Έβγαλα σπυράκι. Τι να κάνω;

Έβγαλες σπυράκι; Ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές...
Έβγαλες σπυράκι; Ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές...

Για έναν περίεργο λόγο (βλέπε νόμος του Μέρφυ) κάθε φορά που πρόκειται να βγεις πρώτο ραντεβού με μία κοπέλα, κάνει ξαφνικά την εμφάνισή του ένα σπυράκι στο πρόσωπό σου, κοκκινωπό και επιθετικό, το οποίο και φαίνεται από μακριά και σε αγχώνει. Τι κάνεις λοιπόν;

Καταρχάς ψυχραιμία. Ειλικρινά δεν πρόκειται το σπυράκι να κάνει τη διαφορά και να σου δημιουργήσει πρόβλημα. Εφόσον είσαι άνετος, ελκυστικός, με αυτοπεποίθηση και προσεγμένο στυλ,  το σπυράκι δεν θα έχει καμία σημασία. Κατανοώ όμως (και μου αρέσει αυτό) ότι θες να είσαι όσο πιο προσεγμένος γίνεται. Για να αναλύσουμε λοιπόν τι μπορεί να γίνει.

Το σπυράκι είναι πρακτικά ένας πρησμένος πόρος, που έχει φράξει από ένα μείγμα από σμήγμα, βρωμιά, νεκρό δέρμα και βακτήρια. Το κακό είναι πως εμείς οι άντρες είμαστε πιο επιρρεπείς σε τέτοια σπυράκια σε σχέση με τις γυναίκες, καθώς έχουμε πιο λιπαρό δέρμα από αυτές. Όμως υπάρχουν τρόποι να ελαχιστοποιήσουμε την επίδραση τους στην εμφάνισή μας και να έχουμε καθαρή επιδερμίδα.

Το σημαντικό λοιπόν προκειμένου να ξεφορτωθείς ένα σπυράκι είναι να αξιολογήσεις σε τι φάση είναι, καθώς υπάρχουν δύο περιπτώσεις, ώστε να ακολουθήσεις την σωστή τακτική.

 

ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Α

Αν το σπυράκι είναι κόκκινο και ερεθισμένο, αλλά χωρίς ίχνη μόλυνσης (δηλαδή πύον), τότε ο κύριος στόχος είναι να μειώσεις τον ερεθισμό και το πρήξιμο.

Σε αυτή την περίπτωση λοιπόν αυτό που μπορείς να χρησιμοποιήσεις είναι ένα τοπικό αντιφλεγμονώδες. Αυτά τα προϊόντα συνήθως περιέχουν κάποια συστατικά όπως: totarol, bisabolol ή ακόμα και χαμομήλι και βοηθούν να μειωθεί η κοκκινίλα ώστε να γίνει το σπυράκι λιγότερο εμφανές.

Κάτι άλλο που βοηθάει είναι να βάλεις λίγο πάγο στο συγκεκριμένο σημείο για λίγο, 2-3 φορές. Αυτό βοηθάει να περιοριστεί η ροή του αίματος στην περιοχή και άρα να μειωθεί η φλεγμονή και το πρήξιμο.

Έβγαλα σπυράκι. Τι να κάνω;

ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Β

Αν, από την άλλη, το σπυράκι έχει μολυνθεί, δηλαδή βλέπεις ότι έχει πύον, τότε χρειάζεται να αυξήσεις την ..θερμοκρασία. Αν αυξηθεί η ροή του αίματος στην περιοχή, επιταχύνεται η θεραπεία. Άρα μια ζεστή κομπρέσα ή και λίγος ατμός θα βοηθήσει να διασταλεί ο πόρος προκειμένου η μόλυνση να ιαθεί ταχύτερα.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, απόφυγε να χρησιμοποιήσεις βαριά καθαριστικά καλλυντικά που το μόνο που θα κάνουν είναι να ερεθίσουν περαιτέρω το δέρμα σου και τελικά να αυξήσουν την κοκκινίλα. Και για κανένα, μα κανένα, λόγο, μην το σπάσεις. Παρόλο που εκείνη τη στιγμή μπορεί να έχεις τη χαρά ότι ξεμπέρδεψες, λίγο μετά θα κατανοήσεις ότι έκανες μεγαλύτερη ζημιά. Το πιο πιθανό είναι να εισέλθουν ακόμα περισσότερα βακτήρια στην πληγή και λίγο μετά το σπυράκι να ξανασχηματιστεί…

Αν μάλιστα το σπυράκι σπάσει εσωτερικά θα μολύνει και την γύρω περιοχή. Αν συμβεί αυτό, τότε θα αναλάβει δράση το ανοσοποιητικό σύστημα και θα στείλει εσπευσμένα λευκά αιμοσφαίρια στην περιοχή για καθαρίσει τη μόλυνση. Όπως συμβαίνει αυτό όμως είναι πιθανό να σπάσει πρωτεϊνικά στρώματα σε βαθύτερα σημεία, κάτι που οδηγεί σε ουλές και σημάδια.

 

 «Κάλλιον του θεραπεύειν το προλαµβάνειν»

(Μ’ αυτά και μ’ αυτά θυμήθηκα και τα αρχαία). Όπως συμβαίνει με τα περισσότερα πράγματα, η επίθεση είναι η καλύτερη άμυνα. Έτσι αν το δέρμα σου είναι επιρρεπές σε σπυράκια, το να δημιουργήσεις ένα καλό οπλοστάσιο από συνήθειες περιποίησης είναι απολύτως καλή ιδέα. Αυτό που χρειάζεσαι είναι ένα καλό σαπούνι προσώπου, κάτι για απολέπιση που θα απελευθερώνει τους πόρους και το κυριότερο να διορθώσεις την διατροφή σου. Καλό είναι να περιορίσεις τις πολύ λιπαρές τροφές και τα junk food και να αυξήσεις τα λαχανικά. Πίστεψε με, θα δεις διαφορά.

Και τώρα που ξεκίνησες να φροντίζεις τον εαυτό σου, είσαι έτοιμος να βγεις και να γνωρίσεις τις γυναίκες που σου αξίζουν.

 

 

 

Men Of Style

Men Of Style

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους.
Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.
Men Of Style