Επαναφορά Συστήματος : Πως Να Μην Αφήνεις Την Ενέργεια Να Χαθεί!

Χάνεις ενέργεια δίνοντας προσοχή σε πράγματα που σε βγάζουν από το στόχο σου. Πάρε μερικές ιδέες για να επανέρχεσαι!

Είναι πολύ ωραίο να ζεις μια γεμάτη ζωή.

Να είσαι γεμάτος δραστηριότητες. Το πρόγραμμά σου να είναι πνιγμένο σε πράγματα που θέλεις να κάνεις, μέρη που θέλεις να βρίσκεσαι και ανθρώπους που θες να συναντήσεις.

Και όλα να είναι ενδιαφέροντα σε βαθμό που δεν ξέρεις ποιο να ξεχωρίσεις δημιουργώντας έτσι ένα busy lifestyle που σου αρέσει και απολαμβάνεις. (άσε που είναι ελκυστικό για τις γυναίκες)

Μέσα σε όλα αυτά που έχεις να κάνεις  είναι εξαιρετικά πιθανό κάποιο να μη πάει καλά. Όταν έχεις να κάνεις με ανθρώπους, δυναμικές, τύχη – που δεν ορίζεις στο πως υπάρχουν και πως εξελίσσονται – κάτι από αυτές τις χιλιάδες παραμέτρους, δεν θα σου κάνει την χάρη να πάει όπως ακριβώς το φανταζόσουν.

(Και πόσο βαρετό θα ήταν αν όλα γίνονταν όπως τα φανταζόσουν ακριβώς)

Όμως, μέσα σε αυτές τις εξελίξεις, που κάποιες έχουν και το γούστο τους, θα υπάρχουν και αυτές που σου σπάνε τα νεύρα. Που σου μένουν σαν σκέψεις μέχρι αργά το βράδυ και σου επηρεάζουν από την διάθεση και το πανίσχυρο εργαλείο του ύπνου μέχρι και τον προγραμματισμό της αμέσως επόμενης ημέρας.

Σε ρίχνουν ή σε ρουφάνε την ενέργεια που θα μπορούσες να αξιοποιήσεις σε όλα τα άλλα.

energy

Και τους πιάνει όλους!
Ακόμα και οι πιο συναισθηματικά πειθαρχημένοι ή δυνατοί από εμάς, γνωρίζουμε καλά το συναίσθημα. Και είναι και αυτό, κομμάτι του τιμήματος που πρέπει να πληρώσεις.

Τι μπορείς να κάνεις για να μειώσεις τις επιπτώσεις;

Είναι αστείο να επενδύεις ενέργεια όλη μέρα για κάτι ενδιαφέρον και καλό –  και σε κάποια φάση από εκεί που δεν το περιμένεις –  μια λεπτομέρεια να σου χαλάσει την απόλαυση αυτού που ζεις. Και δεν στην χαλάει γιατί έχει τέτοια δύναμη που σου επηρεάζει όλη την ημέρα. Αλλά η προσοχή σου φεύγει από το σύνολο ή το θετικό και πάει ή στη χειρότερη μένει στη συγκεκριμένη λεπτομέρεια.

Προσωπικά δεν μπορώ να το αφήσω να συμβαίνει. Και κάνω ότι μπορώ να το αλλάζω κάθε φορά. Δεν έχω την διάθεση και την πολυτέλεια από την άλλη να σπαταλάω χρήσιμη ενέργεια, φαία ουσία και συγκέντρωση σε οτιδήποτε άλλο πέρα από αυτά που με κάνουν ευτυχισμένο ή με εξελίσσουν.

Να ξέρεις – ότι γράφω μετά από προσωπική δοκιμή. Μπορεί σε εσένα το αποτέλεσμα να έρθει και με αυτά που σου λέω ή με κάτι άλλο που κάνεις ή με συνδυασμό τους ή παραλλαγές τους.

Παρακάτω λοιπόν μερικές ιδέες για το πώς μπορείς να αλλάξεις το focus μέσα από όσα κάνω εγώ και πετυχαίνουν.

Διαβάζω κάτι πολύ ενδιαφέρον. Αυτές τις ημέρες διαβάζω το Never Split The Difference. Προτιμώ πάντα βιβλία που α) σου δίνουν / ενισχύουν τις ικανότητές σου ή β) σε εμπνέουν. Αμέσως σε βάζουν στο σωστό δρόμο, αν έχεις ξεφύγει λίγο με τις σκέψεις σου και σου θυμίζουν πως στα εμπόδια είναι εκεί για να το κάνουν να αξίζει. Εσύ, μπορείς να διαβάσεις δωρεάν αυτό!

never

Βγαίνω για περπάτημα στην γειτονιά μου ή τρέξιμο. Ειδικά τις μεταμεσονύκτιες ώρες, είναι ότι πιο χαλαρωτικό υπάρχει. Μου αρέσει πολύ η γειτονιά μου και μου αρέσει να την περπατάω. Όμως κυρίως με βοηθάει το εξής: Το ότι μετακόμισα στο σημείο ακριβώς που μένω, ήταν τότε αποτέλεσμα προσπάθειας για θετικές αλλαγές στη ζωή μου και πάντα με επαναφέρει εντυπωσιακά σε αυτή την σκέψη :

« Όλες οι προσπάθειες που κάνεις, είναι για να φέρουν θετικές αλλαγές. Ότι και αν συμβαίνει.»

Ακούω μουσική. Είμαι οπαδός της καλής μουσικής και ειδικότερα της ροκ. Εκτός από τις γνωστές θεραπευτικές ιδιότητες της μουσικής ισχύει και το εξής. Μικρός, αγαπημένη μου δραστηριότητα ήταν να βρίσκω διαμαντάκια μέσα σε ξεχασμένα ή υποτιμημένα άλμπουμ. Σαν ένα κυνήγι θησαυρού. Να ανακαλύψω κάτι που οι άλλοι δεν ξέρουν. Να κάνω κάτι που οι άλλοι δεν κάνουν. Και όταν εξελίσσεσαι, όταν προσπαθείς να γίνεσαι κάθε μέρα καλύτερος σε όλους τους τομείς και να επιφέρεις μόνιμες θετικές αλλαγές στη ζωή σου, τότε κάνεις κάτι, όπως μπορείς να διαπιστώσεις με μια ματιά γύρω σου, που οι άλλοι δεν κάνουν.

listen_to_music

Μιλάω με συνοδοιπόρους. Ψάχνω την επικοινωνία με ανθρώπους που θα επαναφέρουν το μυαλό μου στη σωστή θέση. Άνθρωποι με ίδιο ή καλύτερο τρόπο σκέψης από εμένα για να κάνουν ένα reset στο πως το μυαλό προσεγγίζει καταστάσεις, συγκεντρώνεται και ξοδεύει ενέργεια. Μια 10λεπτη κουβέντα με τέτοιους ανθρώπους είναι πολύ αποδοτικότερη από μια δίωρη συγκέντρωση σε λάθος πράγματα.

Αν δεν έχεις ανθρώπους με τέτοιες ανησυχίες στη ζωή σου, τότε πρέπει να έρθεις σε επαφή μαζί μας. Μας αρέσει να γνωρίζουμε ανθρώπους μεταξύ τους. Έλα να γνωριστούμε για να σε βάλουμε στο club.

Ξεχωριστή γυναίκα.

 

Ως την επόμενη φορά.

 

Spiros
administrator
Εκτός από επικοινωνιακός, ο Spiros είναι μια αξιόπιστη και φερέγγυα προσθήκη σε κάθε ομάδα, είτε έχει την ηγεσία είτε όχι. Η αποτελεσματική Διαχείριση Κρίσεων και η εξαιρετική διαχείριση της Πίεσης, που προκύπτουν από τα χρόνια εργασιακής του εμπειρίας σε απαιτητικό – ανταγωνιστικό περιβάλλον, εμπνέει την αίσθηση της επιτυχίας σε όλα τα μέλη της ομάδας .