Είσαι η βιογραφία σου, όχι το βιογραφικό σου

Γιατί δίνεις σημασία στο βιογραφικό σου και όχι στην βιογραφία σου;

Ζούμε σε μια εποχή ασύγκριτου ανταγωνισμού.

Ήδη από τα πρώτα χρόνια του σχολείου μαθαίνουμε ότι χρειάζεται να έχουμε «καλούς βαθμούς» και ότι είναι απαραίτητο στη συνέχεια να αποκτήσουμε πτυχία, τίτλους και μια πληθώρα πιστοποιήσεων, ώστε να μας «αναγνωρίσει» η κοινωνία.

Αυτό που στο σχολείο θυμόμαστε ως «άριστη καρτέλα», μεταφράζεται στην ενήλικη ζωή ως «εμπλουτισμένο βιογραφικό», το οποίο όλο και περισσότεροι άνθρωποι διεκδικούν να κατοχυρώσουν σε μια προσπάθεια να έχουν πλεονέκτημα έναντι των άλλων.

Εντούτοις, το οξύμωρο είναι ότι σήμερα βλέπουμε ανθρώπους με δύο ή τρία πτυχία, μεταπτυχιακά και διδακτορικά διπλώματα να νιώθουν σαν να μην έχουν βρει ακόμα τη θέση τους στην κοινωνία.

Κι αυτό συμβαίνει, διότι υπολογίζουν περισσότερο το βιογραφικό από τη βιογραφία τους. Έχουν παγιδευτεί σ’ ένα ατελείωτο κυνήγι κατοχής τίτλων που δεν τους επιτρέπει να αφιερώσουν χρόνο σε πρόσωπα και καταστάσεις που πραγματικά μπορούν να τους προσφέρουν μια αξιοσημείωτη ζωή.

Κι αν δεν ήρθαμε εδώ για να ζήσουμε μια αξιοσημείωτη ζωή,

τι άλλο ήρθαμε να κάνουμε;

Αυτά που κάνουμε, αυτά που προσφέρουμε, αυτά που δημιουργούμε, αυτά που πετυχαίνουμε στη ζωή μας, έχουν πολλή μεγαλύτερη αξία από αυτά που αποκτάμε.

Your Life Will be Incredibly Better if You Pursue Meaning Instead ...

Σημαντικές Βιογραφίες σε Σημαντικά Βιογραφικά

Σκέψου μερικούς σπουδαίους ανθρώπους των τελευταίων χρόνων: Steve Jobs, Michael Jordan, Mohamed Ali, Walt Disney. Ο καθένας στον τομέα του κέρδισε σίγουρα πάρα πολλά. Φήμη, χρήμα, δόξα, βραβεία.

Ωστόσο, ο λόγος που αυτοί οι άνθρωποι κατάφεραν να μείνουν αξέχαστοι, δεν ήταν αποκλειστικά τα επιτεύγματά τους, αλλά η ίδια η ζωή τους και ο τρόπος με τον οποίο συνδέθηκαν με τον κόσμο γύρω τους.

Δεν μας αρκεί να γνωρίζουμε για τον Steve Jobs μόνο ότι δημιούργησε το iPhone. Δεν μας αρκεί να γνωρίζουμε για τον Michael Jordan μόνο ότι κατέκτησε τρία πρωταθλήματα NBA στη σειρά, αποσύρθηκε, επανήλθε και κέρδισε άλλα τρία στη σειρά. Δεν μας αρκεί να γνωρίζουμε για τον Mohamed Ali μόνο ότι ήταν ο καλύτερος πυγμάχος όλων των εποχών. Δεν μας αρκεί να γνωρίζουμε για τον Walt Disney μόνο ότι ήταν ο δημιουργός των κινουμένων σχεδίων που όλοι αγαπήσαμε.

Αυτά μπορούσαν να αναφερθούν στο βιογραφικό τους.

Όμως, το πραγματικό ενδιαφέρον, η πραγματική διασύνδεση που είχαν με τους ανθρώπους και ο αντίκτυπος που προκάλεσαν προκύπτει από τη βιογραφία τους.

Επιστρέφοντας, λοιπόν, στο σύγχρονο κόσμο που είναι γεμάτος λαχτάρα για πτυχία, τίτλους, δόξα και «αναγνώριση», αυτό που αληθινά αξίζει στη ζωή είναι ο τρόπος με τον οποίο συνδεόμαστε με τους άλλους ανθρώπους και ο αντίκτυπος που προκαλεί αυτή η σύνδεση.

Αυτό είναι κάτι που δεν σπουδάζεται ούτε καταγράφεται σε σελίδες βιογραφικών, αλλά καλλιεργείται και αναγνωρίζεται από τις ζωές που «αγγίζεις».

  • Τι συμπεριλαμβάνει, επομένως, μια πλούσια βιογραφία;
  • Όλες τις πτυχές του εαυτού σου που δεν μπορούν να πιστοποιηθούν μ’ έναν εκπαιδευτικό τίτλο.

 

Με απλά λόγια, όλα αυτά που είσαι και δεν αναφέρεις στο βιογραφικό σου:

ΕΙΣΑΙ οι σχέσεις σου, οι φίλοι σου, η ομάδα σου, η οικογένειά σου, η βιογραφία σου καθορίζεται από αυτούς

Το στενό καθημερινό περιβάλλον σου παίζει τεράστιο ρόλο στη διαμόρφωση της προσωπικότητάς σου.

Οι συζητήσεις που κάνεις, τα ερεθίσματα που παίρνεις, οι συμπεριφορές που βλέπεις, η εμπιστοσύνη ή η απόρριψη που δέχεσαι από αυτούς τους ανθρώπους καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό τις πεποιθήσεις σου, τις ενέργειές, τις αξίες και τις βλέψεις σου.

ΕΙΣΑΙ οι άνθρωποι που βοήθησες και σε βοήθησαν

Σίγουρα, γνωρίζεις το ρητό: «Μόνος θα φτάσεις πιο γρήγορα. Μαζί θα φτάσουμε πιο μακριά». Κανένας δεν μπορεί να έχει πολλές επιτυχίες στη ζωή του λειτουργώντας ως μονάδα.

Στη διαδρομή που έχεις κάνει ως τώρα στη ζωή, κάποιοι άνθρωποι σε βοήθησαν. Να το εκτιμήσεις. Να τους σεβαστείς και ν’ ανταποδώσεις.

Εκείνο που πραγματικά σε ξεχωρίζει, όμως, είναι η προθυμία σου να προσφέρεις βοήθεια σε κάποιον, χωρίς να περιμένεις ανταπόδοση. Σ’ ένα φίλο, σ’ έναν άγνωστο, σ’ ένα συνάδελφο. Με μια μικρή πράξη σου, δίνεις μεγάλη αξία στον άλλο κι εσύ κερδίζεις τον αυτοσεβασμό σου.

ΕΙΣΑΙ οι δύσκολες καταστάσεις που έζησες και σε ωρίμασαν

Θα ΡΙΣΚΑΡΕΙΣ ή όχι; ΠΑΤΑ ΤΟ!!! (Motivational)

Μέσα στα χρόνια που έχουν περάσει, έχεις βιώσει καταστάσεις που στην αρχή φαίνονταν πολύπλοκες. Δυσεπίλυτες. Αξεπέραστες. Όμως τα κατάφερες.

Καμία αρνητική κατάσταση δεν ήρθε για να μείνει. Ήρθαν όλες για να φύγουν.

Απαίτησαν, όμως, από εσένα εκείνο το ιδιαίτερο ψυχικό σθένος να τις αντιμετωπίσεις και να βγεις νικητής. Αυτή η νίκη δεν ήταν μονοδιάστατη, αλλά τόνωσε επιπλέον κι άλλες πλευρές του εαυτού σου, όπως η αυτοεκτίμηση και η αυτοπεποίθηση.

Παράλληλα, σου παρείχε απλόχερα το «δώρο» μιας πολύτιμης εμπειρίας, η οποία πιθανότατα θα σου είναι χρήσιμη στο μέλλον. Η προσωπική σου βιογραφία είναι το συμπίλημα των εμπειριών σου. Κάντες να αξίζουν.

ΕΙΣΑΙ τα ταξίδια σου γιατί χτίζεις την βιογραφία σου μέσα από αυτά

Κάθε μέρος που έχεις επισκεφτεί, αποτελεί ένα μικρό κομμάτι του ποιος είσαι σήμερα και αυτό γιατί ένα ταξίδι που έχεις κάνει ενίσχυσε τον εγκέφαλό σου με νέες εικόνες, νέες σκέψεις, νέα συναισθήματα.

Ποτέ δεν είσαι ο ίδιος μετά από ένα ταξίδι κι αυτό συμβαίνει, επειδή σου προσφέρει την απαραίτητη ηρεμία και ανανέωση από τη μία πλευρά, αλλά και να δοκιμάσεις τον εαυτό σου σε ένα διαφορετικό τρόπο ζωής από την άλλη.

Βέβαια, αυτό που κάνει τα ταξίδια αξέχαστα είναι ότι λειτουργούν ως «αποθήκες δύναμης». Οι πανέμορφες αναμνήσεις που δημιουργούν, μπορούν ν’ αποτελέσουν βάλσαμο σε μέρες που όλα πήγαν αντίθετα από ό,τι σχεδιάζαμε.

Ποιητικά Παλαίσματα: Life hay(na)ku - Ζωή

ΕΙΣΑΙ το γούστο και τα χόμπι σου

Τα βιβλία που διάβασες, οι ταινίες που είδες, οι βόλτες με το ποδήλατο που πήγες, το κρασί που δοκίμασες, το φαγητό που μαγείρεψες, ο πίνακας που ζωγράφισες, το άθλημα που ασχολείσαι, το μαγαζί που βγήκες, η θεατρική παράσταση που σε συγκίνησε, η συναυλία που παρακολούθησες, το εστιατόριο που δείπνησες, το κοκτέιλ που απόλαυσες όλα αυτά αποτελούν κομμάτια που συνθέτουν την προσωπικότητά σου, το χαρακτήρα σου και τη ζωή σου.

Το γεγονός πως κάνεις κάτι από αυτά σε κάνει να είσαι το άτομο που είσαι σήμερα. Αν δεν έκανες κάτι από τις συνήθειες και τα χόμπι σου, ίσως, να ήσουν ένας τελείως διαφορετικός άνθρωπος. Η βιογραφία σου είναι πάνω από όλα απόρροια των επιλογών σου.

Και πριν κλείσουμε, θυμήσου για την βιογραφία σου:

Μια αξιοσημείωτη ζωή δεν «εγκλωβίζεται» σε στείρους τίτλους βιογραφικών σημειωμάτων. Είσαι πολλά παραπάνω από αυτά που βλέπει ο κόσμος. Έχεις πολλά παραπάνω από αυτά που μας δείχνεις.

Είναι στο δικό σου χέρι να τα παρουσιάσεις και να αφήσεις να σε γνωρίσουμε σε όλο σου το μεγαλείο.

Γράψε τη δική σου προσωπική ιστορία. Η βιογραφία σου είναι στην δική σου διακριτική ευχαίρεια.

Φτιάξε την από τώρα μοναδική και πλούσια.

Ένα καλό σημείο για να ξεκινήσεις, είναι από εδώ

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.