Φιλία ανάμεσα σε άνδρα και γυναίκα! Υπάρχει;

Αλήθεια πιστεύεις ακόμα τον μύθο για τη φιλία ενός άνδρα με μια γυναίκα;

Οι άνδρες, υπό το πρίσμα της ερώτησης του τίτλου, χωριζόμαστε σε δύο κατηγορίες. Σε αυτούς που πιστεύουν πως υπάρχει φιλία μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας και στους υπόλοιπους που κοιτάζουμε με απορία και συμπόνια την πρώτη κατηγορία, σα να μας λένε ότι υπάρχει Άγιος Βασίλης.

Πριν συνεχίσεις, αν έφθασες σε αυτό το άρθρο ψάχνοντας το γιατί σε είδε φιλικά μια γυναίκα, δες το παρακάτω video. 

 

Αν με έβαζαν να στοιχηματίσω ανάμεσα στα δύο, θα έβαζα τα λεφτά μου στην υπόθεση πως τα  Χριστούγεννα θα βρω δώρο κάτω από το δένδρο παρά στο ότι υπάρχει γυναίκα που μπορώ να δω φιλικά.

Στη πραγματικότητα ούτε οι γυναίκες το πιστεύουν.

Θα σου πω μια ιστορία, που σίγουρα κάτι παρόμοιο ή κοντά σε αυτό, έχει τύχει σε σένα ή σε κάποιον κοντινό σου.

Το 2012, πρώην μου, ας την πούμε Μαρία, μορφωμένη κοπέλα από καλή οικογένεια, που κρατάγαμε επαφή μετά την δικιά μας ιστορία κατά καιρούς, μου κλαιγόταν ότι δεν υπάρχουν άνδρες, δεν την προσεγγίζουν εύκολα αν και εμφανίσιμη και αν τύχει και συμβεί, ή θα γίνει με λάθος τρόπο ή δύσκολα κάποιος μπορεί να διαχειριστεί το τσαγανό της. Αυτό ήταν αλήθεια.

Αυτό που δεν ήταν αλήθεια, ήταν η φιλική σχέση με τον κολλητό της και παιδικό φίλο, Ηλία. Ο Ηλίας ήταν από εκείνους τους ανθρώπους που τους συμπαθείς στιγμιαία για το ήθος, τους τρόπους τους και την ευγενική τους φυσιογνωμία. Μια τέτοια περιγραφή για έναν άνδρα, είναι δίκοπο μαχαίρι. Αν δεν το διαχειριστείς σωστά, ο κίνδυνος να σε χαρακτηρίσουν καλό παιδί ή να πέσεις σε friendzone, είναι εξαιρετικά πιθανός.

Μπορείς να λάβεις από τον οδηγό μας κάποιες πρώτες κατευθυντήριες μέσω του δωρεάν ebook εδώ.

friendzone

Ο Ηλίας λοιπόν, ενώ όλα δείχνουν ότι γουστάρει την Μαρία, δεν της το έχει πει ποτέ. Για χρόνια στη σκιά των γκόμενων της Μαρίας, ως ο κολλητός. Μετά από ένα διάστημα από τη μέρα που χωρίσαμε, η Μαρία κάνει σεξ με τον Ηλία, σε μια προσπάθεια τόνωσης της αυτοπεποίθησής της και κάλυψης των αναγκών της. Και καλά έκανε.

Όταν όμως της έλεγα, μη γκρινιάζεις, να, έχεις τον Ηλία, η ίδια μου απάνταγε. «Με τον Ηλία δεν μετράει, είναι φίλος Είναι ωραία πρακτική το friends with benefits, αλλά σε αυτή τη περίπτωση ήταν επαφή της μιας φοράς. Ο Ηλίας το πίεζε για κάτι παραπάνω αλλά η Μαρία ήθελε κάτι διαφορετικό – άλλωστε ήταν φίλοι ή έτσι έλεγε στον εαυτό της.

 

Η αλήθεια είναι πως, όσο και αν εξευγενίζουμε τα ένστικτά μας ή θέλουμε να κρατήσουμε τις ορμές μας, είτε άνδρες είτε γυναίκες, αργά ή γρήγορα, συνήθως πολύ γρήγορα, θα σκεφτούμε πως θα ήταν στο κρεβάτι μας, ο τάδε ή η τάδε φίλος ή φίλη ειδικώς αν αυτό το άτομο έχει και εμφάνιση που μετράει. Και αυτό εξηγείται πολύ απλά. Η φύση δεν μας έφτιαξε για να πηγαίνουμε μαζί για ψώνια ή στο γήπεδο, αλλά για να διαιωνίζουμε το είδος.

Όταν έμαθα για Pickup, παρατήρησα στον εαυτό μου το εξής πολύ ενδιαφέρον. Προσπάθησα να αξιοποιήσω τις νέες μου ικανότητες για να ρίξω στο κρεβάτι μου δύο κατηγορίες γυναικών.

Α) αυτές που με είχαν απορρίψει παλιότερα

Β) τις γυναίκες που δεν μπορούσα να έχω στα παλιότερα χρόνια γιατί ήταν «φίλες της παρέας»

Ειδικά για το Β, χτυπάω το κεφάλι μου στο τοίχο. Αλήθεια τι σκεφτόμουν; Νέοι, έφηβοι ίσως με το αίμα μας να βράζει και εμείς βάζαμε ταμπέλες που δεν ισχύουν σε κανένα σύστημα. Ούτε στο ηθικό (πόσα ζευγάρια ξεκίνησαν από φίλοι και είναι ευτυχισμένοι μαζί τώρα), ούτε προφανώς σε κάποιο νομικό σύστημα αλλά ούτε και στη φύση. Παρόλα αυτά, τόσες ευκαιρίες χαμένες.

Οι νέες μου ικανότητες με βοήθησαν να κερδίσω κάποιες, όσες δεν είχαν παντρευτεί και ήταν διαθέσιμες, αλλά και μια συγκεκριμένη εξαιρετική κοπέλα καθόλα που ενώ φιλιόμασταν με πάθος, έλεγε παράλληλα «Είσαι τρελός, αφού είμαστε τόσα χρόνια φίλοι», «καλά άλλο ένα φιλί μόνο», «μη, μη, μη χαλάμε τόσα χρόνια φιλίας» και άλλα τέτοια αστεία που γελάει ο κόσμος, αν και ήταν εξαιρετικά γλυκιά προσπάθεια. Αν και «προδώσαμε την φιλία μας», το ευχαριστηθήκαμε και οι δύο.

just friends

Ας σοβαρευτούμε. Η φύση μας λέει:

Αν είσαι άνδρας και έχεις γυναίκα δίπλα σου ως φίλη, την έχεις για 3 λόγους.

  • Επειδή έχεις την ψευδαίσθηση πως όντως είστε φίλοι. Φυσικά, είσαι υπό την επήρεια μέχρι να την δεις γυμνή ή να θες να την ρωτήσεις ότι θα ρώταγες μόνο έναν άνδρα φίλο.
  • Επειδή την θες στη ζωή σου και δεν μπορείς να την έχεις με άλλον τρόπο. Που είναι λυπηρό και πρέπει να το επαναπροσδιορίσεις.
  • Επειδή μέσω αυτής γνωρίζεις άλλες γυναίκες. Λίγο εκμετάλλευση, αλλά φρόντισε να περνάει καλά και η «φίλη» σου στη παρέα σου ή με τους φίλους σου και μη την εκθέτεις στις φίλες της.

Αλήθεια εσύ τι πιστεύεις; Υπάρχει φιλία μεταξύ των δύο φύλων;

Ως την επόμενη φορά.

 

Spiros
administrator
Εκτός από επικοινωνιακός, ο Spiros είναι μια αξιόπιστη και φερέγγυα προσθήκη σε κάθε ομάδα, είτε έχει την ηγεσία είτε όχι. Η αποτελεσματική Διαχείριση Κρίσεων και η εξαιρετική διαχείριση της Πίεσης, που προκύπτουν από τα χρόνια εργασιακής του εμπειρίας σε απαιτητικό – ανταγωνιστικό περιβάλλον, εμπνέει την αίσθηση της επιτυχίας σε όλα τα μέλη της ομάδας .