Γιατί Είναι Τόσο Δύσκολο να Ξεπεράσω την Πρώην μου;

Κανείς δεν το παραδέχεται, αλλά όλοι ξέρουμε τι σημαίνει να χωρίζεις και τι σημαίνει να προσπαθείς να ξεπεράσεις μια γυναίκα που πλέον είναι πρώην σου.

Μια σχέση είναι πολύ πιθανό να φτάσει σε ένα τέρμα και αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό, έχει συμβεί σε όλους και το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να το δεχτείς και να προχωρήσεις την ζωή σου.

Η αποδοχή όμως μερικές φορές είναι κάτι αρκετά δύσκολο. Η πρώην γυροφέρνει στο μυαλό σου, για πολύ καιρό και σου μοιάζει πολύ δύσκολο να την ξεπεράσεις.

Υπάρχουν μερικοί λόγοι, για τους οποίους δεν μπορείς να ξεπεράσεις την πρώην και θα τους δούμε αναλυτικά παρακάτω.

#1. ΣυνήθειαΚανείς δεν το παραδέχεται, αλλά όλοι ξέρουμε τι σημαίνει να χωρίζεις και τι σημαίνει να προσπαθείς να ξεπεράσεις μια γυναίκα που πλέον είναι πρώην σου.

Οι συνήθειες έχουν μεγάλη δύναμη και διαμορφώνουν τον τρόπο ζωής των ανθρώπων.

Οτιδήποτε κάνεις για παραπάνω από 30 ημέρες συνεχόμενα, αποτελεί συνήθεια και κάθε μέρα που περνά η συνήθεια μεγαλώνει και δυναμώνει.

Όταν λοιπόν είσαι με την πρώην σου για παραπάνω από 30 ημέρες, είναι ασφαλές να εξάγουμε το συμπέρασμα ότι σου είχε γίνει συνήθεια.

Βέβαια, αυτός δεν είναι ο μόνος λόγος που δεν μπορείς να την ξεπεράσεις, αλλά είναι ένας σημαντικός παράγοντας και ενδεχομένως από τους πιο κύριους.

Συνήθισες να την έχεις γύρω σου και αυτό είναι που σου λείπει από την πρώην.

Άλλωστε, σίγουρα δεν σου έλειπε προτού την γνωρίσεις!

Η διακοπή μιας συνήθειας παίρνει χρόνο και δεν είναι κάτι εύκολο. Όσο περισσότερο ήσουν με την πρώην, τόσο περισσότερο θα σου πάρει να την ξεπεράσεις.

#2. ΜοναξιάΚανείς δεν το παραδέχεται, αλλά όλοι ξέρουμε τι σημαίνει να χωρίζεις και τι σημαίνει να προσπαθείς να ξεπεράσεις μια γυναίκα που πλέον είναι πρώην σου.

Η μοναξιά δεν είναι κάτι καλό για κανέναν και όταν έχεις βιώσει την εμπειρία μιας γυναίκας στην ζωή σου, η μοναξιά μετά τον χωρισμό πολλαπλασιάζεται.

Είναι όμως σημαντικό να γνωρίζεις ότι η μοναξιά μπορεί μερικές φορές να είναι κάτι επιθυμητό, καθώς είναι ο μόνος τρόπος να βρεις τι πραγματικά χρειάζεσαι και θέλεις, ώστε να καταφέρεις να προχωρήσεις, χωρίς την πρώην.

#3. Χαμηλή ΑυτοεκτίμησηΚανείς δεν το παραδέχεται, αλλά όλοι ξέρουμε τι σημαίνει να χωρίζεις και τι σημαίνει να προσπαθείς να ξεπεράσεις μια γυναίκα που πλέον είναι πρώην σου.

Ένας χωρισμός μπορεί να επιφέρει ζημιά στην αυτοεκτίμηση σου. Ίσως σε κάνει να αισθανθείς ότι δεν ήσουν αρκετός ή ότι δεν ήσουν ικανός να κάνεις μια γυναίκα ευτυχισμένη και να θέλει να είναι μαζί σου.

Πρέπει να ξέρεις όμως ότι ο λόγος που μια σχέση μπορεί να φτάσεις στο τέλος, δεν είναι απαραίτητα αυτός.

Μπορεί η συμπεριφορά σου να έδειχνε έναν άνθρωπο απελπισμένο ή με πολλές ανασφάλειες.

Μπορεί να μην υπήρχε σεβασμός ή να υπήρχε βαρεμάρα.

Οι λόγοι για έναν χωρισμό ποικίλλουν, όπως μπορείς να δεις και στο Apla+Andrika που ακολουθεί.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η σχέση τελείωσε και μόνο ο χρόνος θα σε βοηθήσει να ξεπεράσεις την πρώην.

Κάποιοι καταφέρνουν και μπαίνουν γρήγορα ξανά στον στίβο του φλερτ, αλλά για άλλους είναι πιο δύσκολο. Όπως και να ‘χει, φρόντισε τουλάχιστον να κυκλοφορείς έξω και να δείχνεις ότι είσαι διαθέσιμος, χωρίς να κουβαλάς τα αρνητικά της προηγούμενης σχέσης σου.

#4. Ιδέα της ΣπανιότηταςΚανείς δεν το παραδέχεται, αλλά όλοι ξέρουμε τι σημαίνει να χωρίζεις και τι σημαίνει να προσπαθείς να ξεπεράσεις μια γυναίκα που πλέον είναι πρώην σου.

Ένας ακόμη σημαντικός λόγος για τον οποίο δεν μπορείς να ξεπεράσεις την πρώην είναι ότι θεωρείς ότι για κάποιον λόγο αυτή ήταν η τελευταία γυναίκα στον κόσμο που ταίριαζες.

Αντιλαμβάνεσαι ότι αυτό δεν ισχύει. Υπάρχουν αμέτρητες γυναίκες εκεί έξω που περιμένουν να τις προσεγγίσεις. Σίγουρα κάποια θα ταιριάζει σε αυτό που ψάχνεις και σίγουρα θα υπάρχει κάποια καλύτερη από την πρώην σου.

Ίσως βέβαια πιστεύεις ότι δεν θα μπορέσεις να ξαναβρείς μια γυναίκα που να σε καταλαβαίνει και να λειτουργείτε στο ίδιο μήκος κύματος, όπως με την πρώην, αλλά μάντεψε! Είναι και αυτό λάθος.

Αυτή η πεποίθηση σου βασίζεται στην ιδέα της σπανιότητας, που όμως είναι εκτός πραγματικότητας και θα το διαπιστώσεις και μόνος σου.

#5. ΑπογοήτευσηΚανείς δεν το παραδέχεται, αλλά όλοι ξέρουμε τι σημαίνει να χωρίζεις και τι σημαίνει να προσπαθείς να ξεπεράσεις μια γυναίκα που πλέον είναι πρώην σου.

Τελικά ένας χωρισμός μπορεί να σε κάνει να νιώσεις απογοητευμένος.

Ίσως σου είναι δύσκολο να αποδεχτείς ότι πρέπει να αφήσεις την πρώην να φύγει, αλλά πρέπει να ζήσεις με το γεγονός ότι η σχέση σας απέτυχε και αυτό θα συμβεί τελικά με τον καιρό.

Είναι θέμα χρόνου η απογοήτευση να αντικατασταθεί από άλλα συναισθήματα.

#6. Η Αγάπη Είναι Αληθινό ΣυναίσθημαΚανείς δεν το παραδέχεται, αλλά όλοι ξέρουμε τι σημαίνει να χωρίζεις και τι σημαίνει να προσπαθείς να ξεπεράσεις μια γυναίκα που πλέον είναι πρώην σου.

Για μερικούς η αγάπη είναι όπως την έχουμε δει στις ταινίες, όμως δεν είναι ακριβώς έτσι.

Φυσικά υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ του να σου αρέσει μια γυναίκα και του να τρέφεις πραγματικά συναισθήματα για αυτήν.

Σε αυτή την περίπτωση το τέλος μιας σχέσης μπορεί να είναι πολύ βαρύ, όμως το πιθανότερο είναι ότι θα βρεθεί κάποια άλλη γυναίκα στο μέλλον, η οποία θα σου δημιουργήσει έντονα συναισθήματα.

Η αγάπη λοιπόν που ένιωσες για την πρώην είναι ένα αληθινό συναίσθημα, το οποίο μπορείς να βιώσεις ξανά στο μέλλον.

#7. Φόβος για το Άγνωστο

Κανείς δεν το παραδέχεται, αλλά όλοι ξέρουμε τι σημαίνει να χωρίζεις και τι σημαίνει να προσπαθείς να ξεπεράσεις μια γυναίκα που πλέον είναι πρώην σου.

Μπορεί να μην πιστεύεις ότι η πρώην σου ήταν η τελευταία και να απέχεις από την ιδέα της σπανιότητας.

Μπορεί να είσαι σίγουρος ότι θα βρεις μια άλλη γυναίκα, εξίσου ή περισσότερο κατάλληλη για εσένα, παρόλα αυτά διακατέχεσαι από έναν φόβο ότι τα πράγματα μπορεί να μην πάνε καλά.

Αυτός είναι ο φόβος για το άγνωστο και ίσως σε ταλαιπωρήσει λίγο, μέχρι να βρεις ξανά τον ρυθμό σου και την άνεση να φλερτάρεις, όμως σίγουρα θα τα καταφέρεις, αργά ή γρήγορα.

Δες το παρακάτω βίντεο του Θέμη, για να μάθεις πώς θα γίνεις πρόκληση για τις επόμενες γυναίκες που θα γνωρίσεις και θα φλερτάρεις.

#8. Έμμονη ΙδέαΚανείς δεν το παραδέχεται, αλλά όλοι ξέρουμε τι σημαίνει να χωρίζεις και τι σημαίνει να προσπαθείς να ξεπεράσεις μια γυναίκα που πλέον είναι πρώην σου.

Ο τελευταίος λόγος που δεν μπορείς να ξεπεράσεις την πρώην είναι επειδή σου έχει γίνει έμμονη ιδέα.

Ένα κλασσικό λάθος που κάνουν οι άντρες είναι ότι θεωρούν τις γυναίκες με τις οποίες έχουν σχέση το σημαντικότερο πράγμα στην ζωή τους.

Φυσικά η σύντροφος σου είναι σημαντική, πρέπει να της φέρεσαι με σεβασμό, όμως δεν είναι αυτή ο μόνος λόγος ύπαρξης σου.

Η ζωή σου είναι πολλά περισσότερα, έχεις δουλειά ή σχολή, ενδιαφέροντα, χόμπι, αθλητισμό και την προσπάθεια σου για αυτοβελτίωση.

Άλλωστε, οι γυναίκες επιθυμούν δίπλα τους έναν τέτοιον άνθρωπο με ενδιαφέροντα και ναι μεν θέλουν να κατέχουν ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής σου, αλλά δεν θέλουν να είναι το μοναδικό.

Αν η πρώην σου είχε γίνει έμμονη ιδέα, ενδεχομένως να την “έπνιξες” με την πολλή προσοχή σου, κάτι που είναι μεγάλο λάθος σε μια σχέση.

 Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Για να ξεπεράσεις ένα χωρισμό, χρειάσεται ένα δυνατό και ολοκληρωμένο χαρακτήρα. Μάθε περισσότερα για το πώς θα τον αποκτήσεις εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.