Αθήνας και όλα πήγαιναν καλά, συνέβη κάτι αναπάντεχο. Σε μια ανυποψίαστη στιγμή και ενώ όλα κυλούσαν ομαλά, βλέπω με απίστευτη ταχύτητα να ζωγραφίζονται εκφράσεις τρόμου στο πρόσωπο του μαθητή μου. Αμέσως κατάλαβα πως κάτι είδε που δεν του άρεσε ή για να είμαι ακόμα πιο ακριβής, τον φόβισε.

Γυρνάει την πλάτη του προς το δρόμο σα να προσπαθεί να κρυφτεί και γεμάτος ανησυχία μου λέει:

Μαθητής : Δεν είναι δυνατόν.
Spiros : Τι συμβαίνει;
Μαθητής : Είναι μια φίλη μου πιο κάτω και ξέρει από pickup. Θα καταλάβει ότι βγήκαμε έξω για να γνωρίσουμε γυναίκες.
Spiros : Ε και; Πάμε να της μιλήσουμε! Έτσι και αλλιώς θα σε δει αν δεν σε έχει δει ήδη.
Μαθητής : Να πάω να την χαιρετίσουμε; Λες; Και αν καταλάβει;
Spiros : Πάμε φίλε, μην ανησυχείς.

Συναντάμε μια συμπαθέστατη κοπέλα που με πολύ χαμόγελο και διάθεση χαιρετάει τον μαθητή εγκάρδια. Μπαίνω στη κουβέντα για να του πάρω λίγο το άγχος του να πρέπει να χειριστεί την κατάσταση ο ίδιος. Άλλωστε το άγχος ήταν έκδηλο. Οδηγώ τη συζήτηση στο ότι πάμε να πιούμε το ποτάκι μας στο πιο in μαγαζί της πόλης «χαλαρά και ήρεμα» όπως χαρακτηριστικά είπα.

 

Η τάξη επανέρχεται!

calm down

Η επέμβασή μου, η ακρόαση των λέξεων «χαλαρά, ήρεμα» και ο σταθερός τόνος της φωνής μου λειτουργούν καταπραϋντικά για τον μαθητή που παίρνει γρήγορα τα πάνω του. Ο ενθουσιασμός της περιγραφής του μαγαζιού στη κουβέντα που ακολούθησε, ίσως να έδωσε το στίγμα του γιατί βγήκαμε, ίσως και όχι.

Συνεχίζουμε το δρόμο μας. Αν και κάτι νέο για μένα, το αντιμετωπίσαμε όμορφα. Ο γραπτός λόγος δεν είναι αρκετά παραστατικός για να αποτυπώσει την ένταση της στιγμής. Σίγουρα δεν ήταν κάτι σημαντικό, όμως στο μυαλό του μαθητή, είχε αξία. Επίσης είναι εξαιρετικά δύσκολο, όταν αντιμετωπίζεις έστω μικρές κρίσεις – όπως αυτή, να επανέλθεις σε καλό επίπεδο απόδοσης για να εφαρμόσεις όσα γνωρίζεις για να γνωρίσεις γυναίκες. Και σε επίπεδο instructor, πόσο μάλλον σε επίπεδο μαθητή που η απειρία τα κάνει χειρότερα πάντα.

Ο τρόπος χειρισμού φαίνεται να λειτούργησε αποδοτικά. Και για τους δύο. Όσο δουλεύαμε μαζί στο υπόλοιπο της νύχτας, σκεφτόμουν : «Πώς ήμουν τόσο αποδοτικός σε κάτι που δεν είχα αντιμετωπίσει ξανά;»

 

Σκάψιμο στο μυαλό και οι μνήμες επανέρχονται.

Το μυαλό παίζει περίεργα παιχνίδια. Κρύβει απίστευτες μνήμες – ιστορίες σε κουτάκια που σπάνια θα πας συνειδητά να ανοίξεις να δεις τι έχουν μέσα. Πρέπει να σου έρθουν ερεθίσματα για να κάνεις την κίνηση να ψάξεις σε αυτά.
Κατά την διάρκεια των προηγούμενων σκέψεων, μου ήρθε ένα αναπάντεχο flashback. Μια μνήμη από το παρελθόν.

όχι τόσο παρελθόν!
Όχι, όχι τόσο πίσω στο παρελθόν!

Στο πρώτο μου χρόνο στο pickup και ενώ άρχισε και η τεχνική μου να γίνεται καλύτερη και τα αποτελέσματα να έρχονται σε ικανοποιητικό βαθμό, η έξοδος για προσεγγίσεις ήταν σχεδόν καθημερινή ενασχόληση. Μια από αυτές με βρίσκει με τους wings μου στα βόρεια προάστια, σε ένα πολύ ωραίο μέρος.

Είμαι σε μια παρέα τριών κοριτσιών μόνος μου. Πάει πολύ καλά. Καλή ενέργεια, θετικές, γελάμε, περνάμε καλά, ζούμε τη στιγμή, έχω γίνει μέλος της παρέας τους και τους αρέσει που είμαι στο τραπέζι τους. Ξεκινάω να κάνω ένα takeaway. Μια τεχνική στην οποία αφήνεις τη παρέα των γυναικών ή συγκεκριμένα της γυναίκας που σε ενδιαφέρει προσωρινά μόνες / μόνη ώστε να αντιληφθεί πως μαζί σου φεύγει και το ενδιαφέρον της βραδιάς για αυτές / αυτήν. Με την επιστροφή σου, επανέρχεται και η ενέργεια, το ενδιαφέρον και φυσικά, ο στόχος νιώθει μεγαλύτερη έλξη.

Φεύγοντας για το takeaway, δυο τραπέζια πιο δίπλα, υπάρχει μια παρέα συναδέλφων. Φαίνεται να έχουν δει όλο το σκηνικό και να παρακολουθούν από αρκετά κοντά. Δεν τους είχα πάρει χαμπάρι. Η γνώμη τους για μένα είχε αξία. Άλλωστε περνάμε τόσες ώρες μαζί στον ίδιο χώρο. Και έχουν παρακολουθήσει όλο το σκηνικό. Χιλιάδες σκέψεις σαν καρφίτσες περνούν από το μυαλό μου.

Πόσο έχουν δει;
Τι θα πουν τώρα που είδαν να την πέφτω σε κοπέλες;
Πως θα συνεχίσω μετά το takeaway τώρα;
Να κάνω πως δεν τους βλέπω;
Τι να τους πω;
Τι θα πουν αύριο στο γραφείο για μένα;

Το πρωτόγνωρο άγχος χτυπάει κόκκινο. Αποφασίζω να χαιρετίσω. Η πρώτη κουβέντα που ακούω είναι :

«Μου άρεσε πολύ ο τρόπος που πήγες και συστήθηκες. Μακάρι να το έκαναν και άλλοι άνδρες» και ήταν από γυναίκα.

 

Τι είναι αυτά που σκέφτεσαι;;;

Έπρεπε να το περιμένω. Μορφωμένοι, ανοιχτόμυαλοι άνθρωποι προφανώς, δεν θα μπορούσαν να το δουν με άλλο μάτι παρά θετικό. Πόσο μάλλον, όταν οι αντιδράσεις των κοριτσιών είναι θετικές στην προσέγγισή μου και αν μη τι άλλο, μια προσεγμένη τεχνικά προσέγγιση σε μια γυναίκα, είναι ένα ωραίο show. Όλοι εκφράστηκαν θετικά και με προέτρεψαν να ξαναπάω στο τραπέζι των κοριτσιών και να τους ενημερώσω πως πήγε.

Επιστρέφω στις κοπέλες, μπαίνει ο wing μου για να απασχολήσει τις 2 από τις 3 κοπέλες, παίρνω το τηλέφωνο του στόχου μου και φεύγοντας βλέπω thumbs up και σήματα νίκης από το τραπέζι των συναδέλφων μου.

 

Η εγγύηση της σύνδεσής μας είναι ότι ξέρουμε τι περνάς από πρώτο χέρι.

Ήταν ο μαθητής μου που πέρναγε μία από τα ίδια. Ήταν αυτή η μνήμη που με έκανε να ξέρω τι να πω, τι να κάνω, πώς να αντιμετωπίσω κάτι που μου φαινόταν καινούριο.

Είναι η δική μας ιστορία που μπορεί να γίνει δικιά σου μαζί μας. Αν είσαι μέλος στη κοινότητά μας ξέρεις. Είναι αυτή η ταύτιση του αγώνα που κάνεις για να γίνεις καλύτερος που μας φέρνει κοντά. Είτε έχουμε 10 χρόνια στο παιχνίδι, είτε 5 χρόνια είτε 5 μήνες.

Ξέρουμε τι περνάς. Το έχουμε περάσει. Δεν είσαι μόνος. Αξίζεις περισσότερα!

Μη ξεχάσεις να γραφτείς στο newsletter μας ή να βρεις λίγο χρόνο για να έρθεις στα γραφεία μας να σε κεράσουμε ένα καφέ για να μας πεις τη δική σου ιστορία.

έλα να κάνουμε το δικό σου πάρτυ!

bootcamp

Μέχρι την επόμενη φορά.

Spiros
administrator
Εκτός από επικοινωνιακός, ο Spiros είναι μια αξιόπιστη και φερέγγυα προσθήκη σε κάθε ομάδα, είτε έχει την ηγεσία είτε όχι. Η αποτελεσματική Διαχείριση Κρίσεων και η εξαιρετική διαχείριση της Πίεσης, που προκύπτουν από τα χρόνια εργασιακής του εμπειρίας σε απαιτητικό – ανταγωνιστικό περιβάλλον, εμπνέει την αίσθηση της επιτυχίας σε όλα τα μέλη της ομάδας .