Έλα σε Επαφή με τον Πόνο σου και Χρησιμοποίησέ τον Υπέρ σου

Έλα σε Επαφή με τον Πόνο σου και Χρησιμοποίησέ τον Υπέρ σου

Σε αυτό το άρθρο θα διαβάσεις κάτι που θα αλλάξει τον τρόπο που αντιλαμβάνεσαι την πραγματικότητα, καθώς και μερικές αλλαγές που έγιναν τα τελευταία χρόνια. Στη δεκαετία του ’60, οι άνδρες άρχισαν να υιοθετούν μερικές σημαντικές αλλαγές στη συμπεριφορά τους και στη νοοτροπία τους, καθώς το κίνημα του φεμινισμού άρχισε να παίρνει διαστάσεις. Μερικές από αυτές τις αλλαγές ήταν αξιόλογες. Οι άνδρες μαλάκωσαν, ενώ οι γυναίκες έγιναν πιο ανθεκτικές και πιο σκληρές.

Όσο και αν πιστεύω στην ισότητα των δύο φύλων και αγαπώ το γυναικείο φύλο, το κίνημα του φεμινισμού έφερε μερικές δυσάρεστες συνέπειες. Πρέπει ο καθένας να συνειδητοποιήσει όμως τις αλλαγές στη δική του ζωή, που θέλει να φέρει σε πέρας. Σε αυτή τη χρονική περίοδο, είναι καλό να ανακαλύψεις τι σου φταίει. Είναι ο καλύτερος τρόπος για να δεχθείς το πιο ισχυρό κίνητρο, ώστε να ξεπεράσεις τα περιοριστικά πιστεύω σου και να πραγματοποιήσεις τις αλλαγές που θέλεις στη ζωή σου. Πρέπει να ψάξεις βαθιά μέσα στην ψυχή σου και να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου, ώστε να αναλάβεις δράση.

Γιατί θέλεις αυτή την αλλαγή;

Εάν δεν μπορείς να βρεις το λόγο που θα σου δώσει το κίνητρο που ψάχνεις, μπορεί και να μην τα καταφέρεις ποτέ. ΓΙΑΤΙ θέλεις αυτή την αλλαγή; Κοίτα προσεκτικά τη ζωή σου. Πρέπει να έχεις το θάρρος – τα αρχίδια – να παραδεχτείς αυτό που σου συμβαίνει. Σου έκλεψε κάποιος το κορίτσι; Σε κεράτωσαν οι πρώην σου; Σε έδερναν στο σχολείο; Ποιος ήταν αυτός; Είναι αρκετά αυτά που σου συνέβησαν ώστε να γεμίσει η θέλησή σου για αλλαγή; Θέλεις να γίνεις το Κυρίαρχο Αρσενικό και να μην υποστείς ξανά καμία τέτοια ταπείνωση; Μη ξοδεύεις δέκα χρόνια σε ψυχαναλυτές προσπαθώντας να καταλάβεις τι σημαίνουν όλα αυτά. Χρησιμοποίησε το θυμό σου για να ξεπεράσεις τα όρια που έχεις θέσει ΕΣΥ στον εαυτό σου.

Τι θα κάνεις λοιπόν; Πώς θα αντιμετωπίσεις τον Πόνο σου; Θα κάθεσαι σπίτι σου στον καναπέ να χαζεύεις τηλεόραση; Θα κοιτάς τον υπολογιστή σου χωρίς νόημα ενώ βλέπεις youporn / youtube / facebook και θα παραμένεις αδρανής; Θα κλαις και θα διαβάζεις βιβλία αυτοβελτίωσης; Θα αγνοείς τα ένστικτά σου και τις φωνές μέσα σου; ΟΧΙ! Θα πάρεις όλες τις προσβολές, τις καταχρήσεις, τις αδικίες, τις απιστίες που έχεις υποστεί και θα τα χρησιμοποιήσεις για να αναγεννηθείς.

Έρχονται πολλοί μαθητές και με ρωτάνε πώς ήμουν στα πρώτα χρόνια της ενήλικης ζωής μου και πώς πήρα την απόφαση να αλλάξω. Η απάντησή μου είναι ειλικρινής, έχουν περάσει πολλά χρόνια αλλά όποτε το θυμάμαι συγκινούμαι και με πεισμώνει να συνεχίσω να συγκεντρώνω τις δυνάμεις μου στη διαρκή αυτοβελτίωση και εξέλιξή μου. Ο Πόνος για εμένα είχε τη μορφή της απόγνωσης. Η απόγνωση ήταν το κίνητρό μου. Ο Πόνος της απόγνωσης που είχε δημιουργηθεί από τις συνεχείς απορρίψεις, από γνωστούς που δε με υπολόγιζαν, από γυναίκες που μόνο φιλικά θα με έβλεπαν. Από άνδρες που θεωρούσα κατώτερούς μου και όμως είχαν πολύ μεγαλύτερη επιτυχία από εμένα στις γυναίκες. Αυτός ο Πόνος της απόγνωσης με οδήγησε εδώ που είμαι τώρα.

Μπορεί να είσαι πολύ συνηθισμένος τύπος. Στο μέσο όρο σε επιδόσεις / νοημοσύνη / εμφάνιση. Μπορεί να σου λείπει η επιθετικότητα και ο τσαμπουκάς. Μπορεί κανένας να μη σε έχει τσαντίσει πραγματικά πολύ, να μη σε έχει αδικήσει πολύ, να μη σε έχει κάνει να νιώσεις άσχημα, να σε σημαδέψει συναισθηματικά με άσχημο τρόπο. Μπορεί να είχες μερικές ατυχίες στη ζωή σου αλλά τίποτα πραγματικά τραγικό που θα σε κάνει να εξοργιστείς, να πεισμώσεις, να σου δώσει κίνητρο. Θα σου πω ένα μυστικό όμως: Και πάλι είσαι θυμωμένος με τον εαυτό σου, κάπου μέσα σου. Είναι στη φύση του άνδρα να είναι θυμωμένος. Ακόμα και ο πιο ήρεμος, κουλ άνδρας που μπορεί να γνωρίσεις έχει ένα κουμπί που αν το βρεις και το πατήσεις, θα δεις την οργή του και την επιθετικότητά του.

The truth will set you free, but first it will piss you off

Πρέπει να συνειδητοποιήσεις το εξής: Δεν είσαι εδώ για να ανακαλύψεις τον εαυτό σου. Είσαι εδώ για να τον δημιουργήσεις από το Μηδέν. Αυτός που ήσουν μέχρι σήμερα, πρέπει να πεθάνει εδώ και τώρα και να αναγεννηθεί. Ξέχασε τα ατελείωτα χρόνια θεραπείας για να αποβάλλεις την οργή που κρύβεις μέσα σου από παιδί. Γνωρίζεις πολύ καλά τι πήγε στραβά και γιατί είσαι οργισμένος. Εξωτερίκευσε την οργή σου. Μετάτρεψέ την σε κίνητρο για να γίνεις καλύτερος. Άλλαξε όλες σου τις κακές συνήθειες που σε έχουν οδηγήσει στο παρελθόν στην αποτυχία και στον Πόνο. Πρέπει να παραδεχτείς την αλήθεια. Η αλήθεια θα σε απελευθερώσει, αφού πρώτα σε εξοργίσει, όπως πολύ επιτυχημένα είχε πει και η Gloria Steinem.

 

 

Anestis
author
Όντας για πολλά χρόνια ένας απογοητευμένος άνδρας με πολλές αποτυχίες στην προσωπική του ζωή, προσπάθησε να βελτιώσει τον τρόπο που επικοινωνεί με το άλλο φύλο, οδηγούμενος από την απόγνωση, πιστεύοντας ότι αξίζει κάτι καλύτερο. Και τα κατάφερε. Ειδικότητά του είναι η ετοιμολογία του, η άνεσή του και το χιούμορ του. 'Έχοντας πραγματικά αστείρευτη ενέργεια που σε συνδυασμό με το πηγαίο χιούμορ, τον ενθουσιασμό του και την μεγάλη εμπειρία του, τον κάνουν ικανό να καθηλώσει όχι μόνο την γυναίκα που τον ενδιαφέρει, αλλά και μία ολόκληρη παρέα ανθρώπων! Ο Ανέστης συχνά αναφέρει ότι όποτε έρχεται σε επαφή με μαθητή, στα μάτια του βλέπει τον εαυτό του πριν πολλά χρόνια και αυτό είναι κάτι που τον ωθεί να αποδίδει πάντα 100%, καθώς και να καταλαβαίνει πάντα πώς μπορεί να νιώθει αυτός που έχει απέναντί του.