Γιατί Είναι Τόσο Δύσκολο να Ξεπεράσουμε ένα Χωρισμό;

Όλοι γνωρίζουμε πόσο δύσκολο είναι να ξεπεράσουμε ένα χωρισμό. Μάθε τους λόγους που κάνουν το γύρισμα της σελίδας πολύ δύσκολο.

Δεν είναι εύκολο να ξεπεράσεις έναν χωρισμό. Ακόμη και αν είσαι σε μια τοξική σχέση, τα συναισθήματα μετά τον χωρισμό είναι παρόμοια με αυτά που βιώνεις μετά τον χωρισμό από μια υγιή σχέση.Όλοι γνωρίζουμε πόσο δύσκολο είναι να ξεπεράσουμε ένα χωρισμό. Μάθε τους λόγους που κάνουν το γύρισμα της σελίδας πολύ δύσκολο.

Συνήθως ένας χωρισμός φέρνει τα πάνω κάτω και για τους δύο και ίσως θα ήταν τετριμμένο, αν λέγαμε ότι πρέπει απλά να προχωρήσεις, γιατί αυτό μπορεί να είναι όντως δύσκολο. Είναι κάτι που μπορείς εύκολα να το πεις, αλλά δεν είναι εύκολο να το εφαρμόσεις μετά από έναν χωρισμό και σε αυτό το άρθρο θα δούμε για ποιον λόγο συμβαίνει αυτό.

Πρώτα όμως, τσέκαρε στο παρακάτω βίντεο, την εκπομπή μας Apla+Andrika, για να δεις μερικούς λόγους που μπορεί να οδηγήσουν στον χωρισμό.

Λόγοι Για Να Χωρίσεις - Apla + Andrika #021

#1. Πλήττεται ο Εγωισμός σουΌλοι γνωρίζουμε πόσο δύσκολο είναι να ξεπεράσουμε ένα χωρισμό. Μάθε τους λόγους που κάνουν το γύρισμα της σελίδας πολύ δύσκολο.

Δεν είναι πάντα τα έντονα συναισθήματα που κάνουν δύσκολη την κατάσταση μετά από έναν χωρισμό. Μπορεί να φταίει ο εγωισμός σου, ο οποίος πλήττεται, ειδικά αν ο χωρισμός δεν είναι δική σου απόφαση.

Μετά από έναν χωρισμό θα βρεις τον εαυτό σου να αναρωτιέται, για ποιον λόγο δεν ήθελε η γυναίκα να είναι μαζί σου. Μήπως δεν αξίζεις να αγαπηθείς; Μήπως κάνεις κάτι λάθος;

Αν κάνεις τέτοιες σκέψεις, τότε ο εγωισμός σου έχει δεχθεί πλήγμα και αυτό το αίσθημα ανεπάρκειας καθιστά δύσκολη την αποκατάσταση μετά από έναν χωρισμό.

#2. Ρίχνεις το Φταίξιμο στον Εαυτό σουΌλοι γνωρίζουμε πόσο δύσκολο είναι να ξεπεράσουμε ένα χωρισμό. Μάθε τους λόγους που κάνουν το γύρισμα της σελίδας πολύ δύσκολο.

Μετά από έναν χωρισμό το μυαλό υπερφορτώνει. Αρχίζεις και αναλύεις όλα όσα ειπώθηκαν και όλα όσα συνέβησαν, προσπαθώντας να βρεις τις αιτίες.

Αυτή η διαδικασία συμβάλλει στην δημιουργία ενοχών. Αρχίζεις και κάνεις υποθέσεις, τι θα είχε συμβεί αν είχα πει κάτι διαφορετικό ή αν είχα αντιδράσει αλλιώς. Όλο αυτό δυσχεραίνει την κατάσταση.

Ό,τι έχει συμβεί είναι πλέον παρελθόν και δεν μπορεί να αλλάξει, ούτε έχει νόημα να κάνεις τέτοιες σκέψεις.

Αν θέλεις να προχωρήσεις, πρέπει να βγεις από αυτή τη λογική αναζήτησης του υπαίτιου για τον χωρισμό.

#3. Τα Συναισθήματα Είναι ΕθιστικάΌλοι γνωρίζουμε πόσο δύσκολο είναι να ξεπεράσουμε ένα χωρισμό. Μάθε τους λόγους που κάνουν το γύρισμα της σελίδας πολύ δύσκολο.

Υπάρχουν αρκετές έρευνες σύμφωνα με τις οποίες οι χημικές αντιδράσεις που προκαλούνται από τα συναισθήματα μέσα στον εγκέφαλο, μοιάζουν με αυτές που προκαλούν οι ναρκωτικές ουσίες.

Όταν έχεις εθιστεί στα συναισθήματα που βίωνες μέσα στην σχέση, μετά τον χωρισμό θα αισθάνεσαι ένα είδος συνδρόμου στέρησης, με αποτέλεσμα να σκέφτεσαι συνεχώς το άτομο που προκαλούσε τα έντονα αυτά συναισθήματα.

Ο οργανισμός σου ικετεύει για συναισθήματα και η σύνδεση που υπήρχε είναι δύσκολο να σε αφήσει να προχωρήσεις, με αποτέλεσμα να σε κρατάει κολλημένο στο παρελθόν.

#4. Ο Χωρισμός Προκαλεί ΆγχοςΌλοι γνωρίζουμε πόσο δύσκολο είναι να ξεπεράσουμε ένα χωρισμό. Μάθε τους λόγους που κάνουν το γύρισμα της σελίδας πολύ δύσκολο.

Μετά τον χωρισμό μπορεί να προκύψουν ζητήματα έλλειψης εμπιστοσύνης, πολύ άγχος, ακόμη και εφιάλτες, αϋπνίες και αυτοκαταστροφική συμπεριφορά. Όλα αυτά είναι ένα είδος μετα-τραυματικού στρες.

Κάποιοι άνθρωποι, μην μπορώντας να αντιμετωπίσουν το άγχος του χωρισμού, παίρνουν τα πράγματα πολύ στα σοβαρά και οδηγούνται σε τέτοιες καταστάσεις, οι οποίες μπορεί να έχουν άσχημα αποτελέσματα.

#5. Ο Φόβος της ΑπόρριψηςΌλοι γνωρίζουμε πόσο δύσκολο είναι να ξεπεράσουμε ένα χωρισμό. Μάθε τους λόγους που κάνουν το γύρισμα της σελίδας πολύ δύσκολο.

Ο φόβος της απόρριψης είναι πανταχού παρών. Όλοι οι άνθρωποι, ως κοινωνικά όντα, έχουμε την ανάγκη να ανήκουμε σε μια ομάδα, να έχουμε κάποιον άνθρωπο δίπλα μας.

Αυτή η ανάγκη μας κάνει να βλέπουμε υπερβολικά την μη ικανοποίηση της. Έτσι όταν δεχόμαστε την απόρριψη, ειδικά όταν δεν την περιμένουμε, δεχόμαστε στην ουσία ένα σοκ, το οποίο είναι δύσκολο να αποδεχτούμε και να μειώσουμε την δράση του.

Δες στο παρακάτω βίντεο, μερικές συμβουλές, για να ξεπεράσεις έναν απροσδόκητο χωρισμό.

Με ΧΩΡΙΣΕ ΞΑΦΝΙΚΑ!!! (Πώς Να το Ξεπεράσω;)

Βέβαια, στην πραγματικότητα μετά από έναν χωρισμό, μπορείς να βγεις πολύ πιο δυνατός και έμπειρος. Όσο δύσκολο και αν σου φαίνεται, πρέπει να μπορείς να προχωρήσεις μετά την απόρριψη και να αντιμετωπίσεις ξανά αν χρειαστεί την απόρριψη από άλλες γυναίκες.

#6. Οι Συνεχείς Χωρισμοί Δημιουργούν Αίσθημα ΑποτυχίαςΌλοι γνωρίζουμε πόσο δύσκολο είναι να ξεπεράσουμε ένα χωρισμό. Μάθε τους λόγους που κάνουν το γύρισμα της σελίδας πολύ δύσκολο.

Αν χωρίσεις μερικές φορές, μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, μπορεί να αρχίσεις να θεωρείς ότι έχεις αποτύχει. Αυτό δυσκολεύει τόσο την αποκατάσταση της ισορροπίας μετά τον χωρισμό, όσο και την δημιουργία νέων σχέσεων.

Είναι πολύ δύσκολο να θεωρήσεις ότι είσαι επιτυχημένος στις σχέσεις και στο φλερτ, αν έρχεται ο ένας χωρισμός μετά τον άλλο. Όσο περισσότερες φορές αποτυγχάνεις, τόσο θα δημιουργείται μέσα σου ένα αίσθημα ανικανότητας.

Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να δεις την θετική πλευρά, να βρεις κάποια σημεία στα οποία μειονεκτείς και σταδιακά να τα διορθώσεις.

Όσο δύσκολο και αν σου φαίνεται να ξεπεράσεις έναν χωρισμό, είναι θέμα χρόνου να βρεις μια άλλη γυναίκα και να κάνεις μια σχέση, ίσως καλύτερη από την προηγούμενη. Το ζητούμενο είναι να μην μένεις προσκολλημένος στο παρελθόν και να προχωράς στο μέλλον με αυτοπεποίθηση.

Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Αν έχεις πληγωθεί και θέλεις να γυρίσεις μια νέα σελίδα στη ζωή σου, κάνε κλικ εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.