Γιατί Έχουμε Ανάγκη την Συντροφικότητα

Ο άνθρωπος είναι ένα συντροφικό ον που εξαρτάται πολύ από άλλους ανθρώπους. Γιατί έχουμε τόσο ανάγκη τη συντροφικότητα τελικά;

Από την αρχή της ύπαρξης της ανθρωπότητας, ο άνθρωπος είχε την πηγαία ανάγκη να αναπτύξει σχέσεις με τους γύρω του. Ιδιαίτερα όσον αφορά τις ερωτικές σχέσεις, φαίνεται ότι διαδραματίζουν μεγάλο ρόλο στην ζωή μας.

Όλοι μας σε μεγάλο βαθμό προβληματιζόμαστε γύρω από την συντροφικότητα και τις ερωτικές σχέσεις, και αναρωτιόμαστε τι μπορούμε να κάνουμε για να είμαστε πιο ελκυστικοί και να έλκεται το αντίθετο φύλο από εμάς.

Ανάλογα το φύλο, κάποια πράγματα τα θεωρούμε ελκυστικά και κάποια όχι. Ρίξε μια ματιά στο σχετικό επεισόδιο της εκπομπής μας Apla+Andrika.

Τι Βρίσκουμε Σέξι Στις Γυναίκες - Apla + Andrika #048

Μοιάζει ότι ό,τι και να επιδιώκουμε να κάνουμε, δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από αυτόν τον κανόνα. Οι ερωτικές σχέσεις μας απασχολούν και μας προβληματίζουν από την εφηβεία μέχρι το τέλος της ζωής μας.

Μερικές φορές μάλιστα αλλάζουμε όλο μας το είναι και την προσωπικότητα για χάρη ή εξαιτίας μιας σχέσης. Φαίνεται, λοιπόν, ότι η συντροφικότητα αποτελεί έναν βασικό παράγοντα και ένα μεγάλο κομμάτι της ενήλικης ζωής μας.

Για ποιους λόγους όμως η συντροφικότητα είναι τόσο σημαντική για εμάς;

#1. Είναι το Μοναδικό Μέσο Αναπαραγωγής του Ανθρώπινου ΕίδουςΟ άνθρωπος είναι ένα συντροφικό ον που εξαρτάται πολύ από άλλους ανθρώπους. Γιατί έχουμε τόσο ανάγκη τη συντροφικότητα τελικά;

Προκειμένου το ανθρώπινο είδος να αναπαραχθεί, χρειάζεται τα δύο φύλα να έρθουν κοντά και αποκτήσουν σεξουαλικές επαφές. Επομένως, από εξελικτικής απόψεως, η συντροφικότητα είναι ο βασικός παράγοντας εξέλιξης και διαιώνισης του είδους μας.

Χωρίς το να νιώθουμε την ανάγκη για μια σύντροφο, δεν θα υπήρχε συνέχεια του ανθρώπου. Επομένως, είμαστε προικισμένοι με ορμόνες που μας κάνουν να αγαπάμε την σύντροφό μας και να αναζητούμε μια σύντροφο.

Ταυτόχρονα, οι ίδιες ορμόνες μας δημιουργούν μια ανάγκη για να διατηρήσουμε τις σχέσεις που αναπτύσσουμε με το αντίθετο φύλο, καθώς μια μακροχρόνια σχέση εξασφαλίζει και το υγιές μεγάλωμα ενός παιδιού.

Η βιολογία μας παίζει τεράστιο ρόλο στο πως αισθανόμαστε. Ένας βασικός λόγος, λοιπόν, που έχουμε ανάγκη την συντροφικότητα είναι η αναπαραγωγή.

#2. Μας Προσφέρει Ψυχολογική ΑσφάλειαΟ άνθρωπος είναι ένα συντροφικό ον που εξαρτάται πολύ από άλλους ανθρώπους. Γιατί έχουμε τόσο ανάγκη τη συντροφικότητα τελικά;

Από ψυχολογικής απόψεως, το να έχουμε δίπλα μας μια σύντροφο μας κάνει να νιώθουμε ασφαλείς. Νιώθουμε ότι εάν κάτι συμβεί, έχουμε δίπλα μας κάποιον άνθρωπο να μας υποστηρίξει και να μας προστατέψει.

Παράλληλα, η συντροφικότητα καλύπτει μια πηγαία ανάγκη του ανθρώπου να μοιράζεται την καθημερινότητά του και τα προβλήματά του με άλλους ανθρώπους. Καλύπτει επομένως και την ανάγκη της επικοινωνίας, καθώς όταν έχουμε έναν άνθρωπο να επικοινωνήσουμε νιώθουμε αυτόματα και πιο ασφαλείς.

Γενικότερα, σε περιόδους που είμαστε σε σχέση νιώθουμε πολύ μεγαλύτερη ασφάλεια απ΄ ότι όταν διανύουμε περιόδους μοναξιάς. Ο λόγος είναι απλός: Είμαστε πιο σίγουροι ότι ο άνθρωπος που είμαστε μαζί θα είναι δίπλα μας στις δύσκολες στιγμές μας.

#3. Μας Κάνει να Νιώθουμε ότι Είμαστε ΑποδεχτοίΟ άνθρωπος είναι ένα συντροφικό ον που εξαρτάται πολύ από άλλους ανθρώπους. Γιατί έχουμε τόσο ανάγκη τη συντροφικότητα τελικά;

Καθώς μεγαλώνουμε, οι περισσότεροι άνθρωποι απορριπτόμαστε συχνά τόσο από το οικογενειακό μας περιβάλλον, όσο και από τον κοινωνικό μας περίγυρο. Όσο περισσότερη απόρριψη έχουμε υποστεί στα παιδικά μας χρόνια, τόσο περισσότερο έχουμε ανάγκη από αποδοχή.

Ένα σημαντικό στοιχείο της συντροφικότητας, λοιπόν, είναι η αποδοχή. Μόλις νιώσουμε ότι μας αποδέχεται μια γυναίκα, αμέσως ηρεμούμε. Σε αντίθετη περίπτωση, όταν είμαστε μόνοι μας νιώθουμε πιο ανασφαλείς γιατί πιστεύουμε ότι δεν μας αποδέχεται κάποιος.

Η αποδοχή όμως είναι βασικό στοιχείο μιας σχέσης. Σε πολλά σημεία αποδεχόμαστε τον σύντροφό μας, ώστε να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε μια υγιή σχέση και να διατηρήσουμε μια ποιοτική επικοινωνία και αλληλεπίδραση.

Επειδή η απόρριψη πονάει, το να νιώθουμε ότι επιτέλους κάποιος μας καταλαβαίνει και μας αποδέχεται μπορεί να αποδειχτεί βασικός παράγοντας για την ψυχική μας ηρεμία.

#4. Μας Προσφέρει Θετικά ΣυναισθήματαΟ άνθρωπος είναι ένα συντροφικό ον που εξαρτάται πολύ από άλλους ανθρώπους. Γιατί έχουμε τόσο ανάγκη τη συντροφικότητα τελικά;

Κατά κύριο λόγο, δημιουργούμε μια σχέση για να περάσουμε καλύτερα απ’ ότι περνάγαμε μόνοι μας. Όταν η σχέση μάς προσφέρει θετικά συναισθήματα, είναι πολύ δύσκολο να φύγουμε από αυτήν.

Οι ευχάριστες στιγμές που περνάμε με το ταίρι μας είναι ένας βασικός παράγοντας για να είμαστε ευτυχισμένοι. Όλες αυτές οι θετικές εμπειρίες που μοιραζόμαστε με την γυναίκα που είμαστε σε σχέση μας εθίζουν σε μια θετική κατάσταση, κι αυτό είναι πολύ σημαντικό για την ψυχική μας υγεία.

Οι σχέσεις έχουν να προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες και στιγμές που είναι σχεδόν απίθανο να τις ζήσει κάποιος μόνος του. Κι επειδή όλοι κυνηγάμε τα θετικά συναισθήματα στην ζωή μας, είναι πολύ σημαντικό να έχουμε μια σχέση που μας τα προσφέρει.

Κάποιες φορές αυτή η σχέση είναι εξ αποστάσεως. Τι κάνω τότε;

Σχέσεις Εξ' Αποστάσεως (Long Distance Relationship)

Η συντροφικότητα αποτελεί πολύ σημαντικό κομμάτι στην ζωή μας. Όλοι οι άνθρωποι κατά βάθος ψάχνουμε κάποιον να μοιραστούμε ευχάριστες στιγμές και να δημιουργήσουμε μια μοναδική πραγματικότητα. Όλα ξεκινάνε από το πρώτο βήμα της προσέγγισης. Επομένως, βγες, φλέρταρε, και ποτέ δεν ξέρεις που μπορεί να καταλήξει η επικοινωνία σου με μια γυναίκα. Ίσως να είναι μια σχέση που θα σου χαρίσει απίστευτες στιγμές, και θα σε καλύψει σε πολλά επίπεδα. Αυτό, άλλωστε, είναι που χρειαζόμαστε όλοι μας.

 Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Η συντροφικότητα είναι πράγματι κάτι που ο άνθρωπος χρειάζεται. Αν το να προσεγγίσεις μια γυναίκα σου φαίνεται άθλος, κάνε κλικ εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.