Φλερτ: Πως να Εκφράσεις Αυτό που Θέλεις και Όχι Αυτό που Φοβάσαι

πως να φλερτάρεις με γυναίκες.

Αυτό Που Θέλεις Στο Φλερτ

Πόσες φορές έχεις αποφασίσει να προσεγγίσεις μια γυναίκα που σου αρέσει και όλα πήγαν στραβά στο φλερτ; Ή ακόμα χειρότερα, δεν πήγαν καθόλου;

Στην πιο απλή μορφή, το φλερτ είναι μια μορφή επικοινωνίας. Απαραίτητη για όλους και ταυτόχρονα μια διαδικασία που ενώ ξέρουμε πως θα έπρεπε να είναι απλή, πολλές φορές μετατρέπεται σε ζωντανό κουβάρι.

Σε ένα πολύ βασικό επίπεδο, μια επικοινωνιακή δομή έχει ως εξής:

  1. Ανταλλάζεις πληροφορίες.
  2. Ανταλλάζεις απόψεις για τις πληροφορίες.
  3. Ανταλλάζεις εμπειρίες.

Στην επικοινωνία, όπως και στα περισσότερα πράγματα στην ζωή, υπάρχει μια ανταλλαγή. Δίνεις κάτι με σκοπό να πάρεις κάτι πίσω. Στο παρασκήνιο όμως, κρύβεται η αντίληψη σου.

Πως φλερτάρεις με γυναίκες.

Η αντίληψη που έχεις για την αξία που έχει αυτό που προσφέρεις σε σύγκριση με την αξία που πιστεύεις που έχει αυτό που θέλεις ως αντάλλαγμα.

Όταν φλερτάρεις, δίνεις χρόνο, τεστάρεις τα νερά και βάζεις την καλύτερη μουτσούνα για τον απλούστατο λόγο πως σε μια ανταλλαγή είναι δεδομένο πως θα υπάρξουν και διαπραγματεύσεις. Γουρούνι στο σακί δεν θέλει κανείς.

Οι διαπραγματεύσεις ξεκινούν όταν η μετάδοση της πληροφορίας περιλαμβάνει την αποκάλυψη μιας πρόθεσης.

Όταν φλερτάρεις, στην αρχή ανταλλάζεις πληροφορίες. Όμως η κύρια πληροφορία που θέλεις να μεταδόσεις είναι πως η γυναίκα που μιλάς και επικοινωνείς σου αρέσει και θέλεις να στήσεις το σκηνικό ώστε να υπάρξει συνέχεια.

Αυτό Που Θέλεις Στο Φλερτ : Κάπου Εκεί Το Πράγμα Δυσκολεύει…

Το μυαλό σου χωρίζεται στα δύο και στιγμιαία καλείσαι να επιλέξεις ανάμεσα σε δύο στρατόπεδα:

Να εκφράσεις αυτό που θέλεις ή να συμπεριφερθείς με τέτοιο τρόπο ώστε να αποφύγεις αυτό που φοβάσαι.

Και στις δύο περιπτώσεις όμως, θα κινηθείς με βάση 2 γνώμονες. Ο πρώτος είναι οι ιστορίες που λες στον εαυτό σου και ο δεύτερος οι μηχανισμοί άμυνας που ενεργοποιούνται όταν αυτό που θέλεις πραγματικά βρίσκεται ακριβώς μπροστά σου.

Στην δική μας περίπτωση, μια ωραία γυναίκα.

Ποιες Ιστορίες Πιστεύεις Στο Φλερτ;

ιστορίες φλερτ

Βλέπεις μια γυναίκα που σου αρέσει και μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου έχεις σκεφτεί πως θέλεις να την προσεγγίσεις και να φλερτάρεις. Το ένστικτο του κυνηγού αναλαμβάνει και το μάτι βγάζει σπίθες.

Και εκεί που είσαι έτοιμος να κάνεις το πρώτο βήμα, το οικοδόμημα που έχεις στήσει στο μυαλό σου γκρεμίζεται σαν τραπουλόχαρτα και μαζί με αυτό και οι ελπίδες σου.

 Ωχ… Κοίταξε το κινητό της. Μάλλον βιάζεται 

 Μόλις με κοιτάξει θα πάω να της μιλήσω 

 Μια τόσο ωραία γυναίκα αποκλείεται να είναι μόνη της 

Στην συνέχεια, αντιλαμβάνεσαι πως με αυτές τις σκέψεις δεν πας πουθενά και προσπαθείς να πιέσεις τον εαυτό σου πως είναι απλά μια γυναίκα και δεν πρόκειται να σε φάει ζωντανό.

Η αλήθεια είναι πως τις πιο δύσκολες διαπραγματεύσεις τις κάνουμε πρώτα με τον εαυτό μας.

Όταν οι παραπάνω σκέψεις ρίχνουν κλωτσιές στο κίνητρο που έχεις να φλερτάρεις, προσπαθείς απεγνωσμένα να τις διώξεις από πάνω σου σαν μια ρετσινιά που σε έχει στιγματίσει ανεπανόρθωτα.

Σκέφτεσαι πως τίποτα κακό δεν θα συμβεί και πως η απόρριψη, αν τελικά έρθει, δεν θα έχει και τόσο σημασία. Όμως για κάποιο περίεργο λόγο τα πόδια σου έχουν κοκαλώσει και το μυαλό σου έχει μπλοκάρει.

Πως φλερτάρεις με γυναίκες.

Και αυτό γιατί οι πρώτες κριτικές και αξιολογήσεις που έχεις κάνει για την πραγματικότητα, χωρίς ΚΑΝ να ξέρεις την γυναίκα, είναι οι μηχανισμοί άμυνας που έχουν ενεργοποιηθεί για να σε προστατέψουν από αυτό που αντιλαμβάνεσαι ως πιθανή αποτυχία.

Όλοι έχουμε μηχανισμούς άμυνας που αντιστέκονται στις αλλαγές που θέλουμε να κάνουμε στην ζωή μας.

Ίσως είναι η στιγμή που θέλεις να φλερτάρει προσεγγίζοντας για πρώτη φορά είτε πολύ απλά να πεις σε μια γυναίκα που μιλάς πως σου αρέσει και θέλει σαν την ξαναδείς.

φλερτ και γυναίκες

 

Σε κάθε περίπτωση, το μυαλό μας εφευρίσκει ιστορίες για να εξηγήσει την αντίσταση που έχουμε στην αλλαγή. Είναι σαν να δημιουργούμε έναν φανταστικό αλλά πανίσχυρο αντίπαλο στην θέληση μας για κάτι καλύτερο.

Σκοπός των συγκεκριμένων ιστοριών είναι να στήσουν μια υπόθεση, να την δικαιολογήσουν και μετά να μας πείσουν να την πιστέψουμε. Και η αλήθεια είναι πως σαν διαπραγματευτές, οι μηχανισμοί άμυνας είναι εξαιρετικά ικανοί.

Και η ικανότητα αυτή στηρίζεται στο γεγονός πως πατάνε πάνω στις αδυναμίες μας. Δεν θα σε χτυπήσουν λέγοντας σου « φοβάμαι να προσεγγίσω » αλλά θα στο ρίξουν πιο έξυπνα λέγοντας σου:

 Δεν θα ξέρω τι να πω όταν θα προσεγγίσω και θα γίνω ρεζίλι 

Ρεζίλι σε ποιον; Στις γυναίκες ή στον εαυτό σου; Και αν δεν προσεγγίσεις, τότε πως θα ξέρεις ότι πράγματι δεν ξέρεις τι να πεις; Αν δεν προσεγγίσεις, πως θα εξασκηθείς στο να ξέρεις τι να πεις;

Αυτό Που Θέλεις Στο Φλερτ Και Οι Μηχανισμοί Άμυνας

μηχανισμοί άμυνας στο φλερτ

Οπότε, ποιες είναι οι ιστορίες σου; Τι λες στον εαυτό σου για να δικαιολογήσεις την εσωτερική αντίσταση που εκδηλώνεις υποσυνείδητα για αλλαγή;

Η μάχη ενάντια στις ιστορίες που λέμε στον εαυτό μας δεν είναι one – off. Είναι μια συνεχής επαγρύπνηση των εσωτερικών διαλόγων που κάνουμε όταν αντικρίζουμε την ευκαιρία να διεκδικήσουμε ή να εκφράσουμε αυτό που θέλουμε.

Και σίγουρα δεν είναι εύκολο.

Οι μηχανισμοί άμυνας ενεργοποιούνται από τον φόβο να εκφράσουμε τις προθέσεις μας και να διεκδικήσουμε αυτό που θέλουμε. Όταν θέλεις να φλερτάρεις, οι συγκεκριμένοι φόβοι εμφανίζονται σε διαφορετικές μορφές ή στάδια:

  • Φόβος να προσεγγίσεις.
  • Φόβος να δείξεις ενδιαφέρον είτε άμεσα είτε έμμεσα.
  • Φόβος να δείξεις πως θέλεις να κάνεις σεξ.

Ωστόσο, οι παραπάνω φόβοι είναι η υλοποίηση της απροθυμίας μας να δείξουμε με οποιοδήποτε τρόπο τρωτοί.

Πως φλερτάρεις με γυναίκες.

 

Κάθε φορά που θέλεις να δείξεις τις προθέσεις σου και να φλερτάρεις με οποιοδήποτε τρόπο, προσπαθείς να κρύψεις αυτό που θέλεις επειδή πιστεύεις πως αν το κάνεις θα φανερώσεις μια αδυναμία.

Και εδώ κρύβεται μια από τις σημαντικότερες γνώσεις.

Κάθε στιγμή που υποκύπτεις στον φόβο να εκφραστείς φανερώνει μια υψηλού επιπέδου επένδυση στην γνώμη της γυναίκας για εσένα.

Η άποψη και αξία που έχεις για τον εαυτό σου γίνονται αυτόματα απόλυτα συνυφασμένα με την άποψη που πιθανόν σχηματίσει η γυναίκα για εσένα όταν εκφράσεις αυτό που θέλεις.

Και σε αυτό το σημείο ακριβώς είναι που θέλω να εστιάσεις. Πολλές φορές στο Θεωρητικό Μέρος, αναφέρω πως δεν μας ενδιαφέρει η απόρριψη. Κανείς δεν ασχολείται με ένα, δύο ή δέκα απορρίψεις.

Ξέρεις πολύ καλά πως δεν θα έχει καμία επίπτωση στην ζωή σου.

Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι ο λόγος που δεχτήκαμε την απόρριψη και οι αδυναμίες που πιστεύουμε πως θα προβάλουμε στην γυναίκα όταν εκφράσουμε αυτό που θέλουμε.

Πως φλερτάρεις με γυναίκες.

 

Και αυτό συμβαίνει επειδή όταν εκφράζουμε αυτό που θέλουμε αισθανόμαστε ευάλωτοι στην κριτική που θα ασκήσει ο άλλος σε μια πραγματική μας ανάγκη. Δεν είμαστε τόσο ευαίσθητοι στην απόρριψη όσο είμαστε στην κριτική και στην άποψη που θα σχηματίσουν οι άλλοι για εμάς.

Το παραπάνω δεν είναι παράλογο. Ο κοινωνικός προγραμματισμός μέχρι κάποιο σημείο μας βοηθά να κινούμαστε σε πλατφόρμες που δεν στηρίζονται μόνο σε ζωώδη ένστικτα επιβίωσης αλλά και σε ανώτερα επίπεδα συνειδητότητας, ανεξάρτητα από το αν μιλάμε για φλερτ ή όχι.

Το να σέβεσαι τις ανάγκες και την άποψη του άλλου είναι απαραίτητο. Όμως, από κάποιο σημείο και έπειτα η φάση μετατρέπεται σε χώρο περιορισμού.

Έναν χώρο όπου οι υποθέσεις που κάνουμε για την ενδεχόμενη κριτική που ίσως μας ασκηθεί, μας αποτρέπουν από το να δείξουμε στους άλλους τι θέλουμε και κατ’ επέκταση το ποιοι είμαστε.

Ένας χώρος όπου ρίχνει μαύρο πέπλο σε μια πραγματικότητα που αποφεύγουμε για λόγους που δεν ξέρουμε.

Δεν Φλερτάρεις Με Γυναίκες Αλλά Με Τις Σκέψεις Που Κάνειςσκέψεις φλερτ

Ο μόνος τρόπος για να φανερώσεις τις προθέσεις της γυναίκας είναι πολύ απλά να φανερώσεις τις δικές σου. Και δεν εννοώ να αρχίσεις να καβαλάς γόνατα σαν τα σκυλιά. Όμως το « πολύ απλά » είναι μια μεγάλη κουβέντα.

Ένας από τους ισχυρότερους μηχανισμούς άμυνας είναι η απάθεια και η αποφυγή από αυτό που θέλεις στο φλερτ.

Δες τι συμβαίνει όταν δε φλερτάρεις επειδή ντρέπεσαι στο παρακάτω βίντεο:

Μπορεί να είναι περίεργο αλλά αντί να στρεφόμαστε προς αυτό που θέλουμε στο φλερτ, τρέχουμε μακριά από αυτό που θέλουμε να αποφύγουμε.

Πίσω από την απάθεια και την αποφυγή κρύβεται ένα από τα πιο πρωτόγονα και πανίσχυρα συναισθήματα και αυτό δεν είναι άλλο από τον φόβο. Ο φόβος έχει την εκπληκτική ικανότητα να κάνει δύο πράγματα:

σωσιβιο

 

Πρώτον, αποφεύγουμε αυτό που φοβόμαστε αγνοώντας παντελώς αυτό που θέλουμε και δεύτερον δημιουργούμε μοτίβα για να πείσουμε τον εαυτό μας πως αυτό που αποφύγαμε δεν ήταν τελικά τόσο σημαντικό.

Όμως Ποια Είναι Τελικά Η Αλήθεια Και Πως Αποκαλύπτεται;

φλερτ

Κάθε δόση αλήθειας που διεκδικούμε απαιτεί μια ανταλλακτική αξία εσωτερικής προσπάθειας από εμάς. Μια μάχη απέναντι σε δαίμονες που κανείς δεν μας έμαθε να κερδίζουμε. Μια μάχη που θα πρέπει να δώσουμε για να αποδειχτούμε άξιοι να αποκτήσουμε πρόσβαση στην αλήθεια.

Το παράδοξο βέβαια δεν κρύβεται στην αλήθεια καθ’ αυτή αλλά στο πως θα την διαχειριστούμε στο φλερτ.

Διότι η αλήθεια μπορεί να κρύβει ακόμα μεγαλύτερους φόβους που πρέπει να αντιμετωπίσουμε ως έξτρα αντάλλαγμα για την εξέλιξη μας και όχι μόνο στο φλερτ. Το που τελειώνει το συγκεκριμένο πάρε – δώσε θα σε γελάσω.

Και μπορεί η άγνοια να είναι ευδαιμονία όμως έχει και αυτή το δικό της τίμημα.

Ένα τίμημα που θα χρειαστεί να αξιολογήσει ο καθένας για τον εαυτό του σε ένα ταξίδι που μπορεί να μην επιλέξαμε αλλά καλούμαστε να διαμορφώσουμε και να το κάνουμε καλύτερο.

Μάθε πώς να φλερτάρεις αποτελεσματικά στο βίντεο που θα παρακολουθήσεις πριν κλείσουμε το σημερινό άρθρο.

Έτσι και αλλιώς, στο τέλος της ημέρας όλοι μένουμε παρέα με τις επιλογές που κάναμε. Το πώς αισθανόμαστε για αυτές είναι μια άλλη ιστορία και ελπίζω όχι σαν αυτές που ανέφερα παραπάνω.

Θα ήθελα να σε ευχαριστήσω προσωπικά που αφιέρωσες χρόνο αυτές τις Γιορτινές ημέρες να διαβάσεις τις σκέψεις και τις απόψεις μου.

Σου εύχομαι καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα.

Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα για το φλερτ αλλά και την αλληλεπίδραση σου με αυτή την εκπληκτική διαδικασία, δες εδώ.

Απογείωσε την αξία σου και διεκδίκησε αυτό που θέλεις στο φλερτ. Διάβασε το βιβλίο μας Άνδρας Αξίας. Αγόρασέ το εδώ.

Καλή συνέχεια

Ο Χρήστος γρήγορα στην ενήλικη ζωή του συνειδητοποίησε πως η πραγματική ουσία της σωστής επικοινωνίας με τις γυναίκες, δεν βρίσκεται ούτε σε ατάκες ούτε σε συστήματα και ότι αυτά είναι μόνο η αρχή για το ξεκίνημα μιας νέας ζωής και κρίσιμων εσωτερικών αλλαγών και εξελίξεων σε οποιοδήποτε τομέα. Στρέφοντας το ενδιαφέρον του στις δομές διαχείρισης Σχέσεων, αποφάσισε να επεκτείνει τις γνώσεις του πάνω στην Ψυχολογία, ώστε να συνδέσει τις πλούσιες εμπειρικές γνώσεις που ήδη υπήρχαν με τεχνογνωσίες που θα του επέτρεπαν μια βαθύτερη κατανόηση της διαπροσωπικής επαφής μεταξύ των δύο φύλων. Ο Χρήστος είναι ιδρυτικό μέλος και υπεύθυνος του προγράμματος εκπαίδευσης του MenOfStyle.gr