Φλερτ και Απόρριψη: Πότε και Πώς την Απορρίπτεις

Το φλερτ και η απόρριψη συχνά πάνε μαζί. Πώς όμως εσύ μπορείς να απορρίψεις μια γυναίκα;

Στις περισσότερες περιπτώσεις στο φλερτ, ειδικά στην αρχή, φοβόμαστε τόσο πολύ ότι η γυναίκα θα μας απορρίψει που δεν σκεφτόμαστε καν ότι έχουμε την επιλογή να την απορρίψουμε εμείς.

Όταν φλερτάρουμε μια γυναίκα που είναι διαθέσιμη επικεντρωνόμαστε υπερβολικά στο να την κερδίσουμε και ξεχνάμε τα κριτήριά μας και το γεγονός ότι έχουμε και άλλες ερωτικές επιλογές.

Το αποτέλεσμα είναι να παίζουμε σε ένα άνισο παιχνίδι. Θεωρούμε ότι η γυναίκα έχει την επιλογή και τη δυνατότητα να μας απορρίψει, αλλά εμείς όχι. Αυτό δεν συμβαίνει πάντα, φυσικά. Σε πολλές περιπτώσεις, ειδικά όταν φλερτάρουμε συχνά, συνειδητοποιούμε ότι με κάποιες γυναίκες δεν ταιριάζουμε και ότι μπορούμε να τις απορρίψουμε.

Ωστόσο, προκειμένου να παίζεται το παιχνίδι του φλερτ με ίσους όρους, πρέπει να καταλάβουμε ότι είναι πολύ σημαντικό να έχουμε τη δύναμη, την επιλογή και τη δυνατότητα να απορρίψουμε κι εμείς τη γυναίκα. Πριν συνεχίσεις να διαβάζεις, δες το βίντεο του Χρήστου σχετικά με το πότε την απορρίπτεις εσύ.

Σε κάθε περίπτωση, επειδή όσον αφορά το φλερτ είναι δύσκολο να ξεχωρίσουμε μερικές φορές το πότε απορρίπτουμε μια γυναίκα αλλά και ποιος είναι ο σωστός τρόπος για να το κάνουμε αυτό, είναι πολύ σημαντικό να έχουμε στο μυαλό μας τα παρακάτω βήματα κατά τη διάρκεια του φλερτ.

 

Πότε Απορρίπτεις Μια Γυναίκα Στο Φλερτ

#1. Όταν Δεν Υπάρχει Σεβασμός Προς Εσένα

Από τις βασικότερες αιτίες για να διαλύσεις μια σχέση ή να την απορρίψεις από την αρχή του φλερτ είναι να μην σε σέβεται. Το να μην σε σέβεται μια γυναίκα σίγουρα εξαρτάται και από το πώς εσύ προβάλεις τον εαυτό σου και ορίζεις τη ζωή σου, φανερώνει όμως και κάποια στοιχεία για τον χαρακτήρα της γυναίκας.

Σε κάθε περίπτωση, από ένα μειωτικό σχόλιο μπορείς να καταλάβεις πολλά για το άτομο που έχεις απέναντί σου.

Όταν μια γυναίκα δείχνει ασέβεια προς τα εσένα, τη στιγμή εκείνη ακριβώς την απορρίπτεις.

Δεν θέλεις μια γυναίκα στη ζωή σου που είναι ασεβής, ούτε θέλεις να δημιουργήσεις μια τοξική σχέση.

Αυτή η συμπεριφορά πρέπει να είναι εντελώς έξω από τα δικά σου κριτήρια, τις συμπεριφορές που ανέχεσαι και συνολικότερα τη δική σου ζωή.

#2. Όταν Παίρνεις Λιγότερα Απ’ Όσα Θέλεις Και Αξίζεις

Σε μια σχέση και σε μια γνωριμία δεν πρέπει ποτέ να συμβιβάζεσαι με κάτι λιγότερο από αυτό που θέλεις.

Εάν νιώθεις ότι η συγκεκριμένη γυναίκα δεν μπορεί να σου προσφέρει αυτό που θέλεις και αξίζεις, τότε ήρθε η ώρα να την απορρίψεις.

Μην ρίχνεις τα στάνταρ σου προκειμένου να κάνεις σεξ ή σχέση.

Είμαι σίγουρος ότι εάν φλερτάρεις περισσότερο θα μπορέσεις να δημιουργήσεις αυτό ακριβώς που θέλεις και σου αξίζει.

#3. Όταν Δηλώνει Από Την Αρχή Του Φλερτ Ότι Σε Βλέπει Φιλικά

Όσο ευνόητο κι αν σου φαίνεται αυτό, πολλοί άντρες έχουν κάνει το λάθος να μην απορρίπτουν τη γυναίκα, παρ’ ότι εκείνη έχει εκφράσει ξεκάθαρα τις φιλικές της προθέσεις.

Ένας από τους κύριους λόγους για να απορρίψεις μια γυναίκα είναι να έχετε διαφορετικές προθέσεις και να βλέπεται διαφορετικά τη σχέση σας.

Εάν της έχεις πει ότι την βλέπεις ερωτικά κι εκείνη σου έχει ξεκαθαρίσει ή σου δείχνει ότι σε βλέπει σαν φίλο, μην περιμένεις άλλο και, προς Θεού, μην την παρακαλάς!

Δες το επεισόδιο από το ελληνικό podcast Apla+Andrika σχετικά με το πόσο πρέπει να επιμείνεις μετά τη δική της απόρριψη, ωστέ να διεκδικήσεις αυτό που σου αξίζει αλλά να μην παρακαλάς.

Ό,τι και να κάνεις είναι πολύ δύσκολο να αλλάξει η κατάσταση. Εάν τα “θέλω” σας είναι διαφορετικά, ήρθε η ώρα να την απορρίψεις.

 

#4. Δεν Συμβαδίζουν Οι Στόχοι Σας Και Ο Τρόπος Που Βλέπετε Τη Ζωή

Και αυτός είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας για να συνεχιστεί το φλερτ και η συγκεκριμένη σχέση.

Εάν θέλετε τελείως διαφορετικά πράγματα και βλέπετε τη ζωή με ξεκάθαρα αντίθετο τρόπο, τότε ενδεχομένως να πρέπει να την απορρίψεις.

Ξέρω ότι δεν είναι ένα απλό θέμα το να βρεις μια γυναίκα με την οποία να ταιριάζετε και να ταιριάζουν και οι νοοτροπίες σας και οι στόχοι σας, ωστόσο εάν αποκλίνετε σε πολλά σημεία τότε ίσως είναι καλύτερα να ψάξεις για κάτι άλλο.

Εάν για παράδειγμα, εσύ θέλεις να κυνηγήσεις μια καριέρα κι εκείνη θέλει να σπουδάσει στο εξωτερικό, είναι ευνόητο ότι αυτά που θέλετε δεν συμβαδίζουν και θα είναι πολύ δύσκολο αυτή η σχέση να προχωρήσει.

Επιπροσθέτως, εάν εσύ έχεις μια θετική στάση για τη ζωή και είσαι δραστήριος κι εκείνη είναι συνολικά αρνητική και δεν έχει ενδιαφέροντα, αυτό μακροπρόθεσμα ενδεχομένως να οδηγήσει σε ρήξη.

Επομένως, στην περίπτωση που το χάσμα είναι μεγάλο και δεν γεφυρώνετε εύκολα, τότε ίσως είναι καλύτερα να την απορρίψεις.

#5. Όταν Δεν Κάνετε Σεξ

Το σεξ είναι πολύ σημαντικό σε μια σχέση. Ακόμα και στην αρχή του φλερτ, κάποια στιγμή πρέπει να υπάρξει σεξουαλική επαφή.

Εάν υπάρχει σεξουαλική έλξη μεταξύ σας αλλά δεν γίνεται σεξ, δηλαδή εάν η γυναίκα σού λέει ότι θέλει να κάνετε σεξ αλλά μετά από δύο μήνες τα λόγια της δεν έχουν γίνει πράξη, τότε ενδεχομένως είναι καλύτερα να την απορρίψεις.

Φυσικά, εάν έχετε σχέση και δεν κάνετε σεξ για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα τότε σίγουρα πρέπει να σκεφτείς σοβαρά την απόρριψη. Σε κάθε περίπτωση, το σεξ είναι ένας βασικός παράγοντας στη σχέση και θα πρέπει να υπάρχει. Διαφορετικά δεν υπάρχει λόγος να κρατάτε ο ένας τον άλλον δέσμιο.

Πώς Την Απορρίπτεις

#1. Με Σεβασμό Και Ευγένεια

Το να απορρίπτεις μια γυναίκα με σεβασμό και ευγένεια δείχνει και τον χαρακτήρα σου.

Είναι πολύ σημαντικό να της εξηγήσεις τους λόγους που δεν θέλεις να συνεχίσετε την επικοινωνία σας με έναν ευγενικό τρόπο, χωρίς να την μειώσεις ή να την προσβάλλεις.

Με αυτόν τον τρόπο δείχνεις και σε εκείνη ότι είσαι ένας Άνδρας Αξίας και ότι τη σέβεσαι σε κάθε περίπτωση.

Μην ξεχνάς πώς ο τρόπος με τον οποίο το χειρίζεσαι επικοινωνιακά, είναι και ο πιο σημαντικός.

#2. Ξεκάθαρα

Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό.

Πολλοί άνθρωποι, άντρες και γυναίκες, προκειμένου να μην πληγώσουν κάποιον, τον απορρίπτουν έμμεσα και επομένως δεν είναι ξεκάθαρο.

Αυτό οδηγεί το άλλο άτομο στο να περιμένει, να ελπίζει ότι κάτι θα αλλάξει ή να κυνηγάει.

Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να της πεις λεκτικά με ξεκάθαρο τρόπο ότι δεν θέλεις να συνεχιστεί η επικοινωνία σας.

Θα γίνουν πολύ πιο εύκολα τα πράγματα και για τους δυο σας.

#3. Οριστικά

Να αποφεύγεις αυτές τις σχέσεις που τελειώνουν, και μετά συνεχίζουν, και μετά ξανατελειώνουν και πάει λέγοντας.

Δεν χρειάζεσαι μπερδεμένα άτομα και καταστάσεις στη ζωή σου.

Όταν απορρίψεις μια γυναίκα πρέπει να είναι οριστικό. Δεν γίνεται η σχέση αυτή να ξεκινήσει ξανά, γιατί τότε κανένας από τους δυο σας δεν θα μπορέσει να πάει παρακάτω και να δημιουργήσει μια καινούρια, υγιή σχέση που του αξίζει.

Συνολικά, θα πρέπει να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου και να μπορείς να αποδεχθείς από την αρχή του φλερτ ότι ενδεχομένως να χρειαστεί να απορρίψεις τη συγκεκριμένη γυναίκα.

Όταν νιώθεις ότι έχεις το δικαίωμα, την επιλογή και τη δύναμη να απορρίψεις μια όμορφη γυναίκα επειδή απλά δεν ταιριάζετε σε κάποια θέματα, θα είσαι πολύ περισσότερο ο εαυτός σου κατά τη διάρκεια του φλερτ και θα νιώθεις ακόμα ισχυρότερος.

Πολλές φορές, μπορεί να θέλεις και να περιμένεις κάποια πράγματα από μια γυναίκα, κι εκείνη απλά να μην μπορεί ή να μην θέλει να στα προσφέρει. Και είναι οκ αυτό.

Το θέμα είναι πού τοποθετείς εσύ τον εαυτό σου και πόσο πιστεύεις ότι αξίζει.

Και μια γυναίκα που δεν είναι ακριβώς αυτό που θέλεις και σου αξίζει δεν χρειάζεται να είναι δίπλα σου.

Είναι σημαντικό να ξέρεις πώς να διεκδικείς και να κερδίζεις αυτό που θέλεις. Ξεκίνα σήμερα από εδώ

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.