Γιατί Γνωρίζω μόνο Προβληματικές Γυναίκες;

Γιατί γνωρίζω μόνο προβληματικές γυναίκες

Τι Να Κάνεις Αν Ελκύεις Μονίμως Προβληματικές Γυναίκες

Είμαι σίγουρος πως κι εσύ έχεις ακούσει πολλούς να παραπονιούνται για τις σύγχρονες γυναίκες που είναι δήθεν όλες βαρεμένες ή προβληματικές ή χειριστικές. Αν είσαι και εσύ σε αυτούς που συναντούν ή κάνουν σχέση μόνο με τέτοιες γυναίκες και αναρωτιούνται γιατί συμβαίνει αυτό ξανά και ξανά, σκέψου το εξής: το μόνο κοινό που έχουν όλες αυτές μεταξύ τους είσαι εσύ. Οπότε ξεκίνα να ψάχνεις από τον εαυτό σου πρώτα.

Πώς καταλαβαίνεις ότι μια γυναίκα ενδιαφέρεται; Και ακόμα σημαντικότερο, πώς καταλαβαίνεις ότι έχει σταματήσει πια να ενδιαφέρεται. Σήμερα ο Χρήστος όχι απλά θα απαντήσει σε αυτό το ερώτημα αλλά θα εντοπίσει και τους λόγους που μπορεί να συμβαίνει αυτό και τι μπορείς να κάνεις εάν συμβεί.

Το μοτίβο αυτό το βλέπουμε αρκετά συχνά στα ήσυχα, μαζεμένα, αποκαλούμενα «καλά παιδιά» (nice guys). Τα οποία συχνά την πατάνε με γυναίκες χειριστικές και μελοδραματικές.

Αυτό συμβαίνει όταν αισθάνεσαι άβολα με την οικειότητα και το να εκφράζεις τα συναισθήματά σου. Η αδυναμία αυτή για υγιή οικειότητα αναπόφευκτα περιορίζει τις επιλογές σου σε γυναίκες που έχουν αντίστοιχα προβλήματα. Να γιατί:

Ελκύεις Προβληματικές Γυναίκες Γιατί Έχετε Κοινά

#1. Η Τόλμη Της εξισορροπεί Τις Αναστολές Σου

γυναίκες με τόλμη

Είναι κοινωνικά αποδεκτό (άλλο θέμα προς συζήτηση αυτό) ότι δεν κυνηγούν οι γυναίκες τους άνδρες. Αυτό υποστηρίζει η κοινωνία είναι καθήκον των ανδρών. Αλλά αν είσαι άνδρας που είναι ντροπαλός και δεν αισθάνεται άνετα να δείχνει σεξουαλικό ενδιαφέρον, τότε αυτομάτως περιορίζεσαι σε γυναίκες που είναι οι ίδιες αρκετά θαρραλέες για να δράσουν πρώτες. Αυτές δηλαδή που δεν θα διστάσουν να σπάσουν τον κοινωνικό προγραμματισμό και δεν τις ενδιαφέρει η άποψη των άλλων. Και παρόλο που υπάρχουν όντως κάποιες γυναίκες με αυτοπεποίθηση που το κάνουν αυτό, υπάρχουν και πολλές κάπως πιο, εχμ, ασταθείς, που συμπεριφέρονται έτσι.

#2. Η Συναισθηματική Της Αστάθεια Εξιτάρει Τα Καταπιεσμένα Σου Αισθήματα

γυναίκες με συναισθηματική ασταθεια

Άνδρες που δεν νιώθουν άνετα με τα αισθήματά τους τα καταπιέζουν με διάφορους τρόπους. Είναι πιο απόμακροι και νιώθουν αδιάφοροι απέναντι στους άλλους ή εκλογικεύουν προκειμένου να μην γίνονται συναισθηματικοί.

Όταν συμβαίνει αυτό και καταπιέζεις τα αισθήματά σου και υπεκφεύγεις της οικειότητας, τότε οι μόνες γυναίκες που είναι αρκετά έντονες και μπορούν να διαπεράσουν αυτό το τείχος, είναι γυναίκες που είναι συναισθηματικά ασταθείς.

Και συνήθως μάλιστα κολλάς πιο εύκολα με όσες είναι μελοδραματικές (οι λεγόμενες και drama-queens) καθώς ζεις και εσύ τα συναισθήματά σου, που πάντα καταπιέζεις μέσα σου, μέσα από αυτές.

#3. Κάνει Να Νιώθεις Σημαντικός

γυναίκες που βιώνουν συνεχώς μια κρίση

Αυτού του τύπου οι γυναίκες βιώνουν πάντα μια κρίση. Πάντα κάποιος τις έχει αδικήσει ή πειράξει. Και πάντα θέλουν κάποιον να τις σώσει. Αυτό κάνει τον άνδρα που εμπλέκεται μαζί τους να νιώθει σημαντικός και χρήσιμος, δύο συναισθήματα που σπάνια έχει νιώσει στο παρελθόν, καθώς πάντα έως τώρα ήταν απόμακρος.

Αναπόφευκτα όμως, οι μελοδραματικές αυτές γυναίκες δεν θα αφήσουν για πολύ καιρό να υπάρξει ισορροπία. Για κάθε λύση που θα βρίσκεις εσύ, αυτή θα ανακαλύπτει και ένα νέο πρόβλημα. Γιατί η αλήθεια είναι ότι επιζητάει να βρίσκεται μόνιμα σε μια κατάσταση συναισθηματικής κρίσης για να νιώθει και η ίδια σημαντική.

Και έτσι αυτή η υπερ-εκφραστική γυναίκα και ο μη-εκφραστικός άνδρας (ή το ανάποδο) συμμετέχουν σε έναν υποσυνείδητο τοξικό χορό θύματος και σωτήρα και εναλλάσσονται μόνιμα μεταξύ απίστευτης ευφορίας και απόλυτης μιζέριας.

Φυσικά, αυτές οι γυναίκες καταλήγουν συνήθως να εγκαταλείψουν τον άνδρα (όπως ίσως θα έχεις ήδη βιώσει).

Καθώς περνάει ο καιρός, ο άνδρας θυσιάζει όλο και περισσότερο τη δική του ταυτότητα για να φτιάξει τα δικά της συναισθηματικά προβλήματα, σε σημείο που γίνεται ένα με αυτήν. Κάτι που καταστρέφει την έλξη της για αυτόν, καθώς της δείχνει όλο και πιο πολύ ότι δεν μπορεί να βάλει τα όριά του και ότι δεν έχει αυτοεκτίμηση. Σε αυτό το σημείο και με τον άνδρα 100% δεδομένο και υποχείριό της, ο μόνος τρόπος να συνεχίσει να παίρνει την επιβεβαίωση που θέλει είναι να αναζητήσει νέα ανδρική συντροφιά.

Όταν διεκδικείς, δείχνεις ότι είσαι ένας Άνδρας Αξίας με κριτήρια και επιθυμίες. Όταν κυνηγάς, αυτή η εικόνα αλλάζει. Πού σταματάει όμως η διεκδίκηση και που ξεκινάει το κυνήγι; Σήμερα ο Χρήστος θα απαντήσει σε αυτό το ερώτημα, αλλά θα σου δώσει επίσης και τους 5 σημαντικότερους λόγους για να σταματήσεις να την κυνηγάς.

Όπως μπορείς να καταλάβεις, παρόλο που αυτές οι γυναίκες είναι οι ίδιες υπεύθυνες για την συμπεριφορά τους, αν τις δέχεσαι στη ζωή σου τότε είναι δικό σου πρόβλημα. Και παρόλο που δεν αποτελούν αυτές την πλειοψηφία των γυναικών που υπάρχουν εκεί έξω, αν συναντάς όλο τέτοιες, θα πρέπει να συλλογιστείς σοβαρά για τους λόγους που τις τραβάς.

Πιστεύεις ότι σου αξίζουν ποιοτικότερες σχέσεις αλλά δυσκολεύεσαι να τις αποκτήσεις; Είναι πιο απλό απ’ ότι νομίζεις. Πάτα εδώ.

Ανέβασε την αξία σου στο φλερτ ακι όχι μόνο. Διάβασε το βιβλίο Άνδρας Αξίας. Βρες το εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.