Εξάσκηση: Απλές συμβουλές για να γίνεις γρήγορα καλύτερος

Εξάσκηση: Απλές συμβουλές για να γίνεις γρήγορα καλύτερος

Ένα μεγάλο πρόβλημα των νέων ανδρών που ξεκινούν το ταξίδι τους στην αυτοβελτίωση στο pickup, είναι ότι δεν περνάνε εύκολα στο πρακτικό κομμάτι της εξάσκησης. Ένα άλλο ανησυχητικό φαινόμενο όμως, είναι ότι  πολλοί αρχάριοι ακόμα, που δεν έχουν την κριτική ικανότητα να καταλάβουν τα λάθη τους όταν φλερτάρουν, εντέλει παρά τη συνεχή εξάσκηση, βλέπουν ελάχιστη ή μηδενική πρόοδο. 
Υπάρχουν μερικά χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ένας άντρας για να εξελιχθεί στον τομέα του pickup, τα οποία είναι τα εξής:

 • 1. Ικανότητα να αναγνωρίζει τα λάθη του στο παιχνίδι και να τα διορθώνει – κι επομένως να
  αποκτήσει calibration με τον καιρό που θα δουλεύει υπέρ του, όπως και να “αντέχει” και
  να δέχεται την κριτική και να κάνει την αυτοκριτική του.
 • 2. Θάρρος να βγαίνει από το comfort zone (ζώνη άνεσης) του διαρκώς, να τολμάει να κάνει το επόμενο
  βήμα, να τολμάει να δοκιμάζει νέα πράγματα, επομένως να βελτιώνεται διαρκώς και να ανακαλύπτει μόνιμα νέες δυνατότητες και πράγματα που δεν μπορούσε να διανοηθεί ότι μπορεί να δοκιμάσει και να καταφέρει.
 • 3. Να έχει μια στοιχειώδη εμφάνιση και να είναι κοινωνικός.

Τι γίνεται όταν λείπει ένα από αυτά ή συνδυασμός αυτών?… χάος. Πιο συγκεκριμένα:

 • 1. Δεν θα υπάρχει ροή σωστή στο παιχνίδι του. Δε θα μπορεί να αντιληφθεί τα responses των γυναικών εύκολα ή και καθόλου. Δε θα μπορεί να δει πού κάνει λάθη, θα γίνεται κουραστικός στα σετ που μπαίνει και δε θα προοδεύει, ενώ ταυτόχρονα δε θα μπορεί να
  αντιληφθεί ότι δεν προοδεύει.
 • 2. Ενώ θα δέχεται ερεθίσματα από τα σετ του και θα μπορεί να τα αντιληφθεί, θα ΦΟΒΑΤΑΙ να πυροβολήσει. Αυτό μπορεί με τον καιρό να διορθώνεται, αλλά σίγουρα θα τον καθυστερήσει πάρα πολύ στην πρόοδό του και θα είναι πολύ ανασταλτικός παράγοντας.
 • 3. Αν δεν μπορεί να μιλήσει με μια γυναίκα από μόνος του και να έχει μια φυσιολογική συζήτηση, θα στηρίζεται μόνιμα σε έτοιμες ατάκες και ιστορίες, με αποτέλεσμα μετά να μη γνωρίζει τι να πει. Επίσης η αντίθεση στον τρόπο που μιλάει πέρα από τις ρουτίνες θα φανερώνουν έναν άνδρα που δεν υποστηρίζει εντέλει με τη συμπεριφορά του τα λεγόμενά του και θα τον χαρακτηρίζουν “περίεργο”. (πόσο μάλλον σε συνδυασμό με το πρώτο που αναφέρθηκε, που δε θα γνωρίζει πότε πρέπει να πει κάτι ούτε γιατί το λέει.) Αν πάλι δεν έχει την στοιχειώδη κρίση για τα ρούχα του και την εμφάνισή του, το στυλ του και δεν προσέχει καθόλου τον εαυτό του (διατροφή, γυμναστική) και πάλι δίνει πολύ κακή εικόνα για τον εαυτό του.

Το θέμα της σωστής ροής στο Παιχνίδι είναι κάτι που δύσκολα διορθώνεται. Αποτελεί ισχυρό τροχοπέδη και καθιστά έναν άνδρα ανίκανο να βελτιωθεί ακόμα και μετά από έντονη και πολύμηνη εξάσκηση. Το θέμα του φόβου της αποτυχίας και της επιτυχίας, με σωστή καθοδήγηση από τους Instructors του Menofstyle.gr, στο θεωρητικό κομμάτι αλλά και την πλήρη υποστήριξη στα Infield, μπορεί και να αλλάξει. Ομοίως και το τρίτο.

Σίγουρα όμως, ένας αρχάριος που έχει κριτική ικανότητα, νοημοσύνη, παραδέχεται τα λάθη του, πιστεύει στον εαυτό του, τολμά να βγει από το comfort zone του και είναι κοινωνικός, θα δει βελτίωση πολύ πολύ γρήγορα στο Παιχνίδι του με τις γυναίκες, όπως και έχω γίνει μάρτυρας πολλών μαθητών μου με τέτοιες ικανότητες να εξελίσσονται ραγδαία.

Όταν κάποιος λοιπόν βλέπει τον εαυτό του να προσπαθεί, να κάνει εξάσκηση και η εξάσκηση να είναι ένας Μαραθώνιος απορρίψεων ακόμα και μετά από 200 προσεγγίσεις, τότε σίγουρα κάτι δεν πάει καλά. Και είναι ένα από τα τρία που μόλις αναφέρθηκαν, αν όχι συνδυασμός τους, παίρνοντας πάντα ως δεδομένο ότι έχει διαβάσει και κατανοήσει τη θεωρία σε ικανοποιητικό βαθμό – μέρος της κατανόησης είναι και η εξάσκηση πάντως που βοηθάει στην εμπέδωση – Το θέμα είναι όταν φτάσει κάποιος να έχει δεχθεί τόσες απορρίψεις χωρίς να βλέπει θετικά αποτελέσματα, οφείλει να κάνει τις εξής ερωτήσεις στον εαυτό του:

 1. Μπορώ να καταλάβω γιατί αποτυγχάνω?
 2. Αν ναι, γιατί τελικά αποτυγχάνω?
 3. Μπορώ να το αλλάξω αυτό?
 4. Πώς μπορώ να το αλλάξω?

Από τις απαντήσεις που θα δώσει στον εαυτό του, πρέπει να είναι σε θέση να εμπεδώσει αν έχει νόημα να ασχοληθεί περαιτέρω με αυτό το υπέροχο παιχνίδι και κάτω από ποιες προϋποθέσεις. Αν δεν μπορεί να βρει απαντήσεις, τότε πρέπει να ζητήσει βοήθεια!

Στην πολύχρονη ενασχόλησή μου με το dating coaching, έχω δει πολλούς αρχάριους να τα παρατάνε. Είτε επειδή δεν το πιστεύουν αρκετά, είτε επειδή αποθαρρύνονται από τα κακά πρώτα αποτελέσματα, είτε λόγω έλλειψης κριτικής ικανότητας.. οι λόγοι που ήδη έχουν αναφερθεί. Είδα άτομα να μην αντιλαμβάνονται τα λάθη τους, να μην τα παραδέχονται, να βρίσκουν δικαιολογίες για τον εαυτό τους. Άτομα που τα ρωτάω πόσο καιρό ασχολούνται σοβαρά, να απαντάνε 2 χρόνια και μετά να μου εξομολογούνται ότι αυτά τα 2 χρόνια δεν έχουν μιλήσει σε περισσότερες από 10 άγνωστες γυναίκες, ή σε ένα χρόνο να έχουν κάνει εκατοντάδες προσεγγίσεις με μηδενικά όμως αποτελέσματα.. 2 ακραία παραδείγματα από τα πολλά που έχω συναντήσει στη ζωή μου. Μάλιστα, αν τους ρωτήσεις γιατί αποφάσισαν να ασχοληθούν με το pickup, συνήθως αναφέρουν ότι θέλουν να έχουν πολλές όμορφες γυναίκες στη ζωή τους. Αρχικά δηλώνουν μαγεμένοι από αυτόν τον νέο κόσμο που ανακάλυψαν και μετά εξαφανίζονται, συνεχίζουν τη ζωή τους σχεδόν σαν να μην το έμαθαν ποτέ.

Δεν είναι λόγοι αυτοί για να προβληματιστεί κάποιος;

Εντέλει, όλο το παιχνίδι με τον καιρό θα δει κάποιος ότι απαιτεί καλή ψυχολογία (inner game), καλή κοινωνική διαίσθηση που καλλιεργείται με τον καιρό και να παίρνεις πρωτοβουλίες, να ηγείσαι. να έχιες την ικανότητα να παίρνεις ρίσκα και να βγαίνεις από τη ζώνη άνεσής σου μέχρι να φτάσει σε σημείο να μη σε περιορίζει. Για να φτάσει εκεί κάποιος, ΠΡΕΠΕΙ να έχει αυτά που προαναφέρθηκαν. Σίγουρα όλοι μπορούν να γίνουν καλύτεροι από αυτό που είναι. Αρκεί να το ΠΙΣΤΕΨΟΥΝ. Αν τώρα έχουν και κριτική ικανότητα, θάρρος, πίστη στον εαυτό τους, εμφάνιση, στυλ και είναι επικοινωνιακοί, έχουν τα φόντα να πάνε πολύ μπροστά με ταβάνι μόνο αν βάλουν οι ίδιοι στον εαυτό τους. Εσύ, τι έχεις και τι δεν έχεις; Τι όριο θέλεις να βάλεις στον εαυτό σου; Επικοινώνησε τώρα μαζί μας. Το καλοκαίρι αυτό, μπορεί να είναι το καλύτερο της ζωής σου. Αυτός που ήσουν μέχρι τώρα, μπορεί να αλλάξει για πάντα.

Anestis
author
Όντας για πολλά χρόνια ένας απογοητευμένος άνδρας με πολλές αποτυχίες στην προσωπική του ζωή, προσπάθησε να βελτιώσει τον τρόπο που επικοινωνεί με το άλλο φύλο, οδηγούμενος από την απόγνωση, πιστεύοντας ότι αξίζει κάτι καλύτερο. Και τα κατάφερε. Ειδικότητά του είναι η ετοιμολογία του, η άνεσή του και το χιούμορ του. 'Έχοντας πραγματικά αστείρευτη ενέργεια που σε συνδυασμό με το πηγαίο χιούμορ, τον ενθουσιασμό του και την μεγάλη εμπειρία του, τον κάνουν ικανό να καθηλώσει όχι μόνο την γυναίκα που τον ενδιαφέρει, αλλά και μία ολόκληρη παρέα ανθρώπων! Ο Ανέστης συχνά αναφέρει ότι όποτε έρχεται σε επαφή με μαθητή, στα μάτια του βλέπει τον εαυτό του πριν πολλά χρόνια και αυτό είναι κάτι που τον ωθεί να αποδίδει πάντα 100%, καθώς και να καταλαβαίνει πάντα πώς μπορεί να νιώθει αυτός που έχει απέναντί του.
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.