Γιατί η Έλξη Είναι από τα Σημαντικότερα Στάδια του Φλερτ

Η έλξη αποτελεί αναμφίβολα ένα από τα σημαντικότερα και ενδεχομένως ομορφότερα στάδια του φλερτ. Μάθε 7 πράγματα που δεν ήξερες για την έλξη!

Μάθε Και Κατάκτησε Όλα Τα Στάδια Του Φλερτ

Η έλξη είναι το πρώτο στάδιο του φλερτ. Σε αυτό το στάδιο πρέπει να δείξεις ότι διαθέτεις αξία που θα την κάνει να σε κοιτάξει και να νιώσει έλξη για εσένα.

Σε μια πρωτόγονη κοινωνία, ένας άντρας με κατάλληλη σωματοδομή, που θα μπορούσε να κάνει δυνατούς απογόνους και να διασφαλίσει την ασφάλεια και την επιβίωση της οικογένειας ήταν αυτός που δημιουργούσε την έλξη και τον προτιμούσαν οι γυναίκες.

Σήμερα, τα πράγματα είναι κάπως πιο πολύπλοκα, μιας και η ζωή είναι αρκετά διαφορετική. Έτσι υπεισέρχονται και άλλοι παράγοντες, εκτός της ασφάλειας. Η οικονομική κατάσταση, το κοινωνικό στάτους, η σεξουαλική ικανοποίηση και η συναισθηματική διέγερση.

Υπάρχει διαφορά στον τρόπο που η γυναίκα θα αισθανθεί την έλξη, ανάλογα με τις προθέσεις σου. Θέλεις δηλαδή να την κάνεις να αισθανθεί σεξουαλική έλξη ή θέλεις να της δώσεις να καταλάβει ότι ψάχνεις για μια σταθερή σχέση;

Όλα αυτά αρχίζουν να ξεκαθαρίζουν στο στάδιο της έλξης. Η έλξη έχει κάποιους κανόνες, που αν τους γνωρίζεις, θα καταλάβεις και γιατί είναι από τα σημαντικότερα στάδια του φλερτ. Οι κανόνες αυτοί έχουν καθοριστεί από την βιολογία, την ψυχολογία και την εξέλιξη και από αυτούς εξαρτάται η έλξη.

#1. Ελκυστικός Ή Ενδιαφέρων Στο Φλερτ;ενδιαφέρον άνδρας

Ο ανθρώπινος εγκέφαλος έχει μικρό εύρος προσοχής και έλκεται περισσότερο από ανθρώπους και πράγματα που του κινούν το ενδιαφέρον, τα βρίσκει συναρπαστικά και τον κινητοποιούν.

Αυτό με λίγα λόγια σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να έχεις εμφάνιση μοντέλου, αλλά αρκεί να ξυπνήσεις το ενδιαφέρον της με απλή συζήτηση, που θα σε βάλει στο παιχνίδι.

Τσέκαρε το βίντεο που ακολουθεί, για αν μάθεις πως μπορείς να έχεις τη γυναίκα που σου αρέσει.

#2. Η Έλξη Δημιουργείται από την Πρώτη Στιγμή

Λέμε συχνά ότι δεν πρέπει να κάνουμε βεβιασμένα συμπεράσματα, όμως η αλήθεια είναι ότι οι άνθρωποι μπορούν να σε κρίνουν μέσα σε 30 δευτερόλεπτα, μόνο και μόνο από την παρουσία σου, χωρίς να μιλήσεις καν.

Γι’ αυτό η έλξη αποτελεί ένα από τα βασικότερα στάδια του φλερτ.

Η έλξη λοιπόν μπορεί να συμβεί σχεδόν άμεσα, σε λιγότερο από 1 λεπτό. Αυτές οι κρίσεις που κάνει ο εγκέφαλος μας τείνουν να είναι αρκετά ακριβείς, γίνονται άμεσα και αλλάζουν δύσκολα.

#3. Φλερτ Και Κόκκινο Χρώμα

κόκκινο χρώμα

Αν θέλεις να τραβήξεις την προσοχή το κόκκινο είναι το χρώμα που πρέπει να φορέσεις. Σύμφωνα με έρευνες το κόκκινο είναι ένα χρώμα που κάνει άντρες και γυναίκες να αισθάνονται έλξη.

Αυτός είναι και ο λόγος που το κόκκινο συνδέεται με το πάθος, την σεξουαλική ορμή, τον ρομαντισμό και την γονιμότητα.

#4. Η Έλξη Θέλει Συμμετρία και Αναλογίεςφλερτ συμμετρία

Σε μια μελέτη του Πανεπιστημίου του New Mexico η οποία διεξήχθη από βιολόγους βρέθηκε ότι άντρες και γυναίκες αισθάνονται έλξη για άτομα του αντίθετου φύλου με συμμετρικά χαρακτηριστικά (πρόσωπα και σώμα).

Αυτό είναι κάτι που συμβαίνει επειδή ο εγκέφαλος μας σχετίζει την συμμετρία με τα καλά γονίδια. Ανεπιθύμητες γενετικές μεταλλάξεις καταστρέφουν την συμμετρία.

Η ίδια μελέτη έδειξε μάλιστα ότι οι άντρες με περισσότερο συμμετρικά χαρακτηριστικά απολαμβάνουν πιο πλούσια σεξουαλική ζωή, σε σχέση με τους άλλους.

Επίσης, οι γυναίκες σύμφωνα με τις μελέτες αισθάνονται έλξη για τους άντρες με φαρδιούς ώμους, συγκεκριμένα για αυτούς που έχουν αναλογία μέσης ισχίων 0,8-1,0.

#5. Φλερτ Και Έλξη: Δομή Του Προσώπουφλερτ πρόσωπο

Η δομή του προσώπου εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις ορμόνες. Τα οιστρογόνα δίνουν τα γυναικεία χαρακτηριστικά στα πρόσωπα των γυναικών και αντίστοιχα η τεστοστερόνη δίνει σχήμα στο αντρικό πρόσωπο.

Ένα αρρενωπό πρόσωπο ξεχωρίζει από την πρώτη στιγμή και θεωρείται αμέσως ελκυστικό, μιας και αντιπροσωπεύει την καλή υγεία και την δύναμη.

#6. Στάδια Του Φλερτ: Η Γλώσσα του Σώματος Και Η Τονικότηταφλερτ και ελξη

Η έλξη εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την γλώσσα του σώματος, η οποία καθορίζει την εντύπωση που δημιουργούμε.

Μια ανοικτή γλώσσα του σώματος δείχνει ότι είσαι διαθέσιμος, και όχι μόνο. Δείχνει ότι είσαι κοινωνικός και ότι διαθέτεις αυτοπεποίθηση.

Η τονικότητα της φωνής σου όταν θα ξεκινήσεις μια συζήτηση μαζί της μπορεί να δημιουργήσει έλξη. Μια βαθιά, σταθερή φωνή είναι προτιμητέα από μια γυναίκα.

Τσέκαρε το επεισόδιο από το ελληνικό podcast  του Apla+Andrika στο οποίο έχουμε συζητήσει εκτενώς το πώς αλλάζεις τρόπο σκέψης από το πώς διεκδικείς μια γυναίκα μέχρι το πώς βελτιώνεσαι συνολικά.

#7. Η Διαθεσιμότητα Φέρνει Έλξη

Ένα χαρακτηριστικό που υποβαθμίζεται συχνά είναι η διαθεσιμότητα. Με τον όρο διαθεσιμότητα δεν εννοούμε ότι πρέπει να έχεις τα χαρακτηριστικά του Καλού Παιδιού, να είσαι πάντα εκεί για να την βοηθήσεις και να της κάνεις όλες τις χάρες.

Καμία σχέση!

Λέγοντας διαθεσιμότητα, εννοούμε ότι δεν αρκεί να είσαι εκεί κατά την διάρκεια του φλερτ, αλλά να δείχνεις ότι μπορείς να δημιουργήσεις σύνδεση με την γυναίκα (που είναι το επόμενο στάδιο, για να προχωρήσει το φλερτ).

Η διαθεσιμότητα είναι κάτι που θα σε βοηθήσει όχι μόνο στο φλερτ, αλλά και σε άλλους τομείς της κοινωνικής και επαγγελματικής ζωής. Το χαμόγελο, η ευχάριστη διάθεση και το χιούμορ θα δημιουργήσουν έλξη και μπορούν να σε βοηθήσουν μέχρι και να κλείσεις συμφωνίες.

Τέλος, όπως καταλαβαίνεις, μεγάλο μέρος της έλξης αφορά στην πρώτη εντύπωση, η οποία καθορίζει την έκβαση του φλερτ. Αυτός είναι και ο λόγος που η έλξη είναι από τα σημαντικότερα στάδια, καθώς θέτει τις βάσεις που θα οδηγήσουν στο επόμενο βήμα, αυτό της σύνδεσης.

Από σένα εξαρτάται η επιτυχία του φλερτ, είναι στο χέρι σου να δημιουργήσεις το κατάλληλο πλαίσιο. Προσέγγισε λοιπόν τη γυναίκα που σου αρέσει, έχοντας στο νου σου την έλξη και θα απογειώσεις τα ερωτικά σου αποτελέσματα.

Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα για τη μαγική διαδικασία του φλερτ, κάνε κλικ εδώ.

Ανέβασε την αξία σου στο φλερτ διαβάζοντας το βιβλίο Άνδρας Αξίας. Παράγγειλέ το εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.