Γιατί Είναι Απαραίτητο να Δημιουργήσεις την Δική σου Πραγματικότητα

Η πραγματικότητα κάποιες φορές είναι απογοητευτική. Τσέκαρε γιατί είναι τόσο σημαντικό να δημιουργήσεις μια δική σου πραγματικότητα.

Η Δική Σου Πραγματικότητα Είναι Αυτή Που Μετράει!

Δεν είναι εύκολο να χτίσεις την δική σου πραγματικότητα. Στα περισσότερα σενάρια που στήνουμε στο μυαλό μας, η πραγματικότητα που φανταζόμαστε περιλαμβάνει κυρίως υλικά αγαθά ή ένα πολύ ανώτερο βιοτικό επίπεδο από αυτό που ζούμε.

Δεν λέω να μην κυνηγάς μια καλύτερη ζωή. Όμως η καλύτερη ζωή που κυνηγάμε ή φανταζόμαστε, όταν θα έρθει, θα απαιτήσει με την σειρά της περισσότερο χρόνο και ευθύνες από εμάς. Τίποτα δεν έρχεται χωρίς ένα τίμημα και μια ανταλλακτική αξία.

Η πραγματικότητα που χτίζουμε ξεκινάει πρώτα από το μυαλό μας και από τον τρόπο που νιώθουμε για τον εαυτό μας.

Όταν λοιπόν αναφέρομαι στην πραγματικότητα, εννοώ τα θεμέλια, και αυτά είναι να σου αρέσει ο εαυτός σου, να κάνεις πράγματα που γουστάρεις, και να έχεις δίπλα σου ανθρώπους που τους θεωρείς ήρωες για εσένα.

Η Σημαντικότερη Σχέση Που Δημιουργείς Είναι Με Τον Εαυτό Σου

ποια είναι η δική σου πραγματικότητα

Οτιδήποτε και αν δημιουργήσεις, οτιδήποτε και αν αποκτήσεις, δεν θα είναι ποτέ αρκετό αν έχει ένα κενό μέσα σου στην σχέση με τον εαυτό σου.

Δεν είναι εύκολο να μας αρέσει ο εαυτό μας αλλά αυτή σχέση είναι καθοριστική για να χτίσεις μια πραγματικότητα που δεν είναι τόσο επιβίωση αλλά ζωή.

Το ταξίδι του καθενός για να δημιουργήσει έναν εαυτό που γουστάρει είναι προσωπικό, επίπονο και κυρίως παίρνει χρόνο όπως και όλα τα ποιοτικά πράγματα στην ζωή. Δες και το βίντεό μας για την αξία του χρόνου εδώ.

Κατά την άποψη μου, χρειάζεται να αποκαλύψεις στον ίδιο σου τον εαυτό την σχέση που έχεις μαζί του και συνήθως αυτό γίνεται μέσω καταστάσεων που σε προκαλούν και προκαλούν τις ικανότητες σου να αποκαλυφθούν ή να εξελιχθούν.

Κάποιες από αυτές μπορεί να είναι δυσάρεστες. Τσέκαρε το επεισόδιο από το ελληνικό podcast Apla+Andrika, με κάποιες δικές μας δυσάρεστες εμπειρίες.

Είναι μια συνεχής διαδικασία όπου δοκιμάζεις να πετύχεις μια ποικιλία αποτελεσμάτων για να δεις ποιο τελικά σε ικανοποιεί περισσότερο. Και όταν το κάνεις δοκιμάζοντας πολλούς τρόπους, θα δεις ποιος από αυτούς τους τρόπους που πέτυχες ταιριάζει περισσότερο στον χαρακτήρα σου.

Η διαδικασία αποκαλύπτει πως σου αρέσει να εκφράζεσαι και να λειτουργείς και το αποτέλεσμα τι σου αρέσει και απολαμβάνεις.

Οπότε χρειάζεται να πετυχαίνεις σε πράγματα που σου αρέσουν πραγματικά και να κάνεις θυσίες για ένα σκοπό που έχει νόημα γα εσένα για να φτάσεις στο σημείο να αγγίξεις βαθύτερα κάποια κομμάτια του εαυτού σου.

Όμως δεν είναι μόνο που χρειάζεται να φτιάξεις την δική σου πραγματικότητα, παρόλο που είναι από τα πιο σημαντικά γιατί όταν κάνεις που σου αρέσει και πετυχαίνεις στόχους σε αυτό, η καθημερινότητα είναι σαν διακοπές με to-do list!

Η Δική Σου Πραγματικότητα Και Οι Άνθρωποι Που Έχεις Δίπλα Σου

Το περιβάλλον είναι από τα σημαντικότερα θεμέλια για να χτίσεις μια πραγματικότητα όπου ο τριβές σου με αυτήν σε εξελίσσουν και δεν σε καταρρακώνουν.

Οι ανθρώπινοι πόροι ή αλλιώς η οικογένεια, οι φίλοι, οι συνεργάτες, η σχέση σου, η όποια άλλη ανθρώπινη θέλεις να βάλεις στην εξίσωση, είναι από τα σημαντικότερα συστατικά.

Αν έχεις ανθρώπους δίπλα σου που σου ασκούν συνέχεια κριτική, δεν πιστεύουν σε εσένα ή εισάγουν διαρκώς μιζέρια στην πραγματικότητα σου, δεν θα μπορέσεις να έχεις ποιοτικά καύσιμα για να συνεχίσεις το ταξίδι σου.

Φυσικά αυτό δεν είναι εύκολο.

Φαινόταν εύκολο, αλλά τελικά αποδείχθηκε πως δεν ήταν. Τσέκαρε το σχετικό βίντεο του Χρήστου.

Το να βρεις και να κρατήσεις τους κατάλληλους ανθρώπους στην ζωή σου είναι κάτι που απαιτεί χρόνο όμως αξίζει την υπομονή και την προσπάθεια.

Φυσικά, το δύσκολο που χρειάζεται που χρειάζεται να αποδεχτεί ο καθένας είναι πως τίποτα δεν θα έρθει ουρανοκατέβατο. Απαιτούνται πολλές συνειδητοποιήσεις για να φτάσουμε στο σημείο να καταλάβουμε τι μας αρέσει αλλά και τι είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε για το έχουμε.

Η πραγματικότητα μας δημιουργείται πρώτα μέσα στο μυαλό μας. Όσο φροντίζουμε τις σκέψεις μας και τους παράγοντες που τις επηρεάζουν, ενδογενείς και εξωγενείς, τόσο πιο κοντά θα είμαστε στην δημιουργία της δική μας πραγματικότητας.

Αν η πραγματικότητα σε απογοητεύει, δημιούργησε μια δική σου, ξεκινώντας από εδώ.

Καλή συνέχεια

Ο Χρήστος γρήγορα στην ενήλικη ζωή του συνειδητοποίησε πως η πραγματική ουσία της σωστής επικοινωνίας με τις γυναίκες, δεν βρίσκεται ούτε σε ατάκες ούτε σε συστήματα και ότι αυτά είναι μόνο η αρχή για το ξεκίνημα μιας νέας ζωής και κρίσιμων εσωτερικών αλλαγών και εξελίξεων σε οποιοδήποτε τομέα. Στρέφοντας το ενδιαφέρον του στις δομές διαχείρισης Σχέσεων, αποφάσισε να επεκτείνει τις γνώσεις του πάνω στην Ψυχολογία, ώστε να συνδέσει τις πλούσιες εμπειρικές γνώσεις που ήδη υπήρχαν με τεχνογνωσίες που θα του επέτρεπαν μια βαθύτερη κατανόηση της διαπροσωπικής επαφής μεταξύ των δύο φύλων. Ο Χρήστος είναι ιδρυτικό μέλος και υπεύθυνος του προγράμματος εκπαίδευσης του MenOfStyle.gr