Έχω Κολλήσει με την Πρώην Μου. Πώς Προχωράω;

Είναι συχνό το φαινόμενο να μην μπορείς να προχωρήσεις με την ερωτική σου ζωή όταν χωρίζεις με μια γυναίκα που πλέον είναι πρώην σου. Μάθε πώς προχωράς!

Χωρίσατε πρόσφατα, αλλά εσύ κόλλησες.

Εκείνη φαίνεται να έχει προχωρήσει την ζωή της. Κάνει νέες παρέες, βγαίνει, ίσως έχει ξεκινήσει και μια καινούρια σχέση.

Αλλά εσύ, παρ’ όλο που έχει περάσει καιρός και δεν είστε πια μαζί, νιώθεις ακόμα κολλημένος.

Κάποιες φορές αντί για εσένα, μπορεί η γυναίκα με την οποία φλερτάρεις να είναι κολλημένη με τον πρώην της.

Την σκέφτεσαι συνέχεια, θες να την ξαναδείς, και περνάνε μονίμως από το μυαλό σου οι ευχάριστες στιγμές που ζήσατε μαζί. Ακόμα κι αν δεν θες να είστε ξανά μαζί, βρίσκεις τον εαυτό σου κολλημένο κάπου ανάμεσα στην παλιά και την καινούρια σου ζωή.

Δεν θες να βγεις πολύ έξω γιατί σου θυμίζει τα μέρη που πηγαίνατε. Δες θες να γνωρίσεις καινούριες γυναίκες, γιατί πιστεύεις ότι μπορεί να τα ξαναβρείτε. Την παρακολουθείς διαρκώς στα Social Media να δεις που είναι και τι κάνει.

Άραγε υπάρχει λύση; Κι αν ναι, ποια είναι;

Στις γραμμές που ακολουθούν θα μάθεις τους 5 ενδεδειγμένους τρόπους για να ξεκολλήσεις από την πρώην σου και να προχωρήσεις την ζωή σου.

Είσαι έτοιμος;

#1. Άρχισε Να Βγαίνεις Ξανά Και ΔιασκέδασεΕίναι συχνό το φαινόμενο να μην μπορείς να προχωρήσεις με την ερωτική σου ζωή όταν χωρίζεις με μια γυναίκα που σήμαινε πολλά για σένα. Μάθε πώς προχωράς!

Το ξέρω, είναι δύσκολο.

Είναι δύσκολο να βγαίνεις ξανά έξω χωρίς εκείνη.

Ωστόσο, το να κόψεις από τις παρέες σου και να κλείνεσαι συνέχεια μες στο σπίτι είναι μονόδρομος προς την μελαγχολία και ίσως και την κατάθλιψη.

Επιπλέον, στο σπίτι, μαζί με εσένα βρίσκεται κι εκείνη. Στις αναμνήσεις σου. Αυτό ήταν το κρεβάτι που κάνατε πρώτη φορά σεξ. Σε εκείνη την καρέκλα καθόταν όταν σου είπε σ’ αγαπώ. Και πάει λέγοντας.

Μες στον χώρο που έχετε ζήσει μαζί, τα πάντα στην θυμίζουν.

Αλλά, ακόμα κι αν αυτός δεν είναι ο κοινός σας χώρος, σίγουρα όσο κάθεσαι μόνος σου οι σκέψεις σου γυρίζουν σε εκείνην και μελαγχολείς. Κόψτο αυτό !

Σταμάτα να ταλαιπωρείς τον εαυτό σου.

Αντίθετα, βγες έξω. Γνώρισε νέο κόσμο, μίλα με άλλες γυναίκες κι ας μην έχεις διάθεση να φλερτάρεις, και πήγαινε σε νέα μέρη που δεν σου είχατε πάει μαζί και δεν σου την θυμίζουν. Αυτό σίγουρα θα σε βοηθήσει να προχωρήσεις.

#2. Δημιούργησε Νέες ΕμπειρίεςΕίναι συχνό το φαινόμενο να μην μπορείς να προχωρήσεις με την ερωτική σου ζωή όταν χωρίζεις με μια γυναίκα που σήμαινε πολλά για σένα. Μάθε πώς προχωράς!

Έχεις σκεφτεί ποτέ ότι το να ξεκινήσεις ένα νέο χόμπι θα σε γεμίσει με θετικά συναισθήματα; Και τα θετικά συναισθήματα είναι ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ προκειμένου να ξεκολλήσεις από την πρώην σου και να προχωρήσεις δυναμικά την ζωή σου.

Ξεκίνα νέες δραστηριότητες ΤΩΡΑ ! Ακόμα κι αν σου είναι δύσκολο στην αρχή, σταδιακά θα δεις ότι θα σου κάνει πολύ καλό. Θα νιώσεις ότι βρίσκεις έναν νέο εαυτό.

Bonus: Στις νέες σου δραστηριότητες είναι πολύ πιθανό να γνωρίσεις κάποια γυναίκα που σ’ αρέσει. Και που ξέρεις; Ίσως με αυτήν την γυναίκα να βγείτε ένα ραντεβού και να συνειδητοποιήσεις ότι κολλάς πολύ περισσότερο απ’ ότι κόλλησες ποτέ με την πρώην σου.

Και μην μένεις μόνο εκεί. Φτιάξε νέες παρέες, κάνε ταξίδια, φτιάξε μια νέα ισχυρή πραγματικότητα η οποία δεν περιλαμβάνει την πρώην σου.

Σταδιακά, θα αρχίσεις να συνειδητοποιήσεις ότι η ζωή είναι ωραία και χωρίς εκείνην, κι ότι δεν υπάρχουν μόνο οι εμπειρίες που ζήσατε μαζί. Μπορείς πλέον να δημιουργήσεις καινούριες.

#3. Σκέψου Αυτά Που Δεν Θα Σου Λείψουν Από Την Πρώην ΣουΕίναι συχνό το φαινόμενο να μην μπορείς να προχωρήσεις με την ερωτική σου ζωή όταν χωρίζεις με μια γυναίκα που σήμαινε πολλά για σένα. Μάθε πώς προχωράς!

Ναι, το ξέρω. Συνήθως κολλάμε σε όλες τις στιγμές που ήταν υπέροχες μαζί της, στο πόσο όμορφη και υπέροχη ήταν, και μένουμε εκεί. Δεν υπάρχουν μόνο αυτά όμως.

Αντίθετα, υπήρχαν και άσχημες στιγμές.

Για να φτάσατε στο σημείο να μην είστε πια μαζί, σημαίνει ότι πολλά πράγματα στην σχέση σας δεν λειτουργούσαν.

Είναι ωφέλιμο σταδιακά να αρχίσεις να αποκτάς μια πιο σφαιρική άποψη για την σχέση που είχατε, και να την δεις όπως πραγματικά ήταν. Δεν υπήρχαν μόνο ονειρικές και ευχάριστες στιγμές. Υπήρχαν και πολλά αρνητικά στοιχεία στην πρώην σου και στην σχέση σας, που σας οδήγησαν στον χωρισμό.

Θυμήσου και αυτά.

Κανείς δεν είναι τέλειος. Σίγουρα κι εκείνη είχε τα αρνητικά της.

#4. Κόψε Κάθε Επαφή Μαζί ΤηςΕίναι συχνό το φαινόμενο να μην μπορείς να προχωρήσεις με την ερωτική σου ζωή όταν χωρίζεις με μια γυναίκα που σήμαινε πολλά για σένα. Μάθε πώς προχωράς!

Δύσκολο ε; Και όμως, αυτό είναι το πιο σημαντικό από τα πέντε βήματα που σου προτείνουμε σήμερα.

ΚΟΨΕ ΚΑΘΕ ΕΠΑΦΗ ΜΑΖΙ ΤΗΣ.

Διάγραψέ την από τα Social Media, ώστε να μην μπαίνεις στον πειρασμό να βλέπεις τι κάνει και που είναι. Άλλωστε, τα Social Media δίνουν πάντα την εικόνα στους άλλους που εμείς θέλουμε να δώσουμε, και αυτή η εικόνα δεν είναι πάντα η αληθινή.

Αν μιλάτε, σταματήστε το. Δεν χρειάζεται πλέον. Όταν μια σχέση τελειώνει, το τέλος πρέπει να είναι οριστικό.

Δεν σε ωφελεί σε κάτι ούτε εσένα ούτε εκείνη το να έχετε επικοινωνία. Ίσα ίσα, σου δημιουργεί ελπίδες και δεν σε αφήνει να προχωρήσεις στην ζωή σου.

Και το χειρότερο;

Θυμάσαι ακόμα πιο έντονα τις στιγμές που περάσατε μαζί.

Πώς να ξεκολλήσεις από την πρώην σου μετά;

#5. Κάνε ΕργασιοθεραπείαΕίναι συχνό το φαινόμενο να μην μπορείς να προχωρήσεις με την ερωτική σου ζωή όταν χωρίζεις με μια γυναίκα που σήμαινε πολλά για σένα. Μάθε πώς προχωράς!

Αυτό το βήμα είναι και το πιο σωτήριο.

Έρευνες έχουν αποδείξει ότι το να αφοσιωθείς εντατικά στην εργασία σου ή στην ολοκλήρωση ενός project βοηθάει σε τεράστιο βαθμό να ξεκολλήσεις από την πρώην σου. Ο λόγος;

Νο1: Απασχολείς το μυαλό σου με κάτι άλλο και δεν σκέφτεσαι.

Αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό, γιατί όταν αφοσιώνεσαι σε κάτι διαφορετικό, κάτι που δεν στην θυμίζει, ο νους σου ξεκολλάει έστω και για ένα μικρό χρονικό διάστημα και οι σκέψεις σου τρέχουν προς άλλη κατεύθυνση.

Αντί, λοιπόν, να είσαι κολλημένος στις στιγμές που περάσατε μαζί, έχεις πλέον την δυνατότητα να απασχολήσεις το μυαλό σου με κάτι άλλο.

Νο2: Γεμίζεις θετικά συναισθήματα.

Η δημιουργία, το να θέτεις στόχους, και το να εργάζεσαι προς την ολοκλήρωση ενός project είναι παράγοντες που ενισχύουν τα θετικά συναισθήματα μέσα σου. Έτσι, ο οργανισμός σου παράγει τις κατάλληλες ουσίες ώστε να καταπολεμήσει την θλίψη σου.

Το πιο σημαντικό είναι ότι κάνεις κάτι για σένα. Κι αυτό είναι πάντα θετικό.

Μην το σκέφτεσαι άλλο. Ξεκίνα από σήμερα να εφαρμόζεις αυτά τα πέντε απλά και θαυματουργά βήματα, και χτίσε μια ζωή που εσύ θες.

Υπάρχουν αμέτρητες γυναίκες εκεί έξω. Σίγουρα κάποια στιγμή θα γνωρίσεις μια γυναίκα που σ’ αρέσει, ταιριάζετε, και μπορείτε να αποκτήσετε μια όμορφη σχέση.

Μην κολλάς στο παρελθόν. Δεν βρίσκεσαι εκεί.

Πρόσεχε πολύ την επιστροφή. Μάθε περισσότερα παρακολουθώντας το βίντεο από την εκπομπή μας Apla+Andrika.

Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Το να ξεπεράσεις μια σχέση δεν είναι ποτέ εύκολο, αν πραγματικά σήμαινε κάτι για σένα. Μάθε περισσότερα εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.