Γενετικές Μεταλλάξεις που Δημιουργούν Πραγματικές Υπερδυνάμεις

Υπάρχουν κάποιες μεταλλάξεις που δημιουργούν κυριολεκτικά υπερδυνάμεις. Διάβασε κάποιες από τις πιο γνωστές.

Όλοι έχουμε φανταστεί τον εαυτό μας να κατέχει υπερδυνάμεις, σαν αυτές που βλέπουμε σε διάφορες ταινίες και σειρές.

Βέβαια, οι υπερδυνάμεις που έχουμε δει στις ταινίες, είναι τις περισσότερες φορές τελείως εξωπραγματικές και μακριά από κάθε επιστημονική βάση.

Μιας και αναφερθήκαμε σε ταινίες και σειρές, μπορείς να τσεκάρεις στην εκπομπή μας Apla+Andrika μερικές προτάσεις μας:

Το μεγαλύτερο μέρος του γενετικού υλικού, σε ποσοστό άνω του 99% είναι ίδιο για όλους τους ανθρώπους στον πλανήτη. Τα γονίδια καθορίζουν το χρώμα του δέρματος, το φύλο, το χρώμα των μαλλιών, το αν θα έχεις προδιάθεση για κάποιες ασθένειες κλπ.

Μερικές μικρές αλλαγές στα γονίδια δημιουργούν σε κάποιους ανθρώπους ξεχωριστές ιδιότητες. Κι όμως υπάρχουν άνθρωποι με τέτοιες γενετικές μεταλλάξεις που θα μπορούσαν να χαρακτηρισθούν ως υπερδυνάμεις!

Ας δούμε μερικές από αυτές:

#1. Η Μετάλλαξη των Άθραυστων Οστών
Υπάρχουν κάποιες μεταλλάξεις που δημιουργούν κυριολεκτικά υπερδυνάμεις. Διάβασε κάποιες από τις πιο γνωστές.

Μερικοί άνθρωποι έχουν γεννηθεί με μια γενετική μετάλλαξη που ονομάζεται σκληροστέωση. Τα οστά αυτών των ανθρώπων έχουν αρκετές φορές μεγαλύτερη πυκνότητα σε σχέση με τον μέσο όρο, σε τέτοιο βαθμό που θεωρητικά θα μπορούσαν τα οστά τους να μείνουν ανέπαφα ακόμη και σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος.

Με μια πρώτη ματιά, θα μπορούσε κανείς να πει ότι αυτή είναι μια από τις υπερδυνάμεις που σίγουρα όλοι θα ήθελαν να είχαν.

Η πραγματικότητα είναι ότι οι άνθρωποι με αυτή την ιδιότητα, μπορεί να έχουν πρόβλημα, καθώς τα πυκνότερα οστά στην περιοχή του κρανίου, πιέζουν υπερβολικά τα νεύρα και τον εγκέφαλο και μπορεί να υπάρξουν επιπλοκές, όπως η απώλεια ακοής.

Από την άλλη πλευρά, οι γιατροί προσπαθούν να βρουν τρόπο να χρησιμοποιήσουν αυτή την μετάλλαξη, ούτως ώστε να δημιουργηθεί μια θεραπεία για την οστεοπόρωση και για άλλες παρεμφερείς ασθένειες των οστών.

#2. Η Μετάλλαξη της Χαμηλής Χοληστερόλης
Υπάρχουν κάποιες μεταλλάξεις που δημιουργούν κυριολεκτικά υπερδυνάμεις. Διάβασε κάποιες από τις πιο γνωστές.

Οι δείκτες της χοληστερόλης επηρεάζονται κυρίως από τον τρόπο διατροφής, αλλά τα γονίδια παίζουν επίσης σημαντικό ρόλο.

Στους περισσότερους ανθρώπους μια πρωτεΐνη που ονομάζεται PCSK9 αυξάνει την κακή χοληστερόλη, γνωστή ως LDL.

Μερικοί άνθρωποι όμως παρουσιάζουν μια μετάλλαξη, η οποία δημιουργεί μια έκδοση της συγκεκριμένης πρωτεΐνης που δεν λειτουργεί. Όσοι έχουν αυτό το γονίδιο, μπορούν να διατηρήσουν σε χαμηλά επίπεδα την LDL χοληστερόλη, χωρίς καν να προσπαθήσουν.

Αυτή η μετάλλαξη είναι σπάνια και έχει βρεθεί σε μερικούς Αφρο-Αμερικανούς, οι οποίοι έχουν 90% λιγότερες πιθανότητες για παθήσεις της καρδιάς.

#3. Η Ικανότητα να Μην Νιώθεις Πόνο
Υπάρχουν κάποιες μεταλλάξεις που δημιουργούν κυριολεκτικά υπερδυνάμεις. Διάβασε κάποιες από τις πιο γνωστές.

Φαντάσου να μπορούσες να ακουμπήσεις ένα καυτό μάτι ή να τρυπηθείς και να μην ένιωθες πόνο. Αυτό μοιάζει να είναι μια από τις υπερδυνάμεις που θα ήθελες να είχες, όμως είναι πράγματι καλό να μην νιώθεις πόνο;

Υπάρχει μια πολύ σπάνια μετάλλαξη, την οποία όσοι έχουν, παρουσιάζουν μεγάλη ανοχή στον πόνο. Βέβαια η πραγματικότητα δεν είναι όπως στις ταινίες και έτσι οι άνθρωποι με αυτή την μετάλλαξη έχουν σημαντικά προβλήματα τραυματισμών, ιδιαίτερα εσωτερικών, τους οποίους δεν τους αισθάνονται καν.

Η φαρμακοβιομηχανία προσπαθεί να εκμεταλλευτεί αυτού του είδους μεταλλάξεις, δημιουργώντας ένα ισχυρό αναλγητικό μη-εθιστικό φάρμακο.

#4. Η Μετάλλαξη του Υπερ-Ύπνου
Υπάρχουν κάποιες μεταλλάξεις που δημιουργούν κυριολεκτικά υπερδυνάμεις. Διάβασε κάποιες από τις πιο γνωστές.

Οι περισσότεροι έχουμε ανάγκη από τουλάχιστον 8 ώρες ύπνου, ώστε να μπορέσουμε να αποδώσουμε σωστά την επόμενη ημέρα.

Κάποιοι άνθρωποι έχουν μια μετάλλαξη του γονιδίου hDEC2, η οποία τους βοηθά να αισθάνονται αναζωογονημένοι με μόλις 4 ώρες νυχτερινού ύπνου. Οι επιστήμονες ακόμη ερευνούν το θέμα για να βρουν σε τι οφείλεται η συγκεκριμένη μετάλλαξη.

Σκέψου πόσα θα μπορούσες να κάνεις κάθε μέρα αν μπορούσες να έχεις τα ίδια επίπεδα ενέργειας με μόλις 4 ώρες ύπνου!

Βέβαια, ακόμη και αν είχες 4 περισσότερες ώρες διαθέσιμες καθημερινά, θα έπρεπε να βρεις έναν τρόπο να ισορροπήσεις τις δραστηριότητες σου.

#5. Αντοχή στον Ιό HIV
Υπάρχουν κάποιες μεταλλάξεις που δημιουργούν κυριολεκτικά υπερδυνάμεις. Διάβασε κάποιες από τις πιο γνωστές.

Ίσως αυτή η μετάλλαξη δεν προκαλεί υπερδυνάμεις, όπως τις φαντάζεσαι, όμως η ύπαρξη της είναι πολύ σημαντική.

Μερικοί άνθρωποι διαθέτουν αυτή την μετάλλαξη, η οποία αποτρέπει τον ιό HIV να εισέλθει στον οργανισμό, λόγω της έλλειψης μιας πρωτεΐνης με το όνομα CCR5. Έτσι αυτοί οι άνθρωποι είναι αδύνατο να μολυνθούν από τον συγκεκριμένο ιό, ο οποίος εισέρχεται στον οργανισμό μέσω αυτής της πρωτεΐνης.

Η εν λόγω μετάλλαξη είναι πάρα πολύ σπάνια στους Καυκάσιους και ακόμη πιο σπάνια στις άλλες εθνότητες.

#6. Η Μετάλλαξη του Σπρίντερ
Υπάρχουν κάποιες μεταλλάξεις που δημιουργούν κυριολεκτικά υπερδυνάμεις. Διάβασε κάποιες από τις πιο γνωστές.

Υπάρχει ένα γονίδιο με το όνομα ACTN3, το οποίο το διαθέτουν όλοι οι άνθρωποι. Οι παραλλαγές του γονιδίου όμως, σχετίζονται με διαφορετικές ικανότητες στον αθλητισμό.

Για παράδειγμα, μια μετάλλαξη του γονιδίου, συμβάλλει στην δημιουργία της άλφα-ακτινίνης-3, η οποία ελέγχει στις μυϊκές ίνες ταχείας σύσπασης που παίζουν σημαντικό ρόλο σε αθλήματα όπως το body building και το sprint.

Το συγκεκριμένο γονίδιο έχει ονομαστεί γονίδιο των αθλημάτων και φαίνεται ότι μπορεί να ερμηνεύσει το γεγονός ότι κάποιοι άνθρωποι έχουν εξαιρετικές επιδόσεις στον αθλητισμό.

#7. Αντοχή στα Δηλητήρια
Υπάρχουν κάποιες μεταλλάξεις που δημιουργούν κυριολεκτικά υπερδυνάμεις. Διάβασε κάποιες από τις πιο γνωστές.

Η περιοχή του San Antonio de los Combres βρίσκεται στην Αργεντινή, σε μεγάλο υψόμετρο, που αγγίζει τα 4000 μέτρα. Η περιοχή είναι ηφαιστειογενής και εκ πρώτης όψεως δεν θα μπορούσε να κατοικηθεί, λαμβάνοντας υπ’ όψιν το ανάγλυφο, αλλά και το γεγονός ότι το νερό της περιοχής εμφανίζει τεράστιες συγκεντρώσεις αρσενικού.

Κι όμως οι κάτοικοι της περιοχής, η οποία κατοικείται για 7000 χρόνια, έχουν αναπτύξει μια γενετική μετάλλαξη, η οποία δίνει την δυνατότητα στο ήπαρ τους να αποβάλλει με επιτυχία το αρσενικό από τον οργανισμό τους.

Για τους κανονικούς ανθρώπους που δεν έχουν αυτή τη μετάλλαξη, η έκθεση σε τόσο μεγάλες συγκεντρώσεις αρσενικού, μπορεί να αποβεί μοιραία, αφού μπορεί να προκληθούν σπασμοί, κώμα και καρκίνος.

Αυτή η μετάλλαξη είναι μια από τις υπερδυνάμεις που πραγματικά συνέβαλαν στην επιβίωση των ανθρώπων της περιοχής.

Βέβαια, υπάρχουν και οι άνθρωποι που είναι από την φύση τους πολύ καλοί στο φλερτ. Αυτοί δεν έχουν καμία μετάλλαξη, ούτε διαθέτουν υπερδυνάμεις, απλά διαθέτουν αυτοπεποίθηση και απολαμβάνουν την διαδικασία, όπως μπορείς να δεις στο βίντεο που ακολουθεί:

Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Η επιστήμη εξελίσσεται με απίστευτους ρυθμούς, όπως και το φλερτ. Μείνε πάντα up to date, δες εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.