Επέλεξε Σοφά τα Μάχες σου και Αποδέξου πως δεν θα Πάνε Όλα Γρήγορα

Μια σημαντικότατη κοινωνική δεξιότητα είναι να επιλέγουμε το πότε είναι σοφό να κοντραριστούμε με εμπόδια που υψώνονται μπροστά μας. Διάλεξε τις μάχες σου!

Σε πολλές φάσεις κατά την διάρκεια της ζωής μας βρισκόμαστε μπροστά σε ένα δίλημμα: «Τι κάνω τώρα;». Ξέρεις, λες και έχεις να δώσεις μάχες και δεν ξέρεις πώς να το κάνεις.

Τα επόμενα βήματα φαίνονται θολά και το μονοπάτι που θέλουμε να περπατήσουμε για να προχωρήσουμε στην συνέχεια των κεφαλαίων της ζωής μας, δεν είναι τόσο ξεκάθαρο.

Μπορεί να μην είναι τόσο ξεκάθαρα καθορισμένοι ο στόχοι, μπορεί να μην πιστεύουμε πως έχουμε τα εφόδια να πάμε στο επόμενο επίπεδο, μπορεί να μην έχουμε ιδέα πώς να λύσουμε ένα πρόβλημα που παρουσιάστηκε ή πολύ απλά μπορεί να ξέρουμε τι θέλουμε.

Σε κάθε περίπτωση, όταν το επόμενο βήμα στην ζωή μας, όσο απλό ή σοβαρό κα αν είναι, το μυαλό μας βρίσκεται να ακροβατεί σε μια λεπτή γραμμή.

Οι Μάχες θα Είναι Πολλές και Πολύπλοκες…Μια σημαντικότατη κοινωνική δεξιότητα είναι να επιλέγουμε το πότε είναι σοφό να κοντραριστούμε με εμπόδια που υψώνονται μπροστά μας. Διάλεξε τις μάχες σου!

Υπάρχει ένα νοητικό μοντέλο που λέγεται αναστροφή.

Σύμφωνα με αυτό το μοντέλο, όταν αντιμετωπίζουμε ένα φαινομενικά άλυτο πρόβλημα, το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να πάμε προς τα πίσω.

Πηγαίνοντας πίσω και προσπαθώντας να αποδομήσουμε τα κύρια συστατικά του ζητήματος, αυξάνουμε τις πιθανότητες να το λύσουμε.

Η τουλάχιστον μειώνουμε τις πιθανότητες να πέσουμε στην θάλασσα της μιζέριας και της γκρίνιας που ιστορικά αποδεδειγμένα δεν λύνουν κανένα πρόβλημα κα μόνο ως τρόπος σκέψης.

Πόσο μάλλον όταν έχεις μάχες να δώσεις και μάλιστα άμεσα.

Βέβαια, όταν εμφανίζονται μπροστά μας μάχες που πρέπει να δώσουμε κα δύσκολα ζητήματα να διαχειριστούμε, συνήθως επαναλαμβάνουμε τα ίδια μοτίβα σκέψης και συμπεριφοράς.

Είτε ακούμε τις γνώμες των άλλων για να πάρουμε από πάνω μας την ευθύνη της απόφασης είτε κάνουμε ότι κάναμε πάντα αντί να δοκιμάσουμε ένα νέο τρόπο να δώσουμε τις μάχες μας.

Ένα σημαντικό χαρακτηριστικό σε αυτή τη διαδικασία είναι η αποφασιστικότητα. Δες το επεισόδιο από την εκπομπή μας Apla+Andrika:

Αυτό οφείλεται σε πολλούς λόγους και όχι τόσο στο ότι μπορεί να είμαστε ανεπίδεκτοι μαθήσεως.

Ο πρώτος είναι πως επιλέγουμε το μονοπάτι της μικρότερης αντίστασης.

Όταν έχουμε μάχες να δώσουμε, και όχι πάντα εξωτερικές αλλά και εσωτερικές, είναι πολύ πιθανό να επιλέξουμε το μονοπάτι της λιγότερης προσπάθειας και αντιπαράθεσης.

Ένας ακόμα λόγος είναι πως προσπαθούμε ασυνείδητα να προστατεύσουμε τις ήδη υπάρχουσες πεποιθήσεις που έχουμε για τον εαυτό μας κα τον κόσμο που μας περιβάλει.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να επιλέξουμε τον γνώριμο τρόπο για να δώσουμε τις μάχες μας πολύ απλά για να μην κινδυνέψει η ταυτότητα μας.

Αν βάλεις στην εξίσωση και την πολυπλοκότητα της καθημερινότητας μας, έχεις πάρει μια μικρή εικόνα του γιατί κάποιες φορές είναι τόσο δύσκολο να αντιμετωπίσουμε καταστάσεις, να δώσουμε μάχες ή να προχωρήσουμε παρακάτω.

Η πολυπλοκότητα της ζωής μας μπερδεύει το μυαλό μας και μας φυτεύει υπενθυμίσεις πως διαρκώς κάτι λείπει.

Η τεχνολογία και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προσφέρουν τόσα πολλά ερεθίσματα που μας μπουκώνουν με τόσες πολλές επιλογές που στο τέλος χανόμαστε μέσα στο ίδιο μονοπάτι που επιλέξαμε ως σωστή διαδρομή.

Όταν λοιπόν έχεις μάχες που πρέπει να δώσεις, ο τρόπος σκέψης, η βολική απραξία και η πολυπλοκότητα παίρνουν την μορφή της Λερναίας Ύδρας, όπου όταν κόβεις το ένα κεφάλι, βγαίνουν άλλα δύο κα πάει λέγοντας.

Επιλέγοντας Σοφά τις Μάχες σουΜια σημαντικότατη κοινωνική δεξιότητα είναι να επιλέγουμε το πότε είναι σοφό να κοντραριστούμε με εμπόδια που υψώνονται μπροστά μας. Διάλεξε τις μάχες σου!

Οι λέξη «μάχες» που επέλεξα προφανώς κα δεν είναι τυχαία.

Αντιπροσωπεύει την οποιαδήποτε διαμάχη που μπορεί να έχουμε. Έναν «εχθρό» που μπορεί να είναι τόσο εξωτερικός όσο και εσωτερικός.

Μπορεί να είναι κάποιο άτομο στην ζωή σου, μια κατάσταση, ένας στόχος, ένα όνειρο ή μια διαδικασία που από την στιγμή που θα βρεθείς απέναντι του, θα χρειαστεί να είσαι προετοιμασμένος για την εμφάνιση απρόβλεπτων γεγονότων.

Ένα μέρος που μπορεί να αντιμετωπίσεις απρόβλεπτα γεγονότα, είναι το πρώτο ραντεβού και ειδικότερα όταν αυτό δεν πηγαίνει καλά. Τσέκαρε το βίντεο του Χρήστου:

Για να επιλέξεις τις μάχες σου, θα πρέπει να έχεις ξεκαθαρίσει στο μέγιστο επίπεδο τι πραγματικά θέλεις, τι είσαι διατεθειμένος να καταφέρεις και την αποδοχή πως ότι και αν επιλέξεις, πάντα θα υπάρχουν μάχες να δώσεις.

Όλα τα άλλα είναι απλά υποθέσεις.

Και οι υποθέσεις που στηρίζονται στην φαντασία για ένα μέλλον που προφανώς έχε άπειρα ενδεχόμενα για το πώς θα εξελιχθεί, μπορούν να σε επηρεάσουν στο να πιστέψεις πράγματα που μπορεί ποτέ να μην έρθουν.

Επιλέγεις τις Μάχες σου Όμως μην ΒιάζεσαιΜια σημαντικότατη κοινωνική δεξιότητα είναι να επιλέγουμε το πότε είναι σοφό να κοντραριστούμε με εμπόδια που υψώνονται μπροστά μας. Διάλεξε τις μάχες σου!

Δεν έχει να κάνει μόνο με τις μάχες και πως θα επιλέξεις να τις δώσεις.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, βιαζόμαστε να δούμε γρήγορα αποτελέσματα. Θέλουμε την στιγμιαία επιβεβαίωση των προσπαθειών μας.

Όταν το πόδι είναι κολλημένο στο γκάζι, σίγουρα πηγαίνεις γρήγορα, όμως είναι πολύ πιο πιθανό να χάσεις την έλεγχο και κυρίως να μην μπορεί να δεις τι γίνεται γύρω σου.

Η ποσότητα και η ποιότητα της προσπάθειας παίζουν τεράστιο ρόλο στα μάχες που θα δώσεις, όμως πολλές φορές η ζωή έχει την ικανότητα να δημιουργεί τον δικό της χώρο κα χρόνο για τις καταστάσεις.

Κάποιες φορές, η υψηλή ταχύτητα θα απαιτηθεί, όμως κάποιες άλλες, τα πράγματα θα χρειαστεί να πάνε πιο αργά μόνο και μόνο για να κατανοήσεις καλύτερα το που βρίσκεσαι και που τελικά πηγαίνεις.

 Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Οι μάχες μπορεί να είναι σκληρές και για να βγεις νικητής χρειάζεται να χτίσεις μια δυνατή προσωπικότητα. Μάθε περισσότερα εδώ.

Να είσαι καλά

Βρες με!

Christos

Head Of Training at Men Of Style
Ο Χρήστος γρήγορα στην ενήλικη ζωή του συνειδητοποίησε πως η πραγματική ουσία της σωστής επικοινωνίας με τις γυναίκες, δεν βρίσκεται ούτε σε ατάκες ούτε σε συστήματα και ότι αυτά είναι μόνο η αρχή για το ξεκίνημα μιας νέας ζωής και κρίσιμων εσωτερικών αλλαγών και εξελίξεων σε οποιοδήποτε τομέα.

Στρέφοντας το ενδιαφέρον του στις δομές διαχείρισης Σχέσεων, αποφάσισε να επεκτείνει τις γνώσεις του πάνω στην Ψυχολογία, ώστε να συνδέσει τις πλούσιες εμπειρικές γνώσεις που ήδη υπήρχαν με τεχνογνωσίες που θα του επέτρεπαν μια βαθύτερη κατανόηση της διαπροσωπικής επαφής μεταξύ των δύο φύλων.

Ο Χρήστος είναι ιδρυτικό μέλος και υπεύθυνος του προγράμματος εκπαίδευσης του MenOfStyle.gr
Christos
Βρες με!
Ο Χρήστος γρήγορα στην ενήλικη ζωή του συνειδητοποίησε πως η πραγματική ουσία της σωστής επικοινωνίας με τις γυναίκες, δεν βρίσκεται ούτε σε ατάκες ούτε σε συστήματα και ότι αυτά είναι μόνο η αρχή για το ξεκίνημα μιας νέας ζωής και κρίσιμων εσωτερικών αλλαγών και εξελίξεων σε οποιοδήποτε τομέα.Στρέφοντας το ενδιαφέρον του στις δομές διαχείρισης Σχέσεων, αποφάσισε να επεκτείνει τις γνώσεις του πάνω στην Ψυχολογία, ώστε να συνδέσει τις πλούσιες εμπειρικές γνώσεις που ήδη υπήρχαν με τεχνογνωσίες που θα του επέτρεπαν μια βαθύτερη κατανόηση της διαπροσωπικής επαφής μεταξύ των δύο φύλων.Ο Χρήστος είναι ιδρυτικό μέλος και υπεύθυνος του προγράμματος εκπαίδευσης του MenOfStyle.gr