Γιατί οι έξυπνοι άντρες αποτυγχάνουν με τις γυναίκες – μέρος 1

Γιατί οι έξυπνοι άντρες αποτυγχάνουν με τις γυναίκες

Είναι πραγματικά παράδοξο πώς υπάρχουν τόσοι πολλοί έξυπνοι άντρες που αποτυγχάνουν με τις γυναίκες. Θεωρώ τον εαυτό μου ιδιαίτερα έξυπνο άντρα, και για όσους δε με ξέρουν, έχω υπάρξει πάρα πολύ κακός με τις γυναίκες στο παρελθόν. Μου πήρε πολύ κόπο να αλλάξω – δεν υπήρχε κοινότητα να με βοηθήσει και να με υποστηρίξει τότε – και συνειδητοποίησα πόσο το μυαλό μου με βοήθησε αλλά και πόσο με κράτησε τα πρώτα χρόνια πίσω, λόγω συγκεκριμένων συνηθειών μου.

Είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο, πάντως, ιδιαίτερα ευφυείς άντρες να έχουν τεράστιο πρόβλημα επικοινωνίας με τις γυναίκες. Αν λοιπόν θεωρείς τον εαυτό σου ιδιαίτερα έξυπνο, προικισμένο από τη φύση στο θέμα μυαλού αλλά παρ’όλα αυτά δυσκολεύεσαι πολύ με τις γυναίκες, σίγουρα σε ενδιαφέρει να διαβάσεις τη συνέχεια.

Πριν συνεχίσω αναφέροντας και εξηγώντας τους λόγους, να εξηγήσω πως να νομίζεις ότι επειδή είσαι ιδαιίτερα έξυπνος, αυτό σου δίνει ένα προβάδισμα τις περισσότερες φορές στη ζωή, έχεις δίκιο. Και μπορεί να σου δώσει προβάδισμα και με τις γυναίκες. Αρκεί να μάθεις να χρησιμοποιείς το πολύτιμο όπλο σου – το μυαλό σου – υπέρ σου και σε αυτό τον τομέα. Τι συμβαίνει όμως με τις γυναίκες; Γιατί οι έξυπνοι άντρες αποτυγχάνουν με τις γυναίκες;

  • Κάνει λάθος σε αυτό που λέει ή κάνει, αλλά δεν μπορεί ή δε θέλει να το παραδεχτεί.

Ένας έξυπνος άντρας έχει συνηθίσει να κάνει κάτι σωστά, και σπάνια κάνει λάθος. Όταν κάνει λάθος, η αντίδρασή του είναι να δημιουργήσει μία νέα κατάσταση στην οποία θα τα πάει καλύτερα. Με τις γυναίκες, όμως, δεν υπάρχει δεύτερη ευκαιρία. Αν κάνεις λάθος με μία γυναίκα, πρέπει να πας στην επόμενη. Οπότε και αποτυγχάνει και στην επόμενη, δημιουργώντας μια σειρά από αποτυχίες που αναγκάζουν το λογικό μυαλό του να σκεφτεί πιο σκληρά και περισσότερο για μία λύση. Ενώ τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά. Δεν συνειδητοποιεί ότι κάνει κάτι λάθος, πιστεύει ότι η σκέψη του είναι σωστή και ότι με την επόμενη θα τα πάει καλύτερα. Αγνοεί λοιπόν τις περισσότερες φορές ότι μπορεί να κάνει τραγικά λάθη ενώ επικοινωνεί με τις γυναίκες, και εξακολουθεί να τα κάνει.

  • Είναι υπερόπτης σε σημείο που τον τυφλώνει.

Δε δέχεται εύκολα ένας έξυπνος άντρας, συμβουλή από κάποιον που θεωρεί ότι είναι λιγότερο έξυπνος από αυτόν. Με αυτό τον τρόπο, αγνοεί και απορρίπτει προτάσεις και συμβουλές που μπορεί να του φανούν πολύ χρήσιμες. Και εδώ το ερώτημα είναι το εξής: Αν είσαι μέσα στη ζούγκλα της Αφρικής, θα ήθελες για οδηγό σου έναν πανέξυπνο άντρα, ή έναν άνθρωπο των σπηλαίων με IQ 70 που όμως έχει περάσει όλη του τη ζωή μέσα στη ζούγκλα, αν τον κυνηγάνε άγρια ζώα και να έχει ξεφύγει άπειρες φορές τέτοιους κινδύνους; Η απάντηση είναι προφανής. Έτσι και στο θέμα γυναίκες. Δε σε ενδιαφέρει να σε μάθει ο πιο έξυπνος, αλλά ο άντρας που ξέρει να έλκει τις γυναίκες και το κάνει με επιτυχία κατ επανάληψη, και ας έχει ένα μέσο μυαλό.

  • Ελλειπείς κοινωνικές δεξιότητες (poor social skills).

Είναι πραγματικά αξιοπερίεργο πώς μερικές φορές γνωρίζω άντρες που απλά δεν καταλαβαίνουν βασικά πράγματα που έχουν να κάνουν με κοινωνικές δεξιότητες. Σαν να τους έχει μάθει κάποιος ότι δεν αξίζει να αναπτύξεις τέτοιες ικανότητες. Οι κοινωνικές ικανότητες, είναι αυτό που λέει η λέξη. Δεν είναι πληροφορίες. Δεν είναι θεωρίες. Είναι ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ. ΄Η τις έχεις και είσαι ελκυστικός και γοητευτικός, ή παλεύεις να τις αποκτήσεις, ή φεύγεις από αυτό τον κόσμο και δε μαθαίνεις ποτέ γιατί πέρασες εξ αρχής. Χωρίς σωστές κοινωνικές δεξιότητες, δε θα μπορέσεις ποτέ να επικοινωνήσεις σωστά με άνθρωπο γενικότερα, όχι μόνο με γυναίκα.

  • Αδυνατεί να πιστέψει ότι θα τα καταφέρει και βρίσκει λόγους για να το υποστηρίξει μέχρι τέλους.

Είναι ένα φαινόμενο που χτυπάει τον μέσο άντρα, όχι μόνο τον έξυπνο άντρα. Ο έξυπνος άντρας, απλά, θα βρει πολλούς περισσότερους λόγους από ένα μέσο μυαλό για να πείσει τον εαυτό του ότι θα αποτύχει με τις γυναίκες όσο και αν προσπαθήσει, όπως έχει αποτύχει μέχρι στιγμής. Αντί να χρησιμοποιήσει την φαντασία του για να βρει λύση στο πρόβλημα, την χρησιμοποιεί για να εξηγήσει τους λόγους που αποτυγχάνει, αλλά και που θα συνεχίσει να αποτυχαίνει, ό,τι και να γίνει. Φαντάζεται απίστευτα αρνητικά σενάρια στο μυαλό του ότι θα αποτύχει, για να μην μπει καν στη διαδικασία να προσπαθήσει. Το μυαλό του, λοιπόν, πολλές φορές τον σαμποτάρει ώστε να μην μπει καν στην οποιαδήποτε διαδικασία. Όταν λοιπόν δεν καταλαβαίνει τις γυναίκες, αντί να χρησιμοποιήσει το μυαλό του για να τις καταλάβει, το χρησιμοποιεί για να πείσει τον εαυτό του ότι οποιαδήποτε προσπάθεια είναι μάταια. Αυτό τον οδηγεί στην απόλυτη αποτυχία.

Όταν έχω ένα πρόβλημα, ψάχνω πάντα για λύση. Για να πετύχω κάτι που μέχρι σήμερα δεν έχω καταφέρει να πετύχω, πρέπει να δοκιμάσω να κάνω πράγματα που δεν έχω κάνει ποτέ μου. Όσο κάνω τα ίδια που έκανα μέχρι και χτες, θα συνεχίσω να παίρνω ό,τι έπαιρνα μέχρι χτες.Ήρθε η ώρα λοιπόν για αλλαγές.

Anestis
author
Όντας για πολλά χρόνια ένας απογοητευμένος άνδρας με πολλές αποτυχίες στην προσωπική του ζωή, προσπάθησε να βελτιώσει τον τρόπο που επικοινωνεί με το άλλο φύλο, οδηγούμενος από την απόγνωση, πιστεύοντας ότι αξίζει κάτι καλύτερο. Και τα κατάφερε. Ειδικότητά του είναι η ετοιμολογία του, η άνεσή του και το χιούμορ του. 'Έχοντας πραγματικά αστείρευτη ενέργεια που σε συνδυασμό με το πηγαίο χιούμορ, τον ενθουσιασμό του και την μεγάλη εμπειρία του, τον κάνουν ικανό να καθηλώσει όχι μόνο την γυναίκα που τον ενδιαφέρει, αλλά και μία ολόκληρη παρέα ανθρώπων! Ο Ανέστης συχνά αναφέρει ότι όποτε έρχεται σε επαφή με μαθητή, στα μάτια του βλέπει τον εαυτό του πριν πολλά χρόνια και αυτό είναι κάτι που τον ωθεί να αποδίδει πάντα 100%, καθώς και να καταλαβαίνει πάντα πώς μπορεί να νιώθει αυτός που έχει απέναντί του.