Γιατί Είναι Σπάνιο μια Γυναίκα να Προσεγγίσει έναν Άνδρα;

Σίγουρα θα έχεις αναρωτηθεί γιατί οι γυναίκες προσεγγίζουν είτε σπάνια, είτε καθόλου. Παρακάτω είναι οι σημαντικότεροι λόγοι.

Κάθε άντρας μεγαλώνει μαθαίνοντας ότι αυτός είναι που πρέπει κάθε φορά να κάνει την πρώτη κίνηση στο φλερτ.

Ποιος είναι όμως ο λόγος, για τον οποίο υποτίθεται ότι η γυναίκα δεν κάνει την πρώτη κίνηση, ώστε να μιλήσει σε έναν άντρα που της αρέσει; Γιατί οι άντρες πρέπει να πάρουν όλο το ρίσκο;

Γίνεται μεγάλη συζήτηση σχετικά με το αν αυτό συμβαίνει για λόγους βιολογικούς ή για λόγους κοινωνικούς. Όπως και να ‘χει, η ιδέα του άντρα που κάνει το πρώτο βήμα, δεν φαίνεται να είναι κάτι που θα αλλάξει.

Ας δούμε λοιπόν ποιοι είναι οι λόγοι για τους οποίους αυτό συμβαίνει.

#1. Η Ορμονική Πλευρά
Σίγουρα θα έχεις αναρωτηθεί γιατί οι γυναίκες προσεγγίζουν είτε σπάνια, είτε καθόλου. Παρακάτω είναι οι σημαντικότεροι λόγοι.

Η τεστοστερόνη είναι η βασική αντρική ορμόνη. Η γυναίκα διαθέτει επίσης τεστοστερόνη, αλλά σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα.

Η τεστοστερόνη συνδέεται με την ανάληψη ρίσκου, τις σεξουαλικές σκέψεις και την κυριαρχική συμπεριφορά. Έτσι από αυτή την απόλυτα βιολογική οπτική γωνία φαίνεται λογικό η γυναίκα να μην είναι αυτή που προσεγγίζει.

#2. Η Συντηρητική Κοινωνία και τα Στερεότυπα
Σίγουρα θα έχεις αναρωτηθεί γιατί οι γυναίκες προσεγγίζουν είτε σπάνια, είτε καθόλου. Παρακάτω είναι οι σημαντικότεροι λόγοι.

Στις περισσότερες κουλτούρες ανά τον κόσμο υπάρχει ακόμη ένα αίσθημα ντροπής για την γυναικεία σεξουαλικότητα. Μια γυναίκα που δείχνει έντονη σεξουαλική επιθυμία και διαθεσιμότητα κακοχαρακτηρίζεται, στην καλύτερη και είναι ανεπιθύμητη από την κοινωνία, στην χειρότερη.

Ως εκ τούτου, μια γυναίκα δεν επιτρέπεται να κάνει την πρώτη κίνηση, ούτε να δείξει το ενδιαφέρον της.

Μια γυναίκα περιμένει τον άντρα που θα την προστατεύσει. Βέβαια, πλέον οι γυναίκες δεν χρειάζονται σωματική προστασία, αλλά και πάλι, θέλουν να αισθάνονται ασφάλεια, υπό την μορφή συναισθηματικής σταθερότητας.

Αυτό σημαίνει ότι μια γυναίκα αναζητά τον άντρα εκείνο που θα μπορέσει να αντιμετωπίσει τον φόβο της απόρριψης και θα δείξει ότι διαθέτει την απαιτούμενη αυτοπεποίθηση, επιλέγοντας να κάνει την κίνηση του.

Αν ο άντρας δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τον φόβο της απόρριψης, τότε πώς η γυναίκα θα τον εμπιστευτεί για την προστασία της;

Μπορείς να τσεκάρεις το παρακάτω βίντεο, αν θέλεις να μάθεις περισσότερα για τον φόβο της απόρριψης:


#3. Οι Γυναίκες Θέλουν Εσύ να τις Επιλέξεις
Σίγουρα θα έχεις αναρωτηθεί γιατί οι γυναίκες προσεγγίζουν είτε σπάνια, είτε καθόλου. Παρακάτω είναι οι σημαντικότεροι λόγοι.

Αν δούμε ξανά το θέμα από την βιολογική ή καλύτερα από την ενστικτώδη πλευρά, η γυναίκα δείχνει σημάδια υγείας και ομορφιάς, τα οποία εάν είναι ικανοποιητικά, ώστε να μπορέσει να φέρει στον κόσμο υγιείς απογόνους, τότε το αρσενικό την επιλέγει, για αυτό τον σκοπό.

Πολλοί άντρες περνούν πολύ χρόνο σκεπτόμενοι, πώς θα δείξουν περισσότερο ελκυστικοί, με την ελπίδα ότι θα τους επιλέξουν οι γυναίκες και λειτουργούν με την λογική του παγωνιού.

Αν λειτουργείς, προσπαθώντας να κάνεις μια γυναίκα να σε επιλέξει, τότε κάνεις λάθος. Ο τρόπος σκέψης της γυναίκας, υποσυνείδητα τουλάχιστον, είναι ότι εκείνη θα γίνει αντικείμενο επιλογής από ένα δυνατό αρσενικό.

Αυτό σημαίνει ότι η έλξη βασίζεται κυρίως σε στοιχεία της προσωπικότητας, στην αυτοπεποίθηση και στην συναισθηματική δύναμη. Αυτό είναι κάτι που μπορείς να δεις και γύρω σου.

Μια γυναίκα περιμένει κάποιον άντρα να την επιλέξει και πηγαίνει μαζί του τελικά, ακριβώς επειδή έχει επιδείξει τα παραπάνω χαρακτηριστικά, ακόμη και αν δεν είναι ελκυστικός σωματικά ή εμφανισιακά.

Το ερώτημα σχετικά με το αν παίζει ρόλο ή όχι η εμφάνιση το έχουμε συζητήσει στο επεισόδιο της εκπομπής μας Apla+Andrika, που μπορείς να δεις σε αυτό το βίντεο:


#4. Μια Γυναίκα δεν Αισθάνεται Άνετα να Κάνει την Πρώτη Κίνηση
Σίγουρα θα έχεις αναρωτηθεί γιατί οι γυναίκες προσεγγίζουν είτε σπάνια, είτε καθόλου. Παρακάτω είναι οι σημαντικότεροι λόγοι.

Σίγουρα, σαν άντρας γνωρίζεις πολύ καλά τι πάει να πει άγχος της προσέγγισης και έχεις βιώσει συμπτώματα όπως ταχυκαρδία, ξηρό στόμα και κρύο ιδρώτα, όταν επιχείρησες να προσεγγίσεις μια γυναίκα.

Συνήθως οι άντρες θεωρούν ότι οι γυναίκες ελέγχουν την πρόσβαση στο σεξ, τείνουν όμως να ξεχνούν δύο πολύ βασικά πράγματα. Πρώτον, ότι οι γυναίκες θέλουν και εκείνες να κάνουν σεξ και δεύτερον ότι και σε εκείνες δεν αρέσει η απόρριψη.

Οι περισσότεροι άντρες πιστεύουν ότι μια γυναίκα μπορεί απλά να βγει έξω και να βρει κάποιον που της αρέσει, για να κάνει σεξ ή σχέση. Αυτό είναι κάτι που εντείνει τον φόβο της απόρριψης για μια γυναίκα. Αν μπορεί να βρει τόσο εύκολα το σεξ, τότε γιατί δεν μπορεί να βρει έναν άντρα για σχέση; Τι λέει αυτό για εκείνη;

Εδώ υπεισέρχεται αυτό που αναφέραμε παραπάνω, σχετικά με την κοινωνία και τα στερεότυπα. Επομένως, μια γυναίκα όχι μόνο έχει τον φόβο της απόρριψης, αλλά την βαραίνει και ο συντηρητισμός, που ενδέχεται να της προκαλέσει πρόβλημα.

Οι ρόλοι των φύλων, ακόμη και αν θεωρήσουμε ότι είναι ξεπερασμένοι, είναι δύσκολο να προσπεραστούν ακόμη και στην σύγχρονη εποχή.

#5. Κάποιοι Άντρες Αισθάνονται Άβολα όταν Προσεγγίζονται
Σίγουρα θα έχεις αναρωτηθεί γιατί οι γυναίκες προσεγγίζουν είτε σπάνια, είτε καθόλου. Παρακάτω είναι οι σημαντικότεροι λόγοι.

Ο τρόπος που αντιδρούμε μερικές φορές είναι υποσυνείδητος. Όταν κάποιος σε προσεγγίζει, έχεις τον χρόνο να εκτιμήσεις κάποια στοιχεία για αυτόν. Ο τρόπος που σε προσεγγίζει μπορεί να σου πει πολλά για την προσωπικότητα, το επίπεδο αυτοπεποίθησης και την κοινωνική νοημοσύνη του.

Όταν μια γυναίκα προσεγγίζει έναν άντρα, κάνει τον άντρα να μην αισθάνεται άνετα και μάλιστα κάποιοι άντρες ίσως χάνουν και το ενδιαφέρον τους, για γυναίκες που αποκλίνουν από τους παραδοσιακούς ρόλους. Έτσι βιάζονται πιθανότατα να τις κακοχαρακτηρίσουν ή προβάλλουν αρνητική γλώσσα του σώματος.

Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν και οι άντρες που θεωρούν ότι η γυναίκα που τους προσεγγίζει είναι τρελά ερωτευμένη μαζί τους και τελικά κολλάνε μαζί της. Δημιουργείται έτσι μια άβολη κατάσταση.

#6. Δεν Ξέρουν Πώς να Προσεγγίσουν
Σίγουρα θα έχεις αναρωτηθεί γιατί οι γυναίκες προσεγγίζουν είτε σπάνια, είτε καθόλου. Παρακάτω είναι οι σημαντικότεροι λόγοι.

Αν μια γυναίκα θελήσει να προσεγγίσει κάποιον άντρα, αντιμετωπίζει ακόμη ένα πρόβλημα. Απλά, δεν ξέρει πώς να το κάνει, ακριβώς όπως συμβαίνει και με πολλούς άντρες.

Η αμηχανία δεν έχει φύλο. Θα σκεφτείς τώρα, γιατί να μην έρθει απλά να πει ένα «Γεια»; Ο λόγος είναι ακριβώς ο ίδιος, για τον οποίο εσύ δεν πας να πεις ένα “γεια” σε μια όμορφη γυναίκα.

Όπως βλέπεις, τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα για τις γυναίκες, όπως ίσως πίστευες έως τώρα.

Βέβαια, παρόλο που οι γυναίκες αποφεύγουν να κάνουν την πρώτη κίνηση, φροντίζουν να δίνουν σημάδια ενδιαφέροντος, ώστε να προκαλέσουν τον άντρα να τις προσεγγίσει.

Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Είναι αρκετά εύκολο να φλερτάρεις μια όμορφη γυναίκα, αρκεί να ξέρεις τον τρόπο και θα τον βρεις εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.
Έχασες τον κωδικό σου? Εισήγαγε το όνομα χρήστη ή τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σου. Θα λάβεις ένα σύνδεσμο για να δημιουργήσεις έναν νέο κωδικό πρόσβασης μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.