Επιβιώνοντας μια Ημέρα Όπου σου Φταίνε Όλοι και Όλα!

Υπάρχουν οι μέρες που όλα πηγαίνουν ρολόι, αλλά υπάρχουν και αυτές που σου φταίνε όλοι και όλα. Οδηγίες επιβίωσης για όταν όλα σου πάνε στραβά.

Δεν ξέρω αν μπορείς να το κάνεις εικόνα αλλά φαντάσου ένα πρωινό που το πρώτο πράγμα που συνειδητοποίησες ήταν πως για κάποιο περίεργο λόγο σου φταίνε όλα.

Με πιο απλά λόγια, υπήρχαν κάποια στοιχεία που φώναζαν πως η μέρα θα ήταν επιεικώς δύσκολη.

Πιστεύω πως έχει συμβεί σε όλους. Τυχαίες συμπτώσεις και στραβοπατήματα που συνέβησαν την λάθος στιγμή.

Και εκεί που η όρεξη σου ήταν καλή, αρχίζεις να αναρωτιέσαι αν κάποιος σου έκανε μάγια ρίχνοντας πάνω σου κάποια αρχαία κατάρα για να δοκιμάσει τα νεύρα σου, το Τσι σου, την πίστη σου, πες το όπως θέλεις.

Το αποτέλεσμα είναι πως σου φταίνε όλα, η συγκέντρωση σου έχει ξεφύγει και είσαι σαν καζάνι που βράζει.

Όμως ο υποχρεώσεις είναι ακόμα εκεί κα εσύ πρέπει να την βγάλεις καθαρή.

Μου Φταίνε Όλα και Θέλω την Ησυχία μουΥπάρχουν οι μέρες που όλα πηγαίνουν ρολόι, αλλά υπάρχουν και αυτές που σου φταίνε όλοι και όλα. Οδηγίες επιβίωσης για όταν όλα σου πάνε στραβά.

Δεν ξέρω αν έχεις δει την ταινία Collateral του 2004, όπου ο Jamie Foxx κάνει τον ταξιτζή μέχρι που εμφανίζεται στην κούρσα του ο Tom Cruise ο οποίος τυχαίνει να είναι πληρωμένος δολοφόνος και όλα πηγαίνουν στραβά και ανάποδα.

Πριν γίνει αυτή η γνωριμία όμως, ο Foxx γνωρίζει μια δικηγόρο και της εκμυστηρεύεται τον δικό του τρόπο που τον βοηθά να ξεφεύγει το μυαλό του όταν τα πράγματα τον αγχώνουν.

Έχει μια φωτογραφία ενός τροπικού νησιού και όταν νιώθει πως το πράγμα πάει να ξεφύγει, την κοιτάει πηγαίνοντας νοητικές διακοπές.

Δεν θέλει και πολύ για να ξεφύγει και η δική μας καθημερινότητα.

Έτσι και αλλιώς δεν είναι όλες οι ημέρες ίδιες.

Ένα αναπάντεχο μήνυμα, μια αλλαγή στο πρόγραμμα, ένας τσακωμός που δεν περίμενες ή απλά να σου πέσει το φλιτζάνι με τον πρωινό καφέ στο πάτωμα πριν καν πιεις την πρώτη γουλιά για να ανοίξει το μάτι.

Κάτι σαν σημάδι που σου προμηνύει πως τα πράγματα μπορεί και να μην πάνε όπως τα περίμενες.

Μπορεί να δώσεις τόπο στην οργή και να θεωρήσεις πως ήταν απλά μια ατυχία και αμέσως μετά, μόλις μπεις στο αμάξι για να πας στην δουλειά, να συνειδητοποιήσεις πως χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος, η κίνηση στους δρόμους δημιουργήθηκε την μοναδική ημέρα που δεν ήθελες να αργήσεις στην δουλειά.

Ένας σημαντικός παράγοντας για να πηγαίνει μία μέρα καλά, είναι να έχεις ισορροπήσει τη δουλειά σου μέσα στη ζωή σου.

Ζωάρα ή Δουλειά - Apla + Andrika Podcast #033

Από εκεί και έπειτα δεν θέλει και πολύ για να αρχίσουν να σου φταίνε όλα.

Αν βάλεις στην εξίσωση πως από την στιγμή που αρχίσεις να πιστεύεις σε κάτι, το μυαλό σου αρχίζει και συλλέγει στοιχεία γα να το επιβεβαιώσει, θα βλέπεις παντού περιπτώσεις όπου όλα σου φταίνε και έχουν συνωμοτήσει για να τινάξουν το νευρικό σου σύστημα στον αέρα.

Όταν συμβεί αυτό, τις περισσότερες φορές προσπαθούμε να ηρεμήσουμε από τα κύματα νεύρων και θυμού που μας κατακλύζουν με αποτέλεσμα η ικανότητα συγκέντρωσης μας να πηγαίνει περίπατο.

Όταν συμβαίνει αυτό, η αποτελεσματικότητα μας ή ακόμα και η παραγωγικότητα μας μειώνεται σε ποσοστό απλής αυτοσυντήρησης.

Τι γίνεται όμως αν οι καταστάσεις που μας περικλείουν απαιτούν μέγιστη αποδοτικότητα;

Τι Κάνω αν μου Φταίνε Όλα;Υπάρχουν οι μέρες που όλα πηγαίνουν ρολόι, αλλά υπάρχουν και αυτές που σου φταίνε όλοι και όλα. Οδηγίες επιβίωσης για όταν όλα σου πάνε στραβά.

Δύσκολες ή περίεργες ημέρες θα εμφανίζονται πάντα.

Ημέρες όπου μας φταίνε όλα και ο θυμός είναι λίγο παραπάνω από τα φυσιολογικά όρια με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να αποδώσουμε όπως θα θέλαμε.

Όταν κάτι το αντιλαμβανόμαστε σαν απειλή για την ομαλή ροή του προγράμματος μας, η προσοχή μας εστιάζεται περισσότερο στα προβλήματα.

Όταν συμβαίνει αυτό, τα προβλήματα μεγεθύνονται στο κεφάλι μας και υπάρχει περίπτωση να διογκώνονται περισσότερο από το πραγματικό τους μέγεθος.

Το πρώτο πράγμα λοιπόν που χρειάζεται να κάνεις είναι να αποδεχτείς ποιες καταστάσεις βρίσκονται πραγματικά κάτω από τον έλεγχο σου και ποιες όχι.

Ξέρω πως ακούγεται είτε απλό είτε ουτοπικό, όμως κάποιες καταστάσεις αποκτούν δύναμη όταν τους βάζουμε ταμπέλες.

Οι καταστάσεις απλά είναι αυτές που είναι και όταν δεν μπορούμε να ασκήσουμε έλεγχο πάνω τους, τότε το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι εστιάσουμε την προσοχή μας σε οτιδήποτε μπορούμε να ελέγξουμε.

Ακόμα, όταν εμφανίζονται προβλήματα, είναι πολύ εύκολο να παρασυρθούμε σε ένα τούνελ μοιρολατρίας προσπαθώντας να καταλάβουμε καλύτερα γιατί μας έτυχε ότι μας έτυχε και πως μπορεί να είμαστε τόσο γκαντέμηδες.

Φυσιολογικό από την μια αν φανταστείς πως υπάρχουν ημέρες που έχουν βγει από τα σενάρια του Νοστράδαμου, όμως αυτό δεν είναι παραγωγικό.

Όσο περισσότερο εστιάζεις στο τι μπορείς να κάνεις και ποιες είναι οι λύσεις που μπορείς να δημιουργήσεις, ο έλεγχος των καταστάσεων αρχίζει να επανέρχεται και πάλι σε εσένα

Ακόμα, υπάρχει το ενδεχόμενο επειδή σου φταίνε όλα, να μην θέλεις να δεις ούτε άνθρωπο, όμως αυτή την λύση καλύτερα να την αποφύγεις.

Ξέρω πως μπορεί να είναι δύσκολο όταν σου φταίνε όλοι, όμως προσπάθησε να επικοινωνήσεις με ανθρώπους που γουστάρεις σε θετικό κλίμα και κυρίως για πράγματα που σου προσφέρουν ευχαρίστηση ή είναι αστεία.

Μπορεί η φράση πως το γέλιο είναι ζωή να είναι κλισέ όμως είναι μια αλήθεια που ισχύει και βοηθά αρκετά όταν σου φταίνε κυριολεκτικά όλα.

Κάτι άλλο είναι να μην πέσει στην παγίδα του στρουθοκαμηλισμού.

Όταν μας φταίνε όλα και κάποιες καταστάσεις μας πιέζουν, θέλουμε να ξεφύγουμε και να μην αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα κατάματα.

Αν έχει συμβεί κάτι απρόοπτο, τότε καλύτερα να το λύσεις όσο πιο γρήγορα γίνεται γιατί όσο μένει στο μυαλό σου τόσο λιγότερο ηρεμία θα έχεις.

Κάποιες φορές όσο περισσότερο κυνηγάμε να βελτιώσουμε μια μέρα με λάθος τρόπους, που τελικά μπορεί και να μην είναι όσο κακή πιστεύαμε, τόσο χειρότερη την κάνουμε. Το ίδιο ισχύει και στο φλερτ. Τσέκαρε το παρακάτω βίντεο:

Όσο Περισσότερο Την Κυνηγάς Τόσο Απομακρύνεται

Κάτι ακόμα που μπορείς να κάνεις είναι να είτε να εντοπίσεις είτε να δημιουργήσεις μια δραστηριότητα μέσα στην ημέρα που σου προσφέρει χαλάρωση ή ευχαρίστηση.

Όταν μας φταίνε όλα έχουμε την τάση να γενικεύουμε και να δημιουργούμε στο μυαλό μας την εικόνα μιας ολόκληρης ημέρας που πηγαίνει στραβά.

Όταν όμως έχεις να περιμένεις και κάτι που σε ευχαριστεί, τότε κάποιες αναπάντεχες δυσκολίες θα γλιστρήσουν πιο ομαλά και πιο γρήγορα πάνω σου.

Δύσκολες ημέρες θα υπάρχουν πάντα γιατί πολύ απλά έτσι είναι η καθημερινότητα.

Όμως όλα περνάνε.

 Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Ήξερες ότι μπορείς να επιβιώσεις τα πάντα, αρκεί να είσαι σωστά εκπαιδευμένος; Μάθε περισσότερα εδώ.

Να είσαι καλά

Ο Χρήστος γρήγορα στην ενήλικη ζωή του συνειδητοποίησε πως η πραγματική ουσία της σωστής επικοινωνίας με τις γυναίκες, δεν βρίσκεται ούτε σε ατάκες ούτε σε συστήματα και ότι αυτά είναι μόνο η αρχή για το ξεκίνημα μιας νέας ζωής και κρίσιμων εσωτερικών αλλαγών και εξελίξεων σε οποιοδήποτε τομέα. Στρέφοντας το ενδιαφέρον του στις δομές διαχείρισης Σχέσεων, αποφάσισε να επεκτείνει τις γνώσεις του πάνω στην Ψυχολογία, ώστε να συνδέσει τις πλούσιες εμπειρικές γνώσεις που ήδη υπήρχαν με τεχνογνωσίες που θα του επέτρεπαν μια βαθύτερη κατανόηση της διαπροσωπικής επαφής μεταξύ των δύο φύλων. Ο Χρήστος είναι ιδρυτικό μέλος και υπεύθυνος του προγράμματος εκπαίδευσης του MenOfStyle.gr