«Είμαι Μπερδεμένη» Διαθεσιμότητα στο Φλερτ και Τρόποι Διαχείρισης

Σε πολλές περιπτώσεις στο φλερτ αντιμετωπίζουμε δύσκολες ή αντίξοες καταστάσεις τις οποίες αδυνατούμε να διαχειριστούμε.

Εάν φλερτάρεις συχνά και έχεις επαφή με γυναίκες, τότε σίγουρα θα έχεις ακούσει την περίφημη φράση “Είμαι μπερδεμένη”.

Τι σημαίνει όμως αυτό; Είναι ένα θέμα που σχετίζεται άμεσα με τη διαθεσιμότητα στο φλερτ, δηλαδή αν και κατά πόσο είναι διαθέσιμη η γυναίκα να κάνει νέες γνωριμίες και να είναι δεκτική σε μια προσέγγιση από σένα.

Και τι μπορείς να κάνεις εσύ για να το αντιμετωπίσεις;

Η αλήθεια είναι ότι αυτή είναι μια από τις χειρότερες φράσεις που μπορεί να μου πει μια γυναίκα.

Ειδικά στις αρχές της ενασχόλησής μου με το φλερτ και το αντίθετο φύλο, κάθε φορά που άκουγα αυτήν τη φράση κυριολεκτικά πάγωνα και ένιωθα ότι η κατάσταση και η γυναίκα γλιστράνε με΄σα από τα χέρια μου!

Ποτέ μου δεν μπορούσα να βρω τρόπο να το διαχειριστώ και κυρίως, να το αντιμετωπίσω μέσα μου.

Καταρχάς, δεν καταλάβαινα τι εννοούσε.

Τι την μπερδεύει δηλαδή;

Εγώ, στα περισσότερα στάδια της ζωής μου, ήξερα τι ήθελα. Ειδικά όσον αφορά το άτομο του αντίθετου φύλου με το οποίο συναναστρεφόμουν, ήξερα πολύ καλά τι θέλω.

Επομένως, πραγματικά αδυνατούσα να κατανοήσω τι εννοεί με τη φράση “είμαι μπερδεμένη”.

Επιπλέον, αναρωτιόμουν πάντα τι την μπερδεύει. Φταίω εγώ; Η μεταξύ μας σχέση; Εκείνη; Ένας εξωτερικός παράγοντας;

Σε κάθε περίπτωση, όσο περνούσε ο καιρός άρχισε να διαλύεται αυτή η ομίχλη και να μπορώ να ξεχωρίζω πότε μια γυναίκα είναι διαθέσιμη και πότε όχι.

Γιατί η θολή διαθεσιμότητα μπορεί πραγματικά να σε τρελάνει.

διαθεσιμότητα στο φλερτ

Οι Βασικοί Λόγοι Που Σου Λέει “Είμαι Μπερδεμένη”

 

Όσο ερχόμουν σε επαφή με γυναίκες, και κυρίως όσο συζητήσουμε με γυναίκες φίλες μου, συνειδητοποιούσα ότι, στις περισσότερες περιπτώσεις, δεν συνειδητοποιούσαν ούτε οι ίδιες τους λόγους για τους οποίους χρησιμοποιούσαν αυτήν την έκφραση.

Είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσουμε ότι οι περισσότερες γυναίκες δεν χρησιμοποιούν αυτήν την έκφραση για να μπερδέψουν κι εμάς, ούτε για να μας βασανίσουν. Αντίθετα, νιώθουν πραγματικά μπερδεμένες.

Ωστόσο, όσον αφορά το φλερτ είναι πολύ σημαντικό να ξέρεις ότι η κάθε γυναίκα είναι διαφορετική και μπορεί να σου πει ότι είναι μπερδεμένη για διαφορετικούς λόγους.

Καλό είναι να ξέρουμε τους βασικούς λόγους που μια γυναίκα νιώθει έτσι και μας το λέει.

#1. Δεν Νιώθει Αρκετή Έλξη Για Εμάς Κατά Τη Διάρκεια Του Φλερτ

Από ένα “Είμαι μπερδεμένη” μπορείς να καταλάβεις ότι η γυναίκα πιθανόν να μην νιώθει αρκετή έλξη για εσένα.

Επειδή δεν μπορεί να στο πει καθώς #1. Και η ίδια δεν το συνειδητοποιεί και νιώθει αυτό το μπέρδεμα και #2. Από τη δική της πλευρά δεν θέλει να σε πληγώσει, στο εκφράζει με αυτόν τον τρόπο.

Ακόμα κι αν αυτό στο πει σε μια σχέση, ενδέχεται ο λόγος να είναι ότι έχει πέσει η έλξη και ξαφνικά νιώθει ένα μπέρδεμα.

Το βασικό μπέρδεμα όσον αφορά το ότι δεν νιώθει αρκετή έλξη για εσένα είναι ότι, από τη μία, νιώθει κάποια έλξη επομένως θέλει να κάνει κάτι μαζί σου, αλλά από την άλλη δεν νιώθει τόσο μεγάλη έλξη ώστε να είναι σίγουρη. Και αυτό φυσικά την μπερδεύει.

 

#2. Υπάρχει Και Κάποιος Άλλος Αντρας Που Σκέφτεται

Αυτό βασικά ισχύει μόνο για την αρχή της διαδικασίας του φλερτ.

Εάν εκφράσεις τις προθέσεις σου ξεκάθαρα και εκείνη σου πει ότι είναι μπερδεμένη, υπάρχει η περίπτωση να σκέφτεται και κάποιον άλλον. Ίσως είναι ο πρώην της και είναι κολλημένη μαζί του. Ή ίσως είναι κάποιος άλλος που της αρέσει ταυτόχρονα με εσένα.

Και αυτό φυσικά την μπερδεύει.

διαθεσιμότητα στο φλερτ

#3. Δεν Ενδιαφέρεται

Οι γυναίκες σκέφτονται πολύ πιο έντονα από εμάς το κοινωνικό πλαίσιο αλλά και τα συναισθήματα των άλλων γιατί είναι η φύση τους τέτοια.

Επομένως, υπάρχει το ενδεχόμενο να μην θέλει να είναι μαζί σου αλλά να ντρέπεται να στο πει ευθέως ή να φοβάται ότι μπορεί να σε πληγώσει.

Σε αυτήν την περίπτωση λέει τη φράση “Είμαι μπερδεμένη” και περιμένει να πιάσεις το νόημα. Είναι περίεργο αυτό, το ξέρω, αλλά οι γυναίκες πολλές φορές έτσι λειτουργούν.

Είτε το κάνει συνειδητά είτε ασυνείδητα, χρησιμοποιεί αυτήν τη φράση προκειμένου να σου δείξει ότι δεν ενδιαφέρεται. Ό,τι και να κάνεις σε αυτήν την περίπτωση δεν θα λειτουργήσει, καθώς ασυνείδητα έχει πάρει την απόφασή της.

Τη στιγμή που θα στο πει αυτό, θα πρέπει να εξετάσεις το χρονικό διάστημα για το οποίο χρησιμοποιεί αυτή τη φράση. Εάν στο λέει για έναν μήνα και πάνω, το πιο πιθανό είναι να μην ενδιαφέρεται.

Το να στο πει μια δυο μέρες φανερώνει ότι ίσως ισχύει κάποιος από τους υπόλοιπους λόγους.

Αυτές τις λεπτομέρειες θα πρέπει να τις παρατηρείς προκειμένου να ξέρεις ακριβώς τι συμβαίνει.

 

#4. Εξωτερικοί Παράγοντες Που Επηρεάζουν Το Φλερτ

Όπως και κάθε άνθρωπος, έτσι και μια γυναίκα μπορεί να είναι μπερδεμένη για λόγους που δεν έχουν να κάνουν με εσένα.

Ίσως κάτι συμβαίνει με τη ζωή της αυτή τη χρονική περίοδο. Ίσως την επηρεάζουν εξωτερικά γεγονότα που συμβαίνουν στη ζωή της αυτό το διάστημα. Μπορεί να έχει κάποιο οικογενιακό ή επαγγελματικό θέμα και το μυαλό της να επικεντρώνεται σε αυτό, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να σκεφτεί κάτι άλλο και να πάρει μια απόφαση.

Η άλλη περίπτωση σε αυτό είναι ο κοινωνικός της κύκλος και οι φίλοι ή η οικογένειά της να την επηρεάζουν αρνητικά γιατί δεν θέλουν να δημιουργήσει σχέση με εσένα ή με οποιονδήποτε άντρα αυτην την περίοδο.

Ενδεχομένως να ζηλεύουν ή να πιστεύουν ότι θα πληγωθεί.

Σε κάθε περίπτωση, υπάρχει το ενδεχόμενο εκείνη να θέλει να κάνει κάτι μαζί σου αλλά οι γύρω της να της λένε το αντίθετο κι αυτό να την μπερδεύει.

Από κει και πέρα, τώρα που είδαμε τους βασικότερους λόγους που μια γυναίκα μπορεί να σου πει “Είμαι μπερδεμένη”, ήρθε η ώρα να δούμε τους τρόπους διαχείρισης και τι μπορείς να κάνεις εσύ για να αντιμετωπίσεις την κατάσταση.

 

Τρόποι Διαχείρισης Θολής Διαθεσιμότητας Στο Φλερτ

Ενώ οι βασικοί λόγοι για τους οποίους υπάρχει θολή διαθεσιμότητα στο φλερτ είναι σημαντικοί, το σημαντικότερο είναι το τι κάνεις εσύ για να διαχειριστείς μέσα σου και κυρίως, το πώς θα το διαχειριστείς μέσα σου.

Για εμένα, η προσωπική μου ιστορία αλλά και από τις ιστορίες που ακούω συχνά από τους μαθητές μας στο Men Of Style, το βασικό θέμα είναι σταδιακά να εκπαιδεύεις τον εαυτό σου να μην επηρεάζεται εσωτερικά από εξωτερικούς παράγοντες.

Και αυτό είναι το Νο1 που πρέπει να κάνεις. Δες το βίντεο του Χρήστου σχετικά με τη θολή διαθεσιμότητα στο φλερτ και το πώς μπορεί να σε τρελάνει.

Το να σου πει μια γυναίκα “Είμαι μπερδεμένη” είναι ένας εξωτερικός παράγοντας.

Η διάθεσή σου και η συναισθηματική και ψυχολογική σου κατάσταση δεν γίνεται να εξαρτάται από αυτό που θα σου πει ή νιώθει κάποιος άλλος.

Εσύ πρέπει και είναι απαραίτητο να είσαι αυτόνομος και ανεξάρτητος και να επηρεάζεις μόνο εσύ στον εαυτό σου.

Η κάθε γυναίκα έχει κάθε δικαίωμα να είναι μπερδεμένη ή να μην ενδιαφέρεται για εσένα. Αυτό που πρέπει να προσέξεις εσύ είναι το να είσαι σταθερός εσωτερικός και αρκετά ισχυρός ώστε να μην κολλήσεις, να μην μπλοκάρεις, να μην απογοητευτείς.

Για εμένα, αυτό είναι το βασικό που μπορείς να κάνεις και φυσικά, ο βασικότερος τρόπος διαχείρισης της κατάστασης.

Δεν έχει να κάνει με το τι λέει ή νιώθει εκείνη. Έχει να κάνει με το τι λες και νιώθεις εσύ.

Επιπλέον, θα πρέπει να είσαι πολύ συγκεκριμένος στις αποφάσεις και τις προθέσεις σου.

Δηλαδή, εάν δεν της έχεις πει ξεκάθαρα ότι την βλέπεις ερωτικά είναι σαν να εξαρτάται το πώς θα εξελιχθεί η σχέση σας από εκείνην. Και αυτό, όπως καταλαβαίνεις, μπορεί να σε πληγώσει ή να σε απογοητεύσει.

Επίσης, είναι πολύ σημαντικό, εφόσον εκείνη είναι μπερδεμένη, να αναλάβεις εσύ πρωτοβουλία και να πάρεις εσύ την απόφαση για το πώς θα εξελιχθεί αυτή η σχέση.

Δηλαδή, μίλα της ξεκάθαρα και πες της ότι είτε θα ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της και θα αποφασίσει τι θέλει σε ένα πολύ άμεσο και μικρό χρονικό διάστημα, είτε πάρε την απόφαση να λήξεις την κατάσταση και να φύγεις.

Σε κάθε περίπτωση, μην περιμένεις από εκείνην να αποφασίσει πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση, και γενικότερα μην περιμένεις από κανέναν άνθρωπο να αποφασίσει και να ορίσει για εσένα το τι θα κάνεις με τη ζωή σου.

Εσύ είσαι το αρσενικό, εσύ παίρνεις τις αποφάσεις.

Κλείνοντας, θέλω να τονίσω ότι είναι ζωτικής σημασίας να έχεις τη δύναμη να ξεκαθαρίσεις μέσα σου την κατάσταση και μετά να την αποδεχτείς. Αν δεν υπάρχει διαθεσιμότητα στο φλερτ από την πλευρά της, δεν υπάρχει κανένα νόημα να επιμένεις σε μια αδιέξοδη κατάσταση.

Συνειδητοποίησε ότι έχεις επιλογές στο φλερτ και ότι υπάρχουν αμέτρητες γυναίκες εκεί έξω που είναι διαθέσιμες για εσένα. Και είναι πολύ σημαντικό να κάνεις επιλογές που σε κάνουν ευτυχισμένο. Δες το επεισόδιο από το ελληνικό podcast Apla+Andrika σχετικά με το μας κάνει ευτυχισμένους.

Εάν είναι μπερδεμένη, δώσε της μεν χρόνο αλλά μην κάτσεις να περιμένεις πότε θα ξεμπερδευτεί.

Γιατί η θολή διαθεσιμότητα στο φλερτ θα σε φέρει στα όριά σου!

Και δεν σου αξίζει κάτι τέτοιο.

Έχεις επιλογές λοιπόν. Βγες έξω και διεκδίκησέ τες. Είναι κάτι που μπορείς να το κάνεις σήμερα.

 

Πιστεύεις ότι σου αξίζουν ποιοτικότερες σχέσεις αλλά δυσκολεύεσαι να τις αποκτήσεις; Είναι πιο απλό απ’ ότι νομίζεις. Πάτα εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.