Έχω Άγχος στο Φλερτ. Τι με Προδίδει;

«Όταν φλερτάρω αγχώνομαι και δεν μπορώ να βγάλω τον καλύτερό μου εαυτό». Αν είσαι ένας από αυτούς, τότε το σημερινό άρθρο γράφτηκε για σένα.

Υπάρχει κάτι που παθαίνουμε όλοι και μας χαλάει την διαδικασία του φλερτ. Λέγεται άγχος. Και διαλύει την ευχάριστη ατμόσφαιρα που επιδιώκω να δημιουργήσω όταν φλερτάρω.

Εκεί που είσαι σε μια ευχάριστη κατάσταση και επιδιώκεις να δημιουργήσεις θετικά συναισθήματα και να έλξεις ερωτικά την γυναίκα απέναντί σου, ξαφνικά αγχώνεσαι. Και αγχώνεσαι τόσο πολύ, που νιώθεις ότι καταρρέει ο κόσμος σου.

Γιατί το άγχος κατά την διάρκεια του φλερτ είναι απωθητικό για τις γυναίκες;

Οι γυναίκες θέλουν δίπλα τους κάποιον που να είναι αποφασιστικός. Να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες, να είναι δυναμικός, και γενικότερα να έχει μια ηγετική προσωπικότητα.

Το άγχος του φλερτ προέρχεται από φόβο, και αυτό δίνει ένα σήμα στην γυναίκα με την οποία φλερτάρω ότι φοβάμαι, και άρα ότι μου λείπουν κάποια από τα στοιχεία τα οποία εκείνη ψάχνει.

Το θέμα όμως είναι ένα: Το αντιλαμβάνεται η γυναίκα την οποία φλερτάρεις;

Συνέχισε να διαβάζεις και θα ανακαλύψεις τα τέσσερα σημάδια που προδίδουν ότι έχεις άγχος κατά την διάρκεια του φλερτ.

#1. Όταν Φλερτάρεις Ιδρώνειςάγχος φλερτ

Αυτό είναι και το νο1 σημάδι που σε προδίδει. Το άγχος μάς προκαλεί πάντα έντονο ιδρώτα, το οποίο είναι και το πιο εμφανές σημάδι πάνω μας.

Ακόμα και στην χειραψία, αν η γυναίκα αισθανθεί το χέρι σου ιδρωμένο, θα αντιληφθεί σε υποσυνείδητο επίπεδο ότι είσαι στρεσαρισμένος.

Αυτός είναι γενικά ένας ανασταλτικός παράγοντας στο να σε δει ερωτικά και να προχωρήσει μαζί σου σε σεξουαλικό επίπεδο.

Αν πάλι είναι η πρώτη σου φορά, ρίξε μια ματιά στο επεισόδιο από το ελληνικό podcast Apla+Andrika.

Ο ιδρώτας μπορεί επίσης να εμφανιστεί όταν της μιλάς.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης στο φλερτ, ιδιαίτερα αν νομίζουμε ότι κάτι δεν πάει καλά, αρχίζουμε να βγάζουμε διάφορα σενάρια. Αυτό μπορεί να μας αγχώσει αρκετά, με αποτέλεσμα να αρχίσουμε να ιδρώνουμε σε εμφανή σημεία.

Αυτό που θα πρέπει να κάνεις εάν σου συμβεί αυτό είναι να πάρεις μια βαθιά ανάσα, ίσως να ρίξεις λίγο νερό στο πρόσωπό σου, και να συνεχίσεις την κουβέντα σαν να μην συμβαίνει τίποτα.

#2. Αλλοιώνεται Ο Τρόπος Που Μιλάςάγχος φλερτ

Τραυλίζεις, κάνεις μεγάλες σιωπές, ή μιλάς πολύ γρήγορα. Όλα αυτά είναι σημάδια άγχους και σε πολλές περιπτώσεις γίνονται μη ελκυστικά για μια γυναίκα.

Η ομιλία μας πάντα αλλάζει ανάλογα με τα συναισθήματά μας.

Α) Όταν είμαστε υπερβολικά αγχωμένοι, αυτό αρχίζει να φαίνεται και στον τρόπο που μιλάμε.

Β) Μιλάμε πολύ αργά ή πολύ γρήγορα. Κάνουμε μεγάλες παύσεις ή τραυλίζουμε. Αυτά τα σημάδια είναι εξίσου εμφανή, και μπορεί να μας προδώσουν πολύ άμεσα.

Πρόσεξε τον ρυθμό που μιλάς και την τονικότητα της φωνής σου. Επιδίωξε να μην μιλάς πολύ σιγά, πολύ αργά ή πολύ γρήγορα. Βρες έναν ρυθμό που είναι φυσιολογικός, και δώσε μια ροή στην συζήτηση κατά τη διάρκεια του φλερτ.

Ακόμα κι αν είσαι αγχωμένος, αυτό θα σε βοηθήσει να ηρεμήσεις και να μην δείξεις ότι υπάρχει κάποιο θέμα.

#3. Χάνεις Την Οπτική Επαφήοπτική επαφή

Πολλές φορές, όταν έχουμε άγχος, σπάμε την οπτική επαφή με το άτομο απέναντί μας. Η νευρικότητα μάς φέρνει σε μια θέση που δεν μπορούμε να διατηρήσουμε οπτική επαφή.

Ως αποτέλεσμα, η γυναίκα με την οποία φλερτάρω ή είμαι ραντεβού αντιλαμβάνεται ότι έχω άγχος.

Αυτό γίνεται εμφανές όταν σε μια συζήτηση μερικών λεπτών κοιτάμε νευρικά δεξιά, αριστερά ή κάτω κάθε λίγα δευτερόλεπτα, χωρίς να μπορούμε να κοιτάξουμε την γυναίκα που μας αρέσει στα μάτια για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Επειδή αυτό είναι ένα σημάδι που μας προδίδει σε μεγάλο βαθμό, θα πρέπει σταδιακά να ηρεμήσουμε κατά την διάρκεια της συζήτησης και να επιδιώξουμε να μην διακόπτουμε την οπτική μας επαφή στο φλερτ.

Όσο πιο έντονη είναι η οπτική μας επαφή με μια γυναίκα και όσο μεγαλύτερη διάρκεια έχει, τόσο πιο ελκυστικοί φαινόμαστε στα μάτια της.

#4. Είσαι Νευρικός Όταν Φλερτάρειςάγχος φλερτ

Οι γυναίκες είναι πολύ εξελιγμένα κοινωνικά όντα. Αντιλαμβάνονται σε υποσυνείδητο επίπεδο πάρα πολλά πράγματα τα οποία διαφεύγουν στο αντρικό φύλο σε μεγάλο βαθμό.

Όλα τα παραπάνω στοιχεία που αναφέραμε της δίνουν μια συνολική αίσθηση άγχους και νευρικότητας.

Οι νευρικές και απότομες κινήσεις, ο πολύ αργός ή γρήγορος ρυθμός ομιλίας, το τραύλισμα και η συχνή διακοπή της οπτικής επαφής είναι σημάδια που δίνουν μια συνολικότερη αίσθηση άγχους στην γυναίκα που σε ενδιαφέρει.

Αν αισθάνεσαι ότι σαμποτάρεις τον εαυτό σου όταν φλερτάρεις, αλλά δεν ξέρεις πώς, δες το βίντεο του Χρήστου.

Ο σκοπός δεν είναι να μειώσεις ή να σταματήσεις ένα από τα παραπάνω πράγματα.

Ο σκοπός είναι να έχεις μια συνολικότερη αίσθηση ηρεμίας, την οποία θα περνάς και σε εκείνην.

Ακόμα και τα πιο μικρά σημάδια άγχους μπορούν να γίνουν εμφανή σε μια γυναίκα, και να χαλάσουν μια όμορφη και ήρεμη ατμόσφαιρα.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να ξεπεράσεις το άγχος σου στο φλερτ.

Το πιο σημαντικό είναι να θυμάσαι ότι το φλερτ έχει ως σκοπό να περάσεις καλά με την γυναίκα που σ’ αρέσει και να δεις αν ταιριάζετε.

Με μια γυναίκα είναι σημαντικό, αλλά και με όλους τους ανθρώπους, όταν επικοινωνείτε να μην υπάρχει άγχος. Είναι ξεκάθαρο ότι από τη στιγμή που φλερτάρεις μαζί της θες και να έχεις ένα καλό αποτέλεσμα.

Μην σαμποτάρεις λοιπόν τον εαυτό σου σε αυτές τις καταστάσεις. Μην σκέφτεσαι αρνητικά. Από ένα μικρό πράγμα όπως αυτό μπορεί να ρισκάρεις να χάσεις κάτι καλό. Να ξέρεις ότι από τη δική σου οπτική γωνία η κατάσταση μπορεί να φαίνεται δύσκολη , αλλά με τα χρόνια και με την εμπειρία αυτό μπορεί να αλλάξει σημαντικά.

Μην πανικοβάλλεσαι λοιπόν. Έχε στο νου σου τα σημάδια που αναφέραμε πιο πάνω, προσέγγισε γυναίκες, και επιδίωξε να απολαύσεις την διαδικασία.

Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Αγχώνομαι όταν φλερτάρω και δεν ξέρω ακριβώς τι να κάνω. Μπορείς να μας βρεις εδώ.

Βρες το βιβλίο μας Άνδρας Αξίας εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.