Γεροπαραξενιές!!! – Apla + Andrika Podcast #102

Σήμερα στο 2ο επεισόδιο της 3ης σεζόν, θα μιλήσουμε για τις παραξενιές που αποκτάς μεγαλώνοντας.

Είναι η γκρίνια μας δίκαιη ή γινόμαστε παράξενοι όσο μεγαλώνουμε;

Κατά πόσο όμως είναι γεροπαραξενιές και όχι επιλεκτικότητα που έρχεται μέσα από την ωριμότητα;

Μεγαλώνοντας οι άνθρωποι αλλάζουν και αυτό είναι φυσιολογικό. Κάποια πράγματα γίνονται καλύτερα και κάποια πράγματα όχι και τόσο.

Οι ανάγκες, οι επιθυμίες, οι αντοχές και αυτές μεταβάλλονται. Πράγματα που σου φαινόντουσαν φυσιολογικά όταν ήσουν μικρότερος, ξαφνικά σε ενοχλούν.

Από κάποια πολύ απλά, όπως η καθυστέρηση των άλλων στα ραντεβού ή ο τρόπος με τον οποίο οι άνθρωποι περπατάνε, μέχρι και τα πιο πολύπλοκα.

Και βέβαια κάτι που μπορεί για κάποιον να είναι μέρος της καθημερινότητάς του, για κάποιους άλλους είναι παραξενιά.

Όμως, η ευαισθησία που αναπτύσσουμε μεγαλώνοντας και η σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζουμε πλέον την ζωή μας και τους ανθρώπους που μας περιβάλλουν, ορίζουν και αυτές με την σειρά τους την εξέλιξή μας.

Πόσα να αντέξει κι ένας άνθρωπος μεγαλώνοντας;

Είναι σαφές ότι όσο μεγαλώνεις οι απαιτήσεις γύρω σου αυξάνονται. Ίσως κι εσύ να γίνεσαι, κι είναι ωφέλιμο αυτό, πιο απαιτητικός με τον εαυτό σου.

Έτσι σιγά – σιγά γίνεσαι αυστηρότερος με όσα συμβαίνουν στο περιβάλλον σου. Αναπτύ

Όμως, αυτές οι, κατα βάθος μικρές και αστείες, γεροπαραξενιές, καθορίζουν τον ενήλικο και ώριμο εαυτό μας. Και ίσως τελικά να καθορίζουν και τις σχέσεις μας με τους άλλους ανθρώπους.

Γελώντας με τις παραξενιές

Εκτός όμως από την σοβαρή πλευρά του ζητήματος, υπάρχει και η αστεία. Πολλές φορές αυτά που μας ενοχλούν ηχούν τόσο αστεία σε έναν νεότερο άνθρωπο.

Είναι βέβαια πολύ λογικό να συμβαίνει κάτι τέτοιο, όμως με την σειρά μας κι εμείς δείχνουμε ωριμότητα όταν αναγνωρίζουμε πόσο παράξενα ακούγονται αυτά που μας ενοχλούν.

Άλλωστε τελικά, σημασία δεν έχει πόσο παράξενος είσαι, αλλά πόσο διάθεση έχεις να βελτιώνεσαι συνεχώς και να μαθαίνεις μέσα από την εμπειρία σου.

 

Μην ξεχάσεις να μείνεις μέχρι το τέλος του βίντεο στο κανάλι μας στο YouTube και να μας γράψεις στα σχόλια ποια είναι η δικιά σου πιο αστεία παραξενιά.

Και να μας απαντήσεις τελικά και στο ερώτημα εάν ο Χρήστος είναι παράξενος.

Κι αν αναρωτιέσαι πόσο στενά είναι τα όρια ανάμεσα στο να είσαι απλά παράξενος ή επιλεκτικός και ώριμος, διάβασε το βιβλίο μας Άνδρας Αξίας για να πάρεις τις απαντήσεις. Μπορείς να το βρεις εδώ

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.