Γιατί Είναι Απαραίτητο να Λήξεις Άμεσα μια Τοξική Σχέση

Καθόλου σπάνιο το φαινόμενο να έχουμε παγιδευτεί μέσα στην ίδια μας τη σχέση. Γιατί είναι σημαντικό να ρίξουμε τίτλους τέλους σε μία τέτοια σχέση;

Τοξική Σχέση Και πως Τη Διαχειρίζεσαι

Μια τοξική σχέση δεν είναι απλά κάτι άσχημο για εσένα. Μια τοξική σχέση είναι γεμάτη προβλήματα, τα οποία πολλές φορές φροντίζεις να καλύπτεις, αγνοώντας τα άσχημα και κρατώντας τα καλά.

Έχουμε συζητήσει αναλυτικά το ζήτημα των τοξικών ανθρώπων στο παρακάτω επεισόδιο από το ελληνικό podcast Apla+Andrika, το οποίο μπορείς να δεις σε αυτό το βίντεο.

Αξίζεις όμως να βρίσκεσαι σε μια τέτοια σχέση;

Δεν Είναι Εύκολο Να Φύγεις Από Μια Σχέση

Συνήθως παραμένεις σε μια τοξική σχέση, παρά τα όσα άσχημα, επειδή έχεις συναισθήματα και πιστεύεις μάταια ότι το άλλο άτομο θα αλλάξει. Είναι πολύ δύσκολο να λήξεις μια σχέση, όταν υπάρχουν έντονα συναισθήματα.

Το ότι όμως εσύ έχεις συναισθήματα, δεν σημαίνει ότι υπάρχει ανταπόδοση, ούτε θέληση για αλλαγή. Φυσικά, μπορείς να δώσεις μια ή και περισσότερες ευκαιρίες. Όμως κάποια στιγμή, εφ’ όσον η κατάσταση δεν αλλάζει, πρέπει να το πάρεις απόφαση.

Βέβαια, όσο περισσότερο μένεις σε μια τέτοια σχέση, τόσο πιο δύσκολο θα είναι να καταφέρεις να ξεφύγεις. Και το χειρότερο είναι πως αυτό το χαμένο χρονικό διάστημα, θα μπορούσες να είχες βρει μια γυναίκα και να έκανες μια σωστή σχέση.

τοξική σχέση

Όταν όμως ξεφύγεις, θα είναι πολύ δύσκολο να πέσεις ξανά σε μια τέτοια κατάσταση. Και να επιτρέψεις σε οποιαδήποτε γυναίκα να σου συμπεριφέρεται με τρόπο χειριστικό και θα έχεις την εμπειρία να ανταπεξέλθεις σε μια πραγματικά υγιή σχέση.

Μια τοξική σχέση που έχει φτάσει στο απροχώρητο, δεν έχει μέλλον και όποιες και αν είναι οι δικαιολογίες σου, θα πρέπει να βρεις την δύναμη να την λήξεις. Είναι δεδομένο ότι αυτό θα σου προκαλέσει πόνο, αλλά όσο περνά ο καιρός θα αισθάνεσαι καλύτερα, θα ελέγξεις την κατάσταση και θα μπορέσεις να προχωρήσεις.

Οι λόγοι για τους οποίους είναι απαραίτητο να λήξεις μια τέτοια σχέση είναι οι παρακάτω:

#1.Καλύτερα Να Είσαι Μόνος, Παρά Με Μια Γυναίκα Που Σου Κάνει Κακό

Το να είσαι μόνος και το να είσαι μοναχικός είναι δύο τελείως διαφορετικές έννοιες. Παραμένοντας σε μια τοξική σχέση είναι πιο επίπονο από το να είσαι μόνος.

Όταν λήξεις την σχέση, μπορείς να κοιτάξεις πίσω και να αναλύσεις τι δεν πήγε καλά και ποια ήταν τα σημάδια, τα οποία σου έδειχναν τι συμβαίνει, αλλά εσύ αγνοούσες.

Αυτό θα σε βοηθήσει να είσαι προετοιμασμένος για το μέλλον, ώστε από την μια να αναγνωρίζεις να σημάδια και από την άλλη να είσαι εσύ ο ίδιος καλύτερος και να μην κάνεις τα ίδια λάθη,

Αν κάποια θέλει να συμπεριφέρεται με τρόπο τοξικό για τους άλλους και να έχει την νοοτροπία του θύματος, είναι δική της επιλογή, εσύ όμως δεν αξίζεις κάτι τέτοιο.

τοξική σχέση

#2.Μια Τοξική Σχέση Αποτρέπει Την Προσωπική Σου Ανάπτυξη

Όταν είσαι σε μια τοξική σχέση, βρίσκεσαι σε μια κατάσταση γκρίνιας και ανάληψης ευθυνών που δεν σου αναλογούν.

Παράλληλα, το τοξικό άτομο, μην έχοντας δικές του αξίες, προσπαθεί να σε φέρει στο ίδιο επίπεδο και να σε κρατήσει χαμηλά. Με αυτό τον τρόπο αποτρέπει την δική σου ανάπτυξη, κάτι που δεν συμβαίνει σε μια υγιή σχέση, η οποία προτρέπει και συμβάλλει στην ανάπτυξη και των δύο.

#3. Δημιουργείς Χώρο Για Μια Υγιή Σχέση

Οι τοξικές σχέσεις από την φύση τους έχουν την τάση να ωθούν μακρυά τις άλλες υγιείς σχέσεις, όπως για παράδειγμα τις σχέσεις με τους φίλους σου.

Έτσι λοιπόν όταν έχεις την επιθυμία να αφήσεις μια τοξική σχέση, λες στον εαυτό σου ότι είσαι έτοιμος να προχωρήσεις σε κάτι καλύτερο. Αφήνοντας μια τοξική σχέση κατά μέρους, δημιουργείς χώρο για μια υγιή συνέχεια με κάποιο άλλο άτομο.

τοξική

#4. Δείχνεις Ότι Είσαι Δυνατός

Όταν βρίσκεσαι σε μια τοξική κατάσταση, θα έχεις να αντιμετωπίσεις νοοτροπίες από μέρους της που θα έχουν σκοπό να σε χειραγωγήσουν και να σου δείξουν ότι και εσύ είσαι αδύναμος και ότι αυτός είναι ο λόγος που παραμένεις στην σχέση.

Αυτό είναι ένα ψέμα που δεν πρέπει να πιστέψεις και πρέπει να δείξεις ότι έχεις το θάρρος και την δύναμη να πάρεις αυτό που σου αξίζει, λήγοντας την σχέση.

Αν είσαι δυνατός, θα μπορείς να εκφράσεις με αυθεντικότητα τις προθέσεις σου, και να χτίσιες ερωτική οικειότητα χωρίς να σε δει φιλικά όπως μπορείς να δεις στο παρακάτω βίντεο.

#5.Μια Τοξική Σχέση Δεν Είναι Υγιής

Οι τοξικές σχέσεις οδηγούν στον κοινωνικό και συναισθηματικό αποκλεισμό. Μπορεί επίσης να προκαλέσουν άγχος ή κατάθλιψη.

Είναι πολύ καλύτερο και φθηνότερο για εσένα να φύγεις από μια τοξική κατάσταση. Παρά να φτάσεις σε σημείο να αναζητάς θεραπείες για τα προβλήματα που θα σου δημιουργηθούν.

#6.Αξίζεις Περισσότερα

αξίζεις καλύτερα

Μια τοξική σχέση είναι μονομερής. Αφορά ένα μόνο άτομο και αποκλείει το άλλο. Αυτό οδηγεί σε άσχημα συναισθήματα. Μπορεί μέσα σε μια τοξική σχέση να αισθάνεσαι ότι δεν έχεις αξία, ότι δεν έχεις ελπίδα και ότι είσαι αβοήθητος.

Κλείνοντας, η πραγματικότητα είναι ότι τίποτε από τα παραπάνω δεν ισχύει. Είσαι μοναδικός και διαφορετικός και μπορείς να προσφέρεις πολλά. Όποιος λέει το αντίθετο, το κάνει για να σε κρατάει υπό έλεγχο.

Κάνοντας το βήμα να φύγεις από μια τέτοια κατάσταση είναι η αρχή για να βρεις κάτι όμορφο, με κάποια που θα βρίσκει αξία σε εσένα και θα ενδιαφέρεται πραγματικά.

Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Αν θέλεις να μάθεις τρόπος και τεχνικές για να αναγνωρίζεις μία τοξική σχέση από χιλιόμετρα, κάνε κλικ εδώ.

Διάβασε και μάθε περισσότερα στο βιβλίο Άνδρας Αξίας. Βρες το εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.