Φλερτ και Απόρριψη: Γιατί Φοβάσαι Τόσο Πολύ ότι θα σε Απορρίψει;

Στις περισσότερες προσεγγίσεις μου, ειδικά όταν ξεκινούσα το φλερτ, το μυαλό μου ήταν κυρίως στο να μη με απορρίψει η γυναίκα που μου άρεσε. Υπήρχαν διάφοροι λόγοι που συνέβαινε αυτό και με όσους το έχω συζητήσει μου έχουν παραδεχτεί ότι το ίδιο συνέβαινε και σε εκείνους.

Είναι πάρα πολλές οι φορές που έχουμε το μυαλό μας κολλημένο στο να μη μας απορρίψει η γυναίκα που προσεγγίσαμε και ξεχνάμε τον πραγματικό σκοπό του φλερτ.

Ο σκοπός του φλερτ είναι να το διασκεδάσεις και να το απολαύσεις.

Να κάνεις νέες γνωριμίες, να εξασκήσεις τις επικοινωνιακές σου δεξιότητες και γενικότερα να βγεις κερδισμένος και πιο χαρούμενος από αυτή την διαδικασία απ΄ότι μπήκες.

Αυτό είναι και το πρώτο πράγμα που πρέπει να θυμάσαι όταν ξεκινάς να προσεγγίσεις μια γυναίκα.

Εάν σκέφτεσαι ότι μπορεί να σε απορρίψει και είσαι επικεντρωμένος σε αυτό, τότε συμβαίνουν τα ακόλουθα πράγματα:

#1. Απόρριψη Στο Φλερτ: Σταματάς Να Απολαμβάνεις Το Φλερτ Και Το Κάνεις Επειδή Πρέπει.

Αυτόματα, το φλερτ μπαίνει στο μυαλό σου ως κάτι καταναγκαστικό και αρνητικό και σε κυριεύει το άγχος, επομένως δεν φέρεσαι με τον ίδιο τρόπο που θα φερόσουν εάν φλέρταρες για να το απολαύσεις.

#2. Απόρριψη Στο Φλερτ: Επικεντρώνεσαι Στο Αποτέλεσμα Και Όχι Στην Διαδικασία Του Φλερτ.

του ειπε οχι

Αυτό αυτόματα σε αγχώνει ακόμα περισσότερο και κάνει το φλερτ να μοιάζει με επικίνδυνες αποστολές, που ο μόνος τους σκοπός είναι να σου δώσει το τηλέφωνό της ή να λήξει η συζήτηση χωρίς να σε απορρίψει.

#3. Απόρριψη Στο Φλερτ: Εξαιτίας Όλων Των Παραπάνω, Αρχίζεις Και Φέρεσαι Περίεργα.

Μιλάς με πιο μαζεμένο και προσεγμένο τρόπο, υπερπροσπαθείς, και γενικότερα έχεις μια συμπεριφορά η οποία σου είναι ξένη. Με άλλα λόγια δεν είσαι ο εαυτός σου.

Μπορείς να δεις και το σχετικό επεισόδιο από το ελληνικό podcast του Apla + Andrika για να ακούσεις πώς μπορείς να αντιμετωπίσεις την απόρριψη:

Για να τα αποφύγεις όλα αυτά, διάβασε παρακάτω.

Ακολουθούν οι τρεις πιο συνηθισμένοι λόγοι που φοβόμαστε την απόρριψη όταν φλερτάρουμε.

#1. Έχουμε Συνδέσει Την Απόρριψη Με Την Αξία Που Έχουμε Ως Άνθρωποι

απόρριψη στο φλερτ

Ο κύριος λόγος που φοβόμαστε την απόρριψη όταν φλερτάρουμε είναι ότι έχουμε συνδέσει την αποδοχή με την εικόνα που έχουμε με τον εαυτό μας.

Αυτός είναι ένας πολύ βαθύς εσωτερικός μηχανισμός, κατά τον οποίο νιώθουμε και σκεφτόμαστε ότι αν κάποιος μας απορρίψει, ειδικά στον ερωτικό τομέα, δεν είμαστε αρκετά καλοί και δεν ΑΞΙΖΟΥΜΕ.

Από αυτήν ακριβώς την πεποίθηση ξεκινάνε και όλα τα προβλήματα.

Δεν αντιλαμβανόμαστε ότι η απόρριψη δεν έχει να κάνει απαραίτητα με εμάς, αλλά και με το άτομο που έχουμε απέναντί μας.

Ακόμα κι αν δεν της κάνεις και σε απορρίψει, δεν σημαίνει αυτό ότι ΕΣΥ αξίζεις λιγότερο. Αντιθέτως, το μόνο που σημαίνει είναι ότι δεν είστε κατάλληλοι ο ένας για τον άλλον και ότι θέλετε διαφορετικά πράγματα.

Εάν συνειδητοποιήσεις ότι το γεγονός ότι σε απορρίπτουν δεν σημαίνει ότι δεν αξίζεις και σταματήσεις να συνδέεις αυτά τα δύο γεγονότα μεταξύ τους, αμέσως θα νιώσεις καλύτερα για τον εαυτό σου και θα φύγει ένα τεράστιο βάρος από πάνω σου.

#2. Μας Νοιάζει Υπερβολικά Η Άποψη Των Γύρω Μας

απόρριψη στο φλερτ

Το παραπάνω είναι κάτι που το έχουμε όλοι μας και εξαρτάται και σε μεγάλο βαθμό από την οικογένεια και την κοινωνία που έχουμε μεγαλώσει.

Η φράση διάβασα κάπου χρόνια πριν και που με έχει βοηθήσει να ξεπεράσει το κλασσικό και αιώνιο «τι θα πει ο κόσμος» είναι η εξής: Ξέχνα το «τι θα πει ο κόσμος». Ο κόσμος, ούτως ή άλλως, δεν κάνει ποτέ θετικά σχόλια.

Ο λόγος που πραγματικά μου εντυπώθηκε αυτή η φράση είναι γιατί πάρα πολλές φορές, όταν προσέγγιζα μια γυναίκα και την φλέρταρα, σκεφτόμουν ότι εάν με απορρίψει στο φλερτ, θα με κοροϊδεύουν οι φίλοι, οι γνωστοί και οι γύρω μας και θα σκεφτούν και εκείνοι ότι δεν αξίζω.

Πλέον, με αυτήν την λογική, είχαν μαζευτεί κι άλλοι στην εξίσωση. Δεν ήμουν μόνο εγώ που σκεφτόμουν ότι αν με απορρίψει μια γυναίκα δεν αξίζω, ήταν και οι γύρω μας.

Αυτό που πρόσθετε ένα τεράστιο βάρος που με έκανε να βλέπω το φλερτ ως κάτι δύσκολο και «βαρύ».

Για να το ξεπεράσω αυτό έκανα τις εξής δύο σκέψεις:

Πρώτον, εγώ είχα τουλάχιστον το θάρρος και το θράσος να προσεγγίσω μια γυναίκα, κάτι που οι περισσότεροι δεν έχουν.

Δεύτερον, ο κόσμος μπορεί να έχει ό,τι άποψη θέλει για εμένα, αρκεί να την κρατάει για τον εαυτό του.

Ίσως έχει έρθει η ώρα να συνειδητοποιήσεις ότι η γνώμη των άλλων για εσένα έχει μικρή αξία, γιατί κανένας δεν είναι εσύ. Επομένως προχώρα μπροστά και μην σε νοιάζει τί μπορεί να πουν οι άλλοι.

Τον τρόπο σκέψης που πρέπει να έχεις, όταν διεκδικείς μια γυναίκα, τον έχει αναλύσει ο Χρήστος στο ακόλουθο βίντεο.

#3. Έχουμε Χαμηλή Αυτοεκτίμηση Και Αυτοπεποίθηση

απόρριψη στο φλερτ

Ο τρίτος παράγοντας που φοβόμαστε τόσο πολύ ότι μια γυναίκα θα μας απορρίψει στο φλερτ είναι ότι δεν έχουμε υψηλή αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση.

Α) Οι περισσότεροι έχουμε πολύ χαμηλή εικόνα για τον εαυτό μας και αυτός είναι ίσως και ο λόγος που εξαρτιόμαστε τόσο πολύ από την άποψη των άλλων για εμάς.

Β) Ελάχιστοι άνθρωποι βλέπουν θετικά τον εαυτό τους και έχουν θετική εικόνα για τις πράξεις και τις σκέψεις τους.

Γ) Οι περισσότεροι, σε κάθε μας λάθος, ασκούμε σκληρή και άδικη αυτοκριτική και καταλήγουμε να αυτομαστιγωνόμαστε.

Δ) Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ότι με το πρώτο «όχι» που θα ακούσουμε από το στόμα μιας γυναίκας, νιώθουμε ότι μας κόβονται τα γόνατα και ο κόσμος μας καταρρέει.

Είναι σαν κάποιος να επιβεβαιώνει την χαμηλή μας εικόνα και αυτά που ήδη πιστεύουμε για εμάς.

Ωστόσο, η αυτοπεποίθηση και η αυτοεκτίμηση χτίζονται με τα χρόνια.

Όσο περισσότερο απορρίπτεσαι στην ζωή σου και εξακολουθείς να πολεμάς, τόσο πιο δυνατός γίνεσαι και τόσο περισσότερο σταματάς να νιώθεις αυτά που προανέφερα.

απόρριψη στο φλερτ

Επομένως, σταμάτα να σε απασχολεί το αν μια γυναίκα θα σε απορρίψει, γιατί δεν εξαρτάται η αξία σου και η προσωπικότητά σου από αυτό. Είσαι αυτός που είσαι και σου αξίζουν τα καλύτερα! Συνέχισε δυναμικά.

Έχουμε ξαναπεί πόσο είναι πολύ σημαντικό να είσαι αποφασιστικός και να είναι ξεκάθαρο ότι προσεγγίζεις και φλερτάρεις μια γυναίκα ερωτικά. Μαζί της, ξέρεις ότι θα πρέπει να είσαι διαφορετικός από τους ανθρώπους που την έχουν φλερτάρει στο παρελθόν. Με ποιο τρόπο;

Δεν θα φοβάσαι την απόρριψη στο φλερτ. Από τη στιγμή που διάβασες το άρθρο σήμερα και ακολουθήσεις αυτές τις συμβουλές, τα αποτελέσματά σου στο φλερτ με τις γυναίκες θα βελρτιωθούν πολύ. Συνέχισε τις προσεγγίσεις σου και να θυμάσαι ότι για τις γυναίκες είναι ακαταμάχητος ένας άντρας μς αυτοπεποίθηση, ένας Άνδρας Αξίας.

Αν θες να μάθεις περισσότερα για το φλερτ και την απόρριψη, πάτα εδώ.

Βρες και διάβασε το βιβλίο μας Άνδρας Αξίας εδώ.

Καλή συνέχεια

 

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.