Γιατί οι Γυναίκες δεν Κάνουν το Πρώτο Βήμα Μαζί σου

Γιατί οι Γυναίκες δεν Κάνουν το Πρώτο Βήμα Μαζί σου

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αυτό; Γιατί οι Γυναίκες δεν Κάνουν το Πρώτο Βήμα Μαζί σου; Μερικές Γυναίκες θα κάνουν το πρώτο βήμα. Οι περισσότερες, όμως, δε θα το κάνουν. Ειδικά μία γυναίκα που είναι ελκυστική και έχει αρκετούς άντρες που την κυνηγάνε, είναι ακόμα πιο απίθανο να κάνει το Πρώτο Βήμα. Γιατί;

 1. Το Πρώτο Βήμα είναι δύσκολο. Όπως δύσκολο είναι και το να εκδηλωθείς συναισθηματικά πρώτος, έχοντας αρκετές πιθανότητες έτσι να νιώσεις αμηχανία ή και εξευτελισμό, μετά από μία άσχημη απόρριψη ή μία απόρριψη δημόσια. Πολλοί άνδρες που έχουν έρθει σε εμάς για βοήθεια, πριν παρακολουθήσουν το Bootcamp κατά το οποίο το πρακτικό μέρος τους μεταλλάσσει στην κυριολεξία, ένιωθαν απίστευτο άγχος ακόμα και στην ιδέα να προσεγγίσουν μία άγνωστη γυναίκα. Η προσέγγιση λοιπόν, το Πρώτο Βήμα, είναι μία διαδικασία που μπορεί να σε αγχώσει τρομερά, είναι μάλιστα μία διαδικασία που δε θα έχει πάντα ευτυχές τέλος. Οι γυναίκες αισθάνονται αμηχανία και ντροπή περισσότερο από τους άνδρες, επομένως και θα τους είναι πιο δύσκολο να προσεγγίσουν και να κάνουν το Πρώτο Βήμα.
 2. Αντιστροφή Ρόλων. Μερικές γυναίκες ανησυχούν – εν μέρει δικαίως – ότι κάνοντας αυτές το Πρώτο Βήμα ευνουχίζουν κατά κάποιον τρόπο τον άνδρα. Εάν η προσέγγιση, το Πρώτο Βήμα γίνει με τρόπο υπερβολικά άμεσο, ελοχεύει ο κίνδυνος να συμβεί και αυτό. Προσωπικά, η πολύ άμεση προσέγγιση από μία γυναίκα και η πρωτοβουλία για την αποπλάνηση, ενδέχεται να με επηρεάσει αρνητικά. Εκτιμώ πολύ το θάρρος που μπορεί να έχει μία γυναίκα να κάνει το Πρώτο Βήμα, αλλά ο τρόπος παίζει σημαντικό ρόλο.
 3. Το βρίσκουν Λάθος. Μερικές γυναίκες θεωρούν ότι το να κάνουν το Πρώτο Βήμα είναι εντελώς μη θηλυκό.
 4. Δεν ξέρουν πώς. Πολλές γυναίκες είναι δεν είναι καλές στο να την “πέφτουν” σε άνδρες. Στην όλη προσέγγιση αλλά και στο να διεκδικήσουν αυτό που θέλουν. Είναι ένα θέμα που συναντάμε πολύ συχνά.

Υπάρχουν αρκετοί ακόμα λόγοι, αλλά αυτοί είναι οι σημαντικότεροι. Και τώρα, η ανατροπή: Οι γυναίκες κάνουν το Πρώτο Βήμα. Μάλιστα, στο 75% των γνωριμιών μεταξύ ενός άνδρα και μίας γυναίκας, το φλερτ έχει ξεκινήσει από τη γυναίκα. Απλά το κάνει διαφορετικά από εμάς. Δηλαδή:

 1. Επαφή με τα μάτια
 2. Εμφανίζεται σε ένα μέρος συγκεκριμένη μέρα και ώρα, επειδή γνωρίζει ότι θα είσαι εκεί για να σου δώσει την ευκαιρία να την προσεγγίσεις
 3. Γειτνίαση: Στέκεται κοντά σου, με ελαφρώς γυρισμένη πλάτη, ώστε να μπορείς εύκολα να της μιλήσεις.
 4. Χαμόγελο
 5. Πηγαίνει στο μπαρ να ζητήσει κάτι (νερό, ποτό, οτιδήποτε) τη στιγμή που βλέπει ότι είσαι και εσύ εκεί, για να βρεθεί δίπλα σου

Υπάρχουν αρκετοί ακόμη τρόποι, που αναφέρονται στα θεωρητικά κομμάτια του Bootcamp, με τους οποίους η γυναίκα κάνει το Πρώτο Βήμα χωρίς πολλές φορές ο άνδρας να το καταλάβει. Τι θα κάνει όμως μία γυναίκα να ενδιαφερθεί για εσένα χωρίς να σου μιλήσει; Τι θα παρατηρήσει;

 1. Στυλ / Ντύσιμο
 2. Την παρέα σου και πώς στέκεσαι στην παρέα σου
 3. Στάση Σώματος

Μην ξεχνάς λοιπόν: Η γυναίκα θα αποφασίσει αν θα κάνει το Πρώτο Βήμα μαζί σου από αυτά που θα παρατηρήσει από απόσταση. Δεν έχετε μιλήσει ακόμη. Δε σε γνωρίζει. Και η τονικότητα της φωνής έχει σημασία φυσικά, αλλά δεν σε έχει ακούσει να μιλάς ακόμη. Με το σεμινάριο στο Θέατρο Ελυζέ να πλησιάζει, έχεις και εσύ την ευκαιρία να γνωρίσεις την ομάδα του Menofstyle.gr και να λάβεις μοναδικές γνώσεις.

Σεμινάριο Menofstyle.gr
Σεμινάριο Menofstyle.gr στο Θέατρο Ελυζέ

Anestis
author
Όντας για πολλά χρόνια ένας απογοητευμένος άνδρας με πολλές αποτυχίες στην προσωπική του ζωή, προσπάθησε να βελτιώσει τον τρόπο που επικοινωνεί με το άλλο φύλο, οδηγούμενος από την απόγνωση, πιστεύοντας ότι αξίζει κάτι καλύτερο. Και τα κατάφερε. Ειδικότητά του είναι η ετοιμολογία του, η άνεσή του και το χιούμορ του. 'Έχοντας πραγματικά αστείρευτη ενέργεια που σε συνδυασμό με το πηγαίο χιούμορ, τον ενθουσιασμό του και την μεγάλη εμπειρία του, τον κάνουν ικανό να καθηλώσει όχι μόνο την γυναίκα που τον ενδιαφέρει, αλλά και μία ολόκληρη παρέα ανθρώπων! Ο Ανέστης συχνά αναφέρει ότι όποτε έρχεται σε επαφή με μαθητή, στα μάτια του βλέπει τον εαυτό του πριν πολλά χρόνια και αυτό είναι κάτι που τον ωθεί να αποδίδει πάντα 100%, καθώς και να καταλαβαίνει πάντα πώς μπορεί να νιώθει αυτός που έχει απέναντί του.