Eκφραστικότητα: Τι Λες vs πως το Λες

Εκφραστικότητα Και Τι Λες, Αλλά Και Πως Το Λες

«Δεν είναι τι λες είναι πως το λες». Η εκφραστικότητα το σύνολο των επικοινωνιακών δυναμικών  που υπάρχουν σε ένα διάλογο χρειάζεται να πλαισιώνουν την  πληροφορία που μεταφέρεις στην επαφή σου με τις γυναίκες .
Είναι πιο σημαντική από την ίδια την πληροφορία. Οι εκφράσεις του προσώπου σου, οι κινήσεις των χεριών, ή τονικότητα και η χροιά της φωνής παίζουν μεγάλο ρόλο.

Κάνε την κατάσταση σου ιδιαίτερη και οι γυναίκες θα σου μιλάνε ασταμάτητα ακόμα και για αρνητικά θέματα. Τα αποτελέσματα σου θα είναι πολύ καλύτερα αν γίνεις καλύτερος στο να εκφράζεις με τρόπο που «αιχμαλωτίζει» την άλλη ότι θέλεις να πεις.

Πως Να Γίνεις Πιο Εκφραστικός

Χρειάζεται να γίνεις καλύτερος  στην « μεταφορά» και η εκφραστικότητα θα πρέπει να είναι ίδια είτε είσαι θυμωμένος είτε χαρούμενος. Το φλερτ είναι ένα παιχνίδι και ο κόσμος σου είναι ιδιαίτερος εξασκήσου στο να μεταφέρεις  στην γυναίκα  μέσα σε αυτόν.

Πχ όταν βλέπεις μια ταινία στο cinema παρόλο που o ηθοποιός μπορεί να μεταφέρει και  αρνητικά συναισθήματα αυτό δεν σε κάνει να φεύγεις από την αίθουσα αλλά σε καθηλώνει ακόμα περισσότερο.
Η εκφραστικότητα και η μεταφορά των λέξεων του γίνεται με τέτοιο τρόπο ώστε να σε κάνει να μην βαρεθείς.

Μπορείς να μιλάς για ότι θέλεις ακόμα και για αρνητικά πράγματα αρκεί να μην το κάνεις σαν κλαψιάρης. Αυτό δεν είναι ελκυστικό!

Μάθε περισσότερα για τις απελπισμένες συμπεριφορές που ξενερώνουν τις γυναίκες στο παρακάτω βίντεο, για να τις αποφύγεις φυσικά!

«Σήμερα έμαθα ότι η εταιρεία μου με απέλυσε. Τι ηλίθιοι! Μοίρασαν όλα τα λεφτά σε bonus και τώρα όλο το τμήμα έρευνας είναι στον αέρα».

Δεν υπάρχει κανένα συναίσθημα που μεταφέρεις  και τίποτα που να έχει να  κάνει με εσένα. Είναι μονότονο  και ρηχό. Όλοι μιλάνε  έτσι!

Φαντάσου τώρα ότι και με την κατάλληλη εκφραστικότητα της λες το παρακάτω:

«Σήμερα έμαθα ότι η εταιρεία μου με απέλυσε. Δούλευα πολλά χρόνια σε υψηλό επίπεδο
νιώθω λίγο προδομένος  και χαμένος αυτήν την στιγμή».

Σίγουρα δεν θα το χρησιμοποιήσεις για να ξεκινήσεις τον διάλογο αλλά καταλαβαίνεις την διαφορά.

Παρακάτω θα διαβάσεις βασικά σημεία που παίζουν μεγάλο ρόλο στην εκφραστικότητα σου και άρα πως αντιλαμβάνεται  η γυναίκα το τι της λες.


#1. Εκφραστικότητα Και Ομιλία/Ροή Λόγου 

εκφραστικότητα

Μια συνεχής «απαλή» ροή λέξεων είναι απαραίτητη  για να περάσεις το μήνυμα σου σε κάθε περίσταση και κάθε είδους διαλόγου. Δεν είναι απαραίτητο να μιλάς συνεχόμενα και για πολύ ώρα αλλά αν ο λόγος δεν έχει ροή, αν διακόπτεται από ααα ή εεεε ή «ξέρεις» ή αν διακρίνεται δισταγμός τότε σου εγγυώμαι ότι η γυναίκα θα βαρεθεί και θα καταλάβει ότι είσαι ανασφαλής και αβέβαιος για ότι λες.
Ξεκάθαρο νόημα και αργή εκφορά των λέξεων έχουν μεγάλο αντίκτυπο και είναι πιο κατανοητά.

#2. Εκφράσεις Προσώπου

Το πρόσωπο σου πρέπει  να συμφωνεί με ότι λες. Δεν είναι δυνατόν να της μιλάς για το αγαπημένο σου τραγούδι και να έχεις την έκφραση που έχεις όταν παραγγέλνεις καφέ. Ένα πείραγμα έρχεται με μια πονηρή ματιά ένα κοπλιμέντο το συνοδεύεις με ένα χαμόγελο,
Δούλεψε τις εκφράσεις κάθε συναισθήματος σου στον καθρέπτη και δες αν σου αρέσει.

#3. Κινήσεις Χεριών

Οι χειρονομίες είναι επίσης πολύ ενισχυτικές για την εκφραστικότητα σου. Ανέδειξε αυτό που της λες χρησιμοποιώντας τις κινήσεις των χεριών σου δίνοντας έμφαση.

Για να εκτοξεύσεις την επικοινωνία σου, επίσης, σου προτείνουμε να δεις το βίντεο που ακολουθεί.

#4. Εκφραστικότητα Και Τονικότητα

Οι ίδιες λέξεις που προφέρονται μέσα από σφιχτά δόντια όταν είσαι θυμωμένος μπορούν να πάρουν ένα διαφορετικό νόημα αν τις πεις δυνατά. Για να την αιχμαλωτίσεις η τονικότητα σου πρέπει να επικοινωνεί εξουσία να είναι κοφτή και να «κατεβαίνει» στο τέλος της κάθε πρότασης.

Για την τονικότητα και τη σημασία της συζητήσαμε στο πρώτο επεισόδιο από το ελληνικό podcast του Apla+Andrika που μπορείς να δεις εδώ.

Με όλα τα παραπάνω συνδυασμένα θα είσαι σίγουρος ότι μεταφέρεις με τέτοιο τρόπο αυτά που λες που την κάνει να μην μπορεί από το να σου απαντάει και να συμμετέχει πολύ παραπάνω στην συζήτηση.
Επιτέλους “γνώρισε έναν άνδρα που είναι σε επαφή με τον συναισθηματικό του κόσμο” !

Θέλεις να αποκτήσεις τώρα αυτό που σου αξίζει στον ερωτικό τομέα; Μην χάνεις χρόνο. Δες αυτό.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.