Φλερτ και Γλώσσα Σώματος: Τα Βασικά που Πρέπει να Γνωρίζεις!

Φλερτ Και Γλώσσα Σώματος

Η γλώσσα του σώματος κατά την διάρκεια του φλερτ μας βγαίνει τόσο φυσικά που δεν το αντιλαμβανόμαστε.

Η ανθρώπινη επικοινωνία αποτελείται από: λεκτική επικοινωνία σε ποσοστό 20% και γλώσσα του σώματος σε ποσοστό 80%. Την επόμενη φορά που θα φλερτάρεις λοιπόν, παρατήρησε την γλώσσα του σώματος της γυναίκας και θα δεις ότι μπορείς να εξάγεις αρκετά συμπεράσματα.

Βέβαια, είναι χρήσιμο να έχεις υπόψιν σου τα λάθη στο φλερτ που πρέπει να αποφύγεις αν θες να δημιουργήσεις έλξη.

Φλερτ Και Γλώσσα Σώματος
φλερτ

Το να διαβάζεις την γλώσσα του σώματος μια γυναίκας δεν είναι ακριβώς το να παρατηρείς συγκεκριμένες κινήσεις ή χειρονομίες, αλλά να προσέχεις αλλαγές στην συμπεριφορά της.

Προτού αρχίσεις να παρατηρείς τα σημάδια της γλώσσας του σώματος της, πρέπει να θέσεις μια βάση, τις αρχικές συνθήκες, ώστε να μπορέσεις να δεις τις διαφορές.

Μπορεί για παράδειγμα μια συγκεκριμένη κίνηση που δείχνει ενδιαφέρον στην πλειονότητα των περιπτώσεων, για εκείνη να είναι κάτι που συνηθίζει να κάνει με όλους.

Σε αυτό το άρθρο θα μάθεις τα βασικά για την γλώσσα του σώματος κατά την διάρκεια του φλερτ.

#1. Φλερτ Και Κινήσεις Των Χεριώνφλερτ

Οι γυναίκες όταν ενδιαφέρονται για κάποιον, αγγίζουν ασυνείδητα τα ερωτογενή σημεία του σώματος τους. Θα τις δεις να παίζουν με τα κοσμήματα τους ή με το ποτήρι τους.

Αγγίζοντας ερωτογενή σημεία, συνήθως τον λαιμό ή τα χείλη, στέλνει ένα μήνυμα ότι νιώθει έλξη για εσένα και προσπαθεί να σου τραβήξει την προσοχή σε αυτά τα σημεία.

Όταν νιώθει έλξη, ανεβαίνουν οι παλμοί και αισθάνεται νευρικότητα, που της βγαίνει προς τα έξω με διάφορους τρόπους, όπως το παιχνίδι με τα κοσμήματα ή με διάφορα αντικείμενα.

Αν αυτές οι κινήσεις είναι αργές και ελεγχόμενες, είναι ένα καλό σημάδι ότι ενδιαφέρεται.

#2. Παρατήρησε Τα Πόδια της

πόδια

Όταν αισθάνεται νευρικότητα, όπως στην προηγούμενη περίπτωση, θα δεις ότι κουνάει τα πόδια πάνω κάτω. Από τις κινήσεις των ποδιών της όμως μπορείς να βγάλεις και άλλα συμπεράσματα.

Δες το βίντεο που ακολουθεί γαι αν μάθεις πώς μπορείς να έχεις κι εσύ τη γυναίκα που σου αρέσει.

Μια γυναίκα που ενδιαφέρεται, συνήθως κάθεται σταυροπόδι με τα πόδια της να δείχνουν προς το μέρος σου.

Επίσης, μπορεί να σε αγγίξει ελαφρά με τα πόδια της, προσπαθώντας να σου τραβήξει την προσοχή.

#3. Η Δύναμη Του Καρπού

η δύναμη του καρπού

Οι καρποί θεωρούνται από τα περισσότερο ευάλωτα σημεία του σώματος. Μια γυναίκα που με τις κινήσεις της αποκαλύπτει τους καρπούς, δείχνει ότι είναι ευάλωτη απέναντι στον άντρα.

Οι καρποί είναι για την γυναίκα μια ερωτογενής ζώνη, με πολλές νευρικές απολήξεις. Όταν τοποθετούν τους καρπούς τους ανοιχτούς μπροστά σου είναι ένα πιθανό σημάδι ότι ενδιαφέρονται.

#4. Φλερτ Και Επαφή Με Τα Μάτια
οπτικη επαφη

Η επαφή με τα μάτια είναι πολύ σημαντικό μέρος της έλξης. Δείχνει ενδιαφέρον και δημιουργεί σύνδεση.

Η επαφή με τα μάτια είναι σημαντική, τόσο για τους άντρες, όσο και για τις γυναίκες. Κάθε φύλο χρησιμοποιεί την επαφή με τα μάτια με διαφορετικό τρόπο.

Οι γυναίκες στην προσπάθεια να τραβήξουν την προσοχή ενός άντρα, συναντούν το βλέμμα του για λίγα δευτερόλεπτα και μετά αλλάζουν κατεύθυνση. Μερικές φορές μπορεί το βλέμμα να συνοδεύεται από ένα χαμόγελο και κάνουν αυτή την διαδικασία αρκετές φορές, μέχρι ο άντρας να πάρει το μήνυμα.

Αν παρατηρήσεις τα μάτια από κοντά, θα δεις ότι οι κόρες διαστέλλονται, όταν το άτομο είναι ενθουσιασμένο και όταν υπάρχει έλξη. Αυτό βέβαια, είναι δύσκολο να το προσέξεις από απόσταση, αλλά από κοντά είναι εύκολο να δεις την αλλαγή.

Η διαστολή της κόρης του ματιού δεν σημαίνει απαραίτητα όμως ότι υπάρχει σεξουαλικό ενδιαφέρον. Μπορεί απλά να την ενδιαφέρει το θέμα συζήτησης ή οι κόρες να έχουν διασταλεί λόγω του χαμηλού φωτισμού.

#5. Φλερτ Και Δάγκωμα Των Χειλιών

 

Οι άντρες τείνουν να πιστεύουν ότι μια γυναίκα που δαγκώνει τα χείλη της στέλνει ένα ερωτικό μήνυμα. Μπορεί να ισχύει, όμως δεν είναι σίγουρο. Μπορεί να δάγκωμα των χειλιών να είναι μια κακιά συνήθεια της ή μια ένδειξη άγχους και νευρικότητας, ακόμη και θυμού ή εκνευρισμού.

Το να προσεγγίσεις μια γυναίκα απλά και μόνο επειδή την είδες τα δαγκώνει τα χείλη της, δεν έχει νόημα.  Για αυτό είναι σημαντικό να παρατηρήσεις καλά, ώστε να καταλάβεις την φύση του δαγκώματος των χειλιών.

Αν δεις ότι παράλληλα κάνει και άλλες κινήσεις, όπως αυτές που αναφέρουμε σε αυτό το άρθρο, τότε μάλλον το δάγκωμα των χειλιών είναι μέρος του «σόου», για να σου δείξει ότι υπάρχει έλξη.

#6. Φλερτ Και Στάση Σώματος
γλώσσα σώματος

Ένας άντρας που φλερτάρει μια γυναίκα, προσπαθεί υποσυνείδητα να ορθώσει το ανάστημα, να κρατήσει ψηλά το κεφάλι, για να δείξει ψηλότερος και πιο δυνατός από τον ανταγωνισμό.

Κάτι ακόμη που μπορεί να σημαίνει ότι υπάρχει ενδιαφέρον είναι όταν ο άντρας ή η γυναίκα γέρνουν ο ένας προς το μέρος του άλλου. Αυτό είναι κάτι που συνήθως κάνουν οι γυναίκες, τείνουν να τοποθετούν το σώμα τους με τρόπο τέτοιο ώστε να βλέπει προς το μέρος του άντρα που τις ενδιαφέρει.

Αν λοιπόν την δεις να κάθεται με τρόπο τέτοιο ώστε να βρίσκεται ακριβώς απέναντι σου, τότε μάλλον υπάρχει ενδιαφέρον, όπως και στην περίπτωση που κάθεται δίπλα σου και γέρνει προς το μέρος σου.

Σε αυτό το σημείο, πρέπει να προσέξεις, γιατί μπορεί να κάνει αυτή την κίνηση, απλά επειδή δεν σε ακούει, αν βρίσκεστε σε κάποιο μέρος που έχει δυνατή μουσική ή θόρυβο.

Δες πώς κινείται και κρίνε αναλόγως, αν η στάση του σώματος της εκφράζει ενδιαφέρον ή όχι.

#7. Περιποιείται Τον Εαυτό Της Μπροστά Σου
φλερτ

Μια γυναίκα που ψάχνει για ερωτικό σύντροφο, ιδιαίτερα αν αναζητά μια πιο σταθερή σχέση, όταν εντοπίσει κάποιον από τον οποίο έλκεται, χρησιμοποιεί τεχνικές όπως η περιποίηση των χειλιών της ή των μαλλιών της μπροστά στον άντρα που την ενδιαφέρει.

Αυτή είναι μια τεχνική ιδιαίτερα δημοφιλής στο ζωικό βασίλειο. Τα πουλιά για παράδειγμα καθαρίζουν τα φτερά τους, όταν θέλουν να ζευγαρώσουν. Έτσι και οι γυναίκες προσπαθούν με αυτόν τον τρόπο να εντυπωσιάσουν το πιθανό ταίρι τους.

Μερικές φορές, μπορεί να είναι ένδειξη άγχους, αλλά δεν είναι δύσκολο να καταλάβεις πότε πρόκειται για προσπάθεια εντυπωσιασμού και πότε όχι. Θα το διαπιστώσεις, αν συνοδεύεται από άλλες παρόμοιες κινήσεις.

#8. Φλερτ Και Γλώσσα Σώματος: Το Άγγιγμα
άγγιγμα

Οι γυναίκες συνήθως φλερτάρουν χωρίς να κάνουν πρώτες την κίνηση να αγγίξουν τον άντρα. Αν δεις ότι αγγίζει το χέρι σου, το γόνατο ή τον ώμο σου, τότε ενδιαφέρεται και δεν το κάνει τυχαία.

Τις περισσότερες φορές οι άντρες είναι αυτοί που κάνουν την πρώτη κίνηση και αγγίζουν, πολύ νωρίτερα από ότι οι γυναίκες, στην προσπάθεια τους να κλιμακώσουν την σωματική επαφή. Κάποιες φορές γνωρίζοντας ότι είναι αρκετά νωρίς, προσπαθούν να το κάνουν να φανεί τυχαίο.

Υπάρχει και το ενδεχόμενο (που δεν πρέπει να παραβλέψεις) η γυναίκα να θέλει να σε δοκιμάσει ή να σε πειράξει και να κάνει διάφορες κινήσεις και αγγίγματα, αλλά δεν είναι δύσκολο να το καταλάβεις, αφού αν όντως ενδιαφέρεται οι κινήσεις της θα συνοδεύονται από τα παραπάνω σημάδια.

#9. Αντιγραφή Κινήσεων

Οι άνθρωποι συνήθως έλκονται από ανθρώπους με τους οποίους μοιράζονται ενδιαφέροντα ή έχουν παρόμοιο τρόπο δράσης. Όταν έχεις κοινά στοιχεία με κάποιον, χαλαρώνεις και συμπεριφέρεσαι πιο άνετα.

Ένας τρόπος να το επιτύχεις αυτό είναι να αντιγράφεις τις κινήσεις του άλλου, τον τρόπο ομιλίας, ακόμη και τον τόνο της φωνής. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να μιμείσαι τον άλλον, για να τον κάνεις να ενδιαφερθεί για εσένα. Συνήθως αυτό είναι κάτι που συμβαίνει υποσυνείδητα, όταν ήδη υπάρχει ενδιαφέρον.

Οπότε, αν την δεις να κινείται με τρόπο παρόμοιο με τον δικό σου, είναι ένα καλό σημάδι της γλώσσας του σώματος της ότι υπάρχει ενδιαφέρον.

φλερτ

Τέλος, η γλώσσα του σώματος μπορεί να σου αποκαλύψει πολλά για το αντίθετο φύλο, ειδικά στην πρώτη προσέγγιση ή ακόμα και από το πρώτο ραντεβού. Για μια γυναίκα είναι πιο συχνό να σου δείχνει ότι είναι διαθέσιμη και ενδιαφέρεται με τη γλώσσα του σώματος, καθώς οι περισσότερες εκφράζονται πιο έμμεσα και δεν αποκαλύπτουν πάντα από την αρχή τις επιθυμίες τους.

Συνεπώς αυτά που λέτε μεταξύ σας όταν σου έχει κάνει φανερό το ενδιαφέρον της, και αυτά που δείχνει η γλώσσα σώματος είναι εξίσου σημαντικά. Όσο πιο πολύ χρησιμοποιείς τη γλώσσα σώματος στο φλερτ, τόσο πιο πολύ θα σε θέλει. Και όταν κάποιος κάνει φανερό ότι θέλει έναν άλλο άνθρωπο, μπορείς να μαντέψεις τί ακολουθεί!

Από τη στιγμή που προσεγγίζεις, προσπάθησε να δημιουργήσεις την κατάλληλη ατμόσφαιρα και η γυναίκα θα ανταποκριθεί σε αυτό. Το φλερτ είναι για να περάσετε καλά και οι δυο!

Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Η γλώσσα του σώματος λέει πολλά κατά την διάρκεια του φλερτ και το σημαντικότερο είναι ότι μαθαίνεται, δες εδώ για περισσότερα.

Διάβασε το βιβλίο μας Άνδρας Αξίας και ανέβασε την αξία σου στο φλερτ και όχι μόνο. Βρες το εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.