Έλα σε Επαφή με τον Πόνο σου μέρος 2: Θυμός

Έλα σε Επαφή με τον Πόνο σου μέρος 2 Θυμός

Έλα σε επαφή με τη σκοτεινή πλευρά του εαυτού σου. Μην το φοβηθείς. Σταμάτα να καταπιέζεσαι. Έλα σε επαφή με τον Θυμό σου. Ο Θυμός δεν εμφανίζεται πάντα λανθασμένα. Ο Θυμός, είναι κατακριτέος στη σημερινή κοινωνία, αλλά εξακολουθεί να παίζει εξαιρετικά σημαντικό ρόλο στην προσωπικότητα του Κυρίαρχου Αρσενικού (Alpha Male).

Προσοχή!! Δεν ενθαρρύνουμε κανέναν να έχει ξεσπάσματα κατά τα οποία ουρλιάζει, γκρινιάζει, ορμά σε κόσμο βίαια και απειλητικά ή βρίζει. Η βία δεν είναι η λύση. Ωστόσο, οφείλεις στον εαυτό σου να βρεις τα πράγματα που σε εκνευρίζουν στη ζωή σου και να αρχίσεις να τα χρησιμοποιείς προς όφελός σου. Ο Θυμός είναι ένα αρνητικό δυνατό συναίσθημα και υπάρχει για συγκεκριμένο λόγο.

Στην εποχή του Λίθου, δεκάδες χιλιάδες χρόνια πριν, εάν δε θύμωνες που η γυναίκα σου έκανε σεξ με έναν άλλον άνθρωπο των σπηλαίων πισώπλατα, τι θα έκανες; Θα κατέληγες δίπλα στη φωτιά να κλαις. Ο Θυμός ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ γιατί εάν δέχεσαι τα πάντα παθητικά, θα χάσεις τα κεκτημένα. Και τότε ο εραστής της θα έκανε παιδιά μαζί της και εσύ δε θα είχες την ευκαιρία να μεταδόσεις γονίδιο. Εάν επιτρέπεις καταστάσεις και συμπεριφορές στη γυναίκα σου που ΔΕ θα έπρεπε καταπιέζοντας τον Θυμό σου, τότε οδηγείσαι στο χωρισμό, αναπόφευκτα.

The Hulk: Υποθέτω όλοι έχετε δει την ταινία ή έστω ακούσει για αυτήν. Όλοι γνωρίζετε το πράσινο τέρας γνωστό ως Hulk, στο οποίο μεταμορφώνεται ο Dr Banner όταν τον κυριεύει η οργή, ο Θυμός. Η ταινία δείχνει πώς η ανεξέλεγκτη επιθετικότητα και οργή οδηγεί σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Μία παγίδα στην οποία πολλοί άνδρες κινδυνεύουν να πέσουν στη σύγχρονη κοινωνία, καθώς καταπιέζεται ο Θυμός τους. Το χειρότερο είδος νευρωτικού ανθρώπου, είναι αυτού που δεν ξεσπά όταν νιώθει οργή και την καταπιέζει. Μέχρι που θα ξεχειλίσει το ποτήρι και η αντίδρασή του θα είναι ανεξέλεγκτη και πολλές φορές πραγματικά επικίνδυνη. Όπως και όταν ο Hulk νευρίαζε. Τι μπορείς να κάνεις λοιπόν;

  • Άσκηση:

Γράψε σε ένα χαρτί όλα όσα σε εκνευρίζουν σε αυτό τον κόσμο. Όχι αυτά που σε ενοχλούν, αλλά αυτά που πραγματικά σε βγάζουν εκτός εαυτού. Παραδείγματα:

  1. Ηλίθιοι που προσπαθούν να μπούνε στο μετρό ενώ ακόμα αποβιβάζεται κόσμος και δεν μπορούν να περιμένουν
  2. Οδηγοί που δε χρησιμοποιούν το φλας όταν στρίβουν και πρέπει να μυρίσω τα νύχια μου
  3. Εκνευριστικά “κοράκια” στο μπαρ δίπλα μου που ζητάνε ξανά και ξανά ένα σκαμπό ή μια καρέκλα ή ρωτάνε αν θα φύγουμε για να πάρουν τον χώρο μας
  4. Γυναίκες που νιώθουν να σβήνει η ζωή τους από στενοχώρια επειδή έσπασε ένα νύχι.
  5. Τηλεφωνήματα από Wind / Vodafone / κτλ με προσφορές κάθε 2 ημέρες.
  6. “Πάρε με τηλέφωνο πάλι σε 10 λεπτά που θα έχω τελειώσει”. Οχι αγαπητέ μου, όταν τελειώσεις πάρε με  εσύ.
  7. Οι πολιτικοί
  8. Βαρετοί πολυλογάδες με άποψη για τα πάντα και μηδενική εμπειρία
  9. Το ότι άτομα όπως η Έφη Θώδη ονομάζονται τραγουδιστές.

Χρειαζόμαστε αυτά τα ενοχλητικά πράγματα στη ζωή μας. Τα χρειαζόμαστε επειδή δοκιμάζουν τη διάθεσή μας, την οργή μας και μας γεμίζουν ενέργεια. Στη σύγχρονη κοινωνία σε ενθαρρύνουν να ξεχάσεις το Θυμό σου. ΦΥΣΙΚΑ και πρέπει να ελέγχεις το Θυμό σου, αλλά ένα Κυρίαρχο Αρσενικό έχει ΑΝΑΓΚΗ από μία συγκεκριμένη ποσότητα οργής και θυμού, ώστε να είναι πάντα σε επιφυλακή και να νιώθει ζωντανός. Φυσικά και στην παραπάνω λίστα πρόσθεσα μερικά στοιχεία χιουμοριστικά, όπως θα έπρεπε να κάνεις και εσύ στη δική σου λίστα. Μάλιστα αυτή η λίστα μπορεί να δημιουργήσει πολλά θέματα συζήτησης με χιούμορ, ακόμα και με γυναίκες.

Όποτε νιώθεις ότι δεν έχεις πολλή ενέργεια ή νιώθεις απαθής σε μία κατάσταση, διάβασε ξανά τη λίστα σου. Θα σου δώσει λόγο να θυμώσεις, να τσιτώσεις, να ξυπνήσεις και να γεμίσεις ενέργεια.

Anestis
author
Όντας για πολλά χρόνια ένας απογοητευμένος άνδρας με πολλές αποτυχίες στην προσωπική του ζωή, προσπάθησε να βελτιώσει τον τρόπο που επικοινωνεί με το άλλο φύλο, οδηγούμενος από την απόγνωση, πιστεύοντας ότι αξίζει κάτι καλύτερο. Και τα κατάφερε. Ειδικότητά του είναι η ετοιμολογία του, η άνεσή του και το χιούμορ του. 'Έχοντας πραγματικά αστείρευτη ενέργεια που σε συνδυασμό με το πηγαίο χιούμορ, τον ενθουσιασμό του και την μεγάλη εμπειρία του, τον κάνουν ικανό να καθηλώσει όχι μόνο την γυναίκα που τον ενδιαφέρει, αλλά και μία ολόκληρη παρέα ανθρώπων! Ο Ανέστης συχνά αναφέρει ότι όποτε έρχεται σε επαφή με μαθητή, στα μάτια του βλέπει τον εαυτό του πριν πολλά χρόνια και αυτό είναι κάτι που τον ωθεί να αποδίδει πάντα 100%, καθώς και να καταλαβαίνει πάντα πώς μπορεί να νιώθει αυτός που έχει απέναντί του.