Είσαι Σίγουρος πως Ξεκινάς Σχέση για τους Σωστούς Λόγους;

Μια σχέση δεν είναι εύκολη. Έχει πολλές δυσκολίες και γι' αυτό πρέπει να έχει σωστά θεμέλια, που ξεκινούν από τους λόγους για τους οποίους την ξεκινάς.

Κάποια στιγμή στην πορεία της ζωής σου θα αναρωτηθείς ποιος είναι ο λόγος που σε ωθεί στο να κάνεις μια σχέση.

Τις περισσότερες φορές, θέλεις έναν άνθρωπο να μοιραστείς στιγμές της ζωής σου. Βέβαια, μια σχέση προϋποθέτει ότι υπάρχει αφοσίωση και ότι πρώτα από όλα αγαπάς τον ίδιο τον εαυτό σου.

Υπάρχουν και περιπτώσεις σχέσεων που δεν είναι υγιείς. Σε αυτές τις περιπτώσεις μια σχέση ξεκινά επειδή ένας από τους δύο δεν λαμβάνει αγάπη και χρειάζεται κάποιον να του την δώσει. Αυτό το αίσθημα απελπισίας οδηγεί σε μια σχέση προβληματική.

Βέβαια, τις περισσότερες φορές δεν σκεπτόμαστε λογικά, όταν πρόκειται να ξεκινήσουμε μια σχέση. Υπάρχει πάντα η περίπτωση να σε οδηγήσουν οι ορμόνες σου και να κάνεις μια λάθος επιλογή ή να επενδύσεις σε μια σχέση με κάποια γυναίκα που δεν αξίζει.

Όμως μια σχέση δεν προσεγγίζεται με τα ίδια κριτήρια που θα εκτιμούσες μια αγορά ενός αγαθού.

Πρέπει πρώτα από όλα να ξέρεις ποιοι λόγοι σε οδηγούν σε μια σχέση. Ίσως το γεγονός ότι σου αρέσει μια γυναίκα ή το ότι ήσουν μόνος για καιρό να είναι κάποιοι λόγοι.

Το ζητούμενο είναι μια σχέση να σου δώσει κάτι που χρειάζεσαι και να σου κάνει καλό.

Είναι εντυπωσιακός ο τρόπος που μια σχέση επιδρά στον άνθρωπο. Έρευνες έχουν δείξει ότι τα παντρεμένα ζευγάρια έχουν μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής και βέβαια αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες της ζωής με μεγαλύτερη επιτυχία.

Ας δούμε λοιπόν ποιοι είναι οι λόγοι για τους οποίους μπορεί να ξεκινήσει κάποιος μια σχέση.

#1. ΜοναξιάΜια σχέση δεν είναι εύκολη. Έχει πολλές δυσκολίες και γι' αυτό πρέπει να έχει σωστά θεμέλια, που ξεκινούν από τους λόγους για τους οποίους την ξεκινάς.

Όλοι έχουμε περάσει περιόδους μοναξιάς κατά καιρούς. Τέτοιες περίοδοι μπορεί να αποδειχτούν αρκετά δύσκολες, καθώς όταν κλείνεσαι στον εαυτό σου δεν είναι εύκολο να βρεις μια γυναίκα που να σου ταιριάζει και συμβαίνει κάποιες φορές να επενδύεις πολύ στην πρώτη τυχούσα.

Η μοναξιά μπορεί να σε κάνει να φανείς απελπισμένος και να μπεις έτσι σε έναν φαύλο κύκλο αποτυχιών.

Τσέκαρε στο παρακάτω βίντεο ποιες είναι οι συμπεριφορές στις οποίες οδηγείσαι, όταν είσαι απελπισμένος.

Θα ήταν καλό να έβλεπες μια σχέση όχι ως ένα χόμπι, αλλά ως μια ευκαιρία ένωσης που μπορεί να σου αλλάξει την ζωή.

Επίσης, πρέπει να μπορείς να αναγνωρίσεις πότε είσαι έτοιμος για μια ερωτική σχέση ή για μια σχέση σε φιλικό επίπεδο.

#2. Σεξουαλικές ΟρμέςΜια σχέση δεν είναι εύκολη. Έχει πολλές δυσκολίες και γι' αυτό πρέπει να έχει σωστά θεμέλια, που ξεκινούν από τους λόγους για τους οποίους την ξεκινάς.

Ο πιο συνηθισμένος λόγος που ένας νέος μπορεί να ψάχνει για σχέση είναι η ικανοποίηση των σεξουαλικών του ορέξεων.

Πολλές φορές αυτή η επιθυμία οδηγεί σε ψέμματα και εφήμερες σχέσεις, κάτι που μπορεί να αποδειχτεί προβληματικό.

Κάποιες φορές μπορεί να γίνεται από πρόθεση, ενώ άλλες φορές συμβαίνει χωρίς να το καταλαβαίνεις.

Μια σχέση που δημιουργείται μόνο για την ικανοποίηση σεξουαλικών ορμών, χωρίς το ένα από τα δύο μέρη να το βλέπει έτσι, δεν μπορεί να είναι υγιής.

Υπάρχει περίπτωση βέβαια η γυναίκα να ψάχνει μια τέτοια κατάσταση μόνο για σεξ. Αυτό είναι κάτι φυσιολογικό και μπορεί να συμβεί.

Περισσότερα για αυτό το ζήτημα μπορείς να μάθεις στο επεισόδιο του Apla+Andrika που ακολουθεί.

#3. Έχεις Κάποιο ΣυμφέρονΜια σχέση δεν είναι εύκολη. Έχει πολλές δυσκολίες και γι' αυτό πρέπει να έχει σωστά θεμέλια, που ξεκινούν από τους λόγους για τους οποίους την ξεκινάς.

Δεν είναι μόνο οι γυναίκες προικοθήρες, υπάρχουν και περιπτώσεις αντρών που ξεκινούν μια σχέση επειδή έχουν κάποιο συμφέρον.

Είτε πρόκειται για λόγους οικονομικούς, είτε για λόγους στάτους ή οποιονδήποτε άλλο λόγο, αντιλαμβάνεσαι ότι δεν είναι σωστή αιτία για να κάνεις μια σχέση.

Όταν γνωρίζεις ότι υπάρχουν λόγοι που κρύβονται πίσω από την σχέση, οδηγείσαι σε συμπεριφορές που έχουν σκοπό να χειραγωγήσουν.

#4. Δίνεις Και Παίρνεις ΦροντίδαΜια σχέση δεν είναι εύκολη. Έχει πολλές δυσκολίες και γι' αυτό πρέπει να έχει σωστά θεμέλια, που ξεκινούν από τους λόγους για τους οποίους την ξεκινάς.

Ασφαλώς υπάρχουν και υγιείς λόγοι για τους οποίους μπορεί κάποιος να ξεκινήσει μια σχέση.

Ένας από αυτούς είναι και η ανάγκη να δώσεις και να πάρεις φροντίδα, αλλά και συναισθήματα.

Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να έχεις συναισθήματα για τον ίδιο σου τον εαυτό και θέληση να τα μοιραστείς με κάποια γυναίκα που σου αρέσει.

Όταν και οι δύο έχουν συναισθήματα και μοιράζονται αξίες μπορεί να οδηγήσει στην ευτυχία.

#5. Αμοιβαία ΥποστήριξηΜια σχέση δεν είναι εύκολη. Έχει πολλές δυσκολίες και γι' αυτό πρέπει να έχει σωστά θεμέλια, που ξεκινούν από τους λόγους για τους οποίους την ξεκινάς.

Ως κοινωνικά όντα, οι άνθρωποι χρειαζόμαστε κάποιον έμπιστο και αξιόπιστο να είναι δίπλα μας στην ζωή.

Έχουμε ανάγκη υποστήριξη σε επίπεδο συναισθηματικό και χρειαζόμαστε μια σύντροφο να είναι δίπλα μας στον δρόμο για την επίτευξη των στόχων μας.

#6. ΒελτίωσηΜια σχέση δεν είναι εύκολη. Έχει πολλές δυσκολίες και γι' αυτό πρέπει να έχει σωστά θεμέλια, που ξεκινούν από τους λόγους για τους οποίους την ξεκινάς.

Μέσα από μια σχέση μεταμορφωνόμαστε σε κάποιο βαθμό. Ο ένας αφήνει τον άλλον να μπει στην ζωή του και γίνεται μια “δοσοληψία” χαρακτηριστικών και έμπνευσης.

Μια υγιής σχέση έχει να σου δώσει θετικά χαρακτηριστικά και να σε οδηγήσει στα όνειρα σου. Ακόμη, θα υιοθετήσεις καλές συμπεριφορές, καθώς οι άνθρωποι έχουν πάντα την τάση να αντιγράφουν κινήσεις και συμπεριφορές ανθρώπων που σέβονται.

#7. Δημιουργία Οικογένειας και ΠαιδιάΜια σχέση δεν είναι εύκολη. Έχει πολλές δυσκολίες και γι' αυτό πρέπει να έχει σωστά θεμέλια, που ξεκινούν από τους λόγους για τους οποίους την ξεκινάς.

Για όσους θέλουν να κάνουν μια οικογένεια και να μεγαλώσουν παιδιά, αυτός είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας για μια σχέση.

Η δημιουργία οικογένειας μπορεί να είναι μια πρόκληση, αλλά είναι κάτι άκρως ικανοποιητικό και βέβαια, έχοντας μαζί την σύντροφο σου γίνεται λίγο πιο εύκολο.

#8. Φιλία και ΔιασκέδασηΜια σχέση δεν είναι εύκολη. Έχει πολλές δυσκολίες και γι' αυτό πρέπει να έχει σωστά θεμέλια, που ξεκινούν από τους λόγους για τους οποίους την ξεκινάς.

Μπορεί να ακούσεις από πολλούς που βρίσκονται σε μια σχέση ότι ο/η σύντροφος τους είναι ο καλύτερος φίλος τους και ότι περνούν μαζί υπέροχα.

Αυτό δεν σημαίνει ότι η γυναίκα έβαλε τον άντρα στην φιλική ζώνη. Ένα ζευγάρι που μεταξύ όλων των άλλων είναι και καλοί φίλοι, περνά όμορφα, ευχάριστα και ποιοτικά και αυτό είναι ασφαλώς ένα σημαντικό κομμάτι για κάθε ερωτική σχέση.

Όπως βλέπεις λοιπόν, υπάρχουν αρκετοί λόγοι που θα μπορούσαν να οδηγήσουν δύο ανθρώπους σε μια τέτοια σύνδεση. Φρόντισε προτού ξεκινήσεις κι εσύ μια σχέση, να έχεις ξεκαθαρίσει τα πράγματα στο μυαλό σου και να είσαι σίγουρος ότι  ξεκινάς για τους σωστούς λόγους.

Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Μια σχέση πρέπει να έχει τα σωστά θεμέλια, αν θέλεις να κρατήσει. Μάθε περισσότερα εδώ.

Καλή συνέχεια

Men Of Style

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους.
Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.
Men Of Style
Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.