Πώς να Εκφράσεις τις Προθέσεις σου στην Γυναίκα που Έφαγες Κόλλημα

Ένα από τα σημαντικότερα στάδια του φλερτ, είναι αυτό κατά το οποίο εκφράζεις τις προθέσεις σου στη γυναίκα με την οποία έχεις φάει κόλλημα.

Χρειάζεται πολύ θάρρος να εκφράσεις τις προθέσεις σου στη γυναίκα που έφαγες κόλλημα. Για πολλούς – και για εμένα στο μακρινό παρελθόν – είναι πολύ δύσκολο να εκφράσουν τις ερωτικές προθέσεις τους σε μία γυναίκα. Πόσο μάλλον όταν αυτή η γυναίκα είναι σημαντική.

Μπορεί να είναι πραγματικά τρομακτικό. Από τη μία πεθαίνεις για να της το πεις. Από την άλλη, φοβάσαι πως αν της το πεις θα απορριφθείς. Ενώ όσο αγνοεί τον έρωτά σου και το κόλλημά σου, ζεις με την ελπίδα ότι όταν / αν της το πεις, μπορεί να ανταποκριθεί. Και τα θετικά φανταστικά σενάρια σε κρατάνε μακρυά από το να εκδηλωθείς.

Γιατί Σε Τρομάζει Το Να Εκφράσεις Τις Προθέσεις Σου Στη Γυναίκα Που Έφαγες Κόλλημαδισταγμός

Οι λόγοι είναι αρκετοί και κατανοητοί:

  • Δεν Ξέρεις Πώς να της το Πεις και Νιώθεις Ευάλωτος και Τρωτός

Είναι φυσιολογικό να σε ενοχλεί η  σκέψη ότι θα δείξεις τρωτός και θα νιώσεις τρωτός. Ωστόσο, θα νιώσεις και ανακούφιση καθώς θα σου φύγει ένα βάρος. Όταν νιώθεις ευάλωτος μπροστά σε μία κοπέλα, ταυτόχρονα της ανοίγεις μία πόρτα και την ενθαρρύνεις να γίνει και η ίδια ευάλωτη. Σε οποιονδήποτε άνθρωπο είναι πιο εύκολο να ανοιχτεί, εφόσον ο συνάνθρωπός του του έχει ανοιχτεί πρώτος.

  • Ανησυχείς (αν ήδη κάνετε παρέα) ότι θα χαλάσει η φιλία σας και η σχέση σας

Φοβάσαι ότι στην περίπτωση που δεν ανταποκριθεί στα συναισθήματά σου, θα χαλάσει η σχέση που ήδη έχετε – εάν την γνωρίζεις. Εδώ έχω δύο ερωτήσεις να σου κάνω:

  1. Τι σε ενδιαφέρει πιο πολύ; Να προκύψει κάτι ερωτικό μαζί της ή να διαφυλάξεις τη σχέση που ήδη έχετε; Αν είναι το πρώτο, ίσως δεν έχεις φάει τόσο μεγάλο κόλλημα μαζί της ή ο φόβος σου είναι τόσο ισχυρός που καλύτερα να σταματήσεις να διαβάζεις το άρθρο και να πας να γνωρίσεις κάποια άλλη.
  2. Για ποιο λόγο να δημιουργήσεις αυτή τη μορφή σχέσης μαζί της εξαρχής, αφού δεν είναι αυτό που πραγματικά θέλεις;

Μπέρδεμα, σωστά; Και όλο το μπέρδεμα ξεκινά από το ότι δεν εκφράζεις τις ερωτικές σου προθέσεις εξαρχής.

  • Έχεις πληγωθεί στο παρελθόν.

Χαίρω πολύ, φίλε. Δεν είσαι ο μόνος. Μάλιστα, οι περισσότεροι έχουμε πληγωθεί τουλάχιστον μία φορά στη ζωή μας. Οπότε, αποφάσισε. Θα περάσεις την υπόλοιπη ζωή σου προστατεύοντας τον εαυτό σου και ζώντας μία ζωή χωρίς χρώμα ενθουσιασμό και πάθος;

Ίσως επίσης, να φοβόμαστε πως η διαδικασία έκφρασης των προθέσεών μας, θα μας εκθέσει. Δες το επεισόδιο από το ελληνικό podcast του Apla+Andrika για το φόβο της έκθεσης.

 Γνωρίζεστε Ήδη, Αλλά  Έφαγες Κόλλημα Τώρα;φιλικη ζωνη

Μπορεί να πιστεύεις πως το να την γνωρίζεις ήδη, να έχετε επαφή, να κάνετε παρέα, σου δίνει κάποιο προβάδισμα και οι πιθανότητες είναι με το μέρος σου. Η αλήθεια όμως είναι συνήθως χειρότερη από αυτό που φαντάζεσαι.

Όσο πιο κοντά έχεις έρθει με τη γυναίκα που έχεις φάει κόλλημα, σίγουρα έχεις πιο εύκολα την ευκαιρία και το θάρρος να επικοινωνήσεις μαζί της ή ακόμα και να συναντηθείτε. Ωστόσο, εφόσον δεν έχεις εκφράσει τις προθέσεις σου ακόμη, το πιο πιθανό είναι να έχεις μπει Friendzone.

Η δράση φέρνει αντίδραση. Και η φιλική προσέγγιση και συμπεριφορά, δημιουργεί φιλική σχέση – όχι ερωτική. Ωστόσο, το παιχνίδι δεν είναι χαμένο απαραίτητα. Σίγουρα όμως εφόσον έχεις αναπτύξει ήδη μία φιλική σχέση με την γυναίκα που έχει κόλλημα, τα πράγματα θα είναι περίεργα. Τα δύο πιθανά σενάρια, είναι τα εξής:

  1. Έχει καταλάβει ότι είσαι κολλημένος μαζί της και είτε το εκμεταλλεύεται με τον τρόπο της είτε κάνει πως δεν το έχει καταλάβει.
  2. Δεν έχει καταλάβει τίποτα και θα πέσει από τα σύννεφα όταν της το πεις.

Καταλαβαίνω πως θέλεις να πέσεις με τα μούτρα. Να της εκφράσεις τον έρωτά σου, ίσως να της κάνεις μία ερωτική εξομολόγηση ή να της πάρεις λουλούδια, να της κάνεις αφιέρωση τραγούδι ή και εγώ δεν ξέρω τι.

Ωστόσο, καθώς το πιο πιθανό είναι ότι αυτό που νιώθει η γυναίκα που έχεις φάει το κόλλημα να απέχει μίλια μακριά από αυτό που νιώθεις εσύ, με το να της εκφράσεις κάτι τόσο έντονο, θα σηκώσει άμυνες, θα φοβηθεί και θα απομακρυνθεί. Είναι αρκετά ριψοκίνδυνο να μπεις τόσο επιθετικά, στην περίπτωση αυτή.

Και εδώ θα εισάγω την τεχνική της ψεύτικης απόρριψης. Ξέχασε για λίγο το ότι θέλεις να της πεις πώς νιώθεις. Το ιδανικό είναι πρώτα να την προκαλέσεις και να δεις αν θα ανταποκριθεί σε αυτό το είδος φλερτ, που λέγεται ψεύτικη απόρριψη. Δηλαδή, δώσε της ένα υποθετικό σενάριο στο οποίο είστε μαζί αλλά δεν έχει αίσοιο τέλος, για να δεις πώς θα το σχολιάσει. Ή δώσε της ένα τρελό σενάριο μεταξύ σας, στο οποίο τρελό σενάριο το λιγότερο παράλογο στοιχείο είναι ότι εσείς οι δύο είστε ζευγάρι.

Για παράδειγμα: Μπορείς να της πεις πως φαντάστηκες πώς θα ήταν να είστε μαζί και πιστεύεις πως θα τσακωνόσασταν συνέχεια επειδή μοιάζετε πολύ σαν χαρακτήρες. Εδώ υπάρχουν τα εξής σενάρια:

  • Η κοπέλα γελάει. Μπορεί να είναι διαθέσιμη, συνεχίζεις το σενάριο. Δηλαδή: “Σοβαρά τώρα, αν ήμασταν μαζί τι πιστεύεις ότι θα γινόταν;” και βλέπεις πώς θα ανταποκριθεί.
  • Το απορρίπτει ακόμα και ως φανταστικό / υποθετικό σενάριο: Ήρθε η ώρα να διεκδικήσεις κάποια άλλη γυναίκα. Δεν είναι διαθέσιμη, από ό,τι φαίνεται.
  • Αντιδρά και ισχυρίζεται ότι θα τα πηγαίνατε πολύ καλά: Συγχαρητήρια, μάλλον νιώθει το ίδιο για σένα.

Το καλό με αυτό τον τρόπο προσέγγισης, είναι ότι ακόμα και αν τελικά εξελιχθεί άσχημα, δηλαδή προκύψει ότι η γυναίκα που έχεις φάει το κόλλημα δεν ανταποκριθεί, θα αποφύγεις την αμηχανία που θα έτρωγες εάν τελικά ο τρόπος σου ήταν η ερωτική εξομολόγηση. Φύλαξε την εξομολόγηση για μετά, αν τελικά και εφόσον καταλήξετε μαζί.

Κάποιες φορές παρ’ όλα αυτά, η έκφραση των προθέσεών μας ενέχει κινδύνους, όταν δεν το κάνουμε σωστά. Ένας από αυτούς είναι να κυνηγάμε τη γυναίκα με την οποία έχουμε φάει κόλλημα.

Κόλλημα: Δεν Έχετε Γνωριστεί, Αλλά Την ΠαρακολουθείςΈνα από τα σημαντικότερα στάδια του φλερτ, είναι αυτό κατά το οποίο εκφράζεις τις προθέσεις σου στη γυναίκα με την οποία έχεις φάει κόλλημα.

Καταλαβαίνω πάλι ότι σε αυτή την περίπτωση μπορεί το άγχος να είναι μεγαλύτερο. Πώς να την προσεγγίσεις, πώς να πιάσεις κουβέντα μαζί της.

Για να έχεις φάει κόλλημα, το πιο πιθανό είναι να την “παρακολουθείς” καιρό.  Στη δουλειά της, στο instagram, στο facebook, stories… Έχεις πιθανότατα καταστρώσει και σχέδια 2-3 φορές, τα οποία ή δε σου βγήκαν όπως τα περίμενες ή τελικά τα μετάνιωσες και δεν τα εφάρμοσες καθόλου ή μέχρι τέλους.

Και καθώς περνάει ο καιρός, το να της εκφράσεις τα συναισθήματά σου γίνεται όλο και πιο δύσκολο. Ωστόσο θεωρώ πως σε αυτή την περίπτωση έχεις περισσότερο τον έλεγχο, καθώς μπορείς να ξεκινήσεις τη γνωριμία από το μηδέν και να ρίξεις σωστά θεμέλια, εκφράζοντας από νωρίς στη γνωριμία σας το ερωτικό σου ενδιαφέρον.

Σε αυτή την περίπτωση λοιπόν, το σενάριο είναι πιο απλό: Προσέγγισέ την όπως θα προσέγγιζες οποιαδήποτε κοπέλα σου αρέσει.

Αν  τώρα αυτό δεν μπορείς να το διαχειριστείς επειδή γενικά δυσκολεύεσαι να προσεγγίσεις και να εκφράσεις τις προθέσεις σου σε μία γυναίκα που σου αρέσει χωρίς απαραίτητα να έχεις φάει κόλλημα που κάνει την κατάσταση πιο δύσκολη λόγω του πρόσθετου άγχους που λογικά θα έχεις, τότε σε περιμένω στα γραφεία μας να το συζητήσουμε από κοντά.

 Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Αν ενδιαφέρεσαι να μάθεις περισσότερα για τη διαδικασία του φλερτ και να πετύχεις τους στόχους σου, κάνε κλικ εδώ.

Διάβασε το βιβλίο μας Άνδρας Αξίας και απογείωσε την αξία σου στο φλερτ. Αγόρασέ το εδώ.

Μέχρι τότε, να είσαι καλά.

Anestis
author
Όντας για πολλά χρόνια ένας απογοητευμένος άνδρας με πολλές αποτυχίες στην προσωπική του ζωή, προσπάθησε να βελτιώσει τον τρόπο που επικοινωνεί με το άλλο φύλο, οδηγούμενος από την απόγνωση, πιστεύοντας ότι αξίζει κάτι καλύτερο. Και τα κατάφερε. Ειδικότητά του είναι η ετοιμολογία του, η άνεσή του και το χιούμορ του. 'Έχοντας πραγματικά αστείρευτη ενέργεια που σε συνδυασμό με το πηγαίο χιούμορ, τον ενθουσιασμό του και την μεγάλη εμπειρία του, τον κάνουν ικανό να καθηλώσει όχι μόνο την γυναίκα που τον ενδιαφέρει, αλλά και μία ολόκληρη παρέα ανθρώπων! Ο Ανέστης συχνά αναφέρει ότι όποτε έρχεται σε επαφή με μαθητή, στα μάτια του βλέπει τον εαυτό του πριν πολλά χρόνια και αυτό είναι κάτι που τον ωθεί να αποδίδει πάντα 100%, καθώς και να καταλαβαίνει πάντα πώς μπορεί να νιώθει αυτός που έχει απέναντί του.
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.