Γιατί Χρειάζεται να Πληρώσεις το Τίμημα να Είσαι ο Εαυτός σου

Πλήρωσε το τίμημα που χρειάζεται για να είσαι ο εαυτός σου

Το Τίμημα Του Να Είσαι Ο Εαυτός Σου

Όλα στην ζωή έχουν ένα τίμημα το οποίο πρέπει να πληρώσουμε προκειμένου να τα αποκτήσουμε για τον εαυτό μας. Είτε αυτό αφορά το πιο απλό είτε το πιο σύνθετο αγαθό ή υπηρεσία που μπορεί να μας ενδιαφέρει.

Το τίμημα ενός ωραίου καλλίγραμμου καλοκαιρινού σώματος που θαυμάζουμε στην παραλία απαιτεί την πειθαρχημένη διατροφή και στοχευμένη γυμναστική ολόκληρου του χειμώνα.

Οι γρήγοροι ρυθμοί ζωής έχουν επηρεάσει το αν και το πόσο γυμναζόμαστε. Το σημερινό επεισόδιο του Κάντο Με Στυλ και ο Θέμης, θα σου δείξουν πως αν το θέλεις, μπορείς να εντάξεις τη γυμναστική στην καθημερινότητά σου.

Πίσω στο θέμα μας, το τίμημα της επιτυχίας των πανελλήνιων εξετάσεων για έναν μαθητή απαιτεί αφοσίωση και ατελείωτες ώρες μελέτης καθ’ όλη τη διάρκεια των σχολικών του ετών.

Τι γίνεται όμως όταν καλείσαι πλέον στην ζωή να πληρώσεις το τίμημα του να είσαι ο εαυτός σου;

Είσαι Σίγουρα Ο Εαυτός Σου;

Το «να είσαι ο εαυτός σου» είναι μια φράση η οποία από μόνη της προσφέρει αρκετή τροφή για σκέψη.

Πίσω από κάθε τίμημα κρύβεται ένας πόνος ο οποίος μεταφράζεται ξεχωριστά για τον καθένα αλλά όλοι ανεξαιρέτως τον βιώσαμε ή συνεχίζουμε να τον βιώνουμε προκειμένου να γευτούμε την επιτυχία.

Δυστυχώς, η πλειονότητα των ανθρώπων εκπαιδευτήκαμε με μεγάλη επιτυχία από νεαρή ηλικία στην προσποίηση, την προσποίηση του να μην είμαστε ο εαυτός μας.

Πόσες φορές μας υπενθύμιζαν οι γονείς μας να ξεχάσουμε τον πραγματικό εαυτό μας και να φορέσουμε ένα άλλο προσωπείο όταν βρισκόμασταν σε κοινωνικές δραστηριότητες;

δεν σε αφήνουν να είσαι ο εαυτός ου

Μήπως φράσεις όπως «Να είσαι καλό παιδί τώρα που θα πάμε επίσκεψη», «Κάτσε με τους μεγάλους αλλά φρόνημα» ή «Μην μιλάς όταν μιλάνε οι μεγάλοι» σου φαίνονται οικίες;

Φράσεις οι οποίες λίμναζαν μέσα στον εγκέφαλό μας δημιουργώντας έναν άλλο εαυτό, όχι τόσο αυθόρμητο, όχι τόσο αυθεντικό.

Έναν εαυτό, δημιούργημα καταπίεσης ανθρώπων που είχαν πραγματικά τις καλύτερες προθέσεις για την σωστή ανατροφή και ένταξή μας στην κοινωνία αλλά τις εξέφραζαν εν αγνοία τους με λανθασμένο τρόπο.

Όμως αυτός ο εαυτός σε μια τόσο τρυφερή ηλικία, εγκλωβισμένος από τους καθωσπρεπισμούς τους οποίους του επέβαλαν και ανήμπορος να αντιδράσει στην σοφία των «μεγάλων» που τα γνώριζαν όλα, αναπτύχθηκε σε ένα τοξικό περιβάλλον που δεν του δόθηκε ή καλύτερα δεν του αφέθηκε η ελευθερία να λάμψει όπως του άξιζε.

Και τώρα όπως ένας καλός γλύπτης που παίρνει ένα βράχο και αρχίζει σιγά σιγά να τον σκαλίζει αποκαλύπτοντας το αριστούργημα του, πληρώνοντας το τίμημα του χρόνου που θα επενδύσει έτσι, και εμείς πρέπει σιγά σιγά να αφήσουμε να αποκαλυφθεί ο εαυτός μας με όποιο τίμημα κι αν αυτό συνεπάγεται.

Πως Μπορείς Να Είσαι Ο Εαυτός Σου;

Και έρχεται το ερώτημα σαν καταπέλτης:

Πώς μπορείς να είσαι πραγματικά ο εαυτός σου σε μία κοινωνία στην οποία αναγκάζεσαι να παίζεις ρόλους καθημερινά και ταυτόχρονα να μην χαθείς μέσα σε αυτούς;

Σίγουρα οι ρόλοι που παίζουμε αρκετές φορές μας απορροφούν και τους μεταφέρουμε και σε άλλους τομείς της ζωής μας.

Παραδείγματος χάριν, ένας άντρας σε μια διοικητική θέση στην οποία κατέχει κάποιου βαθμού εξουσία, πρέπει να δείχνει αποφασιστικός και σε ορισμένες περιπτώσεις «σκληρός» με τις αποφάσεις του κατά τη διάρκεια της εργασίας του.

Όμως, όταν απασχολείται από τη συγκεκριμένη εργασία το λιγότερο οκτώ ώρες ημερησίως είναι λογικό και επόμενο να ενσωματώσει ορισμένα από τα «σκληρά» χαρακτηριστικά του στην προσωπικότητά του.

Γεγονός το οποίο θα δημιουργήσει θέμα στον πατρικό και συζυγικό του ρόλο αφού ένα κομμάτι του εαυτού του όντας προσκολλημένο στον προηγούμενό του ρόλο θα ξεπροβάλει στις πιο στενές του σχέσεις διαταράσσοντάς τες.

Χρειάζεται ειλικρινά αρκετή εσωτερική δύναμη και προσπάθεια για να μπορέσει κάποιος να μην «χάσει» τον εαυτό του στις απαιτήσεις της καθημερινότητάς του.

Γιατί χωρίς αφοσίωση δεν πας πουθενά, όπως θα δεις στο βίντεο εδώ.

Όπως είχε πειο Σωκράτης την αρχαία ελληνική φράση “Γνώθι σ’ αυτόν” δηλαδή για να γνωρίζει κάποιος  πραγματικά τον εαυτό του, χρειάζεται μεν να επενδύσει αρκετό χρόνο περισυλλογής αλλά κρίνεται απόλυτα αναγκαίο για την ψυχική υγεία του ανθρώπου.

Έχοντας αυτεπίγνωση θα μπορέσει ο άνθρωπος να προχωρήσει στην ζωή του γνωρίζοντας και αξιοποιώντας τις εσωτερικές του δυνάμεις χωρίς να έχει την ανάγκη για την έγκριση τρίτων στις αποφάσεις που παίρνει.

Όμως η γνώση του εαυτού μας όπως μας δίνει τη δύναμη έτσι μας δίνει και τις ανάλογες υποχρεώσεις απέναντί του.

Διότι όπως σε όλες τις σχέσεις είτε είναι επαγγελματικές, ερωτικές, οικογενειακές ή φιλικές αυτός που έχει την γνώση είναι και αυτός έχει και την ευθύνη.

Θα Χρειαστεί Να Κρατήσεις Και Τους Ανθρώπους Κοντά Σου

να είσαι ο εαυτός σου με τους δικούς σου ανθρώπους

Έτσι και εμείς από τη στιγμή που γνωρίζουμε τι είναι καλό για εμάς, για την ζωή μας και δεν το πράττουμε έχουμε και την ανάλογη ευθύνη των πράξεών μας.

Αρκετές φορές για την υπεράσπιση της ψυχικής μας υγείας καλούμαστε να βάλουμε όριο στις σχέσεις μας με τους άλλους ανθρώπους.

Όρια άλλοτε μικρά και άλλοτε μεγάλα.

Μικρά, όπως το να αρνηθείς να κάνεις μια εξυπηρέτηση πέραν του ωραρίου σου για την οποία δεν αμείβεσαι στον επαγγελματικό σου χώρο.

Μεγάλα, όπως να πάρεις επιτέλους την απόφαση να βγάλεις από την ζωή σου ανθρώπους οι οποίοι εν γνώσει σου σε απομυζούν ενεργειακά κρατώντας σε στάσιμο, παρεκκλίνοντάς σε διαρκώς από τον δρόμο της προσωπικής και επαγγελματικής σου ανάπτυξης.

Όμως πρέπει να αποδεχτείς ότι:

Κάθε Απόφαση Έχει Το Τίμημά Της Και Τον Αντίστοιχο Πόνο Βέβαια.

Καταλαβαίνω πως δεν είναι εύκολο να αποστασιοποιείσαι από ανθρώπους που έχεις βιώσει έντονες εμπειρίες αλληλεπιδρώντας μαζί τους συναισθηματικά σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Αλλά σκέψου για λίγο, πόσο καιρό ακόμα θα αφήνεις τις «πόρτες» της ζωή σου διάπλατα ανοιχτές για ανθρώπους που το μόνο που σας ενώνει είναι το παρελθόν με τους οποίους δεν έχετε κοινούς στόχους και όνειρα για το μέλλον;

Ανθρώπους βολεμένους που αντί να σε ωθήσουν να κάνεις ένα βήμα μπροστά και να βγεις από την ζώνη άνεσης σου διεκδικώντας τα καλύτερες καταστάσεις για τον εαυτό σου, σε φέρνουν δύο βήματα πίσω με την στάση ζωής που υπηρετούν και τις περιοριστικές πεποιθήσεις και αντιλήψεις που έχουν διαμορφώσει.

Για πόσο καιρό θα βάζεις τις ανάγκες σου σε δεύτερη μοίρα προκειμένου να τους έχεις όλους ευχαριστημένους;

Το κατανοώ, δεν είναι εύκολο να πάρεις μια τέτοια απόφαση,διότι στις δυσκολίες που θα κληθείς να αντιμετωπίσεις, το μυαλό σου θα ανακαλεί αυτές τις όμορφες και ξέγνοιαστες στιγμές της παλιάς σου ζωής και θα προσπαθεί να σε τραβήξει από το άλμα που προσπαθείς να κάνεις για να σε προστατέψει, αφού λειτουργεί πάντα με γνώμονα την ασφάλειά σου.

Είναι Ένα Είδος Άμυνας Που Ενεργοποιεί Ο Εαυτός Σου

Είναι η στιγμή αυτή που πρέπει να κοιτάξεις και να απαριθμήσεις για άλλη μια φορά τους λογούς για τους οποίους ξεκίνησες αυτήν την αλλαγή στην ζωή σου και να μην επιτρέψεις σε συναισθήματα ανασφάλειας να σε τραβήξουν στην παλιά σου ζωή.

Αντιθέτως, πρέπει να δείξεις απόλυτη πίστη στον εαυτό σου και να πορευθείς ακόμα και μόνος σου αν χρειαστεί κλείνοντας μια για πάντα τις πόρτες που οδηγούν στο παρελθόν.

Γιατί όπως θα δεις και στο επεισόδιο από το ελληνικό podcast του Apla+Andrika που ακολουθεί, μόνο η αφοσίωση θα σε οδηγήσει στην επιτυχία.

Να θυμάσαι ότι ο δρόμος προς την επιτυχία δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα αλλά επειδή μία φορά έχουμε την ευκαιρία να ζήσουμε ας το κάνουμε χωρίς περιορισμούς και όρια.

Ακόμα και αν χρειαστεί να πληρώσουμε κάποιο τίμημα, τουλάχιστον να το πληρώσουμε για τις δικές μας συνειδητές επιλογές.

Αν θέλεις να γίνεις ο καλύτερός σου εαυτός με τις γυναίκες δες εδώ.

Καλή συνέχεια.

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.