Εορτές – Ώρα Αξιολόγησης Προτεραιοτήτων

Εορτές και πως να αξιολογήσεις τις προτεραιότητες σου

Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, είναι η γιορτινή περίοδος των Χριστουγέννων  – Πρωτοχρονιάς. Ελπίζω να περνάς καλά και να κάνεις πράγματα που αγαπάς αυτές τις εορτές.

Αν και θα έπρεπε να τα κάνεις κάθε ημέρα – όχι μόνο τις εορτές – αλλά αν δεν τα κάνεις ούτε τις εορτές, τότε κάνεις κάτι πολύ λάθος.  

Όπως οι περισσότεροι από εσάς, έτσι και εγώ, έχω επιλέξει να περάσω τις ημέρες αυτές με ανθρώπους που έχουν πραγματικά αξία για μένα. Ανθρώπους που δεν παίρνουν από εμένα πάντα τον χρόνο που τους αξίζει, καθώς οι ώρες που εργάζομαι δεν μου το επιτρέπουν.

Και μέσα σε αυτούς τους ανθρώπους είμαι και εγώ ο ίδιος. Πολλές φορές η καθημερινότητα μας παρασύρει και δεν δίνουμε την απαραίτητη σημασία στο βασικότερο από όλα. Εμάς.

Έτσι αποφάσισα, ένεκα των εορτών, να κάνω και ένα δώρο στον εαυτό μου. Οπότε και εφέτος – καθώς το συνηθίζω τα τελευταία  χρόνια – αντί να αγοράσω κάτι υλικό ή να χαλάσω κάποια χρήματα σε φαντεζί εστιατόρια στο κέντρο, μαγαζιά και κλαμπ και μπουζούκια της παραλιακής, όπως θα κάνουν πολλοί και θα δεις στις ειδήσεις να τα σχολιάζουν, αποφάσισα να πάω ταξίδια.

Το θεωρώ, εκτός από τον αποδοτικότερο τρόπο να κάνεις disconnect, να ξεκουραστείς και να γυρίσεις δυνατότερος, μια επένδυση στον εαυτό μου. Όσα βλέπεις, ζεις και μαθαίνεις, γίνονται εμπειρίες και γνώση ισάξια 100 βιβλίων.

Μάλιστα γράφω το σκελετό αυτού του κειμένου σε ένα αεροδρόμιο περιμένοντας την πτήση μου. Θέλω να νιώθω παραγωγικός και να μην αφήνω τον χρόνο να περνάει.
Παραδοχή 1:
Το παλεύω να γράφω καλά κείμενα, μιας και είναι ένας ωραίος τρόπος να επικοινωνώ με το κοινό μας, αλλά δεν έχω ακόμα την δυνατότητα να εκφράσω ικανοποιητικά με λέξεις, το πόσο σημαντικό είναι να δίνεις προτεραιότητα στον εαυτό σου και να επενδύεις σε αυτόν.

Είναι μια ωραία περίοδος για να κάνεις έναν απολογισμό. Ακόμα και το ημερολόγιο στο δείχνει. Τι έκανες αυτό το έτος; Πόσο σημαντικός ήσουν για εσένα;

Αν κάτι έρχεται πάνω από τον εαυτό σου αυτή τη στιγμή, πρέπει να είναι πολύ σημαντικό. Πρέπει να είναι μια ιδέα για την οποία αξίζει να κάνεις θυσίες. Πρέπει να είναι το παιδί σου ή η άμεση οικογένειά σου που σε φρόντισε και τώρα είναι η σειρά σου. Ίσως δεν είμαι ο κατάλληλος να σου πω τι μπορεί να είναι αυτό.

 

Αλλά είμαι σίγουρα ο κατάλληλος να σου πω τι δεν πρέπει να είναι :

  • Μια κοπέλα που θες να της κάνεις τα χατίρια για να την ρίξεις.
  • Μια παρέα που δεν περνάς πραγματικά καλά μαζί τους.
  • Μια ανθρώπινη σχέση που έχει τελειώσει καιρό τώρα αλλά συντηρείται για πρακτικούς ή τυπικούς λόγους.
  • Μια κατάσταση που βολεύει εσένα ή άλλους αλλά μεσομακροπρόθεσμα σε διαλύει και σου κόβει ευκαιρίες.
  • Μια δουλειά που σου δίνει λιγότερα από όσα πραγματικά αξίζεις.
  • Μια οικονομική κατάσταση που συντηρεί κάποια πράγματα αλλά για καλές εορτές ούτε λόγος.
Παραδοχή 2:
Και είμαι ο κατάλληλος ακριβώς γιατί έχω πέσει σε όλα τα παραπάνω λάθη, ίσως περισσότερες από μια φορά στο καθένα και ευχαριστώ καθημερινά την τύχη μου που έφερε στο δρόμο μου την αυτοβελτίωση και το ότι κάνουμε στο MenOfStyle.gr για να μπορώ να πω με σιγουριά ότι βρήκα το δρόμο για να τα ξεπεράσω και να τα αφήσω πίσω μου.

Ίσως το 2017 να είναι η δικιά σου σειρά και λογικά θα μπορούμε να βοηθήσουμε αν μας στείλεις ένα μήνυμα εδώ.

Όσο θα απολαμβάνω τις ομορφιές ενός νέου ξένου τόπου για μένα, θέλω και εσύ να βάλεις σε μια λίστα τις προτεραιότητές σου.

Γράψε κάπου τι είναι πραγματικά σημαντικό.

Πάρε ένα λευκό χαρτί και γράψε στο κέντρο της σελίδας το όνομά σου. Από πάνω βάλε σε τι πραγματικά τώρα επενδύεις, ξοδεύεις, αγωνιάς, αγχώνεσαι περισσότερο από τον ίδιο σου τον εαυτό. Από κάτω βάλε τα άλλα. Δες την σειρά και αποφάσισε αν για το 2017 αυτή η σειρά πρέπει να αλλάξει. Αν αλλάξει κάτι, βάλε δίπλα τη νέα σειρά και κράτα το χαρτί στο πορτοφόλι σου.

Σημείωσε : Οι προτεραιότητές σου δεν είναι αυτές που λες ότι είναι, αλλά αυτές βάσει των οποίων ζεις πραγματικά τη ζωή σου.

Τώρα ξέρεις. Δεν έχεις δικαιολογία.

Αυτό είναι το τελευταίο άρθρο του 2016 για εμένα. Ήθελα να το κλείσω με το παραπάνω μικρό δώρο. Μια απλή πράξη για να ξεκινήσεις με έναν καλύτερο μπούσουλα το νέο έτος. Το οποίο ας συμφωνήσουμε πως θα είναι το καλύτερο της ζωής σου ως το επόμενο.

Καλή χρονιά. Μπορείς να στείλεις ευχές εδώ ή στη σελίδα μας στο FB.

Spiros
administrator
Εκτός από επικοινωνιακός, ο Spiros είναι μια αξιόπιστη και φερέγγυα προσθήκη σε κάθε ομάδα, είτε έχει την ηγεσία είτε όχι. Η αποτελεσματική Διαχείριση Κρίσεων και η εξαιρετική διαχείριση της Πίεσης, που προκύπτουν από τα χρόνια εργασιακής του εμπειρίας σε απαιτητικό – ανταγωνιστικό περιβάλλον, εμπνέει την αίσθηση της επιτυχίας σε όλα τα μέλη της ομάδας .