Επιζών ή Περιπατητής; Γιατί να μαζέψεις τα κομμάτια σου και να συνεχίσεις!

Μαζεύεις τα κομμάτια σου και συνεχίζεις τη ζωή σου. Έτσι γίνεται. Διαφορετικά καταλήγεις απλά να περιφέρεσαι και να μην απολαμβάνεις.

Ένας από τους πατέρες του Παιχνιδιού, όπως το ξέρουμε στην σύγχρονη εποχή τουλάχιστον, ο Erik Von Markovik μέσα από το βιβλίο του μετέφερε το εξής μήνυμα : Αν δεν μπορείς να πλησιάσεις μια γυναίκα αποδοτικά, είσαι πρακτικά στείρος.

Φυσικά, δεν υπάρχει καμία απολύτως σύνδεση του πως προσεγγίζεις μια γυναίκα με το αν μπορείς να τεκνοποιήσεις. Η έκφραση αυτή απλά δείχνει μια τεράστια αλήθεια μεταφορικά. Αν δεν μπορείς να προσεγγίσεις αποδοτικά μια γυναίκα, ακόμα και αν μπορείς να τεκνοποιήσεις, δεν θα είναι δυνατόν φυσικά, καθώς θα σου λείπει το απαραίτητο συστατικό που λέγεται γυναίκα.

Με λίγα λόγια, αν δεν παίζεις καλά στο παιχνίδι του φλερτ, ή χειρότερα, αν δεν παίζεις καθόλου, δεν παίρνεις μέρος στην πανανθρώπινη διαδικασία της διαιώνισης του είδους, όπως την επιβάλλουν τα ένστικτά μας.

 

Ας επεκτείνουμε όμως λίγο παραπάνω αυτή την σκέψη.

Η γυναίκα στη ζωή σου έχει πολλές υποστάσεις. Για αυτό αλλά και για άλλους πολλούς λόγους τις εκτιμούμε. Σαν Άνδρες, σαν εταιρεία αλλά και σαν παίκτες. Για αυτό και τις μελετούμε. Είναι πολύπλοκα και σαγηνευτικά πλάσματα, με τα προτερήματά τους και φυσικά τα ελαττώματά τους, όπως και εμείς οι Άνδρες.

 

tarzan

 

Συνεπαγόμενο των παραπάνω, είναι η παρουσία της γυναίκας στη ζωή μας προσδίδει όμορφες στιγμές. Φυσικά και άσχημες. Αλλά κυρίως έντονες και όμορφες. Για αυτό και την ζητάει το σώμα σου, το μυαλό σου και τα ένστικτά σου. Για αυτό και άλλωστε συνεχίζεις και θες και πρέπει να συνεχίσεις, όταν τα πράγματα δεν πάνε πάντα καλά.

Η παρουσία της γυναίκας στη ζωή σου, έχει την εξής φοβερή ιδιότητα. Ενώ ξέρεις ότι έχει τη δυνατότητα να σε διαλύσει, πας και πέφτεις με τα μούτρα στην απόλαυσή της. Και κάθε φορά που σε διαλύει, μαζεύεις τα κομμάτια σου και συνεχίζεις μέχρι να ξαναπέσεις. Ή μήπως ΟΧΙ; 

Πριν μερικές εβδομάδες, σε ένα email φίλου αναγνώστη, λάβαμε το εξής μήνυμα. «είμαι 40 και έχω να έρθω σε οποιαδήποτε επαφή με γυναίκα για χρόνια». Αυτό σημαίνει πλήρη απουσία του γυναικείου φύλου από τη ζωή του ανθρώπου σε ερωτικό επίπεδο. Φλερτ – ραντεβού – σεξ – απόλαυση – ευτυχία – συντροφικότητα απουσιάζουν για κάποια χρόνια.

 

defwarrior

 

ΣΚΕΨΟΥ
Πόσο απολαυστική κρίνεται η καθημερινότητά σου όταν αντιμετωπίζεις ότι αντιμετωπίζεις στην σύγχρονη Ελλάδα και λείπει από τη ζωή σου μια γυναίκα;

  • Κάπου, κάπως, κάποτε, μια γυναίκα δεν σου φέρθηκε καλά. Σε διέλυσε. Σε σκότωσε. Και αποφάσισες ότι δεν αξίζει να κυνηγήσεις ξανά. Δεν αξίζει να ασχοληθείς πάλι.
  • Κάποια στιγμή μια εμπειρία σου με ένα θηλυκό, σε έκανε να μη θες να ασχοληθείς ξανά μαζί τους γιατί έτσι πιστεύεις θα νιώθεις καλύτερα.

Τα κλισέ “ότι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό” και τα σχετικά, στις σχέσεις  δεν ισχύουν. Ειδικά αν οι εμπειρίες σου είναι λιγοστές, μπορεί να σε χτυπήσει ανεπανόρθωτα.

 

Και αν επιβιώσεις συναισθηματικά, να κυκλοφορείς για καιρό με καροτσάκι σα να έχεις τσακισμένα πόδια, αργότερα με πατερίτσες για υποστήριξη. Μέχρι να σταθείς ξανά όρθιος, αλλά όχι πιο δυνατός, γιατί θα σου έχει μείνει η εμπειρία και θα κουτσαίνεις λίγο ή όταν βλέπεις τα σημάδια σε μια επόμενη σχέση θα αρχίζει αυτό να σε πονάει για να σου υπενθυμίζει τι πέρασες και θα απομακρύνεσαι ή θα μαζεύεσαι.

 

Ξέρουμε πως είναι!
Καταλαβαίνω. Πίστεψέ με καταλαβαίνω. Αλλά θέλω να πιστέψεις και εσύ κάτι άλλο. Μέσα σε όσες γυναίκες έχουμε γνωρίσει όλοι στην ομάδα, το 99.999% αυτών ήταν καλές και ήθελαν να προσφέρουν. Και το δείγμα που έχουμε, αν μη τι άλλο, είναι καλό.

Και όχι μόνο αυτό:

Η ζωή με τις γυναίκες μέσα, είναι πραγματική ζωή. Έντονη. Μεθυστική. Αυτή τη ζωή που ονειρευόσουν πριν σταματήσεις να τις δέχεσαι.
Αλλιώς δεν ζεις. Απλά περιφέρεσαι. Περπατάς.

Πρέπει να συνεχίσεις. Να “επιβιώσεις” και να συνεχίσεις να ζεις κυνηγώντας το καλύτερο και εμπλουτίζοντας την ζωή σου όπως μπορείς. Όχι απλά να υπάρχεις και να περιφέρεσαι.

Και ναι – θέλει καλή διαχείριση. Θέλει τρόπο. Θέλει να μην αφήνεσαι πολύ γιατί χάνεται η έλξη και όλα όσα έχουμε εξηγήσει. Δηλαδή θέλεις όπλα και πανοπλία απλά. Και εγώ αδερφέ μου δεν έχω δει ποτέ κανέναν κυνηγό να έχει αποδοτικό κυνήγι χωρίς τα εργαλεία του.

Αισθάνεσαι άβολα όταν φλερτάρεις;

Εδώ είναι τα όπλα σου που θα σε βοηθήσουν. Εδώ η πανοπλία σου που σε προστατεύει και εδώ οι συνοδοιπόροι σου στο κυνήγι.

Spiros
administrator
Εκτός από επικοινωνιακός, ο Spiros είναι μια αξιόπιστη και φερέγγυα προσθήκη σε κάθε ομάδα, είτε έχει την ηγεσία είτε όχι. Η αποτελεσματική Διαχείριση Κρίσεων και η εξαιρετική διαχείριση της Πίεσης, που προκύπτουν από τα χρόνια εργασιακής του εμπειρίας σε απαιτητικό – ανταγωνιστικό περιβάλλον, εμπνέει την αίσθηση της επιτυχίας σε όλα τα μέλη της ομάδας .