Γιατί οι Γυναίκες Έχουν Οργασμό;

γυναικείος οργασμός.

Για να κατανοήσουμε καλύτερα τους λόγους που οι γυναίκες έρχονται σε οργασμό, θα πρέπει να παρατηρήσουμε το φαινόμενο υπό εξελικτικό πλαίσιο. Εν αρχή, η απάντηση μοιάζει απλή: Ο βιολογικός σκοπός του σεξ και του οργασμού είναι η αναπαραγωγή και η μεταφορά των γονιδίων μας στην επόμενη γενιά.

Ωστόσο, κατά την διάρκεια της αναπαραγωγικής διαδικασίας, οι γυναίκες δεν απαιτείται να έχουν οργασμό για να υπάρξει επιτυχής αναπαραγωγική διαδικασία.

Θα μπορούσαμε λοιπόν, να υποστηρίξουμε πως οι γυναίκες έχουν οργασμό πολύ απλά γιατί και οι άνδρες έχουν. Συμπεριφορές και χαρακτηριστικά απαραίτητα για το ένα φύλο, πολλές φορές υιοθετούνται και απ’ το άλλο χωρίς αυτό να εξυπηρετούν κάποιο προφανή σκοπό.

Ένα προφανές παράδειγμα είναι οι θηλές που έχουν οι άνδρες. Ουσιαστικά, η ύπαρξη θηλών στους άνδρες δεν εξυπηρετεί κανέναν εξελικτικό σκοπό. Στις γυναίκες απ’ την άλλη, είναι απαραίτητες για τον θηλασμό του νεογνού.

Βέβαια, η Φύση έχει μοναδική νοημοσύνη. Αν ένα χαρακτηριστικό ή συμπεριφορά δεν απαιτεί ενέργεια διατήρησης δεν χρειάζεται να εξαφανιστεί…

Ωστόσο, όταν μια γυναίκα έχει οργασμό σπαταλά ενέργεια. Μάλιστα τα στοιχεία αποδεικνύουν πως όταν οι γυναίκες έχουν οργασμό σπαταλούν μεγαλύτερη ενέργεια απ’ ότι οι άνδρες.

Έρευνες πάνω στην διαδικασία του οργασμού που πραγματοποιούνται κυρίως απ’ το 1960 και έπειτα, δείχνουν πως όταν μια γυναίκα έχει οργασμό τον βιώνει πιο έντονα και διαρκεί χρονικά περισσότερο. Ακόμα, ποσοστιαία οι γυναίκες είναι περισσότερο πολύ –οργασμικές απ’ ότι οι άνδρες.

Για όλα υπάρχει ένας λόγος

Όλο και περισσότερες έρευνες, δείχνουν πως όταν οι γυναίκες έχουν οργασμό, αυτό εξυπηρετεί εν τέλει εξελικτικούς σκοπούς. Κάποιοι από αυτούς είναι:

  • Ο γυναικείος οργασμός απελευθερώνει την ορμόνη Oxytocin, όπου ενεργοποιεί ακόμα περισσότερο τα αναπαραγωγικά όργανα της γυναίκας.
  • Κατά την διάρκεια του οργασμού, οι γυναίκες απελευθερώνουν την ορμόνη προλακτίνη η οποία ενεργοποιεί το σπέρμα να κινηθεί πιο γρήγορα.

Καλύτερη επιλογή αρσενικού

Οι άνδρες, είναι πιο πιθανό να μοιράσουν το γονίδιο τους στις επόμενες γενιές αν έρθουν σε σεξουαλική επαφή με όσο το δυνατόν περισσότερες γυναίκες. Αντιθέτως, οι γυναίκες δεν συμμετέχουν μόνο στην αναπαραγωγική διαδικασία αλλά έχουν ενεργό ρόλο στο να μεγαλώσουν το παιδί που θα έρθει. Για να γίνει αυτό, χρειάζονται την προστασία του αρσενικού. Όμως ποιου αρσενικού;

Αρκετά στοιχεία ερευνών μας δείχνουν πως ο γυναικείος οργασμός παίζει ρόλο στην επιλογή αρσενικού:

Η ορμόνη Oxytocin δεν παράγεται μόνο κατά την διάρκεια του οργασμού αλλά είναι βασική ορμόνη που ενισχύει τον δεσμό ανάμεσα στα δύο φύλα. Όταν η γυναίκα έχει οργασμό και παράγει την συγκεκριμένη ορμόνη είναι πιο πιθανό να σχηματίσει ισχυρότερο δεσμό με τον άνδρα.

Παρ’ όλα αυτά, έρευνες δείχνουν πως παρόλο που ο γυναικείος οργασμός είναι εν τέλει σημαντικός, μόνο το 25% των γυναικών τον βιώνει. Αυτό το ποσοστό όμως, παραμένει ένα μυστήριο…

Θέλεις να μαθαίνεις συνεχώς νέες πληροφορίες για τις γυναίκες; Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απέκτησε πρόσβαση σε μοναδικές γνώσεις.

Ο Χρήστος γρήγορα στην ενήλικη ζωή του συνειδητοποίησε πως η πραγματική ουσία της σωστής επικοινωνίας με τις γυναίκες, δεν βρίσκεται ούτε σε ατάκες ούτε σε συστήματα και ότι αυτά είναι μόνο η αρχή για το ξεκίνημα μιας νέας ζωής και κρίσιμων εσωτερικών αλλαγών και εξελίξεων σε οποιοδήποτε τομέα. Στρέφοντας το ενδιαφέρον του στις δομές διαχείρισης Σχέσεων, αποφάσισε να επεκτείνει τις γνώσεις του πάνω στην Ψυχολογία, ώστε να συνδέσει τις πλούσιες εμπειρικές γνώσεις που ήδη υπήρχαν με τεχνογνωσίες που θα του επέτρεπαν μια βαθύτερη κατανόηση της διαπροσωπικής επαφής μεταξύ των δύο φύλων. Ο Χρήστος είναι ιδρυτικό μέλος και υπεύθυνος του προγράμματος εκπαίδευσης του MenOfStyle.gr