Έκοψε Επικοινωνία Χωρίς Προειδοποίηση!

Είχατε μια σχετική επικοινωνία και μια μέρα αποφασίζει πως δεν θέλει να μιλάτε πλέον. Πώς διαχειρίζομαι μια τέτοια κατάσταση;

Αν Έκοψε Επικοινωνία Χωρίς Να Ξέρεις Πως Να Το Διαχειριστείς…

Είτε σου αρέσει είτε όχι, όταν διακόπτει κάποιος την επικοινωνία θεωρείται από την γενιά μας ένας αποδεκτός τρόπος διακοπής μιας σχέσης.

Αυτή η τακτική, γνωστή και ως ghosting, η εξαφάνιση δηλαδή, χωρίς καμία προειδοποίηση, είναι κάτι που μπορεί να συμβεί.

Το ghosting παλαιότερα μπορεί να ήταν πιο δύσκολο, καθώς η επικοινωνία γινόταν μέσω άλλων δίαυλων, που δεν έδιναν περιθώρια. Δηλαδή, κάποιος που εξαφανιζόταν, μπορεί και να είχε πεθάνει!

Πλέον με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι εύκολο κάποιος να κόψει την επικοινωνία και ο άλλος, να παρακολουθεί την δραστηριότητα του, γνωρίζοντας ότι ναι μεν τελείωσε η σχέση, αλλά χωρίς να έχει κάποια εξήγηση για αυτό.

Η επικοινωνία που σταματά χωρίς προειδοποίηση μπορεί να μπερδέψει την άλλη πλευρά. Οδηγεί σε ερωτήματα, ανασφάλειες και πληγωμένα αισθήματα, ενώ το χειρότερο είναι ότι ποτέ δεν θα μάθεις ποιος είναι ο πραγματικός λόγος.

Πρώτα από όλα ας δούμε ποιοι λόγοι μπορεί να την κάνουν να κόψει την επικοινωνία, χωρίς προειδοποίηση.

Γιατί Έκοψε Επικοινωνία Χωρίς Προειδοποίηση;

έκοψε επικοινωνία

Οι λόγοι που σταμάτησε την επικοινωνία μπορεί να ποικίλλουν.

Μπορεί να βγαίνει και με κάποιον ή κάποιους άλλους, τους οποίους να θεώρησε περισσότερο ελκυστικούς και άρα δεν ενδιαφέρεται πλέον για εσένα.

Ακόμη, υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο να έτυχε κάτι σημαντικό και να είναι πολύ απασχολημένη με την δουλειά της. Περνά μια μέρα, περνά μια ακόμη και μετά ίσως φοβάται να στείλει μήνυμα, γιατί πιστεύει ότι θα είναι αμήχανο.

Αν τα μηνύματα είναι ο μόνος τρόπος επικοινωνίας σας, ίσως αυτό την κάνει να βαριέται. Μπορεί να θέλει κάτι πιο ουσιώδες. Υπάρχει και η περίπτωση να το έχεις παρακάνει με τα μηνύματα και την επικοινωνία, ιδιαίτερα αν είστε σε αρχικό στάδιο, που μόλις έχετε βγει πρώτο ραντεβού.

Για το ghosting μπορείς να μάθεις τα πάντα, παρακολουθώντας την σχετική συζήτηση στο επεισόδιο από το ελληνικό podcast του Apla+Andrika που ακολουθεί.

Έκοψε Επικοινωνία Χωρίς Να Το Ξέρεις : Τι Να Μην Κάνεις

Αν τύχει και διακοπεί απότομα η επικοινωνία με μια γυναίκα που σου αρέσει και εξαφανιστεί, θα πρέπει να προσέξεις τις κινήσεις σου, αν θέλεις να το διαχειριστείς σωστά.

Μην βγάλεις βεβιασμένα συμπεράσματα. Αν περάσει μια μέρα και δεν υπάρχει επικοινωνία, δεν σημαίνει ότι χάθηκε. Δεν χρειάζεται να δημιουργείς σενάρια στο μυαλό σου ότι σε ξέχασε ή ότι βρήκε άλλον.

Μην στέλνεις υβριστικά μηνύματα. Όποιος και αν είναι ο λόγος που αποφάσισε να διακόψει την επικοινωνία, δείξε το επίπεδο σου και μην αρχίσεις να την βομβαρδίζεις με μηνύματα γεμάτα υπονοούμενα ή απρεπείς εκφράσεις.

Μην την καλείς πιωμένος. Για κάποιους ανθρώπους η κατανάλωση αλκοόλ μετά από έναν χωρισμό μοιάζει να είναι μια φυσιολογική αντίδραση, η οποία όμως οδηγεί δυνητικά σε άσχημες καταστάσεις, καθώς δεν μπορείς να ελέγξεις τον εαυτό σου.

Από την άλλη πλευρά, υπάρχει και η περίπτωση που η επικοινωνία σας περιορίζεται σε μηνύματα και ποτέ δεν βγαίνετε. Δες τι συμβαίνει και πώς θα το διαχειριστείς, στο παρακάτω βίντεο του Χρήστου.

Τι Μπορείς Να Κάνεις

Δοκίμασε να στείλεις ένα τυπικό μήνυμα. Μια ιδέα θα μπορούσε να είναι η παρακάτω:

Καλησπέρα, δεν είχα νέα σου τελευταία. Όλα καλά; Αν δεν ενδιαφέρεσαι ή αν είσαι πολύ απασχολημένη, θα ήθελα να μου το πεις. Θα το εκτιμούσα ιδιαιτέρως.

Αν και πάλι δεν απαντήσει το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι απλά να προχωρήσεις παρακάτω και να μην ασχοληθείς περαιτέρω.

Μην ξεχνάς ότι οι σχέσεις βασίζονται στον αμοιβαίο σεβασμό. Εφ’ όσον βλέπεις ότι δεν υπάρχει από μέρους της ο απαραίτητος σεβασμός προς το άτομο σου και προς τον χρόνο σου, δεν υπάρχει λόγος να ασχολείσαι.

έκοψε επικοινωνία

Ακόμη και αν κάπου συνέβαλες με την στάση σου στον να εξαφανιστεί, επειδή δεν το χειρίστηκες σωστά, αυτό δεν είναι κάτι που πρέπει να σε ανησυχεί. Εκείνη διέκοψε την επικοινωνία.

Η απόρριψη είναι μέρος του παιχνιδιού και πρέπει να την δεις σαν ένα μάθημα, ώστε να ξέρεις τι να κάνεις καλύτερα την επόμενη φορά.

Αποδέξου το ότι επέλεξε αυτό τον τρόπο για να σε απορρίψει, έστω και αν είναι άκομψος και προχώρησε παρακάτω. Το να υπεραναλύεις τι συνέβη και τι δεν πήγε καλά, από ένα σημείο και μετά είναι χάσιμο χρόνου.

Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Αν ενδιαφέρεσαι να μάθεις περισσότερα για το πώς μπορείς να διαχειριστείς μια απόρριψη, κάνε κλικ εδώ.

Απογείωσε την επικοινωνία σου διαβάζοντας το βιβλίο μας Άνδρας Αξίας. Παράγγειλέ το εδώ.

Καλή συνέχεια

Anestis
author
Όντας για πολλά χρόνια ένας απογοητευμένος άνδρας με πολλές αποτυχίες στην προσωπική του ζωή, προσπάθησε να βελτιώσει τον τρόπο που επικοινωνεί με το άλλο φύλο, οδηγούμενος από την απόγνωση, πιστεύοντας ότι αξίζει κάτι καλύτερο. Και τα κατάφερε. Ειδικότητά του είναι η ετοιμολογία του, η άνεσή του και το χιούμορ του. 'Έχοντας πραγματικά αστείρευτη ενέργεια που σε συνδυασμό με το πηγαίο χιούμορ, τον ενθουσιασμό του και την μεγάλη εμπειρία του, τον κάνουν ικανό να καθηλώσει όχι μόνο την γυναίκα που τον ενδιαφέρει, αλλά και μία ολόκληρη παρέα ανθρώπων! Ο Ανέστης συχνά αναφέρει ότι όποτε έρχεται σε επαφή με μαθητή, στα μάτια του βλέπει τον εαυτό του πριν πολλά χρόνια και αυτό είναι κάτι που τον ωθεί να αποδίδει πάντα 100%, καθώς και να καταλαβαίνει πάντα πώς μπορεί να νιώθει αυτός που έχει απέναντί του.