Φλερτ με τα Μάτια. Γιατί να την Κοιτάς στα Μάτια

Φλερτ Με Τα Μάτια Και Τι Πετυχαίνεις Με Αυτό

Πόσες φορές έχεις μιλήσει με κάποια γυναίκα που σου άρεσε, αποφεύγοντας να την κοιτάξεις στα μάτια, λόγω αμηχανίας;

Η βλεμματική επαφή είναι κάτι που δυσκολεύει αρκετούς άντρες, όμως το φλερτ με τα μάτια έχει σημαντικά πλεονεκτήματα που δεν μπορείς να παραβλέψεις.

Το γεγονός ότι μπορεί να δυσκολεύεσαι να την κοιτάς στα μάτια, δεν σημαίνει ότι θα το αποδεχτείς και δεν θα κάνεις κάτι γι αυτό.

Μάλιστα, το κομμάτι του φλερτ με τα μάτια είναι κάτι που μπορείς να βελτιώσεις σχετικά εύκολα και γρήγορα.

Ένας άντρας που κοιτάζει στα μάτια τη γυναίκα που φλερτάρει, θα καταφέρει να ξεχωρίσει, για πολλούς λόγους που θα δούμε αναλυτικά στη συνέχεια.

Γιατί Είναι Δύσκολο Το Φλερτ Με Τα Μάτια;

Ο συγχρονισμός με τους άλλους, η έκφραση συναισθημάτων, η ένδειξη προσοχής και η δημιουργία συναισθηματικής σύνδεσης είναι κάτι δύσκολο για κάποιους άντρες.

Ένας λόγος που μπορεί κάποιος να αποφεύγει την οπτική επαφή είναι το ότι κρύβει την αλήθεια και φοβάται ότι θα αποκαλυφθεί.

Ακόμη ένας άλλος λόγος είναι η απόκρυψη συναισθημάτων, συνήθως αρνητικών, όπως φόβος της απόρριψης.

Υπάρχουν αρκετοί λόγοι που μπορεί να οδηγήσουν στην απόρριψη. Έχουμε συζητήσει εκτενώς για το θέμα στο επεισόδιο από το ελληνικό podcast του Apla+Andrika,  το οποίο θα βρεις παρακάτω.

 

Ο πιο συνηθισμένος όμως λόγος είναι η ανασφάλεια. Η οπτική επαφή είναι μια πρόσκληση για περαιτέρω αλληλεπίδραση, κάτι που μπορεί να είναι δύσκολο για κάποιους ανθρώπους.

Τέλος, ένας άνθρωπος που δεν κοιτά τον συνομιλητή του στα μάτια μπορεί να σημαίνει ότι θεωρεί πως δεν έχει να προσφέρει αξία ή ότι είναι κατώτερος από αυτόν.

Γιατί Πρέπει Να Την Κοιτάς Στα Μάτια;

Η οπτική επαφή είναι πανίσχυρη και είναι εξαιρετικά σημαντική, για τη δημιουργία θετικών συνδέσεων με μια γυναίκα κατά τη διαδικασία του φλερτ.

#1. Το Φλερτ Με Τα Μάτια Δημιουργεί Σύνδεση

Είναι εύκολο παρατηρώντας τα μάτια να δείξεις στη γυναίκα που φλερτάρεις ότι την προσέχεις και ότι έχεις εστιάσει σε εκείνη.

Σύμφωνα με τους ανθρωπολόγους αυτή είναι μια λειτουργία που ο άνθρωπος ανέπτυξε, για να μπορεί να συνεργάζεται, κάτι που ήταν απαραίτητο για την επιβίωση του είδους.

Τα ανθρώπινα μάτια λοιπόν είναι φτιαγμένα για να επικοινωνούν μεταξύ τους και να δημιουργούν σύνδεση.

#2. Τα Μάτια Αποκαλύπτουν Σκέψεις Και Συναισθήματα

το φλερτ με τα μάτια αποκαλύπτει σκέψεις και συναισθήματα

Θα έχεις σίγουρα ακούσει την έκφραση ότι τα μάτια είναι ο καθρέφτης της ψυχής. 

Αν και αυτό δεν είναι κυριολεκτικό, είναι αλήθεια ότι αποκαλύπτουν πολλά σχετικά με τις σκέψεις μας από στιγμή σε στιγμή.

Τα μάτια δεν λένε ποτέ ψέμματα.

#3. Η Οπτική Επαφή Δείχνει Ότι Την Προσέχεις

Κάθε άνθρωπος αισθάνεται την ανάγκη να γίνεται αποδέκτης της προσοχής άλλων ανθρώπων και όταν αυτό συμβαίνει αισθάνεται σημαντικός.

Ιδιαίτερα στη σύγχρονη εποχή που είμαστε συνηθισμένοι να μιλάμε μέσω μηνυμάτων ή μέσω τηλεφώνου η οπτική επαφή είναι κάτι που λείπει και δυσκολευόμαστε να τη διατηρήσουμε.

Όμως κοιτώντας τη γυναίκα στα μάτια, όταν τη φλερτάρεις, της δείχνεις ότι έχει την αμέριστη προσοχή σου και ότι είναι σημαντική για εσένα και αυτό μπορεί να την κερδίσει.

Εκτός από την οπτική επαφή, δες εδώ ένα πολύ ενδιαφέρον βίντεο, όπου θα μάθεις 5 συμπεριφορές για να σε θέλει σαν τρελή.

#4. Η Οπτική Επαφή Δημιουργεί Κλίμα Εμπιστοσύνης

Κοιτώντας κάποιον στα μάτια τον κάνεις να σε εμπιστευτεί, ενώ αντιθέτως αποφεύγοντας να τον κοιτάξεις, τον κάνεις να σε θεωρεί αναξιόπιστο.

Η δημιουργία εμπιστοσύνης μέσω της οπτικής επαφής είναι κάτι που έχει αποδειχθεί πειραματικά.

Συγκεκριμένα, έρευνα του Northwestern University, δημοσιευμένη στο Journal of Participatory Medicine έδειξε ότι η οπτική επαφή κατά την πρώτη αλληλεπίδραση μεταξύ γιατρού και ασθενούς, συνέβαλε στο να φανεί ο γιατρός αξιόπιστος και έμπιστος.

Αντιλαμβάνεσαι πόσο σημαντικό είναι κάτι τέτοιο, όταν φλερτάρεις με μια γυναίκα.

#5. Η Βλεμματική Επαφή Δείχνει Νοημοσύνη

το φλερτ με τα μάτια δείχνει νοημοσύνη

Αν έχεις βρεθεί σε κάποια συνέντευξη για εργασία θα ξέρεις πόσο σημαντική είναι η γλώσσα του σώματος και ιδιαίτερα η επαφή με τα μάτια, των ανθρώπων που παίρνουν τη συνέντευξη.

Με αυτόν τον τρόπο δείχνεις ότι είσαι ανταγωνιστικός και άνετος, ενώ παράλληλα δείχνεις ότι διαθέτεις υψηλή κοινωνική νοημοσύνη.

Αυτά τα χαρακτηριστικά είναι εξαιρετικά χρήσιμα στο φλερτ και προβάλλονται με εμφατικό τρόπο, όταν κοιτάζεις στα μάτια τη γυναίκα που φλερτάρεις.

#6. Το Φλερτ Με Τα Μάτια Είναι Σέξι

Θα έχεις παρατηρήσει πόσο ελκυστικό είναι ένα ευτυχισμένο, χαμογελαστό πρόσωπο.

Το ευτυχισμένο πρόσωπο ενός ανθρώπου που διασκεδάζει είναι κάτι ιδιαίτερα ελκυστικό και τα θετικά συναισθήματα περνούν και στη γυναίκα που φλερτάρει.

Κοιτώντας τη γυναίκα που σου αρέσει στα μάτια, όχι μόνο δείχνεις πιο ελκυστικός, αλλά προβάλλεις και την αυτοπεποίθηση σου.

#7. Η Επαφή Με Τα Μάτια Δημιουργεί Οικειότητα

Ένας άντρας που φλερτάροντας κοιτάζει συνέχεια αλλού δημιουργεί ένα αρνητικό κλίμα, το οποίο πιθανότατα θα φέρει με τη σειρά του αρνητική έκβαση και απόρριψη.

Κοιτώντας όμως τη γυναίκα στα μάτια δημιουργείται ένα φιλικό κλίμα και οικειότητα που μπορεί να έχει σημαντικό όφελος για τη συνέχεια.

Πώς Θα Κάνεις Ποιοτικό Φλερτ Με Τα Μάτια

Η οπτική επαφή με τη γυναίκα κατά τη διάρκεια του φλερτ είναι ο παράγοντας που θα καθορίσει την μεταξύ σας οικειότητα.

Άκουσε τη γυναίκα με προσοχή, όταν σου μιλάει και δείξτο κοιτώντας τη στα μάτια, αλλά κοίτα την στα μάτια, όταν έρθει η δική σου σειρά να μιλήσεις. 

Όσο μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση έχεις, τόσο πιο εύκολο θα σου είναι να την κοιτάς στα μάτια.

Επίσης, είναι πολύ σημαντικό να είσαι ο εαυτός σου. Όταν είσαι αυθεντικός, δεν θα έχεις κάτι να κρύψεις και άρα δεν θα φοβάσαι μην αποκαλυφθεί κάτι για εσένα που δεν ισχύει. 

Τσέκαρε το βίντεο του Χρήστου παρακάτω, για να δεις πώς θα μπορείς να εκφράσεις τις προθέσεις σου με αυθεντικότητα.

Έτσι, θα μπορείς εύκολα να διατηρείς την οπτική επαφή με τη γυναίκα.

Όπως καταλαβαίνεις, η βάση της οπτικής επαφής είναι κάτι που βγαίνει από μέσα σου. 

Ένας Άντρας Αξίας, με ακέραιο χαρακτήρα δεν θα δυσκολευτεί στο φλερτ με τα μάτια.

Συμπέρασμα

Το φλερτ με τα μάτια θα έχει εξαιρετικά σημαντική συμβολή στην επιτυχία με μια γυναίκα.

Κοιτώντας τη γυναίκα που φλερτάρεις στα μάτια της δείχνεις ότι διαθέτεις ποιοτικά χαρακτηριστικά και υψηλή αξία. 

Συγκεκριμένα, δείχνεις:

– Πιο ισχυρός και κυριαρχικός

– Πιο ζεστός

– Ελκυστικός και αρεστός

– Ότι διαθέτεις κοινωνικές δεξιότητες

– Ειλικρινής, αξιόπιστος και έμπιστος

– Ότι διαθέτεις αυτοπεποίθηση και συναισθηματική σταθερότητα

Όλα τα παραπάνω είναι οι λόγοι που αξίζει να προσπαθήσεις να εντάξεις το φλερτ με τα μάτια στη ζωή σου, ακόμη και αν είσαι ντροπαλός. Μην ξεχνάς ότι η πρακτική θα σε κάνει καλύτερο.

Θέλεις να αποκτήσεις τώρα αυτό που σου αξίζει στον ερωτικό τομέα; Μην χάνεις χρόνο. Δες αυτό.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.