Χωρισμός: Γιατί δε θα είναι Ξανά Δικιά σου

v

Ο Χωρισμός Και Γιατί Μια Σχέση Τελειώνει Οριστικά

Γιατί θα θα είναι ξανά δικιά σου; Χωρίσατε και θέλεις άλλη μία ευκαιρία. Δε θέλεις αυτές τις μέρες των εορτών να είσαι μόνος. Πιστεύεις ότι μπορείτε να είστε και πάλι μαζί ευτυχισμένοι;Πιστεύεις ότι είναι εφικτό να υπάρξει πάλι αρμονία στη σχέση σας και να είστε ευτυχισμένοι μαζί; Νιώθεις εγκλωβισμένος, σε λαβύρινθο και δεν ξέρεις από πού να ξεκινήσεις!

Υπάρχει όμως λύση! Τις περισσότερες φορές που είμαστε κολλημένοι με μία πρώην, είναι 2 πράγματα που μας κρατάνε στάσιμους και δε μας αφήνουν να προχωρήσουμε τη ζωή μας.

Αν ήρθες σε αυτό το άρθρο επειδή κάποια σε χώρισε, δες και το video του Χρήστου που θα βρεις εδώ.

Ο Χωρισμός Και Γιατί Υπάρχουν Εμπόδια Στο Να Πας Παρακάτω

#1. Αναπολούμε Τις Αρχές Της Σχέσης.

χωρισμός και τέλος μιας σχέσης

Τις καλές εποχές, τον πρώτο μήνα του φουλ έρωτα. Το πολύ καλό σεξ, τις όμορφες ιδιωτικές στιγμές που μοιραστήκαμε που όλα ήταν ωραία. Περνούσαν μέρες και το μόνο που σκέφτεστε και οι δύο είναι πότε θα συναντηθείτε. Η σχέση αυτή όμως έχει φτάσει στο τέλος της. Οι λόγοι που οδήγησαν στο τέλος, είναι σοβαροί; Η ζημιά που έχει γίνει στη σχέση σας είναι ανεπανόρθωτη ή όχι;

  • Αν πιστεύεις ότι η κατάσταση διορθώνεται και με την πρώην σου έχετε χωρίσει εδώ και λίγες ημέρες, είναι καλό να εξαντλήσεις κάθε περιθώριο και να επικοινωνήσεις μαζί της  πάλι να μιλήσετε, εφόσον πιστεύεις ότι πρόκειται για παρεξήγηση. Υπάρχουν φορές που όντως ο λόγος χωρισμού δεν είναι σοβαρός, αλλά ο Χωρισμός επήλθε λόγω της έντασης της στιγμής του τσακωμού.
  • Αν η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, ήρθε η στιγμή να σταματήσεις να σκέφτεσαι τις όμορφες στιγμές που ζήσατε μαζί. Αυτές οι στιγμές δεν πρόκειται να γυρίσουν πίσω. Πέρασαν. Η σχέση σας δεν είναι πια όπως ήταν. Οι λόγοι που η σχέση σας χάλασε παραμένουν. Είναι σαν να πενθείς για την ομάδα των Chicago Bulls επί εποχής Michael Jordan, να βλέπεις ακόμα την ομάδα σου να παίζει μπάσκετ και να απορείς που δεν παίρνει πρωτάθλημα. Δεν είναι η ίδια ομάδα που ήταν.

Δες πριν συνεχίσεις το επεισόδιο από το ελληνικό podcast του Apla+Andrika για τους δύσκολους χωρισμούς. Καταστάσεις που μας πλήγωσαν ή μας εκνεύρισαν. Αλλά και λάθη που εμείς κάναμε.

#2. Αποφεύγουμε Νέες Γνωριμίες Ή Δεν Έχουμε Γνωρίσει Κάτι Αντίστοιχα Ποιοτικό.

Ο χωρισμός, βιώνεται από τον οργανισμό μας σαν ένας μικρός θάνατος. Το σώμα μας πονάει. Είμαι σίγουρος ότι θα το έχεις νιώσει αυτό το συναίσθημα τουλάχιστον μία φορά στη ζωή σου. Δυσκολεύεσαι να σηκωθείς από το κρεβάτι, δεν έχεις όρεξη για τίποτα. Πένθος. Κηδεύεις τη σχέση σου.

Το ανθρώπινο μυαλό αν και είναι μία εξαιρετικά πολύπλοκη μηχανή, λειτουργεί συνήθως πολύ απλά. Για να ξεπεράσεις έναν θάνατο όπως είναι ο χωρισμός, αρκεί μία καινούρια σχέση. Η γέννηση και το ταξίδι ενός νέου έρωτα. Όταν όμως το μυαλό σου είναι στην πρώην σου, συμβαίνει να χάνεις ευκαιρίες καθώς δεν έχεις διάθεση να βγεις έξω να κοινωνικοποιηθείς ή και αν βγεις δεν ξέρεις τον τρόπο.

Ή ακόμα και αν έχεις όρεξη και προσπαθείς σωστά, δεν είναι εύκολο να γνωρίσεις αμέσως μία ποιοτική γυναίκα που θα κερδίσει 100% το ενδιαφέρον σου και πάλι.

Σε αυτό το σημείο, αυτό που χρειάζεσαι είναι κίνητρο. Δες παρακάτω.

Όταν λοιπόν το μυαλό σου έχει ως τελευταίο μέτρο σύγκρισης για κάτι ποιοτικό και όμορφο την πρώην σου, δεν εστιάζει στους λόγους που οδήγησαν στο χωρισμό αλλά στις όμορφες στιγμές που αν και γνώρισες άλλες γυναίκες, δεν σε βοήθησαν να ξαναζήσεις κάτι παρόμοιο.

Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας.. όσες μάσκες και αν φορέσεις, πονάς ακόμα και φοβάσαι να προσπαθήσεις ξανά ή δεν ξέρεις τον τρόπο. Οι προσπάθειές σου λοιπόν, είναι συνήθως άκαρπες.

Ο Χωρισμός Και Γιατί Είναι Δύσκολο Να Τον Ξεπεράσουμε Αμέσως

χωρισμός και δυσκολίες

Είναι στιγμές που το μυαλό δεν μπορεί να δεχθεί ότι κάτι τελείωσε. Μέχρι και πριν 10 χρόνια, πάντα όταν προέκυπτε xωρισμός, θα έβγαινα να γλεντήσω και ας μην ένιωθα καλά. Σπάνια ως ποτέ νιώθουμε καλά με ένα τέλος, γιατί το συνδέουμε με το θάνατο που είναι το τέλος όλων για εμάς.

Ο μόνος τρόπος να μην αισθανθούμε άσχημα, είναι να γιορτάσουμε το τέλος ως αρχή κάτι νέου που θα έρθει ή έρχεται ήδη. Για αυτό γιορτάζουμε και την Κυριακή ως τέλος της εβδομάδας, για αυτό και γιορτάζουμε σε λίγες μέρες που φεύγει ο παλιός χρόνος και υποδεχόμαστε με ελπίδες το νέο έτος.

Πιστεύεις ότι σου αξίζουν ποιοτικότερες σχέσεις αλλά δυσκολεύεσαι να τις αποκτήσεις; Είναι πιο απλό απ’ ότι νομίζεις. Πάτα εδώ.

Καλή συνέχεια

Anestis
author
Όντας για πολλά χρόνια ένας απογοητευμένος άνδρας με πολλές αποτυχίες στην προσωπική του ζωή, προσπάθησε να βελτιώσει τον τρόπο που επικοινωνεί με το άλλο φύλο, οδηγούμενος από την απόγνωση, πιστεύοντας ότι αξίζει κάτι καλύτερο. Και τα κατάφερε. Ειδικότητά του είναι η ετοιμολογία του, η άνεσή του και το χιούμορ του. 'Έχοντας πραγματικά αστείρευτη ενέργεια που σε συνδυασμό με το πηγαίο χιούμορ, τον ενθουσιασμό του και την μεγάλη εμπειρία του, τον κάνουν ικανό να καθηλώσει όχι μόνο την γυναίκα που τον ενδιαφέρει, αλλά και μία ολόκληρη παρέα ανθρώπων! Ο Ανέστης συχνά αναφέρει ότι όποτε έρχεται σε επαφή με μαθητή, στα μάτια του βλέπει τον εαυτό του πριν πολλά χρόνια και αυτό είναι κάτι που τον ωθεί να αποδίδει πάντα 100%, καθώς και να καταλαβαίνει πάντα πώς μπορεί να νιώθει αυτός που έχει απέναντί του.