Δούλεψε Εξυπνότερα Όχι Σκληρότερα: Μυστικά για Αποτελεσματική Διαχείριση Χρόνου

Ο χρόνος μας δεν είναι απεριόριστος και για αυτό είναι πολύτιμος. Η αποτελεσματική διαχείριση του χρόνου ένα κάτι που μας αφορά όλους.

Οι περισσότεροι έχουμε αμέτρητες υποχρεώσεις στις οποίες προσπαθούμε να ανταπεξέλθουμε και προσπαθούμε με κάθε τρόπο να είμαστε όσο τον δυνατόν πιο παραγωγικοί.

Η σκληρή δουλειά είναι ένας τρόπος να επιτύχεις τους σκοπούς σου. Όμως ίσως θα πρέπει να εξετάσεις το ενδεχόμενο, να αλλάξεις τρόπο σκέψης και να υιοθετήσεις μερικά μυστικά για αποτελεσματική διαχείριση του πολύτιμου χρόνου σου, ώστε να δουλεύεις εξυπνότερα και όχι σκληρότερα.

Οι παρακάτω συμβουλές θα σε βοηθήσουν να τα καταφέρεις και να διαμορφώσεις την διαχείριση του χρόνου σου με έναν διαφορετικό, πιο αποτελεσματικό τρόπο.

#1. Δώσε Προτεραιότητα στα ΑπαραίτηταΟ χρόνος μας δεν είναι απεριόριστος και για αυτό είναι πολύτιμος. Η αποτελεσματική διαχείριση του χρόνου ένα κάτι που μας αφορά όλους.

Αυτός είναι ο χρυσός κανόνας της αποτελεσματικής διαχείρισης χρόνου. Κάθε μέρα ή ιδανικά το προηγούμενο βράδυ, αναγνώρισε ποιες δραστηριότητες είναι κρίσιμο να φέρεις εις πέρας, βάλε προτεραιότητες και ασχολήσου πρώτα με αυτές.

Όταν τις κάνεις, η μέρα σου θα έχει στεφθεί με επιτυχία και θα μπορείς να συνεχίσεις, χωρίς άγχος, στις επόμενες δευτερευούσης σημασίας εργασίες σου ή να τις αφήσεις να περιμένουν την επόμενη μέρα.

Το σημαντικό είναι ότι θα έχεις ξεμπερδέψει με τα απαραίτητα.

#2. Μάθε να Λες “Όχι”Ο χρόνος μας δεν είναι απεριόριστος και για αυτό είναι πολύτιμος. Η αποτελεσματική διαχείριση του χρόνου ένα κάτι που μας αφορά όλους.

Θα βρεθείς σίγουρα σε καταστάσεις που θα σου αναθέτουν συνέχεια νέες εργασίες ή θα έχεις προτάσεις για ακόμη περισσότερη δουλειά. Είναι βέβαια πολύ σημαντικό να έχεις δουλειά να κάνεις, για να μπορείς να έχεις και εισοδήματα!

Όμως ο χρόνος σου είναι πεπερασμένος και είναι επίσης σημαντικό να αποδίδεις τα μέγιστα σε όσα κάνεις, γι’ αυτό πρέπει να μάθεις να αρνείσαι, όταν ξέρεις ότι δεν θα μπορέσεις να ανταποκριθείς.

Τσέκαρε στο βίντεο που ακολουθεί την διάλεξη σχετικά με το πώς να λες “ναι ή όχι ή αυτό που πραγματικά θες”

Ζώνη Άνεσης, Καλό Παιδί και Πώς Να Αποκαλύπτεις την Αλήθεια - Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο!

#3. Μην Υποτιμάς την Σημασία του ΎπνουΟ χρόνος μας δεν είναι απεριόριστος και για αυτό είναι πολύτιμος. Η αποτελεσματική διαχείριση του χρόνου ένα κάτι που μας αφορά όλους.

Όσο καλή διάθεση και αν έχεις, είναι αδύνατον να μπορέσεις να δουλέψεις αποδοτικά αν δεν είσαι ξεκούραστος.

Πολλοί θεωρούν ότι είναι καλή μέθοδος διαχείρισης του χρόνου τους, να κόβουν από τον ύπνο τους, ώστε να δουλεύουν περισσότερο. Αυτό όμως δεν είναι σωστό.

Ο ύπνος είναι απαραίτητος και δεν πρόκειται να καταφέρεις να αποδόσεις, όπως θα ήθελες, κόβοντας από αυτόν.

Μην υποτιμάς την αξία του ύπνου και φρόντισε να κοιμάσαι 8 ώρες κάθε βράδυ, ώστε να ξυπνάς με όρεξη και ενέργεια.

#4. Αφιέρωσε την Προσπάθεια σου σε μια Δουλειά Κάθε ΦοράΟ χρόνος μας δεν είναι απεριόριστος και για αυτό είναι πολύτιμος. Η αποτελεσματική διαχείριση του χρόνου ένα κάτι που μας αφορά όλους.

Όταν έχεις πολλές δουλειές να κάνεις, βάλε προτεραιότητες και αφοσιώσου σε μία κάθε φορά. Το να μοιράζεις την προσοχή σου είναι χάσιμο χρόνου και δεν θα έχει το αποτέλεσμα που επιθυμείς.

Συγκεντρώσου 100% λοιπόν σε αυτό που κάνεις, και περνά στην επόμενη υποχρέωση, όταν τελειώσεις.

#5. Μην Αφήνεις Λεπτομέρειες Χωρίς Σημασία να σε Τραβάνε ΠίσωΟ χρόνος μας δεν είναι απεριόριστος και για αυτό είναι πολύτιμος. Η αποτελεσματική διαχείριση του χρόνου ένα κάτι που μας αφορά όλους.

Πολλές φορές ένα πρότζεκτ μένει πίσω, επειδή θεωρούμε ότι πάντα κάτι λείπει ή ότι κάποια ασήμαντη συνήθως λεπτομέρεια μπορεί να γίνει καλύτερα.

Η τελειομανία δεν είναι και τόσο θετικό χαρακτηριστικό, όταν το απόθεμα χρόνου είναι πεπερασμένο!

Κάνε λοιπόν όσα πρέπει να κάνεις, κάντα σωστά και μην κολλάς σε πολύ μικρές, χωρίς σημασία λεπτομέρειες που καθυστερούν την ολοκλήρωση της δουλειάς σου.

#6. Μείωσε τον Χαμένο ΧρόνοΟ χρόνος μας δεν είναι απεριόριστος και για αυτό είναι πολύτιμος. Η αποτελεσματική διαχείριση του χρόνου ένα κάτι που μας αφορά όλους.

Υπάρχουν δραστηριότητες που είναι χάσιμο χρόνου και σε αποσπούν από αυτά που πρέπει να κάνεις.

Χάνεις πολύτιμο χρόνο βλέποντας τηλεόραση ή φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όταν την ίδια στιγμή θα μπορούσες να δουλεύεις πάνω σε κάτι χρήσιμο.

Δες τι είναι αυτό που σε αποσπά και προσπάθησε να μειώσεις ή να εξαλείψεις αυτόν τον χαμένο χρόνο.

Όταν έχεις κάτι απαραίτητο να κάνεις, κλείσε κάθε συσκευή που μπορεί να σε αποσπά, τουλάχιστον μέχρι να τελειώσεις την δουλειά ή να κάνεις ένα διάλειμμα.

#7. Βάλε Σαφή Χρονικά ΌριαΟ χρόνος μας δεν είναι απεριόριστος και για αυτό είναι πολύτιμος. Η αποτελεσματική διαχείριση του χρόνου ένα κάτι που μας αφορά όλους.

Αντί να καθίσεις για δουλειά και να σκεφτείς ότι θα συνεχίσεις ώσπου να τελειώσεις, κάτι που είναι τελείως αόριστο, θα είναι καλύτερο να σκεφτείς, ότι θα δουλέψεις, για παράδειγμα 3 ώρες πάνω στο συγκεκριμένο πρότζεκτ.

Το όριο χρόνου θα σε βοηθήσει να εστιάσεις και να λειτουργήσεις πιο αποτελεσματικά.

#8. Άφησε ένα Κενό μεταξύ των Εργασιών σουΟ χρόνος μας δεν είναι απεριόριστος και για αυτό είναι πολύτιμος. Η αποτελεσματική διαχείριση του χρόνου ένα κάτι που μας αφορά όλους.

Όταν έχεις πολλά να κάνεις, περνώντας από την μια δουλειά στην άλλη, κάνε ένα μικρό διάλειμμα, ώστε από την μία να ξεκουραστείς, για να μπορείς να εστιάσεις στο επόμενο και από την άλλη να επιβραβεύσεις τον εαυτό σου, για την έως τώρα προσπάθεια.

Αυτό το διάλειμμα μπορεί να είναι 5-10 λεπτά, κατά τα οποία θα κάνεις κάτι που σε ευχαριστεί και θα αναζωογονηθείς.

#9. Χρησιμοποίησε Λίγο από τα ΣαββατοκύριακαΟ χρόνος μας δεν είναι απεριόριστος και για αυτό είναι πολύτιμος. Η αποτελεσματική διαχείριση του χρόνου ένα κάτι που μας αφορά όλους.

Σίγουρα θέλεις να ξεκουραστείς και να αφιερώσεις χρόνο και στον εαυτό σου, αλλά είναι φοβερό το πόσο πολύ μπορεί να σε βοηθήσει, αν αφιερώσεις μέρος του χρόνου των ημερών που κανονικά δεν δουλεύεις, για να κάνεις μια δουλειά.

Ο φόρτος εργασίας της εβδομάδας μπορεί να μειωθεί αρκετά, αν ασχοληθείς λίγες ώρες μόνο μέσα στο σαββατοκύριακο.

2-3 ώρες είναι αρκετές, ώστε να μπορέσεις παράλληλα να κάνεις άλλες δραστηριότητες και να ξεκουραστείς.

#10. Φτιάξε ένα Σύστημα ΟργάνωσηςΟ χρόνος μας δεν είναι απεριόριστος και για αυτό είναι πολύτιμος. Η αποτελεσματική διαχείριση του χρόνου ένα κάτι που μας αφορά όλους.

Η οργάνωση θα σε βοηθήσει στην εξοικονόμηση χρόνου. Δεν είναι δύσκολο, ούτε πολύπλοκο να οργανώσεις κατάλληλα τον χρόνο σου, αλλά και τον χώρο σου.

Φρόντισε να ξέρεις πού βρίσκεται καθετί σχετικό με την εργασία που έχεις να κάνεις, οργάνωσε τα mail σου σε φακέλους και φτιάξε το προηγούμενο βράδυ ένα γενικό πλάνο για το τι πρέπει να κάνεις μέσα στην μέρα σου.

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποια εφαρμογή ημερολογίου ή απλά να σημειώσεις σε ένα φύλλο χαρτί.

Επίσης, θα σε βοηθήσει πολύ, αν σημειώνεις πόσο χρόνο αφιερώνεις σε κάθε δραστηριότητα. Με αυτόν τον τρόπο, στο τέλος της μέρας θα έχεις μια καλή εικόνα, σχετικά με το πως θα μπορούσες να οργανωθείς καλύτερα και πώς να διαμορφώσεις τον χρόνο σου.

#11. Αξιοποίησε τους Χρόνους ΑναμονήςΟ χρόνος μας δεν είναι απεριόριστος και για αυτό είναι πολύτιμος. Η αποτελεσματική διαχείριση του χρόνου ένα κάτι που μας αφορά όλους.

Σημαντικό μέρος του χρόνου μας περνά καθημερινά σε διάφορους χώρους αναμονής, σε ουρές τραπεζών ή καταστημάτων, στο μετρό ή στο λεωφορείο κλπ.

Αυτός ο χρόνος μπορεί να αξιοποιηθεί και να πάψει να είναι χαμένος. Μπορείς να διαβάσεις ένα βιβλίο ή να προετοιμαστείς για την δουλειά σου και έτσι να κερδίσεις πολύτιμο χρόνο.

Η σωστή διαχείριση του χρόνου, θα σε βοηθήσει να βρεις μια ισορροπία μεταξύ δουλειάς και ζωής, όπως μπορείς να δεις και στο επεισόδιο της εκπομπής μας Apla+Andrika, στο παρακάτω βίντεο.

Ζωάρα ή Δουλειά - Apla + Andrika Podcast #033

Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Αν θέλεις να μάθεις πώς μπορείς να βελτιώσεις την ποιότητα ζωής σου και σε άλλους τομείς, κάνε κλικ εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.