Επιμένεις να Κάνεις τα ίδια Λάθη με τις Γυναίκες; Υπάρχει Λόγος

Συνεχίζεις να κάνεις τ α ίδια λάθη με τις γυναίκες;

Τα Ίδια Και Τα Ίδια Λάθη…

Σε περίπτωση που δεν έχει δει την Ημέρα της Μαρμότας, στο συνιστώ ανεπιφύλακτα. Αφορά έναν άνθρωπο κλεισμένο στα φαινομενικά προβλήματα του, ο οποίος ζει και ξαναζεί την ίδια ημέρα, μέχρι να μάθει να αντιμετωπίζει τον εαυτό του από τα λάθη του.

Εναλλακτικά λοιπόν θα μπορούσα να ονομάσω το άρθρο, “Ο Χαμένος στρατηγός και η Μέρα της Μαρμότας”.

Το αλληγορικό μήνυμα της ταινίας είναι ότι πολλοί άνθρωποι βρίσκονται σε άρνηση της κατάστασης τους. Όπως και ένας κακός στρατηγός που χάνει την μάχη και ρίχνει τις ευθύνες στους στρατιώτες του, έτσι και ένα άνθρωπος σε άρνηση ρίχνει τις ευθύνες στους άλλους. Δεν φταίει ποτέ ο ίδιος αλλά οι καταστάσεις είναι τέτοιες που τον εμποδίζουν να λειτουργήσει όπως θα ήθελε.

Ας μην γελιόμαστε
Όλα αυτά είναι δικαιολογίες και το ξέρουμε. Ο μόνος λόγος για να μην κάνεις κάτι είναι γιατί δεν θες ή γιατί σε φοβίζει.
Ακόμη και αν οι δικαιολογίες είναι βάσιμες και έχουν κάποια πραγματική υπόσταση, δεν παύουν να είναι δικαιολογίες.

Δες παρακάτω ποια λάθη σου στοιχίζουν την επιτυχία με τις γυναίκες.

Γιατί Οι Άνθρωποι Κάνουν Τα Ίδια Λάθη;

Το αξιοσημείωτο είναι ότι πολύς κόσμος συνεχίζει να κάνει τα ίδια λάθη ξανά και ξανά για μέρες, μήνες ακόμη και χρόνια χωρίς να αλλάζει.

Είναι φανταστικό να βλέπεις κάποιον να επιμένει σε μια λάθος προσέγγιση, να επιμένει να λέει τις ίδιες λάθος ατάκες και να επιμένει να αφήνεται στις πρωτοβουλίες μιας άγνωστης γυναίκας χάνοντας κάθε πρωτοβουλία και αξιοπρέπεια.

Θυμάμαι χαρακτηριστικά μία βραδιά όπου οι προσεγγίσεις μου πήγαιναν από το κακό στο χειρότερο. Τα λάθη ακολουθούσαν το ένα μετά το άλλο. Στην πρώτη παρέα που μίλησα άκουσα την εξής ατάκα στα πρώτα τρία περίπου λεπτά “Είσαι λίγο επιθετικός ε;” Αμέσως σκέφτηκα ότι είναι αρνητικές και ότι δεν έχει κάτι η συμπεριφορά μου.

Καθώς δεν προχωρούσε η κατάσταση, έφυγα και προσέγγισα μία άλλη παρέα. Σε λιγότερο από πέντε λεπτά άκουσα την ίδια ατάκα με λίγο διαφορετικά λόγια. Η σκέψη μου αμέσως ήταν, “Κοίτα να δεις απόψε είναι η βραδιά με τις περίεργες”.

Στην τρίτη παρέα λοιπόν, μάντεψε τι σχόλιο άκουσα στα πρώτα πέντε λεπτά; Σε εκείνη την στιγμή κάτι γύρισε μέσα μου. Ευτυχώς για εμένα, γύρισα στο τραπέζι μου και έκανα έναν έλεγχο στον εαυτό μου. Οι ερωτήσεις μου ήταν πολύ συγκεκριμένες.

  • “Είμαι καλά σε αυτή τη φάση;”
  • “Έχω κάτι που με προβληματίζει;”
  • “Για να μου το είπαν τρεις παρέες, μήπως έχουν δίκιο;”
  • “Μπορώ να κάνω κάτι για να το αλλάξω ή μήπως να το αφήσω για απόψε;”

Μάθε περισσότερα για τα λάθη που κάνεις όταν φλερτάρεις και την πατάς.

Τί Άλλαξε ;

Μετά από αυτό έκανα άλλη μία προσέγγιση για να δω τι είχε αλλάξει. Φυσικά πήγε πολύ καλύτερα και αυτό που διαπίστωσα ήταν ότι δεν έφταιγαν οι κοπέλες αλλά η διάθεση μου, η οποία είχε πάρει την κάτω βόλτα πολύ νωρίτερα.

Για να επιστρέψουμε σε αυτό που ανέφερα παραπάνω, μπορείς να καταλάβεις γιατί πολύς κόσμος δεν μπορεί να δει καν ότι κάπου κάνει λάθος;

Η απάντηση είναι τόσο απλή όσο και πολύπλοκη. Ο εγκέφαλος είναι συνηθισμένος να λειτουργεί συμπερασματικά. Κάθε εμπειρία που βιώνουμε, καταχωρείται σε μία τεράστια βιβλιοθήκη (μνήμη) και μόλις συγκεντρωθούν αρκετά στοιχεία, ο εγκέφαλος δημιουργεί μία στρατηγική. Εναλλακτικά μπορείς να την πεις ρουτίνα.

Δεν έχει σημασία αν το αποτέλεσμα αυτής της ρουτίνας είναι καλό ή κακό.

Αυτό που έχει σημασία για τον εγκέφαλο είναι να απλουστεύσει μία διαδικασία για να την κάνει εύκολη. Όχι απαραίτητα επιτυχημένη όμως.

Εκεί αρχίζουν τα προβλήματα. Πολύς κόσμος, απογοητεύεται όταν μία στρατηγική δεν αποδίδει και δεν επιμένει. Γι’ αυτό και πολλοί τα παρατάνε και δεν προσπαθούν συστηματικά να αλλάξουν κάτι στη ζωή τους.

τέλος στα λάθη , ώρα για αλλαγή

Ακούω πολλές δικαιολογίες τελευταία.

  • “Η μισή ώρα που είχα διαθέσιμη με την κοπέλα δεν ήταν αρκετή για να της δείξω ότι ενδιαφέρομαι.”
  • “Ήταν μεσημέρι και το μεσημέρι δεν μπορείς να φλερτάρεις αποτελεσματικά”
  • “Με φουσκωμένο στομάχι δεν μπορώ να φλερτάρω αποτελεσματικά”

Οκ… συνέχισε με αυτά τα λάθη και θα δεις πολλές αλλαγές στη ζωή σου. Απλά προς το χειρότερο.

Συμπέρασμα Για Τα Λάθη

Να θυμάσαι ότι όσο περισσότερη εμπειρία έχεις σε αυτό που κάνεις, τόσο περισσότερα παραδείγματα έχεις για να βγάλεις ένα αξιόλογο συμπέρασμα. Φαντάσου οι επιστήμονες να τα παρατούσαν μετά από πέντε με δέκα αποτυχημένα πειράματα. Ακόμα θα ανάβαμε φωτιά με πέτρες!

Μπορείς λοιπόν να αποφύγεις συμπεριφορές όπως αυτές που θα δεις στο βίντεο εδώ.

Για να αναφερθώ και στον στρατηγό, αυτό το φαινόμενο συναντάται συχνά και σε μεγάλες εταιρίες, όπου οι διευθυντές αδυνατούν να δουν την αποτυχία τους και απλά την χρεώνουν στους υφιστάμενους τους και συνεχίσουν να κάνουν τα ίδια λάθη.

τέλος στα λάθη με τις γυναίκες

Είναι εύκολο να βρίσκουμε δικαιολογίες για τις αποτυχίες μας ή για την μη προσπάθεια. Εξίσου εύκολο είναι να χρεώνουμε σε άλλους την αποτυχία μας.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα λοιπόν, είναι η άρνηση του εαυτού μας. Ότι μας κρατάει δέσμιους σε μια στάσιμη κατάσταση βρίσκεται μέσα μας. Μπορείς να κάνεις ότι δεν το βλέπεις και να βρίσκεις δικαιολογίες για ότι κάνεις ή να το πάρεις απόφαση και να αντιμετωπίσεις τους εσωτερικούς σου δαίμονες.

Το αστείο είναι ότι σύντομα θα διαπιστώσεις ότι δεν είναι και τόσο απειλητικοί όσο νομίζεις.

Κουράστηκες να μην παίρνεις αυτό που σου αξίζει στο φλερτ και τις γυναίκες; Υπάρχει λύση. Πάτα εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.