Γιατί οι γυναίκες νιώθουν έλξη για τον άνδρα-πρόκληση;

Σε προηγούμενο άρθρο μου είχα αναφερθεί για το πόσο σημαντικό είναι να αποτελείς πρόκληση για αυτήν. Στο παρόν θέλω να αναλύσω την ψυχολογία  πίσω από αυτό και γιατί οι γυναίκες  έλκονται από έναν άνδρα που τους δημιουργεί προκλήσεις.

Αφορμή μου έδωσε μια συζήτηση που είχα σε ένα εστιατόριο με ένα φιλικό μου ζευγάρι που είναι μαζί πολλά χρόνια. Όταν τους ρώτησα πως γνωριστήκανε η γυναίκα μου διηγήθηκε πως τα 2 πρώτα χρόνια ο γνωστός μου «της είχε βγάλει το λάδι». Η φράση που μου έμεινε ήταν «το έπαιζε δύσκολος βλέπεις». «Δεν κατάλαβα» της αποκρίθηκα μιας και μετά από τόσα χρόνια ο γνωστός μου πλήρως ευνουχισμένος έχοντας περάσει την διαδικασία , δεν θυμίζει τίποτα αυτόν που την έκανε να τον κυνηγάει και χρειαζόταν να τον υπερασπίσω εγώ. «Γιατί το έπαιζε και όχι ήταν; Πως αποκλείεις το γεγονός να ήθελε να δει αν καλύπτεις τις προϋποθέσεις που είχε θέσει για να μπει σε σχέση μαζί σου; Συνηθίζες να γνωρίζεις άνδρες που το παίζουν κάποιοι πριν από εκείνον;»

Γιατί λοιπόν οι γυναίκες γουστάρουν κάποιον που είναι πρόκληση για αυτές;
Γιατί η διαδικασία του φλερτ πρέπει να είναι δύσκολη; Γιατί απλά να μην έχεις σεξ εύκολα, απλά πλησιάζοντας μια γυναίκα και λέγοντας την ότι την θέλεις και εκείνη γοητευμένη από την ειλικρίνεια σου να δέχεται να είναι μαζί σου;

Η απάντηση είναι ότι είναι πολύ εύκολο για μια γυναίκα να κάνει σεξ σχεδόν με όποιον άνδρα θέλει. Αν είναι ελκυστική ή απλά έστω «αξιοπρεπής» εμφανισιακά οι περισσότεροι άνδρες που γνωρίζουμε θα ήταν πρόθυμοι να κάνουν σεξ μαζί της απλά και μόνο λόγω της εμφάνισης της, ακόμα και αν ο χαρακτήρας της τους είναι αντιπαθής.

Είναι τόσο εύκολο για αυτές επειδή οι άνδρες κρίνουμε αν θέλουμε ή όχι μια γυναίκα βασιζόμενοι σχεδόν αποκλειστικά στην εμφάνιση της.

Δεν υπάρχει πραγματική πρόκληση για την όμορφη γυναίκα γιατί αναλόγως και του πόσο όμορφη είναι 8 στους 10 άνδρες όχι απλά θα πήγαιναν μαζί της αλλά και θα έκαναν και σχέση έστω και αν θα την παράταγαν τον πρώτο καιρό. Είναι δεκάδες οι περιπτώσεις ανδρών που έρχονται για bootcamp  μετά από σχέσεις με εντυπωσιακές μεν αλλά άκρως προβληματικές γυναίκες.

Βεβαίως δεν ισχύει το ίδιο για το άλλο φύλο. Οι περισσότερες όμορφες γυναίκες δεν διανοούνται καν να προχωρήσουν με κάποιον ο οποίος δεν πληροί συγκεκριμένα κριτήρια σε σχέση με την προσωπικότητα και τις προοπτικές.

Προσωπικότητα και προοπτικές.

Οι γυναίκες φυσικά έλκονται από έναν άνδρα με καλή εμφάνιση αλλά αυτός δεν είναι ο πρωταρχικός λόγος που θα τις κάνει να κάνουν σεξ ή να θέλουν να συνεχίσουν να τον βλέπουν.

Προσωπικότητα:  Πως την κάνει να νιώθει η προσωπικότητα σου; Την ερεθίζει; Την εξιτάρει; Της δημιουργεί πρόκληση να σε κερδίσει; Αισθάνεται ευχάριστα μαζί σου ή βαριέται;

Προοπτικές: Έχεις πιθανότητες να πετύχεις στην ζωή ή αισθάνεται ότι πιθανότατα θα είσαι ένα βάρος που πρέπει να κουβαλάει; Ποιες είναι οι προοπτικές σου σαν εραστής, ως σύντροφος ή ακόμα (ναι το σκέφτονται και αυτό) ως σύζυγος;

Οι άνδρες και οι γυναίκες είμαστε τόσο διαφορετικοί στο πως επιλέγουμε κάποιον. Φυσικά και μια γυναίκα μπορεί να δει έναν όμορφο άνδρα και να σκεφτεί ότι θέλει να την πάρει σπίτι του και να την έχει ξύπνια ως το πρωί αλλά εάν αυτός ο άνδρας της μιλήσει και εκείνη αισθανθεί άβολα τότε η θετική σκέψη που έκανε μόλις τον είδε είναι σαν να μην έγινε ποτέ!
Αποφασίζει εάν έχει σεξουαλική αξία κυρίως με το πώς την έκανε να αισθανθεί! Από τι «προέβαλε» η προσωπικότητα του. Φυσικά εάν αυτός ο άνδρας έχει τον ιδεατό συνδυασμό εμφάνισης και θέτει προϋποθέσεις  για να αφιερώνει χρόνο με κάποια τότε για μια γυναίκα που του μιλάει η έλξη «βαράει κόκκινο». Η πρόκληση να κατακτήσει έναν τέτοιον άνδρα είναι το μεγαλύτερο αφροδισιακό!

Για τους περισσότερους άνδρες που είναι τόσο απογοητευμένοι η βαρετή προσωπικότητα της και οι μηδαμινές προοπτικές που έχει στην ζωή δεν αποτελούν κανένα εμπόδιο στην έλξη που θα νιώθουν.
Σε αυτό το σημείο έχουν χάσει και όλην τους την ανδρική δύναμη!

Συνέχεια στο επόμενο…

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.