Έχει Σημασία το Ύψος Σου;

Αισθάνεσαι πρόκληση δίπλα σε μία ψηλότερη γυναίκα;

Δεν ξέρω για εσένα αλλά εγώ είμαι 1,73. Για πολύ καιρό, από τα σχολικά μου χρόνια, το διάστημα που ήμουν φαντάρος και ακόμα και τώρα, βιώνω μία παθητική απαξίωση από τους γύρω μου σχετικά με το ύψος μου.

Και αν το πως να ντυθείς όταν δεν είσαι το πρώτο μπόι σε απασχολεί, δες το παρακάτω video.

 

 

Οι περισσότεροι δεν το καταλαβαίνουν καν ότι το κάνουν και γι’ αυτό δεν κρατάω κακία αλλά δεν αλλάζει το γεγονός ότι το κάνουν.

Στα σχολικά μου χρόνια, θυμάμαι τον εαυτό μου στις παρελάσεις στην τελευταία ή προτελευταία σειρά. Μόνιμα. Και πάντα με την ίδια ατάκα από τους καθηγητές: “Οι ψηλοί μπροστά και οι κοντοί πίσω”. (Εκπαιδευτικοί να σου πετύχουν).

Αυτό συνεχίστηκε και άκουγα την ίδια ατάκα και στο στρατό. Εκεί δεν ήταν τόσο “άσχημα” τα πράγματα γιατί έμπαινα και στην τρίτη σειρά από το τέλος. (Σιγά την διαφορά θα μου πεις αλλά για εμένα έπαιζε ρόλο τότε).

Με την πάροδο των χρόνων διαπίστωσα ότι οι σχέσεις που έκανα ήταν με γυναίκες που ήταν αρκετά κοντύτερες από εμένα. Παρατήρησα λοιπόν ότι για εμένα ήταν θέμα να προσεγγίσω γυναίκες ψηλότερες ή ακόμη και στο ύψος μου.

Για πολλά χρόνια έλεγα μισοσοβαρά, μισοαστεία, γιατί δεν είχα άλλους δύο πόντους για να είμαι 1,75. Δεν ξέρω τι θα άλλαζε βασικά αλλά συνέχισα να το λέω. Λες και αυτοί οι δύο πόντοι θα μου ξεκλείδωναν μία γκάμα γυναικών που πριν ήταν απρόσιτες.

Υπήρξε και φάση στη ζωή μου που σκέφτηκα να αγοράσω πάτους για να “βελτιώσω” την εικόνα μου αλλά δεν βρήκα λόγω να το κάνω τελικά. Φυσικά, αν είναι κάτι που θα σε βοηθήσει να ενισχύσεις την αυτοπεποίθησή σου, μπορείς να το κάνεις. Κανείς δεν θα σε κρίνει και ακόμα κι αν το κάνει, δεν πρέπει να σε νοιάζει.

Το ύψος δεν παίζει ρόλο
Πολλοί άντρες δυσκολεύονται ακόμη και με γυναίκες που έχουν ίδιο ύψος

 

Πολλά χρόνια μετά και ασχολούμενος με το φλερτ, διαπίστωσα μετά από παρατήρηση ενός φίλου μου, ότι σχολίαζα και με προβλημάτιζε το ύψος των γυναικών. Βάζοντας το στο μυαλό μου, άλλαξα τον τρόπο σκέψης μου, βγήκα από την ζώνη άνεσης μου και ξεκίνησα να προσεγγίζω γυναίκες με ίδιο ύψος ή ακόμη και ψηλότερες.

Το πρώτο πράγμα που διαπίστωσα ήταν το γεγονός ότι οι περισσότερες δεν ήταν ψηλότερες, απλά φορούσαν τακούνια. Strike one!
Το δεύτερο που διαπίστωσα ήταν ότι οι υπόλοιποι άντρες με ζήλευαν και έκαναν πικρόχολα σχόλια όταν με έβλεπαν να φεύγω αγκαλιά με κάποια ψηλότερη. Strike two!
Η ατάκα “Που την πάει την ψηλή ο τύπος” ήταν στο στόμα πολλών, ακόμα και φίλων μου. Μάντεψε ποιοι δεν είναι φίλοι μου πλέον. Strike three!

Αυτό που έχει πλάκα είναι ότι το ίδιο άγχος εκφράζουν και άντρες που είναι αρκετά πιο ψηλοί από εμένα. Πρόσφατα άκουσα από κάποιον την εξής φανταστική ατάκα: “Μα δεν μπορούσα να έχω 5 πόντους παραπάνω; Θα ήθελα να είμαι 1,95”. Αλήθεια τώρα;

Αυτό που διαπίστωσα λοιπόν ήταν ότι δεν έχει σημασία το ύψος μου ή το ύψος αυτής που έχω απέναντί μου αλλά η αυτοπεποίθηση που εκπέμπω και η διαχείριση που κάνω.

Και για να λέμε τα πράγματα όπως έχουν, έχω συναντήσει πολλές γυναίκες που αισθάνονται άβολα με το υπερβολικό τους ύψος. Όταν λέμε υπερβολικό, βάλε με το μυαλό σου ότι μπορείς να φανταστείς, γιατί η κάθε μία το έχει διαφορετικά μέσα στο μυαλό της.

Θα σου πρότεινα να δεις την ταινία “Un home a la hauteur” ή στα ελληνικά “Στάσου στο ύψος σου”.

Μπορεί να είναι κωμωδία και να πατάει στην υπερβολή αλλά εκφράζει αρκετά την κοινωνία και το πώς μπορείς να διαχειριστείς μία τέτοια κατάσταση.

  • Άλλαξε ο τρόπος που αντιμετωπίζω τις ψηλότερες γυναίκες; Ναι.
  • Άλλαξε ο τρόπος που με αντιμετωπίζουν αυτές; Φυσικά.

Αυτή η αλλαγή στον τρόπο σκέψης μου προσέφερε νέες εμπειρίες που δεν μπορούσα να διανοηθώ πιο παλιά.

Όπως είναι αναμενόμενο, αυτή την άποψη δεν την συμμερίζονται όλες. Έτσι, έχω συναντήσει και καταστάσεις όπου για την απέναντί μου, η διαφορά ύψους ήταν καταλύτης για την σχέση ή την επαφή μας. Έχω πετύχει γυναίκες που προσπάθησαν εκούσια ή ακούσια να με μειώσουν.

Σημασία έχει να μην σε ενδιαφέρει τίποτα
Σημασία έχει να μην σε ενδιαφέρει τίποτα

 

Έχουν προσπαθήσει να ακουμπήσουν με τον αγκώνα τους επάνω μου και θυμάμαι και μία περίπτωση όπου άκουσα καθαρά υποτιμητικό σχόλιο. Το σίγουρο είναι ότι καμία δεν κατάφερε τελικά να με μειώσει ή να μου κόψει την φόρα.

 

Συμπέρασμα

Αυτό που χρειάζεται να συνειδητοποιήσεις είναι ότι η εξωτερική σου εμφάνιση είναι αυτή που είναι. Υπάρχουν πράγματα που μπορείς να βελτιώσεις και με λίγη καλή διάθεση (ή λίγα λεφτά παραπάνω) μπορείς να πετύχεις πολλά. Υπάρχουν κι άλλα που δεν αλλάζουν όμως. Όσο περισσότερο συμβιβαστείς με την ιδέα, τόσο πιο εύκολη και πιο ποιοτική θα γίνει η ζωή σου.

Πιστεύεις ότι θες υποστήριξη; Χρειάζεσαι απλά να μιλήσεις κάπου; Μην διστάσεις να επικοινωνησεις μαζί μας.

learn_more

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.