Η εξέλιξη σου είναι μοναχική υπόθεση

Στηρίξου στις δυνάμεις σου όταν πρόκειται για την εξέλιξη σου.
Στηρίξου στις δυνάμεις σου όταν πρόκειται για την εξέλιξη σου.

Είτε σου αρέσει, είτε όχι, η εξέλιξη σου αφορά μόνο εσένα.

Έχουμε αναφέρει στο παρελθόν το πώς μπορεί να σε επηρεάσει το κοντινό σου περιβάλλον, εδώ. Ήρθε όμως η ώρα να αναλύσουμε κάποια πράγματα για να τα καταλάβεις καλύτερα.

Αναφέροντας την εξέλιξη σου, εννοούμε οτιδήποτε μπορεί να σε κάνει καλύτερο άντρα και κατ’ επέκταση άνθρωπο. Το να είσαι άνετος με τις γυναίκες δεν είναι αυτοσκοπός. Μέσα από την εξέλιξη σου, θα βελτιωθείς σε πολλούς τομείς της ζωής σου και φυσικά με τις γυναίκες.

Θυμάμαι
Μικρότερος, θεωρούσα τα πράγματα δεδομένα. Υπήρχαν καταστάσεις στη ζωή μου, που δεν τις αμφισβητούσα. Υπέθετα ότι αυτό το status quo, αυτή η δεδομένη κατάσταση που θεωρούσα ως πραγματικότητα, δεν αλλάζει.

Στην πορεία άρχισα να έχω αμφιβολίες, καθώς έβλεπα ότι οι θεωρίες που μου είχαν δώσει ως δεδομένες, δεν με βοηθούσαν στην καθημερινότητα μου. Αυτά που μου είχαν μάθει για τις διαπροσωπικές σχέσεις, για τις γυναίκες, για τη ζωή την ίδια, δεν απέδιδαν.

Συστηματικά εφάρμοζα αυτά που μου είχαν δείξει και συστηματικά έτρωγα τα μούτρα μου. Έτσι κάποια στιγμή, βαρέθηκα να αποτυγχάνω και να μην προχωράω στη ζωή μου έτσι όπως ήθελα εγώ.

 

Αν λοιπόν βρίσκεσαι σε μία τέτοια φάση, διάβασε παρακάτω τι μπορείς να κάνεις για να ξεκολλήσεις.

Τη στιγμή που θα καταλάβεις ότι κάπου έχεις κολλήσει, αρχίζει η εξέλιξη σου. Εφόσον αρχίζεις να αμφισβητείς την κατάσταση σου, σημαίνει ότι το μυαλό σου κάνει το πρώτο μεγάλο βήμα. Συνειδητοποιείς ότι βρίσκεσαι σε μία κολλημένη κατάσταση άρα αρχίζει και η αλλαγή σου.

Εδώ θα βρεις και την πρώτη δυσκολία, καθώς δεν ξέρεις τι συμβαίνει ακριβώς. Αντιλαμβάνεσαι ότι κάτι σε ενοχλεί αλλά ακόμη δεν έχεις βρει τι είναι αυτό.

 

Συνεπώς, το πρώτο στάδιο της εξέλιξης σου είναι να αμφισβητήσεις την τωρινή, στάσιμη κατάσταση σου.

Το δεύτερο βήμα, είναι να καταλάβεις ότι υπάρχει κάτι που σου δημιουργεί πρόβλημα και να το αποδεχτείς σαν κατάσταση. Το να παραδεχτείς ότι έχεις κάποιο θέμα είναι δύσκολο για πολύ κόσμο, καθώς μας έχουν μεγαλώσει με την αντίληψη ότι αυτό είναι ένδειξη αδυναμίας, οπότε πρέπει να αποφύγεις ακόμη και να το σκεφτείς. Πιστεύω ότι αντιλαμβάνεσαι ότι αυτό είναι λάθος, γιατί το να αγνοείς ένα πρόβλημα, δεν θα σε ωφελήσει ποτέ.

Το επόμενο βήμα και το πιο δύσκολο (κατά την δική μου άποψη τουλάχιστον) είναι να κάνεις κάτι για να αλλάξει αυτή η κατάσταση έστω και λίγο. Εδώ υπάρχει μία μεγάλη παγίδα, που πολύς κόσμος πέφτει μέσα. Αυτή είναι η παγίδα της παραδοχής. Οι περισσότεροι παραδέχονται ότι έχουν κάποιο θέμα που τους δυσκολεύει στη ζωή αλλά μετά δεν κάνουν κάτι για να το διορθώσουν.

“Παραδέχομαι ότι έχω πρόβλημα και είναι τιμή μου που το λέω φωναχτά .”

Αυτή είναι μία κλασσική ατάκα που είναι της μόδας αυτόν τον καιρό. Εντάξει, καλά κάνεις και το παραδέχεσαι αλλά αυτό που θα ήταν τιμή σου, είναι το να κάνεις κάτι για να το αλλάξεις.

 

Εδώ λοιπόν, αρχίζουν τα δύσκολα.

Η διαδικασία αλλαγής έχει ζόρια. Ξέρω ότι δεν σου αρέσει που το διαβάζεις και ότι θα ήθελες να διαβάσεις τη μαγική λύση που θα σου λύσει όλα σου τα προβλήματα. Δεν έχει κάτι τέτοιο όμως, οπότε μην το περιμένεις.

Κάθε νέο βήμα που κάνεις, χρειάζεται “πιστοποίηση”. Αυτό σημαίνει ότι όταν έχεις μία νέα παραδοχή, χρειάζεσαι και αποδείξεις για να την πιστέψεις. Έτσι όταν διαβάζεις έναν τρόπο για να γίνεις καλύτερος με τις γυναίκες, αυτό από μόνο του δεν σε βοηθάει. Θα χρειαστεί να βγεις εκεί έξω και να το δοκιμάσεις. Ξανά και ξανά μέχρι να πετύχει και να το πιστέψεις πραγματικά.

Αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να στο αποδείξει κάποιος άλλος. Είναι κάτι που πρέπει να το διαπιστώσεις μόνος σου. Γι’ αυτό λέμε ότι ο δρόμος της εξέλιξης είναι μοναχική υπόθεση.

Μην περιμένεις. Ξεκίνα τώρα

Μην περιμένεις. Ξεκίνα τώρα!

 

Μακάρι να έχεις κάποιον που να θέλει να εξελιχθεί μαζί σου, βέβαια. Αυτό προϋποθέτει ότι θα ξεκινήσετε μαζί, ότι θα εξελιχθείτε μαζί, ότι θα έχετε το ίδιο ενδιαφέρον και ότι θα συνεχίσετε παρέα.

Η πείρα και τα παραδείγματα που έχουμε συνήθως όμως, λένε το αντίθετο. Οι περισσότεροι δεν θέλουν να εξελιχθούν ή δεν αντέχουν την διαδικασία. Όπως ο αστακός που δεν χωράει στο κέλυφος του πλέον και πρέπει να το σπάσει και να το πετάξει για να φτιάξει καινούριο, έτσι κι εσύ πρέπει να σπάσεις τις παλιές πεποιθήσεις σου για να φτιάξεις καινούριες, καλύτερες.

 

Δύσκολη διαδικασία και όχι για όλους.

Αυτό που έχει σημασία όμως, είναι να έχεις πίστη στις δυνάμεις σου και να μην τα παρατάς. Πολλοί θα αδιαφορήσουν στην προσπάθεια σου και δεν θα σε βοηθήσουν.

Άλλοι θα σου εναντιωθούν και θα προσπαθήσουν να σε κρατήσουν πίσω, γιατί αυτό έχουν μάθει και αυτό περιμένουν από εσένα.

Άλλοι πάλι, θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν την αλλαγή σου, για να σε κάνουν κάτι που να ταιριάζει περισσότερο με τα δικά τους δεδομένα.

Μείνε πιστός στην αλλαγή σου και στον εαυτό σου. Κάνε ότι καλύτερο μπορείς και συνέχισε, άσχετα με τις συνθήκες που έχεις γύρω σου.

Μόνο έτσι θα βγεις νικητής.

Αν πιστεύεις ότι θες την βοήθεια μας, επικοινώνησε μαζί μας εδώ.

Men Of Style

Men Of Style

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους.
Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.
Men Of Style