Επηρεάζει το Αλκοόλ τη Σεξουαλική σου Απόδοση;

Σύμφωνα με κάποιους, το αλκοόλ, μπορεί να επηρεάσει τις αποδόσεις σου στο κρεβάτι. Αλήθειες και ψέματα για το αλκοόλ και τη σεξουαλική μας ζωή.

Βγαίνεις σε ένα μπαρ και ξεκινάς με μια μπύρα. Στην συνέχεια παραγγέλνεις ακόμη μια. Κάποια στιγμή κάποιος από την παρέα κερνά σφηνάκια και λίγο μετά αρχίζει να αποδίδει το φλερτ με μια γυναίκα που προσέγγισες στο μεταξύ. Η σεξουαλική ένταση βρίσκεται στα ύψη.

Η επαφή κλιμακώνεται και καταλήγετε στο κρεβάτι με μεγάλη επιθυμία για σεξ.

Πώς όμως το αλκοόλ που κατανάλωσες θα επηρεάσει την σεξουαλική απόδοση σου;

Η αλήθεια είναι ότι το αλκοόλ, σε αντίθεση με τα όσα οι περισσότεροι πιστεύουν, δεν είναι αφροδισιακό και μπορεί να αναστείλει την δυνατότητα σου να επιτεύξεις μια ικανοποιητική στύση και να φτάσεις σε οργασμό.

Σύμφωνα με την Mayo clinic η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να οδηγήσει σε στυτική δυσλειτουργία.

Όσο το ποσοστό αλκοόλης στο αίμα αυξάνεται, τόσο μειώνεται η ικανότητα του εγκεφάλου να ανταποκριθεί στην σεξουαλική λειτουργία και στα ερεθίσματα.

Ακόμη συστέλλονται τα αιμοφόρα αγγεία και δεν επιτρέπουν την σωστή κυκλοφορία του αίματος.

Βέβαια, παίζει ρόλο το πόσο θα πιεις, πόσο ζυγίζεις, αν έχεις φάει ή όχι. Γενικώς το αλκοόλ μπορεί να σε κάνει πιο ανοιχτό κοινωνικά, αλλά παράλληλα επηρεάζει την σεξουαλική ζωή.

Ας δούμε λίγο πιο αναλυτικά πώς συμβαίνει αυτό και πώς το αλκοόλ επηρεάζει την σεξουαλική ζωή, θετικά ή αρνητικά.

#1. Μειώνει Τις ΑναστολέςΣύμφωνα με κάποιους, το αλκοόλ, μπορεί να επηρεάσει τις αποδόσεις σου στο κρεβάτι. Αλήθειες και ψέματα για το αλκοόλ και τη σεξουαλική μας ζωή.

Παρόλο που στην πραγματικότητα δεν αυξάνει την λίμπιντο, το αλκοόλ μειώνει τις αναστολές. Μπορεί να μειώσει το άγχος και την νευρικότητα που μας κρατούν πίσω.

Ένα ποτήρι κρασί μπορεί να χαλαρώσει τις ανησυχίες σχετικά με την εικόνα του σώματος ή το αν θα φτάσουμε σε οργασμό την γυναίκα.

Ακόμη μειώνοντας τις αναστολές γίνεται πιο εύκολα μια σεξουαλική κουβέντα και κατά την διάρκεια του σεξ είναι πιο εύκολο να χρησιμοποιήσεις “βρώμικες” λέξεις.

Ακόμη, οι άντρες που φοβούνται ότι η σεξουαλική τους απόδοση δεν θα είναι επαρκής μπορεί να βρουν ανακούφιση σε χαμηλές ποσότητες αλκοόλ και να μειώσουν έτσι τους φόβους τους.

Αν είσαι γενικά κοινωνικός, αλλά φοβάσαι να φλερτάρεις, τότε τσέκαρε το παρακάτω επεισόδιο της εκπομπής μας Apla+Andrika.

Είμαι Κοινωνικός Αλλά Δε Φλερτάρω - Apla + Andrika #077

#2. Βοηθά να Εστιάσουμε στο ΠαρόνΣύμφωνα με κάποιους, το αλκοόλ, μπορεί να επηρεάσει τις αποδόσεις σου στο κρεβάτι. Αλήθειες και ψέματα για το αλκοόλ και τη σεξουαλική μας ζωή.

Το άγχος είναι ένας από τους συνηθέστερους λόγους χαμηλής συχνότητας σεξουαλικής επαφής.

Το αλκοόλ μπορεί να καταστείλει προσωρινά τον εγκέφαλο, να μειώσει την πίεση και την ένταση και να συμβάλλει με αυτόν τον τρόπο σε καλύτερο σεξ, απαλλαγμένο από παράγοντες που προκαλούν άγχος.

#3. Αυξάνει το Συναίσθημα της ΈλξηςΣύμφωνα με κάποιους, το αλκοόλ, μπορεί να επηρεάσει τις αποδόσεις σου στο κρεβάτι. Αλήθειες και ψέματα για το αλκοόλ και τη σεξουαλική μας ζωή.

Είναι γνωστό ,αλλά και αποδεδειγμένο από την έρευνα, ότι έχοντας καταναλώσει κάποια ποσότητα αλκοόλ βρίσκεις τους άλλους ανθρώπους περισσότερο ελκυστικούς από όταν είσαι νηφάλιος.

Η έλξη επηρεάζεται όχι μόνο από τα συναισθήματα και την σύνδεση, αλλά και από την κατάσταση του εγκεφάλου την δεδομένη στιγμή.

Όταν φλερτάρεις είναι καλό να είσαι προσεκτικός και να μην υποπέσεις στα λάθη που αναφέρει ο Χρήστος στο βίντεο, καθώς αυτά καταστρέφουν την έλξη.

10 Λάθη Που Κάνεις Και Δεν Δημιουργείς Έλξη!

#4. Δημιουργεί την Ανάγκη για ΟικειότηταΣύμφωνα με κάποιους, το αλκοόλ, μπορεί να επηρεάσει τις αποδόσεις σου στο κρεβάτι. Αλήθειες και ψέματα για το αλκοόλ και τη σεξουαλική μας ζωή.

Το αλκοόλ επιδρά στον προμετωπιαίο φλοιό του εγκεφάλου, ο οποίος καθορίζει τα συναισθήματα και δημιουργεί μια επιθυμία να έρθουμε κοντά με τους άλλους ανθρώπους και την σύντροφο μας.

Ως εκ τούτου, γινόμαστε ομιλητικοί και πιο ανοιχτοί σχετικά με τα συναισθήματα μας.

Τα παραπάνω ισχύουν για χαμηλές ποσότητες. Η κατανάλωση μεγαλύτερων ποσοτήτων επιδρά με τον ακριβώς αντίθετο τρόπο.

#5. Κίνδυνος Εθισμού και Προβλημάτων ΥγείαςΣύμφωνα με κάποιους, το αλκοόλ, μπορεί να επηρεάσει τις αποδόσεις σου στο κρεβάτι. Αλήθειες και ψέματα για το αλκοόλ και τη σεξουαλική μας ζωή.

Ο κίνδυνος εθισμού στο αλκοόλ είναι υπαρκτός και χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή.

Ακόμη, υπάρχουν καταστάσεις και φαρμακευτικές αγωγές που όταν συνδυαστούν με αλκοόλ μπορεί να δημιουργήσουν σημαντικά προβλήματα υγείας.

Επίσης, υπάρχουν μελέτες που συνδέουν την κατανάλωση αλκοόλ με τον καρκίνο και άλλες ασθένειες.

#6. Λανθασμένη ΚρίσηΣύμφωνα με κάποιους, το αλκοόλ, μπορεί να επηρεάσει τις αποδόσεις σου στο κρεβάτι. Αλήθειες και ψέματα για το αλκοόλ και τη σεξουαλική μας ζωή.

Το αλκοόλ μπορεί να επιδράσει αρνητικά στην ικανότητα λήψης αποφάσεων. Αυτό σε συνδυασμό με την μείωση των αναστολών μπορεί να σε οδηγήσει σε κακούς δρόμους.

Δεν είναι καθόλου απίθανο να κάνεις σεξ χωρίς προφύλαξη ή με κάποιο άτομο που δεν θα έπρεπε.

#7. Μειωμένη Σεξουαλική ΑπόδοσηΣύμφωνα με κάποιους, το αλκοόλ, μπορεί να επηρεάσει τις αποδόσεις σου στο κρεβάτι. Αλήθειες και ψέματα για το αλκοόλ και τη σεξουαλική μας ζωή.

Όπως ήδη αναφέραμε μεγάλες ποσότητες αλκοόλ συνοδεύονται από στυτική δυσλειτουργία στους άντρες, ενώ στις γυναίκες η αφυδάτωση που προκαλεί το αλκοόλ μπορεί να κάνει την επαφή δύσκολη, έως και επίπονη.

Όπως αντιλαμβάνεσαι το αλκοόλ μπορεί να διευκολύνει μια κατάσταση, αλλά μπορεί να φέρει και αρνητικά αποτελέσματα, όταν δεν καταναλωθεί με μέτρο.

Η λύση βέβαια δεν είναι να μην πιεις ούτε σταγόνα, αλλά να πιεις μέτρια ποσότητα. Το National Institute of Alcohol Abuse and Alcoholism ορίζει την μέτρια κατανάλωση ως δύο ποτά ημερησίως για τους άντρες και ένα για τις γυναίκες.

Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Η σεξουαλικότητα και η εξωτερίκευσή της είναι κάτι που χτίζεται. Μάθε περισσότερα εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.