Είναι Τελικά η Επιτυχία Ταξίδι και Όχι Προορισμός;

Πολλοί επιζητούν τη γρήγορη αναγνώριση, χωρίς πολλή δουλειά και προσπάθεια. Είναι τελικά η επιτυχία ένα μακρύ ταξίδι που απολαμβάνεις και όχι ο προορισμός;

Τι Είναι Τελικά Η Επιτυχία ;

Κάτι που είχα σχεδόν πάντα στο μυαλό μου είναι πως για να μπορέσεις να απολαύσεις την επιτυχία κα ταυτόχρονα να εξελιχθείς σε προσωπικό επίπεδο, πρέπει να συνειδητοποιήσεις πως είναι ταξίδι και όχι ένας τελεσίδικος προορισμός.

Σίγουρα έχουν υπάρξει πολλές φορές που αρκετοί από εμάς έχουν δει κάποιον πετυχημένο κα ψιθύρισαν μέσα τους «σαν αυτόν θέλω να γίνω».

Μπορεί να συνέβη όταν ήμασταν ακόμα παιδιά ή μπορεί και μεγαλύτεροι όμως η αλήθεια πως θέλαμε να είχαμε την επιτυχία που βλέπαμε και όχι την επιτυχία που χτίστηκε.

επιτυχία

Δες το παρακάτω επεισόδιο από το ελληνικό podcast του Apla+Andrika, με έναν άνθρωπο που περπάτησε αυτό το ταξίδι και μια μικρή προσπάθειά του μετατράπηκε σε επιτυχία εδώ.

Τι θέλω να πω;

Όταν βλέπουμε κάποιον πετυχημένο, ρίχνουμε μόνο μια κλεφτή ματιά στο τελικό αποτέλεσμα και όχι στο τι χρειάστηκε για να φτάσει μέχρι εκεί.

Γιατί αν κάποιος μας έλεγε πόσο χρόνο, κόπο κα θυσίες χρειάστηκαν για να φτάσει στο επίπεδο που βρίσκεται, οι δεύτερες σκέψεις που θα είχαμε για το αν τελικά θέλουμε να περάσουμε τα ίδια, θα αυξάνονταν με εκθετικό ρυθμό.

Με λίγα λόγια, βλέπουμε τον τελικό προορισμό και όχι το ταξίδι που ακολούθησε.

Όμως, αν θέλεις την γνώμη μου, η επιτυχία είναι και τα δύο. Είναι το ταξίδι και ο προορισμός.

Επιτυχία Και Ταξίδι: Είναι Μακρύς Ο Δρόμος

Πιστεύω πως ένα από ένα κλειδιά και μυστήρια που κρύβει το ταξίδι είναι ένα περίεργο παιχνίδι που παίζει με το μυαλό σου.

Πριν επεκτείνω όμως, θα χρειαστεί να αναφέρω τα βασικά στοιχεία που συνδυάζονται με την επιτυχία και το ταξίδι.

Το ταξίδι είναι ένας αρχικά ωραιοποιημένος χάρτης.

Μια και μιλάμε για ταξίδια, πιστέυεις ότι είναι εύκολο να βγεις από την ζώνη άνεσης και να ξεκινήσεις να ταξιδεύεις χωρίς να έχεις μεγάλο budget; Δες παρακάτω το επεισόδιο του Apla+Andrika.

Τον παίρνεις στα χέρια σου, τον βλέπεις και ξεκινάς.

Στην πορεία όμως, η διαδρομή θα δεχθεί αμέτρητες αλλαγές αφού τα εμπόδια είναι δεδομένα και οι προκλήσεις αναπόσπαστο κομμάτι του ταξιδιού.

Παρόλο που έχεις τον χάρτη, τις περισσότερες φορές στο ταξίδι προς την επιτυχία θα νιώθεις πως κινείσαι σε μια αχαρτογράφητη περιοχή που σε οδηγεί προς το άγνωστο.

Αν μέσα σε αυτά βάλεις την σκληρή δουλειά που απαιτείται γιατί πολύ απλά τίποτα δεν χαρίζεται, τα ρίσκα, τα θυσίες και τις προσωπικές αλλά και διαπροσωπικές προστριβές, τότε το ταξίδι μπορεί να είναι απολαυστικό ειδικά αν σε πηγαίνει προς το όνειρο αλλά ταυτόχρονα είναι και επίπονο.

Όμως η επιτυχία και το ταξίδι που την περιβάλει κρύβει, όπως ανέφερα παραπάνω, ένα παιχνίδι.

Κάτι που σίγουρα δεν είναι παιχνίδι, είναι η ερωτική σου ζωή. Τσέκαρε το παρακάτω βίντεο για να δεις πώς την υποβαθμίζεις και την κάνεις βαρετή και τι πρέπει να προσέξεις:

Και αυτό το παιχνίδι στήνεται με βάση την στιγμιαία απόλαυση.

Το ταξίδι και η επιτυχία κατ’ επέκταση, απαιτούν ένα πολύ βασικό χαρακτηριστικό.

Να αξιολογείς κάθε στιγμή ποιες και για ποιο λόγο απολαύσεις θα καθυστερήσεις να λάβεις ώστε οι απολαύσεις που θα πάρεις στο μέλλον να είναι περισσότερες και ποιοτικότερες.

Και αυτό είναι το δύσκολο μέρος.

Είναι λίγο πολύ στην φύση μας να θέλουμε τα πάντα εύκολα και γρήγορα.

Η στιγμιαία απόλαυση είναι με κάποιο τρόπο στην ιδιοσυγκρασία μας και μέχρι κάποιο σημείο είναι λογικό.

Όταν όμως πρόκειται για την επιτυχία και το χτίσιμο της, χρειάζεται υπομονή και αυτοσυγκράτηση, ειδικά όταν αρχίζεις να γεύεσαι τους πρώτους καρπούς αυτής.

Δεν θέλει και πολύ να το χάσεις, να εφησυχαστείς και να πάρεις το βλέμμα σου από τον προορισμό.

Και αυτό είναι ακόμα ένα παράδοξο που έχει η επιτυχία και ο προορισμός.

Αν ο προορισμός είναι η απόλαυση, τότε είναι ακόμα πιο πιθανό να σκάσεις στα μέσα του ταξιδιού.

Το ταξίδι δεν έχει να κάνει λοιπόν μόνο με σκληρή δουλειά, κίνητρο, στόχους, προσαρμογές και έξυπνες συνεργασίες.

Έχει να κάνει με αυτοπειθαρχία και σωστή αξιολόγηση των απολαύσεων που μπορείς να πάρεις αλλά και των απολαύσεων που χρειάζεται να αντισταθείς ώστε αυτές να είναι μεγαλύτερες.

Όμως η επιτυχία έχει να κάνει και με τον προορισμό.

Προορισμός: Παίζει Τον Ρόλο Του

προορισμός επιτυχία

Φυσικά και μετράει το ταξίδι για την επιτυχία γιατί αυτό θα καθορίσει του επαγγελματίες από τους ερασιτέχνες.

Όμως, όσο όμορφο και αν είναι το ταξίδι, αυτό που θα σε κρατήσει σε τροχιά είναι προορισμός.

Το όραμα. Το πως ορίζεις τι είναι τελικά η επιτυχία.

Όμως και ο προορισμός κρύβει τους δικούς του γρίφους.

Ο πρώτος αναφέρθηκε στο πρώτο μισό του άρθρου.

Αν το όραμα σου είναι μόνο η απόλαυση που θα πάρεις μόνο από υλικά αγαθά για παράδειγμα, τότε όταν τα αποκτήσεις το κίνητρο και η «πείνα» θα εξασθενίσουν. Δεν θα έχεις την «τρέλα» που είχες στην αρχή.

Και όταν χαθεί αυτό, τότε χάνεται η ψυχή του οράματος σου.

Και αυτό γιατί ο πυρήνας του κάθε οράματος είναι φτιαγμένος από τον παιδικό ενθουσιασμό για δημιουργία. Να δημιουργήσεις κάτι ξεχωριστό που θα μείνει αναλλοίωτο στον χρόνο.

Όλα τα άλλα είναι απλά συνοδηγοί και όχι πρωταγωνιστές.

Ο δεύτερος γρίφος που κρύβει ο προορισμός για την επιτυχία είναι πως εξελίσσεται σαν ζωντανός οργανισμός.

Βασικά εξελίσσεται μαζί σου όσο εξελίσσεσαι και εσύ από το ταξίδι.

Θα υπάρξουν φορές που ο προορισμός θα αλλάξει κα δεν θα μείνει ίδιος. Καθώς οι προκλήσεις που αντιμετωπίζεις θα σε αλλάζουν εσωτερικά, ο προορισμός και η σχέση που έχεις την επιτυχία θα σε βάζουν σε θέση να αξιολογείς διαφορετικά τον προορισμό κάθε φορά.

Και κάθε φορά που αλλάζει προορισμός, αλλάζει μαζί του και ο χάρτης που σε οδηγεί σε αυτόν.

Ταξίδι και προορισμός λοιπόν είναι δύο έννοιες απόλυτα συνδεδεμένες μεταξύ τους. Το ένα επηρεάζει το άλλο και αλληλεπιδρούν μεταξύ τους σε κάθε πρόκληση που ξεπερνάς, κάθε ρίσκο που παίρνεις και κάθε φορά που πηγαίνεις στο επόμενο επίπεδο.

Έτσι και αλλιώς, την στιγμή που αποφασίζεις να έχεις επιτυχία σε οποιοδήποτε τομέα, το ταξίδι διαμορφώνεται συνεχώς και ο προορισμός υπάρχει περίπτωση να αλλάξει.

Και αυτός είναι ο τρόπος που η συνολική διαδρομή θα σε αλλάξει.

Μάθε τι είναι τελικά η επιτυχία και κάνε το ταξίδι που είναι μεγάλο και δύσκολο. Αν νομίζεις πως χρειάζεσαι βοήθεια, κάνε κλικ εδώ.

Καλή συνέχεια

Ο Χρήστος γρήγορα στην ενήλικη ζωή του συνειδητοποίησε πως η πραγματική ουσία της σωστής επικοινωνίας με τις γυναίκες, δεν βρίσκεται ούτε σε ατάκες ούτε σε συστήματα και ότι αυτά είναι μόνο η αρχή για το ξεκίνημα μιας νέας ζωής και κρίσιμων εσωτερικών αλλαγών και εξελίξεων σε οποιοδήποτε τομέα. Στρέφοντας το ενδιαφέρον του στις δομές διαχείρισης Σχέσεων, αποφάσισε να επεκτείνει τις γνώσεις του πάνω στην Ψυχολογία, ώστε να συνδέσει τις πλούσιες εμπειρικές γνώσεις που ήδη υπήρχαν με τεχνογνωσίες που θα του επέτρεπαν μια βαθύτερη κατανόηση της διαπροσωπικής επαφής μεταξύ των δύο φύλων. Ο Χρήστος είναι ιδρυτικό μέλος και υπεύθυνος του προγράμματος εκπαίδευσης του MenOfStyle.gr