Φλερτ και Απόρριψη: Γιατί σου Είπε Όχι!

Κανείς άντρας δεν θέλει να απορρίπτεται. Πόσο μάλλον όταν η απόρριψη αυτή έρχεται με τρόπο απότομο, ξεκάθαρο και απογοητευτικό.

Όλοι οι άντρες έχουν δεχτεί την απόρριψη στο φλερτ. Πολλοί πιστεύουν ότι οι γυναίκες θέλουν ένα κακό παιδί και ότι γι’ αυτό απορρίπτονται.

Όμως δεν είναι ακριβώς έτσι. Η απόρριψη από μια γυναίκα έρχεται όταν επιδεικνύεις κάποιες συγκεκριμένες συμπεριφορές. Ακόμη και αν είσαι πολύ καλός και με εξαιρετική προσωπικότητα.

Ας δούμε λοιπόν για ποιον λόγο σου είπε όχι.

#1. Στο Φλερτ Προσπαθείς Να Την Κάνεις Να Σε Συμπαθήσει,

Προτού Αισθανθεί Έλξη Για Εσέναφλερτ

Ένα λάθος που κάνουν πολλοί στο φλερτ είναι ότι προσπαθούν να δείξουν τον καλό τους χαρακτήρα, προτού η γυναίκα ισθανθεί σεξουαλική έλξη για αυτούς. Με την ελπίδα ότι θα τους συμπαθήσει.

Θα είναι δίπλα της, χωρίς δεύτερη σκέψη, όταν χρειαστεί κάτι, θα της κάνουν τα χατίρια και θα είναι εξωφρενικά ευγενικοί.

Δεν είναι όμως αυτός ο σωστός τρόπος, εκτός αν θέλεις να χτίσεις μια φιλική σχέση.

Για αυτού του είδους την συμπεριφορά του “κου Φιλικού” μπορείς να μάθεις περισσότερα στο παρακάτω βίντεο.

Αν την βλέπεις ερωτικά, πρέπει να συμπεριφερθείς με τον ανάλογα τρόπο. Να δείξεις αυτοπεποίθηση όταν είσαι κοντά της, να δείξεις αρρενωπή συμπεριφορά και ο τρόπος σου γενικότερα να δείχνει τις προθέσεις σου.

Όταν υπάρχει ερωτικό κλίμα, ξεπερνάς την προσποιητή φιλικότητα, η οποία δεν οδηγεί πουθενά και οδηγείς την σχέση σας εκεί που θέλετε και οι δύο, δηλαδή, στο σεξ, στην αγάπη και στην οικειότητα.

Μια γυναίκα, σίγουρα προτιμά κάποιον που δεν ντρέπεται για το γεγονός ότι την βλέπει σεξουαλικά και διαθέτει την αυτοπεποίθηση να το εκφράσει.

#2. Ζητάς Αφοσίωση Από Την Πρώτη Στιγμήφλερτ

Πριν από 50-100 χρόνια αυτό το είδος φλερτ ήταν αποδεκτό και αποτελούσε τον κανόνα. Όμως στην σύγχρονη εποχή τα πράγματα έχουν αλλάξει.

Η γυναίκα μπορεί να θέλει να αποκτήσει εμπειρίες προτού αφοσιωθεί σε μια σχέση. Ένα λάθος που κάνουν πολλοί άντρες είναι ότι ζητάνε αφοσίωση από την πρώτη στιγμή, ακόμη και από μια γυναίκα με την οποία μιλούν μόλις λίγα λεπτά.

Όταν προσεγγίζεις μια γυναίκα και αμέσως την ρωτάς αν βγαίνει με κάποιον άλλον ή αν ψάχνει για σχέση το κάνεις να δείχνει πολύ επίσημο και η απόρριψη μοιάζει να είναι η πιθανότερη έκβαση.

Πλέον το σεξ απλά συμβαίνει προτού μια γυναίκα αφοσιωθεί σε μια σχέση και μάλιστα δεν είναι καθόλου ασυνήθιστο το σεξ στο πρώτο ραντεβού ή το one night stand, όσο και αν οι γυναίκες, για άλλους λόγους, αρνούνται ότι αυτό ισχύει.

Άλλωστε για να προχωρήσει μια σχέση, χρειάζεται να υπάρχει έντονη έλξη, τόσο συναισθηματικό, όσο και σε σωματικό επίπεδο.

Γι’ αυτό βεβαιώσου ότι δεν της μιλάς για σχέση και αφοσίωση προτού έχετε προχωρήσει στο φιλί και στο σεξ, αν δεν θέλεις να βιώσεις μια γρήγορη απόρριψη.

#3. Θεωρείς Ότι Έχει Μεγαλύτερη Αξία Από Εσένααξια και φλερτ

Πολλοί άντρες, ακόμη και όταν είναι αντικειμενικά καλοί σε όλους τους τομείς, είναι εμφανίσιμοι, έχουν στιλ, οδηγούν καλό αυτοκίνητο, έχουν αρκετά χρήματα, θεωρούν ότι δεν μπορούν να είναι ελκυστικοί για μια όμορφη γυναίκα.

Όταν δουν μια ελκυστική γυναίκα, αυτομάτως θεωρούν ότι έχει μεγάλη αξία και νιώθουν ότι αν γίνει κάτι μεταξύ τους, θα είναι πολύ τυχεροί.

Όταν βέβαια έχεις αυτή την νοοτροπία στο φλερτ, η συμπεριφορά σου θα είναι ανάλογη και θα προβάλλεις ότι αισθάνεσαι μειονεκτικά, κάτι που θα έχει αρνητικό αντίκτυπο και θα οδηγήσει πιθανότατα στην απόρριψη.

Είναι πάρα πολύ σημαντικό να ξέρεις ότι η εμφάνιση της δεν επηρεάζει την αξία της. Το ότι είναι όμορφη  δεν σημαίνει αυτομάτως ότι έχει και μεγάλη αξία.

Τσέκαρε το επεισόδιο από το ελληνικό podcast του Apla+Andrika που ακολουθεί, για να μάθεις πώς ρίχνεις την αξία σου, όταν φλερτάρεις.

#4. Στο Φλερτ Δεν Έχεις Δημιουργήσει Αρκετή Σεξουαλική Έντασηφλερτ

Η σεξουαλική ένταση είναι ένα συναίσθημα που προκύπτει όταν ένας άντρας και μια γυναίκα αισθάνονται έλξη, αλλά η κλιμάκωση στο σεξ καθυστερείται, είτε από τους ίδιους, είτε λόγω των συνθηκών.

Στις περισσότερες περιπτώσεις ένας άντρας θα κάνει το λάθος να δείξει εξ αρχής το πόσο πολύ ενδιαφέρεται, σε μια προσπάθεια να την κάνει να μην χάσει το ενδιαφέρον της, αντί να παίξει με το αίσθημα της έλξης, όπως θα έπρεπε, ώστε να δημιουργήσει ένταση.

Αυτή η προσέγγιση ίσως λειτουργήσει με κάποια γυναίκα που δεν είναι ελκυστική, όμως στην πλειονότητα των ελκυστικών γυναικών, η έλλειψη της σεξουαλικής έντασης, επιφέρει την απόρριψη.

Εκτός από απαραίτητη, η δημιουργία σεξουαλικής έντασης είναι και διασκεδαστική και για τους δύο.

Όταν έχεις την αυτοπεποίθηση και πιστεύεις μέσα σου ότι δεν θα σου αρνηθεί, η δημιουργία σεξουαλικής έντασης είναι το καλύτερο που μπορείς να κάνεις, για να αποφύγεις την απόρριψη.

#5. Αργείς Πολύ Να Κάνεις Κίνηση Στο Φλερτφλερτ

Όταν φλερτάρεις μια γυναίκα, θα σου δείξει κάποια σημάδια, τα οποία όμως μπορεί να διαφέρουν, ανάλογα με τον χαρακτήρα της και την περίσταση.

Αν σου δώσει σημάδια, τα οποία εσύ αποτύχεις να αντιληφθείς και αφήνεις τον χρόνο να περνά, χωρίς να κάνεις κίνηση, η έλξη μειώνεται, με αποτέλεσμα που δεν είναι άλλο από την απόρριψη.

Από την άλλη, μπορεί η γυναίκα να μην σου δίνει σημάδια και να κάνει την δύσκολη προκειμένου να ελέγξει κατά πόσο διαθέτεις την αυτοπεποίθηση για να συνεχίσεις.

Όσο λοιπόν το καθυστερείς περιμένοντας τα υπερ-προφανή σημάδια, τόσο πιο πιθανό είναι να έρθει η απόρριψη, καθώς οι γυναίκες ενοχλούνται από την αδράνεια ενός άντρα.

Παράλληλα, αν δεν κάνεις κίνηση, της δίνεις την εντύπωση ότι την βλέπεις σε φιλικό επίπεδο, οπότε ακόμη και αν νιώθει έλξη, αρχίζει και την χάνει και σε τοποθετεί σιγά σιγά στην φιλική ζώνη.

Όταν κάποια στιγμή αργότερα αποφασίσεις να κάνεις κίνηση, τότε τα πράγματα θα είναι πολύ πιο δύσκολα.

#6. Δεν Δείχνεις Να Διαθέτεις Αυτοπεποίθηση Στο Φλερτ Όταν Είσαι Κοντά Τηςφλερτ και απορριψη

Οι γυναίκες έλκονται σεξουαλικά από έναν άντρα με αυτοπεποίθηση, ενώ τις απωθούν οι άντρες με ανασφάλειες, αμφιβολίες, νευρικότητα, άγχος και άλλες συναισθηματικές αδυναμίες.

Όσο καλός και ενδιαφέρων σαν χαρακτήρας και αν είσαι, αν δεν έχεις αυτοπεποίθηση είναι σίγουρο ότι θα δεχτείς την απόρριψη.

Το σημαντικό για εκείνη είναι να έχεις αυτοπεποίθηση και να είσαι αρρενωπός. Η καλοσύνη είναι απλά ένα ευπρόσδεκτο χαρακτηριστικό.

#7. Προσποιείσαι Ότι Δεν Σε Ενδιαφέρει Το ΣεξΚανείς άντρας δεν θέλει να απορρίπτεται. Πόσο μάλλον όταν η απόρριψη αυτή έρχεται με τρόπο απότομο, ξεκάθαρο και απογοητευτικό.

Ένα κλασσικό λάθος που κάνουν πολλοί άντρες στο φλερτ και έχει σαν αποτέλεσμα την απόρριψη είναι ότι προσεγγίζοντας μια γυναίκα μιλούν και συμπεριφέρονται σαν να μην ενδιαφέρονται καθόλου για το σεξουαλικό κομμάτι, παρά μόνο τους ενδιαφέρει η γυναίκα σε επίπεδο προσωπικότητας.

Αυτή είναι μια πολύ καλή προσέγγιση, αν ψάχνεις για φίλες, που δεν θα αισθάνονται καμία έλξη για εσένα. Το να προσποιείσαι ότι δεν σε ενδιαφέρει το σεξ είναι σαν να λες ψέμματα και αργά ή γρήγορα θα το καταλάβει, ενώ παράλληλα δεν είσαι ειλικρινής απέναντι στον εαυτό σου.

Φυσικά, δεν ισχυριζόμαστε ότι πρέπει να της εκφράσεις μέσα σε δευτερόλεπτα το σεξουαλικό σου ενδιαφέρον, ούτε να την δεις μόνο σεξουαλικά. Όμως το άλλο άκρο, το να προσποιείσαι ότι δεν θέλεις καθόλου το σεξ είναι σαφέστατα ένα μεγάλο λάθος.

#8. Μπερδεύεις Τις Δοκιμασίες Με Την ΑπόρριψηΚανείς άντρας δεν θέλει να απορρίπτεται. Πόσο μάλλον όταν η απόρριψη αυτή έρχεται με τρόπο απότομο, ξεκάθαρο και απογοητευτικό.

Είναι πολύ συχνή τακτική των γυναικών να περνούν τους άντρες από δοκιμασίες στο φλερτ, για να δουν αν διαθέτουν πράγματι την αυτοπεποίθηση που προσπαθούν να προβάλλουν.

Μπορεί να δίνουν μεικτά σήματα, να τον αγνοούν, να προβάλλουν δυσκολίες στην επικοινωνία ή να συμπεριφέρονται γενικότερα με τρόπο που τις κάνει να είναι πρόκληση για τον άντρα.

Οι γυναίκες το κάνουν αυτό γιατί αναζητούν έναν άντρα συναισθηματικά ισχυρό που θα τις κάνει να αισθάνονται ασφαλείς.

Αυτή η συμπεριφορά πολλές φορές λαμβάνεται λανθασμένα από τους άντρες σαν απόρριψη.

#9. Η Προσέγγιση Σου Ήταν ΚακήΚανείς άντρας δεν θέλει να απορρίπτεται. Πόσο μάλλον όταν η απόρριψη αυτή έρχεται με τρόπο απότομο, ξεκάθαρο και απογοητευτικό.

Μια υπερβολική ή άκομψη προσέγγιση είναι λογικό να επιφέρει την απόρριψη.

Α) Αν μόλις την δεις της ζητήσεις να κάνετε σεξ.

Β) Αν ανταλλάξετε αριθμούς και της στέλνεις περίεργες φωτογραφίες.

Τότε μάλλον δεν θα πάει και τόσο καλά.

Σε μια καλή προσέγγιση πρέπει να δείξεις ενδιαφέρον, να προβάλλεις την αυτοπεποίθηση σου και τα άλλα αρρενωπά χαρακτηριστικά που διαθέτεις και να κλιμακώσεις σταδιακά με αγγίγματα και κατόπιν με το πρώτο φιλί.

#10. Απλά Δεν Της ΑρέσειςΚανείς άντρας δεν θέλει να απορρίπτεται. Πόσο μάλλον όταν η απόρριψη αυτή έρχεται με τρόπο απότομο, ξεκάθαρο και απογοητευτικό.

Κάθε άνθρωπος έχει τα δικά του ξεχωριστά γούστα στο φλερτ και αναζητά συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.

Μπορεί η προσέγγιση σου να ήταν πολύ καλή. Αλλά η γυναίκα απλά να έψαχνε κάτι διαφορετικό και γι’ αυτό και ήρθε η απόρριψη.

Κλείνοντας, όπως και να ‘χει η απόρριψη είναι αναπόσπαστο κομμάτι του φλερτ και δεν πρέπει να το βάζεις κάτω. Αντιθέτως, πρέπει να την βλέπεις σαν μια ευκαιρία βελτίωσης, ώστε να αποδίδεις καλύτερα στο μέλλον.

 Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Η απόρριψη αποτελεί δύσκολο κομμάτι της ζωής του καθενός. Μάθε να διαχειρίζεσαι καταστάσεις που εμφανίζονται μπροστά σου, εδώ.

Διάβασε το βιβλίο μας Άνδρας Αξίας και μάθε πως να ανεβάσεις την αξία σου στο φλερτ και όχι μόνο. Δες εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.