Γιατί η Αφθονία μάς Οδηγεί στην Ευτυχία

Το κυνήγι της ευτυχίας είναι μακρύ και δύσβατο. Για κάποιους η ευτυχία βρίσκεται στην αφθονία, για άλλους πάλι όχι. Ποια η σχέση αφθονίας και ευτυχίας;

Τι Μας Οδηγεί Στην Ευτυχία ; Σχετίζεται Η Αφθονία ;

Κατά την διάρκεια της ζωής μας, όλοι ψάχνουμε το κλειδί για την ευτυχία. Τι είναι αυτό που θα μας κάνει πραγματικά ευτυχισμένους.

Επειδή η καθημερινότητα πολλές φορές τρέχει σε πιο γρήγορους ρυθμούς απ’ ότι αντέχουμε, το να είμαστε πραγματικά ευτυχισμένοι μοιάζει με μια όαση.

Είναι όμως τόσο ακατόρθωτο τελικά;

Και πως σχετίζεται η αφθονία με την ευτυχία;

Το να νιώθουμε αφθονία στην ζωή μας, είναι ένας παράγοντας που θα μας κάνει πραγματικά ευτυχισμένους;

Τι Σημαίνει Αφθονία;

αφθονία και ευτυχία

Αφθονία είναι μια κατάσταση στην οποία δεν νιώθουμε ότι στερούμαστε ή μας λείπει κάτι. Νιώθουμε πλήρεις με αυτά που έχουμε, και ζούμε στην επάρκεια. Με άλλα λόγια, νιώθουμε επαρκείς με αυτά που έχουμε στην ζωή μας αυτήν την στιγμή.

Ο λόγος που η αφθονία μας οδηγεί στην ευτυχία είναι απλός: Όταν δεν νιώθουμε ότι κάτι μας λείπει, δεν κυνηγάμε απελπισμένα κάτι.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουμε στόχους ή όνειρα. Σημαίνει απλά ότι οι στόχοι μας δεν βασίζονται στο τι μας λείπει, αλλά στο πως μπορούμε να κάνουμε την ζωή μας ακόμα καλύτερη, ενώ είμαστε ήδη ικανοποιημένοι από αυτήν.

Αφθονία σημαίνει να είμαστε ευγνώμονες για αυτά που έχουμε, χωρίς να νιώθουμε ένα τεράστιο κενό μέσα μας.

Το κενό δημιουργείται από την ψευδαίσθησή μας ότι χρειαζόμαστε κάτι ακόμα για να είμαστε ευτυχισμένοι. Λίγα χρήματα ακόμα, λίγη αγάπη ακόμα, μια σχέση, λίγο ακόμα φαγητό, και πάει λέγοντας. Ωστόσο, το κενό δεν πρόκειται στην πραγματικότητα να συμπληρωθεί ποτέ.

Η ζωή είναι ένα «Δώρο». Ρίξε μια ματιά στο επεισόδιο από το ελληνικό podcast του Apla+Andrika, με καλεσμένο τον Στέφανο Ξενάκη εδώ.

αφθονία και ευτυχία

Κι αυτό γιατί βασιζόμαστε την στέρηση, και όχι στην αφθονία.

Αφθονία σημαίνει επίσης ότι δεν μας απασχολεί η κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε, γιατί έχουμε μέσα μας όλα τα συναισθήματα που χρειαζόμαστε για να νιώθουμε ευτυχισμένοι.

Τι σημαίνει αυτό;

Ακόμα κι αν δεν έχουμε χρήματα, γυναίκες, φαγητό, ή οτιδήποτε μπορεί να νιώθουμε ότι έχουμε σε έλλειψη, μέσα μας νιώθουμε πλήρεις, για τον απλούστατο λόγο ότι έχουμε γαλήνη και ηρεμία που πηγάζει από μέσα μας.

Η αφθονία, λοιπόν, προέρχεται από μέσα μας. Δεν έχει καμία σχέση με τους εξωτερικούς παράγοντες. Μπορεί να έχουμε απεριόριστα υλικά αγαθά, ή απεριόριστες γυναίκες στην ζωή μας, και να νιώθουμε έλλειψη, ή να έχουμε ελάχιστα έως καθόλου από αυτά τα πράγματα, και να νιώθουμε πλήρεις και ευτυχισμένοι.

Η Αφθονία Προέρχεται Από Την Νοοτροπία Μας

Η αφθονία είναι ένα συναίσθημα το οποίο προέρχεται από την νοοτροπία μας για την ζωή. Αναλόγως με το πως βλέπουμε τα πράγματα και πως αντιλαμβανόμαστε την πραγματικότητα, αναπτύσσουμε και τα ανάλογα συναισθήματα στις καταστάσεις που προκύπτουν.

Όταν έχουμε μια θετική στάση για την ζωή και πιστεύουμε ότι αξίζουμε το καλύτερο, και ότι μας συμβαίνουν θετικά πράγματα, τότε έλκουμε και δημιουργούμε καταστάσεις που μας κάνουν να αισθανόμαστε πλήρεις. Αντιθέτως, όταν αντιμετωπίζουμε την ζωή με μιζέρια, οτιδήποτε θετικό κι αν συμβεί το παίρνουμε αρνητικά και νιώθουμε έλλειψη.

Ωστόσο, υπάρχει ένας σημαντικός παράγοντας εδώ: Το κίνητρό μας για να κάνουμε κάποια πράγματα και να πετύχουμε τους στόχους μας.

Για περισσότερα πάνω στους στόχους, μπορείς να δεις το σχετικό επεισόδιο Apla+Andrika.

Όταν το κίνητρό μας για να πετύχουμε στην ζωή προέρχεται από αρνητικά συναισθήματα, τότε είναι σχεδόν σίγουρο ότι μέσα μας νιώθουμε έλλειψη.

Για παράδειγμα, αν έχουμε ως στόχο να βελτιωθούμε στην σχέση μας με μια γυναίκα, γιατί φοβόμαστε ότι αν δεν αλλάξουμε θα φύγει και θα μείνουμε μόνοι μας, τότε η αλλαγή αυτή, ακόμα κι αν φέρει θετικά αποτελέσματα, προέρχεται από την στέρηση και όχι από την αφθονία.

Αν αντιθέτως είμαστε σε μια σχέση και νιώθουμε ότι μπορούμε να έχουμε σχεδόν όποια γυναίκα θέλουμε, αλλά εμείς έχουμε επιλέξει συνειδητά να είμαστε με την συγκεκριμένη, και θέλουμε να αλλάξουμε για να έχουμε μια συνολική ανοδική πορεία (δηλαδή τα κίνητρά μας είναι εσωτερικά), τότε παρακινούμαστε από την αφθονία.

Η διαφορά είναι η εξής: Όσο τα κίνητρά μας βασίζονται σε εξωτερικούς παράγοντες και στην στέρηση, τόσο οτιδήποτε κι αν κάνουμε θα μας αφήνει ένα κενό.

Χρειάζεται λοιπόν να κοιτάξεις μέσα σου και να βρεις το χαμένο σου κίνητρο. Τί είναι αυτό που σε εμπνέει;

Ή, ακόμα κι αν μας γεμίζει προσωρινά, θα θέλουμε «και κάτι ακόμα, λίγο ακόμα» για να νιώσουμε πλήρεις.

Αυτό που δεν συνειδητοποιούμε είναι ότι η πληρότητα είναι μέσα μας. Η αφθονία είναι ένα συναίσθημα που δημιουργείται εσωτερικά, και δεν έχει καμία σχέση με εξωτερικούς παράγοντες.

Και γι’ αυτόν τον λόγο, λοιπόν, συνδέεται άμεσα με την ευτυχία.

Το κυνήγι της ευτυχίας είναι μακρύ και δύσβατο. Μάθε περισσότερο για το τι μας οδηγεί στην ευτυχία και πως να το κατακτήσεις εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.