Επαναστάτης με Επιτυχία: Εκπληρώνοντας το Πεπρωμένο σου

επιτυχία και γυναίκες.

Επαναστάτης Με Επιτυχία

Στην τρίτη ταινία του Nolan, το The Dark Night Rises, ο Batman ήταν τελειωμένος. Όλα ήταν εναντίον του και κυρίως η θέληση του να παλέψει. Η επιτυχία έμοιζε αδύνατη.

Για να αλλάξει τα πάντα χρειάστηκε έναν αντίπαλο. Μια Νέμεσις για να τον ξυπνήσει από τον λήθαργο και να του δώσει το κουράγιο να αφήσει το σκοινί και να πηδήξει στον κενό για να βγει από την τρύπα. Αυτή που θα τον οδηγούσε προς την έξοδο της δικής του φυλακής.

Επιτυχία – Περίεργο Πράγμα

η επιτυχία είναι περίεργο πράγμα

Η επιτυχία είναι μια διαδρομή. Ένα μονοπάτι συνεχούς αμφισβήτησης και επιβεβαίωσης.

Οι γυναίκες είναι σαν καθρέφτης. Αντανακλούν την πραγματικότητα που πιστεύεις πως σου αξίζει.

Η επιτυχία από την άλλη, αντανακλά το κατά πόσο έχει κατασταλάξει μέσα σου αυτό που θέλεις να πετύχεις.

Ο τρόπος που ζεις την καθημερινότητα σου σε ακολουθεί και στον τρόπο που παίζεις. Αν ζεις φοβισμένα τότε θα παίζεις φοβισμένα.

Ωστόσο, καμία επιτυχία, σε κανέναν τομέα, δεν μπορεί να έρθει σαν μετεωρίτης και κυρίως χωρίς να έχεις ξεκαθαρίσει τι θέλεις από την ζωή σου.

Η αφοσίωση και η επιτυχία πάνε μαζί, όπως θα δεις και στο επόμενο επεισόδιο από το ελληνικό podcast Apla+Andrika.

Επαναστάτης Με Επιτυχία : Η Ζωή Αφήνει Σημάδια…

Όταν ήμουν 14 χρονών συνέβησαν τέσσερα καθοριστικά πράγματα στην ζωή μου.

Δεν ξέρω γιατί, αλλά τώρα που τα βάζω σε μια σειρά φαίνεται να έχουν ένα ξεχωριστό νόημα για εμένα. Είναι κάτι σαν αφετηρίες που όρισαν το μεγαλύτερο κομμάτι της μετέπειτα ζωής μου.

#1. Έκανα Για Πρώτη Φορά Σεξ

Οι συνθήκες ήταν τραγικές. Ο χώρος μύριζε φτηνό άρωμα που έχει ξεθυμάνει και εγώ πάλευα με την ψυχραιμία και την ακμή. Το 20λεπτο το πληρώναμε 3.500 χιλιάδες δραχμές.

Τότε η Φυλής ήταν στα καλά της και το χαρτζιλίκι ένα δεκαχίλιαρο. Ωραίες μέρες. Φοβόμουν να μιλήσω στις γυναίκες που πήγαινα μαζί τους σχολείο και το βράδυ έκανα πλάκα με νταβατζήδες.

Προφανώς είχα μπερδέψει την ζωή με κάποιο video game.

#2. Έπιασα Για Πρώτη Φορά Στα Χέρια Μου Αλτήρα

επιτυχία

Ο Θείος μου ήταν το πρότυπο μου για το ιδανικό σώμα.

Με έπαιρνε μαζί του στο γυμναστήριο και αυτές ήταν οι πρώτες μου επαφές με κακέκτυπα ενός Alpha Male που ήταν Βασιλιάς στο γυμναστήριο και κομπάρσος στην ζωή.

Δεν θα ξεχάσω ποτέ τις τρεις βασικές αρχές που εκείνοι οι άνδρες είχαν υιοθετήσει ως δομές για την επιτυχία στο γυμναστήριο. Φυσικά δεν ήταν δικές τους αλλά του Arnold Schwarzenegger, του δικού τους προτύπου:

 1. Αυτοπεποίθηση.
 2. Θετική νοητική στάση.
 3. Σκληρή δουλειά.

Εκείνο τον καιρό, ο Θείος μου θα μου χάριζε έναν 10κιλο αλτήρα. Δεν είχα ιδέα από γυμναστική και το μόνο που έκανα ήταν κάμψεις δικεφάλων. Επειδή τα κιλά ήταν εξωφρενικά πολλά για εμένα, για αρκετό καιρό έκανα μισή επανάληψη.

Καθώς περνούσαν οι μήνες, άρχισα να αποκτάω όλο και μεγαλύτερη άνεση.

Μέσα σε ένα χρόνο μπορούσα να κάνω 15 επαναλήψεις και να στοιχηματίζω 2 σουβλάκια με τους συμμαθητές μου, αφού κανείς δεν μπορούσε να σηκώσει τέτοιο βάρος με τεχνική.

Νόμιζαν πως είχα τρομακτική δύναμη αλλά αυτό ήταν ψέμα.

Η αλήθεια ήταν εντελώς διαφορετική:

 1. Δεν είχα ιδέα από γυμναστική.
 2. Δεν είχα καθόλου δύναμη.
 3. Επί ένα χρόνο πάλευα με μια μόνο άσκηση.

Η γυμναστική θα σε ακολουθούσε 18 χρόνια αργότερα. Η αγάπη για την Πυγμαχία βέβαια ήρθε στα 17 αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.

#3. Ο Πατέρας Μου Θα Με Έλιωνε Στην Δουλειά

Τρείς φορές την εβδομάδα, ο πατέρας μου με έπαιρνε στην επιχείρηση του και η μόνη γέφυρα συζήτησης μας ήταν οι γυναίκες και τα λεφτά. Δική του γέφυρα βασικά, αφού εγώ δεν είχα ιδέα για κανένα από τα δύο.

Στο μαγαζί με έβαλε όταν ήμουν περίπου πέντε ή έξι χρονών αν θυμάμαι καλά. Μου έλεγε πως μόνο αν μάθω το εμπόριο θα μπορέσω να καταλάβω τους ανθρώπους.

Το σημαντικότερο που έμαθα ήταν πως κάθε ημέρα θα πρέπει να καταγράφεις τι ξοδεύεις και τι κερδίζεις. Αν αυτά που χαλάς είναι περισσότερα, δεν θα βγάλεις ποτέ σοβαρά λεφτά.

#4. Η Μάνα Μου Θα Μου Έδινε Τα Πρώτα Μου Σοβαρά Βιβλία

Εκείνο τον καιρό, θα μου χαρίζονταν τα άπαντα του Τολστόι και Ντοστογιέφσκι.

Ξεκίνησα με το Έγκλημα και Τιμωρία και το μόνο που θυμάμαι είναι οι βασανιστικές ενοχές του Ρασκόλνικοφ καθώς οι σκέψεις για κάτι που δεν υπήρχε του κατασπάραζαν την ψυχή.

Τα έχω ακόμα και σήμερα στο σπίτι μου, στο πάνω – πάνω ράφι της βιβλιοθήκης για να μου θυμίζει πως ελευθερία σημαίνει να μην σκύβεις το κεφάλι σε ανεκπλήρωτα όνειρα.

Δεν τα έπιασα ποτέ ξανά, αλλά η αγάπη για το διάβασμα με ακολουθεί μέχρι σήμερα σαν σκιά. Άλλες φορές με κυνηγάει και άλλες την κυνηγάω εγώ.

Πριν συνεχίσουμε, δες εδώ το βίντεο με τα 4 πολύτιμα μαθήματα ζωής που όλοι θα θέλαμε να ξέραμε σε νεότερη ηλικία.

Λεφτά, γυμναστική, γυναίκες και διάβασμα. Το περιβάλλον που ζούμε μας καθορίζει. Μας σημαδεύει όπως το πυρωμένο σίδηρο τα μοσχάρια και μας δείχνει που ανήκουμε και από τι θέλουμε να ξεφύγουμε.

Το αν φτιάχνουμε την δική μας μοίρα μέσω των επιλογών μας είναι μια πεποίθηση που προφανώς θα την πάρω μαζί μου όταν τραβήξω τον κατήφορο της κάσας και του 2×2 χώρου που περιβάλλεται μόνο από χώμα. Ελπίζω το πλήρωμα του χρόνου για τις πεποιθήσεις μου να έρθει νωρίτερα.

Το ζήτημα είναι πως τα σημάδια που αφήνουν το περιβάλλον σου και οι άνθρωποι που τα σχηματίζουν, μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις. Ο τρόπος είναι αυτός που θα καθορίσει το πεπρωμένο και την επιτυχία σου.

Επαναστάτης Με Επιτυχία : Τι Θέλεις Πραγματικά;

τι θέλεις πραγματικά

Πιστεύω πως η επιτυχία είναι εκεί που σε σπρώχνει το ένστικτο σου. Όμως τα σημάδια της ζωής σου είναι σαν μικρές λάμπες που σου δείχνουν το δρόμο που καλείσαι να πάρεις ή να αλλάξεις. Τίποτα δεν είναι τυχαίο.

Η επιτυχία με τις γυναίκες είναι μια παρενέργεια.

Ξέρουμε και οι δύο πως το να προσεγγίσεις μια ή δύο γυναίκες είναι ότι πιο γελοίο υπάρχει.

Οι λόγοι όμως που οι περισσότεροι άνδρες βλέπουν τις γυναίκες σαν φονιάδες με γόβα είναι ο τρόπος που κάποια σημάδια της ζωής τους, τους επέβαλαν έναν συγκεκριμένο τρόπο να βλέπουν την πραγματικότητα.

Ο λόγος που ξεκίνησα το παιχνίδι το 2005 ήταν κυρίως από ανάγκη. Δεν είναι μόνο ότι δεν είχα επιτυχία με τις γυναίκες αλλά και επειδή, πολύ απλά, ήθελα περισσότερες.

Ακόμα και σήμερα, δέκα χρόνια μετά, παρατηρώ πολλούς άνδρες να με κοιτάνε καθώς προσεγγίζω, περίεργα.

Άλλες φορές με κοιτούν με βλέμμα θαυμασμού και άλλες με βλέμμα που σημαίνει πως αυτό που κάνω είναι η προσωποποίηση της γελοιότητας.

Όμως η πραγματικότητα δεν αλλάζει. Αν κάνεις ότι και οι άλλοι τότε θα έχεις ότι και οι άλλοι. Αν δεν μιλάς με γυναίκες, τότε δεν θα έχεις γυναίκες.

Αν φλερτάρεις με γυναίκες συνεχώς, τότε η επιτυχία είναι το αναπόφευκτο μονοπάτι που θα περπατήσεις. Και είναι τόσο εντυπωσιακό όσο και περίεργο.

Τα σημαντικότερα επιτεύγματα δεν συνέβησαν τυχαία. Είναι αποτέλεσμα του ότι κάποιοι άνθρωποι αποφάσισαν πως αυτό που έχουν δεν είναι αρκετό. Πως θέλουν κάτι παραπάνω.

Για να έχεις το κάτι παραπάνω θα χρειαστεί να κάνεις αυτό που δεν κάνουν οι άλλοι. Θα χρειαστεί να πονέσεις περισσότερο από τους άλλους, θα χρειαστεί να δουλέψεις περισσότερο από τους άλλους και να φοβηθείς περισσότερο από τους άλλους.

Τίποτα δεν χαρίζεται και η λέξη τσάμπα είναι η ωραιοποιημένη λέξη μιας διαπραγμάτευσης που είχε επιτυχία.

Γιατί Δεν Έχεις Αυτό Που Θέλεις Αφού Είσαι Επαναστάτης Με Επιτυχία;

Όταν θέλω να πιέσω τον εαυτό μου στα άκρα δεν χρειάζεται να κάνω αυστηρή διατροφή ούτε να λιώσω με τις ώρες στην γυμναστική. Απλά κάνω δύο ερωτήσεις στον εαυτό μου:

 1. Τι θέλεις περισσότερο να κάνεις στην ζωή σου;
 2. Τι έχεις κάνει μέχρι τώρα για να αποκτήσεις αυτό που θέλεις;

Όλοι ξέρουμε τι χρειάζεται να κάνουμε για να αυξήσουμε την επιτυχία στην ζωή μας. Το αν το κάνουμε όμως εξαρτάται από το τι θέλουμε και το πόσο το θέλουμε.

Όμως γιατί είναι τόσο σημαντικό να ξέρεις τι θέλεις;

Αν ασχολείσαι με κάτι που πραγματικά γουστάρεις και το θέλεις πάρα πολύ, δημιουργούνται πέντε μαγικές δυναμικές:

 1. Δεν το βαριέσαι ποτέ.
 2. Δεν καταντάει ποτέ μια τυπική δουλειά.
 3. Το εξελίσσεις συνεχώς.
 4. Ξεπερνάς απίστευτα εμπόδια.
 5. Βρίσκεις την θέση σου στην ίδια σου την ζωή.

Έχω γράψει πολλές φορές πως ξεκίνησα να προσεγγίζω γυναίκες επειδή πολύ απλά δεν ήξερα να κάνω κάτι άλλο. Όταν ξεκίνησα, ήμουν σε τόσο χάλια επίπεδο που κάθε φορά που προσέγγιζα μου ερχόταν να βάλω τα κλάματα. Κυριολεκτικά.

Υπήρχαν φορές που ήθελα να με βαρέσω…

Μην παρεξηγήσεις. Δεν μιλάω για κάποιο Success Story για να σε εμπνεύσω. Δεν το χρειάζεσαι. Ξέρεις τον εαυτό σου καλύτερα από τον οποιονδήποτε ανεξάρτητα το τι κρύβεις κάτω από το χαλί.

Αυτό που λέω είναι πως για να δημιουργήσεις την επιτυχία που θέλεις, θα χρειαστεί να κάνεις τις δικές σου επαναστάσεις. Και επανάσταση κάνεις όταν πηγαίνεις κόντρα στις πεποιθήσεις σου και στις πεποιθήσεις των άλλων.

Επαναστάτης Με Επιτυχία : Η Δική Μου Επανάσταση

προσωπική επανάσταση και επιτυχία

Πριν αποφασίσω να ασχοληθώ 24/7 με το Men Of Style, δούλευα στο τμήμα Πωλήσεων σε μια από τις μεγαλύτερες Εταιρίες στην Ελλάδα.

Δεν έβγαζα όσα ήθελα και το χειρότερο είναι πως έλεγα τραγικές δικαιολογίες στον εαυτό μου προσπαθώντας να κρυφτώ. Ανεχόμουν Φατρίες και τα καραγκιοζιλίκια του τρόπου σκέψης Fake it till you make it.

Την σιχαίνομαι αυτή την φράση. Όταν την ακούω θέλω να αρχίσω τις κουτουλιές. Ή το κάνεις καλά ή δεν το κάνεις καθόλου. Τι σημαίνει fake it;

Ο Σπύρος ήταν ο μόνος που προσπαθούσε να με πείσει να φύγω αλλά δεν μπορούσα να κάνω το πρώτο βήμα.

Μια Δευτέρα, και αφού τελείωνε άλλο ένα βαρετό – μέχρι – θανάτου Συμβούλιο, ο Προϊστάμενος μου, μου είπε:

« Χρήστο, δεν είσαι εδώ τις τελευταίες ημέρες »

Δεν σκέφτηκα καθόλου και η απάντηση που του έδωσα ήταν εντελώς αυθόρμητη. Ήταν λες και το υποσυνείδητο μου έκανε την δική του επανάσταση χωρίς ποτέ να πάρει την άδεια μου.

« Έχω ήδη φύγει »

Μέσα στο επόμενο τέταρτο, είχα κανονίσει την έξοδο μου και εκείνη την Δευτέρα δεν θα την ξεχάσω ποτέ. Στις Πωλήσεις έμαθα την πρακτική εφαρμογή στην Ψυχολογία Επικοινωνίας και Πειθούς, εργαλεία πολύ σημαντικά για οτιδήποτε ακολούθησε μετέπειτα.

Ακόμα, απέκτησα εμπειρία στο να κάνω Σεμινάρια Επικοινωνίας σε επαγγελματίες.

Το επόμενο πρωινό όμως ήταν ένα από τα καλύτερα της ζωής μου.

Δεν έγινα εκατομμυριούχος όταν έφυγα αλλά τα ελάχιστα γραμμάρια ελευθερίας που κέρδισα για εμένα ζύγισαν τόνους, αλλά επαναστάτης με επιτυχία.

Όμως δεν κοίταξα ποτέ πίσω. Δεν το έκανα ποτέ με γυναίκες και δεν το έκανα ποτέ με δουλειές. Όταν πάρεις μια απόφαση για επιτυχία και αλλαγή ζωής δεν μπορείς να κλαψουρίζεις σαν γκόμενα.

Εκείνο τον καιρό, θα μάθαινα με ακριβοπληρωμένη εμπειρία ζωής πως δεν έπρεπε ποτέ να παραβιάσω έναν από τους κανόνες μου. Δεν πρέπει ποτέ να προσκυνάς:

 1. Γραβάτες.
 2. Φουστάνια.
 3. Ευνούχους.

Επιτυχία είναι να κάνεις τα πράγματα με τον τρόπο σου. Για να το κάνεις, θα πρέπει να δολοφονήσεις αυτές τις σκέψεις που σε κρατούν στο ίδιο σημείο που σου ρουφάει την ενέργεια σαν κινούμενη άμμος.

Και όπως έλεγε και ο Στάλιν, δεν υπάρχουν δολοφόνοι στον Παράδεισο. Για να σκοτώσεις τις σκέψεις που σε κρατούν μακριά από την επιτυχία, θα πρέπει να περάσεις από την Κόλαση.

Η ζωή έχει ένα κοντέρ που μετράει αντίστροφα για τον καθένα. Αυτό είναι το ρολόι της ζωής και πίσω δεν γυρνά. Το να κάνεις το κάθε λεπτό αυτού του ρολογιού να μετρήσει είναι το δικό σου πεπρωμένο.

Ποια είναι τα σημάδια σου; Ποιες είναι οι ουλές που σου υπενθυμίζουν τι είναι πραγματικά σημαντικό; Ποια είναι τα φώτα που σου δείχνουν την διαδρομή σου;

Ακολούθησε τα. Ποιος ξέρει; Μπορεί και να αξίζει…

Όλοι γεννιόμαστε δούλοι. Η διαφορά βρίσκεται στην απόφαση σου για το αν θα είσαι δούλος του ονείρου σου ή του ονείρου κάποιου με μεγαλύτερο θράσος από εσένα.

Ένας Άνδρας Αξίας ποτέ δεν τα παρατάει, μέχρι να αποκτήσει αυτό που του αξίζει. Εάν έχεις δυσκολευτεί στις μέχρι τώρα σχέσεις σου και θέλεις να αποκτήσεις κάτι καλύτερο, δες αυτό.

Καλή συνέχεια

Ο Χρήστος γρήγορα στην ενήλικη ζωή του συνειδητοποίησε πως η πραγματική ουσία της σωστής επικοινωνίας με τις γυναίκες, δεν βρίσκεται ούτε σε ατάκες ούτε σε συστήματα και ότι αυτά είναι μόνο η αρχή για το ξεκίνημα μιας νέας ζωής και κρίσιμων εσωτερικών αλλαγών και εξελίξεων σε οποιοδήποτε τομέα. Στρέφοντας το ενδιαφέρον του στις δομές διαχείρισης Σχέσεων, αποφάσισε να επεκτείνει τις γνώσεις του πάνω στην Ψυχολογία, ώστε να συνδέσει τις πλούσιες εμπειρικές γνώσεις που ήδη υπήρχαν με τεχνογνωσίες που θα του επέτρεπαν μια βαθύτερη κατανόηση της διαπροσωπικής επαφής μεταξύ των δύο φύλων. Ο Χρήστος είναι ιδρυτικό μέλος και υπεύθυνος του προγράμματος εκπαίδευσης του MenOfStyle.gr